Thuisduel zonder publiek dreigt

Alle seizoenkaarthouders hebben vandaag een brief in de bus gekregen van FC Groningen waarin wordt vermeld dat de KNVB de club op de korrel heeft naar aanleiding van spreekkoren die een deel van de supportersschare ten gehore bracht in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Na een eerdere waarschuwing met een bijbehorende boete van 10.000 euro zou bij een nieuw vergrijp een zwaardere sanctie opgelegd kunnen worden en daarbij mag een wedstrijd zonder publiek niet uitgesloten worden.

De brief is uiteraard onderdeel om aan de KNVB te tonen dat de clubleiding (net zoals het overgrote deel van de supporters) afstand neemt van de spreekkoren. Met deze brief zal het probleem echter niet worden uitgebannen. Blijkbaar wil de fanatieke aanhang de camerapalen terug in het stadion zodat alleen de daders worden gestrafd en de welwillende supporter niet de dupe is van draconische maatregelen.

Voetbal is emotie en soms kunnen die emoties dusdanig hoogoplopen dat ze overgaan in onfatsoenlijk gedrag. Als de KNVB haar scheidsrechterkorps beter zal opleiden, zal dat een deel van de spreekkoren beter tegengaan. Al zal dan ook het probleem niet stoppen. Een rode kaart, hoe terecht ook, zal door een deel van de aanhang aangegrepen worden om spreekkoren te zingen.

Is dit echter alleen een probleem in het voetbal of is er “gewoon” sprake van een verhuftering in de samenleving?

In de brief staat dat sociale controle een belangrijk middel is. Maar, om het cru te zeggen, wie spreekt een groep idioten, van elk 2 bij 2 meter, aan als zij een spreekkoor beginnen? Mensen in de maatschappij storen zich aan vandalisme in de trein maar als ze getuige zijn van een voorval, denken ze wel tien keer na voordat ze er iets van zeggen.

De fanatieke aanhang vindt dat het niet meer het voetbal kan beleven zoals vroeger. Het vervelende is dat met acties zoals spreekkoren ze juist allerlei combi-regelingen en andere beperkingen in de hand werken. Zoals gewoonlijk zullen de onschuldigen op de blaren van de daders moeten zitten.

De vraag is wat een voetbalclub aan dit fenomeen kan doen zonder haar harde kern kwijt te raken. De camerapalen schoten allerhande supportersverenigingen in het verkeerde keelgaat. Maar met een maatregel als deze kunnen de daders worden opgespoord en vervolgens worden bestraft…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

51 reacties op “Thuisduel zonder publiek dreigt

 1. Gert

  gewoon spelen zonder harde kern , er blijven genoeg (21000) echte supporters over die de club geen geld gaat kosten.
  en wat betreft het aanspreken laat ze het lekker zelf doen. ik betaal netjes voor mijn entree, gedraag me goed. ze weten precies wie het zijn. laat ze de boete maar betalen dan is het gelijk afgelopen met die gasten.

  Ik vergeet nooit weer dat ze tegen twente later het stadion in kwamen, nu dat hebben ze geweten uitgefloten door het hele stadion. zo denkt iedereeen er dus over.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Boze Fan

   Spreekkoren zijn een collectieve uitingsvorm van verontwaardiging. In het geval van meneer Wiedemeijer bestaat er een langlopende onenigheid tussen zijn manier van fluiten en de FC Groningen supporters. Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen was er duidelijk een wisselwerking tussen de beslissingen van de ref enerzijds en de fcg supporters anderzijds, waarbij geen van beide partijen voornemens was om de vicueuze circel te verbreken. Wiedemeijer floot, het publiek reageerde waarop Wiedemeijer nog strenger tegen floot. De reacties van de spelers op het veld bevestigen dit ook. In plaats van gelaten de ‘verdiende’ straf te ondergaan, gaven zij duidelijk van hun verontwaardiging blijk als zij ‘onterecht’ werden terug gefloten. Ja en wat haal je dan als supportersschare uit de kast. Foei Reinold niet meer doen hoor!? Het enige middel om de door emotie gevoede onvree te ventileren lijkt het gebruik van ‘ongepaste’ teksten. Doe je ‘joden’ als schreeuw in de ban, krijg je ‘joden’ op je bord. Het FC Groningen publiek koos uit armoede voor ‘hoer’. Zonder ook maar op de hoogte te zijn of meneer Wiedemeijer z’n moeder nog leeft, laat staan wat voor beroep zij heeft uitgevoerd, wordt ze voor hoer aangemerkt. Sinds een aantal jaren is de prostitutie uitde taboesfeer gehaald en een gerespecteerde belastingbetalende bedrijfstak. Het schuttingwoord ‘hoer’ dient hier dan alleen maar als inhoudsloos predikaat om aanstoot te geven. Aanstoot geven is ook de enkele bedoeling van de spreekkoren omdat hieruit onvrede moet klinken. Misschien moeten we af van spreekkoren en komen tot een puntensysteem voor refs. Op deze manier kunnen we dan na de wedstrijd onze kwalificaties voor de leiding uiten. Zonder dat hierop tijdens de wedstrijd door de scheids wordt ingespeeld, want laten we eerlijk zijn een scheidsrechter is net als een supporter ook maar een mens…..

     /   Beantwoorden  / 
  2. fcg1

   je vergeet de gf

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gert

  en begrijp me niet verkeerd, sfeer maken en achter je club staan is iets anders dan denken dat je je club een “dienst” bewijst d.m.v spreekkoren

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rob Roy

  Vertel mij eens wat er op tegen is om de camera’s te herplaatsen. Die mensen die tijdens de wedstrijd rotzooi menen te moeten trappen, daarbij kan ik mij voorstellen dat ze tegenstander zijn. Maar als je niets bijzonders van plan bent en rustig naar een wedstrijd zit te kijken, wat is er dan op tegen als er een camera op jou gericht staat. Als ik door de Poelestraat loop dan weet ik dat er camera’s op mij gericht staan, nou én, een goed geweten doet in dit geval wonderen en het zal me verder een rotzorg zijn, al staan er 100 camera’s op mij gericht. Van mij mogen ze morgen die dingen weer in het stadion zetten als daarmee het probleem van kwetsende spreekkoren is opgelost.En als blijkt dat het maar een kleine groep is die steeds over de schreef gaat, een stadionverbod voor 5 jaar is, denk ik, de oplossing.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Michel

   Helemaal mee eens, maar heb jij al eens achter zo’n paal gezeten als je voetbal kijkt ?? Denk dat daar een betere oplossing voor kan komen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    @ Michel,
    De plaats waar genoemde camerapalen stonden was nou niet ideaal, want je keek er tegenaan en het uitzicht werd enigszins belemmerd. De huidige techniek echter, is zo ver gevorderd dat de aanwezigheid van camera’s niet storend hoeft te zijn, sterker nog, ze hoeven helemaal niet meer op te vallen. Ik begrijp de FC Groningen leiding dan ook niet dat er, na het verwijdern van genoemde palen, niet is gezocht naar een alternatief door bijvoorbeeld rondkijkende camera’s aan de tribune-dakrand te bevestigen. Zo ben je niemand tot last en kan je het hele stadion in de gaten houden. Verder is het wel bekend in welke vakken de meeste oproerkraaiers zitten en kan je daar adequaat op inspelen.De enigste moeilijkheid zou kunnen zijn dat je die gasten op heterdaad moet betrappen. Er zal dus tijdens de wedstrijd altijd iemand aan de camera’s moeten zitten, maar dat lijkt me logisch.

      /   Beantwoorden  / 
 4. fcgfan

  Spreekkoren zijn indd overbodig, maar laat die KNVB eerst eens naar henzelf kijken aub!

    /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Na enkele jaren geleden enkele akkefietjes in het Oosterparkstadion hebben meegemaakt sprak ik op de ‘nazit’ daarvan met de wijkagenten en sociaal/jongerenwerkers. Ze kennen al die jongens en dat is vast niet veranderd; alle lastige gasten zijn met naam en adres bekend zowel bij de Fc als bij de politie.Dat alle seizoenkaarthouders die brief hebben gekregen vind ik dan ook hypocriet maar begrijpelijk als signaal richting KNVB. Vroeger waren er veldslagen rond wedstrijden , nu niet meer (afgezien van Feyenoordsupporters met stadionverbod). Spreekkoren waren er altijd al. Volgens mij is er geen verband tussen de verhuftering van de maatschappij en de spreekkoren behalve dat door de huidige aandacht voor de verhuftering de spreekkoren weer eens opvallen.
  Als er wel een verband zou zijn dan zou er ook een verband moeten zijn met de vroegere veldslagen en dat het toen maatschappelijk ook gewelddadiger was, hetgeen niet zo was; het is zelfs tegenwoordig gewelddadiger. Ik vind het niveau van de spreekkoren vaak bar en boos, een beetje creativiteit is er niet meer bij, totaal humorloos een beetje homo roepen, dat was het wel. Wiedemeijer is een bedrijfspoedel vind ik persoonlijk wel leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. jan

  Hier wordt weer eens een verkeerd beeld geschets helaas, zelf ben ik al vele jaren werkzaam als vrijwilliger bij fc derhalve ook vaak mee met uit duels!!
  Harde kern is prima fijne gasten zoals het overgrote deel van bv de fanatics,waar we over praten zijn echt een PAAR nare krenten in de pap.
  Het zijn gewoon criminelen die wat mij betreft gewoon exit moeten zijn!!
  Diegene die daarvoor in aanmerking komen weten wie ik bedoel want ik heb ze er vaak op aangesproken zijn gewoon heel erg slecht voor met name FC Groningen maar ook zetten ze zichzelf vaak voor joker!!
  Daarbij denken ze dat ze onaantastbaar zijn terwijl het gewoon KANSLOZE figuren zijn die FC kan missen als kiepijn en de rest van de super goede aanhang ook!!
  Ergo ook drank is vaak de aanleiding van ordinair gedrag ik zou zeggen blijf dr vanaf mannen als je er niet tegenkan bewijs je jezelf en zeker ook anderen een grote dienst mee!!!
  was getekend Jan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Jan, je hebt helemaal gelijk,; die paar figuren zijn niet representatief voor FC Groningen, laat staan de trouwe (uit-) supporters. En regels stellen door de KNVB, zoals een boete uitdelen, vergelijk dat dan maar het het volgende: In stadje X wordt een bekerwedstrijd gespeeld- het uitpubliek zit al uren voor die wedstrijd op terrasjes te zuiipen, en er komt een zooitje opgefokte mannen in het zwart gekleed gekleed onraad zoeken…En tijdens de wedstrijd gaat het al mis, want alles wat zij tegenkjomen, daar past alleen blinde agressie op. Een paar worden na de wedstrijd ergens in de stad betrapt, opgepakt en wie zegt nu of dit supporters zijn? en als de avond is ingevallen, heeft het recht met die ingreep van Hermandad dan gezegevierd? Nee… Want op diezelfde middag in ditzelfde stadje waren rotjochies aan het inbreken in auto’s, tasjesdieven op scooters aan het werk, en werden er achter de gevels van die stadswoningen in de privésfeer evenzovele misdrijven gepleegd, waar geen politie aan te pas kwam, laat staan dat het werd opgemerkt. Dus ik bedoel maar: het is niet chique om een scheids uit te schelden, maar die man kan alleen de wereld niet verbeteren. En als men denkt bij de KNVB dat repressie op spreekkoren via een boeke tan worden afgedwongen, dan heeft men het mis: Denk maar aan het grote aantal flitspalen/snelheidsovertredingen: wordt het hardrijden uitgebannen? Ja, ter hoogte van die flitspalen. Nee, op alle andere weggetjes naar dat denkbeeldige uit-stadion

     /   Beantwoorden  / 
 7. robfc

  Waar heeft de KNVB het over, nu weet ik niet wat er geroepen is tijdens Heerenveen uit, maar voetbal is emotie, en dat kan wel eens fout uitpakken als het mis gaat. Het is ook een beetje accepteren, afhankelijk van wat er gezegd wordt. Maar een scheidsrechter, wordt toch nooit vanaf het fluitsignaal toegezongen, (Bossen misschien wel), het toezingen onstaat tijdens een wedstrijd, meestal door de personen met de meeste durf, en vaak dezelfde personen, maar is van tijdelijke aard. Scheidsrechters moeten toch eens accepteren dat het mogelijk is dat er gezongen kan worden, zij zijn immers met minder dan het publiek. En dat het de harde kern is, dat is logisch, deze jongens maken toch anders ook de meeste sfeer/lawaai. Van de familietribune hoef je echt niet de tekst “je moeder is een hoer” te verwachten, en zoals van der Gijp altijd zegt, misschien is ze dat ook wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   meer dan terecht dat de KNVB hier tegen optreedt. Kan me nog wel een situatie met de vriendin van Rafaal vd Vaart herinneren dat er velen riepen Sylvi (of hoe ze ook heet) is een hoer. Voetbal is emotie, wat dooddoener in deze. Dus bij emotie zijn dit soort dingen toegestaan? Dan mogen we de verwensingen de wereld ingooien, iemand uitmaken voor Hoer, Jood of whatever. Straks roepen we nog dat het vrijheid van meningsuiting is. De harde kern, dat zijn me toch een stel losers. Sfeermakers, laat me toch niet lachen. Zij creëren meestal de meeste problemen en berokkenen de clubs de meeste schade. Lekkere supporters zijn dat… daar regent het dan vaak stadionverboden. En die harde kern is godzijdank klein, want het gros heeft wel een opvoeding gehad en begrijpt ook dat je dit soort dingen niet roept of zegt. Het is triest dat dit soort supporter (en dat zijn ze niet) de KNVB noodzaakt om hier tegen op te treden. En ze hebben gelijk dat ze het doen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. robfc

    Reactie’s komen los bij emotie, dat zie je op het voetbalveld, maar ook in de tweede kamer, nu schelden ze daar nog niet voor hoer, of iets dergelijks, maar het komt akelig dicht in de buurt.
    Dan kun je wel zeggen dat hoort niet bij het voetbal, waarom niet.
    Een scheidsrechter moet er boven staan, ze zijn anders arrogant genoeg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

     ja robfc emoties tonen op een normale manier is ok
     fluit de beslissing uit van de scheids
     maar in dit geval is het ff anders
     elke x als deze scheids die de wedstrijd floot
     schreeuwen ze over zijn moeder
     omdat hij een wedstrijd tegen heracles uit slecht voor groningen floot
     en dat was gebeurd tijdens het seizoen voor vorig seizoen
     dan is het geen emoties meer tonen
     maar die man zijn leven zuur maken
     logisch dat hij een x een klacht gaat indienen
     eigenlijk mag je wel respect hebben voor die man dat hij het elke x maar laat gaan en de wedstrijd niet staakt
     maar eens word het teveel het moet ook een x ophouden
     dus groot gelijk dat dit aangepakt word
     en als er inderdaad een wedstrijd zonder publiek komt
     dan moet je niet de knvb kwaad aankijken
     maar die gasten die denken dat voetbal van hun is en elke x acties voeren
     maar ondertussen de club geld kosten met dit soort domme acties

       /   Beantwoorden  / 
  2. diego

   kijk je geeft het zelf al aan op de familie tribune of oost hoef je dit niet te verwachten
   waarom doen die dat niet die hebben toch ook emoties
   omdat daar meer volwassenen zijn die nadenken en de club geen geld willen kosten
   al het geld wat groningen verdiend moet voor groningen blijven
   zodat de club kan groeien
   maar als er supporters zijn die elke x voor problemen zorgen waardoor de club weer een boete krijgt van 10 000 euro
   als dat te vaak gebeurd kom je misschien weer geld te kort voor een goeie aankoop
   en wie lopen er dan weer te zeuren
   juist de jongens die voor die boetes hebben gezorgd

     /   Beantwoorden  / 
 8. Marnix

  We kunnen als goedwillende supporter natuurlijk ook direkt luid gaan zingen zodat de spreekkoren niet meer te horen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob!

   Maar wel voor het zingen de kerk uit, anders mis je het voetbal.

     /   Beantwoorden  / 
 9. anita

  Nou even een reactie ik heb het gelezen alle reactie,s en was erbij in Heerenveen het is een bepaalde groep die dit elke keer doet. Wiedemeijer fluit echt onzin altijd tegen Fc, treden ze daar wel eens tegenop, volgens mij niet. Het verhaal over hoer vind ik persoonlijk ook niet echt kunnen, maar goed. Ik zou zeggen laten we het netjes houden anders zitten we straks maanden met dit probleem. Maar ben wel nieuwsgierig welke club nog wel kan spelen want ik hoor het bijna in elke wedstrijd iets over hoer, joden etc. Ben vorige week mee geweest na de Graafschap en daar gebeurde dingen, waar niets van word gezegd. Of hebben ze ook een brief gekregen!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 10. kees

  Mervan Celik (21 jaar, buitenspeler van Gais Gotenburg, wordt door SC Heerenveen gevolgd (Telegraaf), maar hoe denkt Veldmate /FC Groningen over deze Zweed van Turkse komaf? We zouden straks (ivm vetrek van Tadic?)net als SCH ook wel eens een goede buitenspeler nodig kunnen hebben, immers

    /   Beantwoorden  / 
 11. harry

  Heeft Feyenoord ook zo’n brief gekregen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Ik denk niet dat Nijland de adressen van de Feyenoordseizoenkaarthouders heeft……

     /   Beantwoorden  / 
 12. peetje

  Een wijze levensles: kleine kinderen die te weinig/geen aandacht in hun jeugd krijgen, van b.v. hun ouders omdat hun grotere broer (lees F.C. Groningen) wel de aandacht krijgt die hij verdient, voelen zich achtergesteld. En uit frustratie gaan deze kleine kinderen negatief reageren om toch (negatieve) aandacht te krijgen. De beste oplossing is niet (!) te reageren op deze vervelende kleine kinderen. Zodat zij leren niet meer vervelend te doen en te schreeuwen om negatieve aandacht.

    /   Beantwoorden  / 
 13. theoreticus

  Off-topic. Ik zie zo juist dat Bacuna opgeroepen is voor jong Oranje. Ik zou hem als fc niet laten gaan voordat die totale ramp Pot daar weg is. Hoe is het mogelijk dat de toekomst van Oranje in de handen van deze knurft wordt gelegd? Hij roept Kieftenbelt niet meer op en ook Burnet niet terwijl hij wel Blind oproept, dus Blind is een betere linksback dan Burnet….Het is toch geen eer meer als spelers willekeurig maar worden opgeroepen en waarom geen jonge enthousiaste trainer bij de jeugd maar een fossiel uit de Dick Advocaat schijtvoetbaltijd? We hebben hele goede trainers in het land en dan uitgerekend iemand nemen die nog nooit iets gepresteerd heeft. Knvb blijkt weer eens geen voetbalverstand te hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 14. appie happie

  er is maar 1 methode,wanneer er spreekkoren komen,deze door het eigen publiek uit laten fluiten.zodat deze lieden lekker voor schut staan in hun eigen stadion..dan heeft de knvb ook niet direct de reden om raar tegen ons te doen..

  dus….

    /   Beantwoorden  / 
  1. diego

   ja precies er gewoon door heen fluiten

     /   Beantwoorden  / 
 15. René

  off topic, ik lees iets over een Koeman Tribune, kan ik met iets bij voorstellen, maar een Jan van Dijk trbune? Welke gladiool heeft er op deze man gestemd?

    /   Beantwoorden  / 
 16. Rob Roy

  Ik hoop niet dat er een tribune naar de Koemannen genoemd gaat worden. Eerder zou ik willen zien dat Tonny van Leeuwen benoemd gaat worden en mogelijk Jan Schipper. Ronald Koemen heeft zich in het verleden niet zo diplomatiek geuit, richting de FC Groningen door te stellen “Ik heb niets met Groningen”. Erwin Koeman heeft in het verleden ook zo z’n bedenkingen richting FC Groningen geuit en daarom vind ik dat deze gasten niet in aanmerking komen voor een tribunenaam of het zou al specifiek op de vader moeten slaan maar dan zou het een Martin Koemantribune moeten worden. ja, en Jan van Dijk, wat moet je daar nou mee. Afserveren door de zijdeur zou ik zeggen, nooit weer aan denken aan deze knakker. Maar goed, we zien wel wat het wordt, de seizoenkaarthouders hebben nu het woord. Ik heb m’n stem reeds uitgebracht en op welke namen? Hou ik lekker voor me!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Je argument richting Ronald Koeman begrijp ik, maar Erwin heeft zijn carriere bij de FC afgesloten, en heeft echt wel een groen hart. Nee, de Koemannetjes begrijp ik wel… wat ik niet begrijp is bijvoorbeeld Erik Nevland? Fantastische voetballer daar niet van, maar dat is toch geen icoon zoals Piet Fransen of Tonny van Leeuwen… die hebben echts iets voor onze FC betekent. Erik Nevland goede voetballer, harde werker, maar om daar nu een tribune naar te vernoemen.. wat een onzin.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    Precies Tammo, de Koemannetjes begrijp ik wel (Martin, Erwin en Ronald)….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tammo80

   En Martin Koeman dan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    ja precies die werkt nog steeds bij fc groningen

      /   Beantwoorden  / 
 17. Johan

  Doe maar Erik Nevland

    /   Beantwoorden  / 
 18. appie happie

  doe maar helemaal niks,wat een onzin allemaal…tribune dit tribune dat..pfffffffffff flauwekul.

    /   Beantwoorden  / 
 19. kees

  heb jij vroeger iets geleerd? dat ‘t niet,…ga maar ergens op een leeg plein staan lachen, Hahaha: kan geen kwaad en er zal niemand zijn die er om geeft hoor

    /   Beantwoorden  / 
 20. theoreticus

  Ik heb lang nagedacht maar kom er niet uit; ze hebben jou dus vroeger (vorige week?) geleerd dat jij niet moet huilen als iemand ook niet om ons huilt?! Dusssssssss……Als beloning voor mijn nadenkwerk wil ik gaarne een nette reactie cq uitleg waar ik weer mee verder kan want ik sta altijd open voor mensen die mij wijze levenslessen bij willen brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 21. René

  zit je weer zielig en alleen op je kamertje en heb je niets te doen

    /   Beantwoorden  / 
 22. jan

  Check het filmpje hier boven dat is Hahaha

    /   Beantwoorden  / 
 23. kees

  nieuw clublied voor SC Heerenveen?

    /   Beantwoorden  / 
 24. theoreticus

  100 punten voor dit geweldig domme filmpje!

    /   Beantwoorden  / 
 25. kees

  Je moet in die belabberde tekst van Hahaha alles omdraaien om de bedoeling te begrijpen: Hij MOET NOG leren dat je WEL moet huilen om hemZELF die VANZELF ook WEL huilt, aldus HUILIE-HUILIE

    /   Beantwoorden  / 
 26. Rob Roy

  Foppe de Haan is terug bij Akkrum-zuid, meldt VoetbapPrimeur. De dagen van Ron Jans zijn dus geteld want tegen zo’n overmacht aan Friese wijsneuzen kan die supertrainer ook niet op, dus de trein naar SV Paderborn staat al klaar voor de man met de natte bovenlip.

    /   Beantwoorden  / 
 27. kees

  Ron Jans schijnt ( volgens eigen zeggen) in de laatste twee jaar bij FC Groningenb een dringende aanbieding van 1FCKoln te hebben gehad, maar vanwege loyaliteit heeft hij toen besloten om niet tussentijds weg te gaan . Bij SCHeerenveen doen ze dat anders: de loyaliteit bestaat niet en je haalt gewoon een nieuwe trainer binnen tijdens het contract van de ander, die om zijn gezicht te redden doet voorkomen dat de structuur van de club hem niet bevalt ( dwz er teveel lijntjes lopen voor het technisch beleid). Grote bemoeals zijn het…en of Koln Jans nog wil. Ik hoop het voor hem.
  Kan me trouwens niet voorstellen dat Jans de situatie bij SCH van te voren niet wist. Maar ja, je kent het: moet brood op de plank, en “wiens brood met eet, diens woord men spreekt”

    /   Beantwoorden  / 
 28. diego

  ja foppe gaat vanaf 1 oktober aan de slag bij heerenveen
  hijgaat zich bezig houden met de ‘coaching, begeleiding en ontwikkeling van toptalenten binnen de voetbalacademie van SC Heerenveen, en het ontwikkelen van jeugdtrainers.’
  hij gaat zich niet bemoeien met het eerste elftal
  dus ron jans blijft gewoon hoofd trainer van het eerste

    /   Beantwoorden  / 
 29. kees

  met Foppe erbij komt er nóg een “lijntje” bij…het zou mij idd. niet verbazen als Jans na eerst een of twee nederlagen de handdoek gooit! Want eerst Libregts tegen zijn zin weg, en dan die pake Riemer die weer nadrukkelijker van zich laat horen..Maar het geld was er goed, in Fryslân. Ga toch lekker naar Köln, Jans, althans dat adviseer ik je. en een beetje Fortschrittbildung voor dat vak Duits, ‘t kan allemaal geen kwaad. Komt er dan weer zo’n commercieel rondo’tje langs hotels die in plaatsen gelegen zijn waar interessante clubs zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 30. diego

  je vergeet 1 ding
  als tadic hem in de laatste minuut mist
  staat texeira er nog die hem alsnog scoort
  wij groot feest

    /   Beantwoorden  / 
 31. theoreticus

  Ik wacht nog steeds op een reactie maar dat wordt hem vast niet ; kinderdagverblijfpoedel die je bent.

    /   Beantwoorden  / 
 32. René

  ik begrijp nu jouw instelling HAHAHA of zoiets, je denkt bij een kinderdagverblijf uitgekomen te zijn. Ik haal je maar niet uit je psychose…. je voelt je er ook thuis, want je komt steeds weer terug… heb je een verlangen om als stoer jongetje indruk te maken op dat lieve meisje in de hoek. ik zal juf voor je roepen….

    /   Beantwoorden  / 
 33. theoreticus

  Maar probeer eens uit te leggen waarom jij niet moet huilen als iemand niet om ons huilt. Want dat schrijf je. Nou, kom op dan? Laat ons met 1 zin met de bek vol tanden staan. Ik denk nl dat je dat niet kunt omdat je vermoedelijk niet de slimste bent. Hier is je kans om het tegendeel te bewijzen. ( wedden dat er nu weer een hele domme reactie komt die niks met voorafgaande te maken heeft want behalve niet kunnen schrijven kan hahaha ook niet lezen)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.