Tammos vertrek

Om aan alle speculaties een einde te maken, ik ga inderdaad stoppen met het FC Groningen blog.  Toen Paco stopte heb ik met de eigenaren van blog.nl afgesproken dat ik het tot het einde van dit kalenderjaar het blog voor een tweede termijn zou overnemen en dat is in principe nog altijd het geval. De laatste weken ben ik erg druk geweest met privézaken die mij ervan weerhielden om berichten te posten op deze site; in elk geval berichten die van een voldoende kwaliteit zijn dat deze plek op het internet verdiend. Daar kwam nog een kapotte laptop overheen zodat ik ook geen melding kon maken wat er nu precies loos was in huize Tammo.

Echter zijn de kinderachtige reacties van sommige bezoekers nu ook niet direct een stimulans om koste wat het kost vrije tijd beschikbaar te maken om nieuwe berichten te plaatsen. Het lijkt er meer en meer op dat mensen het leuker vinden om elkaar het leven zuur te maken dan over het thema te praten. Misschien moeten mensen vervelende bezoekers gewoon negeren in plaats van vuur met vuur te bestrijden. Als iemand je een “varken” noemt en je reageert daar op met andere krachttermen ontstaat er een sneeuwbaleffect. Het is voor mij behoorlijk onbegrijpelijk dat mensen het nodig vinden om op zulke reacties te reageren. Elke dag voor politieagentje te moeten spelen omdat mensen zich door die onverlaten telkens weer uit de tent laten lokken is niet het beeld dat ik had en heb om een normaal blog te leiden.

Maar, zoals gezegd, als dit onwenselijke gedrag niet had plaatsgevonden was ik ook gestopt met het blog. De komende week (weken) zal ik nog wel een voorbeschouwing plaatsen voor het duel tegen RKC Waalwijk en wellicht nog wat nieuwtjes plaatsen. Wees voor de laatste loodjes nog even lief voor elkaar, beste mensen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

60 reacties op “Tammos vertrek

 1. dkl

  rene of kees moeten blog beheerder worden zeg ik

    /   Beantwoorden  / 
 2. steentil

  Bedankt voor je bewezen diensten, en veel geluk!

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  Bedankt Tammos! Het ga je goed! Supporter zul je altijd blijven daar ben ik van overtuigd! good luck

    /   Beantwoorden  / 
 4. Boze Fan

  Lijkt me een goed moment om de stilte te doorbreken. Jammer Tammo, maar eerlijk is eerlijk het was de laatste tijd niet veel soeps meer qua reakties. Sinds een tijdje volg ik de site van http://fcgontour.tk. Leuke fotoreportages (alléén van de wedtrijden) en ruimte voor reakties. Is sinds het begin van het seizoen in de lucht en anders dan andere FC fansites!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Pinjo

  Jammer maar begrijpelijk dat je afscheid neemt Tammo.
  Dank voor je inzet en het aanbieden van alle FCG berichten die ik hier graag mocht lezen.
  Het ga je goed en succes met alles wat je verder gaat doen!

  Gr.Pinjo

    /   Beantwoorden  / 
 6. sijraa

  Tammo bedankt

    /   Beantwoorden  / 
 7. grunninger

  Ja inderdaad jammer Tammo, dat mensen niet meer discussiëren over een bepaalde thema maar meer bezig zijn met elkaar te beschimpen. De suggestie dat Rene een goede opvolger zou zijn ben ik niet helemaal eens. Ik respecteer zijn mening maar vindt dat hij te vaak in de huid kruipt van de Fc Groningen supporter. (groen/witte waas) Ik ben ook een fervent Fc supporter maar vindt dat je af en toe ook best eens kritisch mag zijn op het functioneren van je eigen ploeg. Groningen verbaasde mij gisteren. Het heeft weliswaar een aantal jonge talenten die nog tijd nodig hebben om door te groeien…toch vind ik dat de Fc maar een middelmatige ploeg heeft met te weinig creativiteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   nou vooruit nog 1 keer dan, altijd leuk als er over je gesproken wordt. Ik heb mij niet opgegeven als blog beheerder dus wees gerust :-) Als deelnemer aan een blog stel ik mij inderdaad als FC supporter, daarbij kies ik de positieve kant omdat ik in dit ploeggie geloof. We kunnen aangeven dat er te weinig creativiteit is, prima kan ik me invinden. Echter dan moeten de mogelijkheden er wel zijn. De zijn er niet, dus moet je roeien met de riemen die je hebt. Wat Groningen gisteren liet zien heeft mij niet verbaasd. Feijenoord heeft mij verbaasd. Daar loopt zo een talentvolle lichting en als je dan ziet hoe ze steeds weer zo onderuit gaan dan is dat onzettend jammer en triest. Dit is niet goed voor het voetbal dat zij zo van de kaart worden gespeeld. Groningen heeft een hele aardige ploeg, dat is niet vanuit het oog van de FC supporter, als je media in het algemeen beluistert dan vind ik bij velen gehoor. Niet omdat ik het zeg, maar het is gewoon een feit dat Groningen een heel leuk elftal heeft. Of dat genoeg is voor Europees dat zullen we moeten zien. Er waren in het begin veel klachten over de verdediging op dit forum, er staat een geheel nieuwe verdedigingslinie (op Ivens na), daarvan kun je niet verwachten dat ze er meteen staatn, dat willen wij als supporter wel. Echter dat is niet realistisch. Ik kan me de voorspelling van een VI wachter nog herinneren die voorgaand aan het seizoen dit eigenlijk al voorspelde, de verdediging moet op elkaar ingespeeld raken, dat is nu de zwakke plek en dat klopt. Als je nu kijkt, dan loopt dat heel aardig en menig FC supporter had een vooruitziende blik door aan te geven dat Van Dijk opgesteld moest worden, wat een klassebak is dat toch. Kritisch zijn dat kan. Ik vind Hierahohnee geen rechtsback en ook geen basisspeler. Ik vond de pass van Sparv gisteren geniaal op Kieftenbelt, maar in het algemeen heeft hij net als Holla trouwens teveel overtredingen nodig. Suk is een klasse invaller, maar moet echt werken aan de balaanname en het vasthouden van de bal. Ik snap niet waarom Matias Jones geen kans krijgt en waarom zijn er gisteren na de 3-0 geen talenten ingebracht. Volgens mij is die Bos ook een hele creatieve speler. Ik ben het daar wel mee eens trouwens, creativiteit ontbreekt in het algemeen. Dat heeft Feijenoord weer wel, maar daar komt het er bijna niet uit… Of Groningen een middelmatige ploeg heeft? Ik vind van niet, maar de concurrentie is behoorlijk te noemen. Ik vlak Feijenoord zeker niet uit, maar ook Vitesse, Heerenveen zijn ploegen die daarom gaan spelen en houdt Groningen dit vast. Allemaal uitdagingen voor de komende tijd. Wel grappig dat je mij als supporter ziet, meestal ben ik juist heel kritisch.. maar op dit forum wil ik graag supporter zijn en positief achter mijn ploeg staan. Wie weet wat ik als blog beheerder uit de hoge hoed tover?

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    toch maar opgeven, René…we “kennen” je heel goed. Nooit misplaatste reacties, soms iets teveel op de pik getrapt met die damschreeuwers…maar dat was ook geen doen, de laatste maand.
    Als je idd als blogmaster gfaat werken, dan moet je maar een hint geven dat jij – met eeen alias naam i.pl.v. René “het” bent. Komen R-R en kees wel even langs om te ouwehoeren/te lachen hoor. Succes. kees

    ps: het blijft moeilijk om lelijke invloeden van buitenaf met geduld te pareren…je weet het: negeren is vaak een goede optie, want als die gast(en) merken dat het niet boeit wat zij zeggen, dan nokken ze meestal wel af. Lekker bannen kan ook heilzaam zijn: is opeens je post in rook opgegaan. en als ik hier nog doorga: mijn computer ook.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Jala la

    En dat is nooit precies de reden waarom jij blog beheerder moet worden, als je het aandurft. :)

      /   Beantwoorden  / 
   3. Jala la

    En dat is nou precies de reden waarom jij blog beheerder zou moeten worden, als je het aandurft. :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jala la

     2 reacties omdat mijn mobiel verkeerde worden fabriceerde. Die 2de is de goede.

       /   Beantwoorden  / 
 8. kees

  @Tammo80: het is mooi geweest: je gaat met pensioen en gezien je leeftijd van 80 is dat terecht. We hebben genoten de laatste 3 jaar. Vooral van je vooringenomenheid tegen 020 en Wiedemeijer/Zeist. Het schiet allemaal niet op in de voetbalwereld…Maar ook je cultuurhistorische (talen)kennis met dat vertalen van al die latin-teksten over mogelijke transfers, da was leuk! Als Nijland het maar niet op zijn heupen krijgt want dan knapt-ie uit zijn pak. Good luck, kees

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Tammo is gesignaleerd in Bourtange (zie Nv/hN) waar ze het kanon de “72 ponder” hebben afgeschoten, jammerlijk is het huisje van “Ouwe Trien” geraakt en zit Tmmo nu met de brokken.Heeft hij, na z’n afscheid als blogbeheerder iets om over na te denken. :D

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    @Rob-Roy: is Ouwe Trien werkelijk familie van Tammo, waarbij Tammo “80″ dus slaat op dat langdurige meningsverschil met die Spanjolen (1568-1648)? ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     Ouwe Tamm en Ouwe Trien: voor allebei een seizoenkaart!!!

       /   Beantwoorden  / 
    2. Kakko

     Nee, Ouwe Trien is naaste familie van G.J.Verbeek en is veel ouder dan je denkt. Stamt nog uit de Neanderthaler tijd.

       /   Beantwoorden  / 
 9. appie happie

  tammo80. als ik jou was zou ik er meteen mee stoppen dit heeft geen zin om hier op dit blog nog iets normaals neer te zetten…er zijn een aantal lieden die volkomen gek zijn..en alleen maar raaskalen hier…ik zeg tegen je pak je biezen…en stop ommiddelijk.

  dit was dan ook tevens de laatste keer dat ik hier iets neerzet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kakko

   Volgens mij is woord humor niet aan jou besteed!!!

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   Theoreticus verwees in zijn verhandeling naar het begrip stamgasten op deze blog en dat de stamgast leidend zijn en dat daardoor een goede discussie wordt inperkt. In het kader daarvan wil ik meteen stellen dat we gekken dan niet moeten buitensluiten. Ik ben daar zelf ook 1 van, dus ik voel natuurlijk aangesproken. Laten we de discussie ten allen tijden openhouden. Een goede discussie vindt uiteraard plaats zonder belediging en laten nou net de akkrum-zuid mensen, ajacieden etc enkel een bijdrage leveren die hierop gestoeld is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    ik vind Theoreticus meer lijdend dan leidend hoor :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     dát bedoel ik…niet te zwaar aan tillen hoor, Theoreticus

       /   Beantwoorden  / 
   2. theoreticus

    René, jij bent een gekke stamgast :-) . ( mijn god, ik hoop maar dat de ironie hiervan overkomt).

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ik beschouw dit al een mooi compliment :-) Want echt in deze tijd, wie wil er nou normaal zijn :-)

       /   Beantwoorden  / 
     1. theoreticus

      Ik weet van 2 mannen in Den Haag dat ze van elkaar vinden dat ze normaal moeten doen…………..Ik zou het wel normaal vinden als jij blogbeheerder werd en ook heel knap want volgens mij wordt dat werk behoorlijk onderschat. Er gaat veel tijd inzitten , denk ik. Mij bevalt jouw positieve toon wel en als blogbeheerder hoef je niet te reageren op haha’s en co, die kun je dan gelijk elimineren. Dat zo’n Abe af en toe langs komt moet kunnen maar types die andermans naam aannemen is mij een gruwel.

        /  
 10. René

  precies en dat met van die stevige muziek op de achtergond, zoals bij Elvis en zijn concerten….

    /   Beantwoorden  / 
 11. kees

  &..shot the sherrif ?

    /   Beantwoorden  / 
 12. René

  Doe jij normaal man! Deze kon ik niet laten, met dank aan jouw inbreng trouwens. Ja Blogbeheerder wordt je niet zomaar, daar moet je wel wat voor in huis hebben… en dat heb ik niet in huis. Behalve wat letters die ik op papier plaats. Tsja ik heb als mening dat je als supporter, je ploeg support (ondersteunt) en niet gaat afbranden. Maar aan de andere kant, met kritiek ondersteun je je ploeg ook, dus daar is niets mis mee. Ik ben nog nooit stamgast geweest, dus voor mij een nieuwe ervaring en het bevalt me wel. Ik zou het doodzonde vinden als dit blog zou verdwijnen. Ben hier eigenlijk altijd wel met plezier. Eigenlijk zouden we al die posten is moeten verzamelen en de leukste uitzoeken, volgens mij kun je er best een aardig boekwerkje van maken…Beetje jennen, beetje stangen is wel leuk, maar ik snap het beledigende karakter van sommige post niet helemaal…. 1 wil ik er uitplukken en dat is het varkentjes fetish van Godenzoon, prachtig hoe hij zo eerlijk voor zijn eigen seksualiteit uitkomt. Hij zit dan wel op het verkeerde forum, maar toch heb het lef maar om zo een persoonlijk iets te durven uiten. Complimenten aan Godenzoon…..;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   reactie op theroticus

     /   Beantwoorden  / 
  2. diego

   doe zelf toch is normaal man :)

     /   Beantwoorden  / 
 13. René

  Beste Tammo, ten eerste vind ik het jammer dat je vertrekt, maar natuurlijk wel begrijpelijk als het niet meer kan bolwerken om dit blog van juiste info en tijdig te voorzien. Je had dit uiteraard veel eenvoudiger kunnen oplossen door dit al veel tijdiger aan te kondigen. Ik had een tijd lang het gevoel dat ik een trein zat die stil stond en waarbij men niet de behoefte voelt om de reizigers even te informeren over het hoe en waarom, als reiziger wordt het dan een lange zit. Jouw conclusie over het reageren op bloggers die enkel hier komen om te sarren is mijn inziens te kort door de bocht. Waar het mis ging is het gegeven dat mensen gingen posten op andermans naam en daar ligt een schone taak voor een beheerder. Dat kan en mag je natuurlijk nooit toestaan. Daar moet meteen paal en perk aan gesteld worden. Of de post meteen verwijderen of bannen. Bannen zal lastig zijn, dan meteen verwijderen. Daar ligt jou taak, lukt dat om de door jou genoemde redenen niet, meld dit dan. Het is voor onbegrijpelijk dat je hier niet eerder aan de bel getrokken hebt. Ik ben zo iemand die reageert op het begrip varkens. Tsja dat kun je negeren, maar bij gebrek aan nieuws van jouw kant was het ook wel weer vermakelijk…

    /   Beantwoorden  / 
 14. Kakko

  @Hahahahah,
  Blijf vooral jou(w) nietszeggende teksten op dit blog neerzetten.
  Zo help je dit blog tenminste naar de kloten.
  Sufkop.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Als jij ook al onder een andere naam gaat posten is er echt geen toekomst meer voor dit blog…

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    op wie doel jij nu eigenlijk? Ik heb altijd onder mijn eigen naam gepost. Dit soort reacties vallen mij wel van je tegen. Het is inderdaad beter dat je de pijp aan maarten geeft…. Je kunt je wel wat verantwoordelijker opstellen, maar ja daar heb je geen tijd voor

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

     Er is toch helemaal niemand die jou aanspreekt, René? De reactie volgt op een bericht van “Kakko” en niet op een bericht van jou. Je bent al zo lnag actief op het blog dat je dat toch snapt? Ik was niet van plan aan te geven wie Kakko was, maar RR heeft dat ondertussen zelf gedaan. Als je mij dan onverantwoordelijk gaat noemen, dan snap ik daar echt niets van, maar ja, met de seconde en met elke nieuwe reactie blijkt gewoon dat ik een goede keuze heb gemaakt…

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      @! Tammo80: We hebben je wegblijven zonder opgaaf niet goed begrepen…en het blog hier levend gehouden met die rotzooi van damschreeuwers, zwervers-in-de-goot, beperkte Tukkers en een enkele verdwaalde Fries (met 262 posts op “Groningen wint wéér niet in Almelo”…lijkt mij na al die jaren (4?) niet goed om nu nog zo kort te doen tegen jouw vaste aanhang van FC Groningen.bloggers.

        /  
     2. Tammo80

      Maar beste Kees, heb ik niet aangeven waarom ik absent was? Naast privédingen een kapotte laptop? Hoe wil jij melding maken van je absentie op een internetpagina als je geen toegang hebt tot internet?

        /  
     3. kees

      eind goed-al goed, hoor. Maar we zijn zelf een beetje moe van die blogverstierders, waarvan je er nou eenmaal meer in het westen hebt dan in Stad. Ik vond trouwens je uitleg wel wat emotie-loos en onpersoonlijk, er is toch met heel veel respect voor jouw beheer, door de vaste bezoekers gepost. En hieruit zijn soms humorvolle teksten gefabriceerd, die alleen maar van een heel groot groen-wit hart getuigen! maar misschien staat je pet nu eb’n niet zo zonnig op je hoofd, momenteel…komt voor bij de besten! Moi!

        /  
   2. Rob Roy

    Deze reactie was van mij, René. Verkeerd voorbeeld doet verkeerd volgen, zullen we maar zeggen. Heb dit gedaan om een reactie van Tammo te krijgen, wat me dus is gelukt. Ik was namelijk bang dat hij alreeds met de “zuiderzon” was vertrokken, maar dit blijkt nu niet waar te zijn, waarvoor hulde. “Old soldiers never die” :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     Ik heb het ook meerdere malen overwogen, maar kon geen afstand van mijn naam doen

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      René: vind een goede “alias-”naam voor jou: FIDEL, terwijl

      @ Rob-Roy: CJE-CJEVARA vind ik weer meer op jou wel van toepassing!

      (als we zo bezig zijn, dan noem ik mijzelf in ‘t vervolg CHAVEZ

        /  
 15. Fidel (aka René)

  En het mooie van Fidel is dan ook weer dat er een legio muizen hiernaar vernoemd zijn…. Kortom een mooie combi tussen lief en opstandig…Chavez dank voor deze suggestie…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Fudel-die, Fidel-dom,Fideralala. :D

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fidel (aka René)

    music is my first love and it wil be my last, music of the future and music of the past…….mooi gezongen Rob Roy

      /   Beantwoorden  / 
   2. kees

    Che Guevara, oftewel Kakker oftewel Rob Roy….zie je het verband dan écht niet:::: allemaal vrijheidsstrijders:

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     even uit nieuwsgierigheid in hoeverre is een kakker een vrijheidstrijder, moet deze zich een weg banen in de PC Hoofdstraat?

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      Heren Grunnigers! “Ach…wat zou het!” We hebben hierzo toch mooi al die damschreeuwers, halve zolen en Leger des Heils-logees lekker zich stuk laten bijten op dit blog: Kwam natuurlijk allemaal door die nederlaag van Ajax in de Groene Hel. En Tammos vertrek heeft toch ook niet echt bijgedragen aan een soepele discussie op dit forum. Hij was zelf ook de weg kwijt, want in die maand postte Tammo80 op het Ajax blog….
      Een speech van 4 uur (zoals Castro deed) zal ik niet houden, een requiem vind ik nog te vroeg, maar ik stel voor die dag van die eerste verliespartij van Ajax, te herdenken in een Groningse feestdag: alles dicht-kroegen los! en wij Revolutionairen vieren (opnieuw) dat wij ontzet werden van die stakkers uit Mokum. Jan de Roos…here we come! :)

      Maar ik voelde mij wel TE goed voor dit geteisem. En met jullie, @Rob Roy, en René hadden wij als Revolutionairen een eerste klas plekje onder de zon….zo te zeggen: in de Skybox, terwijl die losers onder valse naam, alle kenmereken van een acute schizoide identiteitscrisis hadden, dat zelfs een periode in de isoleer geen uitkomst meer kan bieden…
      Dus: Groen Witte kameraden: see you in Green Hell ! :D

        /  
     2. Che Guevara

      en zo is het

        /  
     3. kees

      PéCéHoofD??? ken uw klassieken… je zegt toch ook niet: “Ren Ze die Fries”

        /  
    2. Rob Roy

     @Kees,
     Hoewel er tussen de ene en de andere een aantal generaties ligt, hebben ze allemaal gestreden voor hun idealen. Het is mij ook gelukt in mijn leven een aantal idealen te verwezenlijken, op één na, en daar heb ik niet de hand in, en dat is dat mijn club FC Groningen kampioen van Nederland gaat worden.Een kleine bijdrage zou kunnen zijn, te strijden tegen die gasten die op dit blog mijn club in diskrediet willen brengen. In dat verband zou ik ook een vrijheidsstrijder genoemd kunnen worden en is de naam Rob Roy als ‘nickname’toch nog niet zo slecht gekozen, zeg nou zelf.

       /   Beantwoorden  / 
 16. Fidel

  mijn schoenen zijn ook versleten

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   wil de echte Fidel opstaan. Kandidaat 1 is een….

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    Fidel is dood – Lang leve Fidel !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

     Rob Roy,Fidel,Che Guevara en Chavez, lijkt me een leuk stel om op dit blog hun kunsten te vertonen. :D

       /   Beantwoorden  / 
     1. theoreticus

      Ik mis nog wat voormalige vrijheidsstrijders; Mao, Khadaffi, Saddam, Mandela en natuurlijk Osama Bin Laden . Ook Poncke Princen niet te vergeten. Allemaal vrijheidsstrijders.

        /  
     2. Rob Roy

      @theo,
      Ofschoon ik geen liefhebber ben van de door jou genoemde figuren.En Westerling niet te vergeten.Maar om ze nu allemaal vrijheidsstrijders te noemen gaat me een beetje te ver :D

        /  
     3. kees

      Jeanne D’Arc….da’s mijn idool..misbruikt door de politieke machthebbers. Als 6 jarig jongetje in haar woonhuis (nu privé museum) op bezoek geweest…hebben daar zo’n vitrine waar die brandstapel in het echt wordt nagebootst… poeh! kon er nachten niet van slapen… Maar sindsdien is geweld tegen en misbruik van vrouwen voor mij uit den boze. Volgens mij moet dat model/tevens ega van Sarkozy ook onder (mijn)bescherming. Veel te mooie jonge moeder voor deze boze wereld. Bij mij krijgt ze magere joghurt als ontbijt en een seizoenkaart erbij als ze deze kant op komt!!

        /  
     4. theoreticus

      @RobRoy; De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars.

        /  
     5. kees

      vandaar! en omdat we nooit wereldkampioen voetbal werden zitten wij hier nog met Wilders

        /  
 17. Chavez

  ik lijk de Paus wel: Eerst een banvloek uitspreken…en gelijk de Zegen eroverheen voor een “eeuwige voetbalwedstrijd in Euroborg” :D

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.