Huizinga stopt als teammanager van Groningen

Alle aandacht rond een voetbalclub gaat altijd uit naar de spelers, maar ook anderen hebben natuurlijk een groot aandeel in de prestaties. Om optimaal te kunnen presteren moet er veel geregeld worden en bij FC Groningen is dat al sinds mensenheugenis Theo Huizinga. In 1976 begon Huizinga als teammanager bij de FC en onlangs is bekend geworden dat hij aan het einde van dit seizoen die taak neerlegt.

Vanwege gezondheidsredenen stopt Huizinga, maar echt stoppen zal hij niet. Hij gaf al aan nog wel beschikbaar te zijn voor enkele hand- en spandiensten. Er zal uiteraard passend afscheid genomen worden van de nestor van de club. Wie weet kunnen de spelers hem bedanken met het halen van Europees voetbal…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

39 reacties op “Huizinga stopt als teammanager van Groningen

 1. René

  een persoon die een grote betekenis heeft voor FC Groningen, we zullen deze sigaar paffende man gaan missen. Het zal moeilijk worden om deze bevlogen man te vervangen, het is niet zo zichtbaar als de prestaties van spelers op het veld, maar deze man heeft een grote stempel op de prestaties van onze FC gedrukt. Theo, het ga je goed :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. diego

  moi

    /   Beantwoorden  / 
  1. diego

   ja rene je kan steeds iets leren elke dag weer
   kijk een schaatser kan leren schaatsen
   elke dag weer om zo snel mogelijk te worden
   tot dat je de uiterste hebt bereikt van je snelheid en je kunnen
   de enigste manier om dan sneller te worden is een snellere schaats pak
   of schaatsen op een bepaalde manier geslepen om sneller te worden
   maar als je je top hebt bereikt en je word ouder
   zal ook zo’n snellere pak / schaatsen niet meer helpen om sneller te zijn dan de rest
   want je conditie en spieren houden het niet meer vol om je top prestatie te evenaren
   en dan word het tijd om iets anders te leren
   dus ja hij kan nog steeds elke dag nieuwe dingen leren
   maar zijn eigen schaats periode is voorbij
   maar door zijn ervaring kan hij wel helpen om de toekomst van de nieuwe generatie schaatsers nog snellere prestatie’s te laten halen
   door te leren hoe hij de schaatsers kan helpen aan nieuwe snellere tijden
   door nieuwe uitvindingen voor pakken en schaatsen te leren ontdekken
   ook in de schaatswereld weten ze dat een mens maar tot zover kan gaan
   dus gaan ze over op hulpmiddelen om de prestaties te verhogen
   en zo geld dat ook voor van loo

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    van loo heeft zijn top bereikt en is aan het afzakken
    het enigste wat hij nu kan doen is verder leren voor een carriere na zijn huidige bestaan als prof keeper.
    bv trainer of waar hij dan ook voor kiest.
    dus ik zeg niet dat van loo niets meer kan leren
    maar leren om nog beter te keepen is voorbij daar is hij nu te oud voor
    want hij kan wel keepen maar had het niet in zich om boven de andere keepers uit te steken
    en dat valt hem nu ook niet meer te leren

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     snik, dit is een mooi moment. Ik ben het met je eens, met dit antwoord ben ik het met je eens :-) Diego, je hebt gelijk

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      en ra-ra wie keept er as. weekend?… juist: van Loo

        /  
 3. Noordeling

  Ik heb even het optreden gezien van Burnett in Jong Oranje…..wat verdedigde hij dramatisch slecht. Opvallend dat hij ondanks zijn snelheid regelmatig wordt omspeeld en aan de verkeerde kant staat te dekken. Vindt v. Dijk een veel groter talent, iemand die ik nog wel verder zie groeien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Enige tolerantie is hier wel op z’n plaat s,Noordeling. Als je je debuut mag maken voor Jong Oranje ben je volgens mij wel een beetje aan de zenuwen overgeleverd. Dit kon je duidelijk aan Burnet zien en óók aan van Dijk. Burnet verdedigde niet erg goed moet ik zeggen maar dat lag ook aan de steun die hij moest krijgen van z’n medespelers, die er duidelijk niet was. Ergo conclusio: Het hele team heeft deze avond gefaald.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Duncan

    je kon ook zien dat van dijk nerveus was want hij verliest ineens kopduels wat ook heel zelden voorkomt

      /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Het hele team heeft gefaald,klopt. Maar ik begrijp niet dat ook bij Groningen zo positief over Burnett wordt geschreven. Verdedigend staat hij constant verkeerd. Van mij mogen ze Johanson er nu al neerzetten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   die komt er geheid een keer, maar FC Groningen heeft wel twee uitersten: jonge onervaren spelers van de subtop, en een hele zwik ouderen die allemaal stuk voor stuk gemiddelde eredivisie spelers zijn, maar die (vanwege blessures, schorsingen of uit vorm) niet spelen: van de Laak, Holla, Enevoldsen, Kwakman, Ivens, Luciano, Suk.
   Ik heb dit veteranenteam nog niet compleet, maar alleen jonkies> Krijg je hun sterallures er ook bij.

     /   Beantwoorden  / 
  2. diego

   burnet is zeer technisch
   hij is vooral ook gevaarlijk aan de linker kant als hij naar voren gaat
   meer dan johanson
   misschien doet hij dat net ff teveel
   en is hij dan een beetje moe als hij net van voren terug komt en gelijk moet verdedigen en daardoor een fout maakt
   een andere oplossing zoeken maar hem eruit halen zou ik zeker niet doen

     /   Beantwoorden  / 
 5. René

  Fantastisch dat we opnieuw Groningers hebben die debuteren in jong Oranje en ja Burnet oogde niet zo goed in jong oranje als bij Groningen. Maar zo een eerste wedstrijd is altijd spannend en bij Groningen doet hij het meer dan prima. Het gaat ook wel heel hard met zijn carriere op dit moment, net als met van van Dijk trouwens… ik zie Van Dijk trouwens ook als een groter talent dan dat Burnet is…

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   René, Doe jij nu ook al mee met “ranking with the stars”? Als amusement prima hoor, maar met het alledaagse van profvoetballer heeft het niet veel te maken, die uitzinnige huldebetoon aan pas nieuwe spelers. Ze zouden wellicht gaan denken dat ze er al zijn?….

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    Kees, je schiet een beetje door….

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     René, mag zijn…maar nou jij (!): in voetbalprimeur laat Virgil van Dijk (die ik overigens een goede speler vind, hoor) in een interview weten het eerste jaar na zijn overgang van W II naar FC G zich niet erg goed voelde, voor het eerst alleen, maar nu helemaal klaar te zijn voor het grote werk, en al een carriere in gedachten heeft voor de periode na FC Groningen. ( Hij zegt er nog bij dat als hij gaat zweven, dat zijn vader EN OMA hem wel weer op de grond zetten ). Nu kun je van mij zeggen dat ik doorschiet, maar wat denk je van deze jongeling, net dit seizoen in de basis bij FC groningen, voor het eerst bij de selectie van Jong-Oranje…en dan OMA erbij halen? …dat bedoel ik dus met dóórslaan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      Beste Kees, ik zeg alleen dat het fantastisch is dat er groningers in jong oranje zitten. Niet meer niet minder. Je maakt er wat meer van, dan dat ik dat bedoel.

        /  
     2. René

      en heel eerlijk ik begin met ergeren aan Van Dijk. Laat hij nou eerst eens presteren. Hij begint al over Oranje, over een carriere na Groningen etc. Hoeveel wedstrijden zijn we onderweg. Het is een groot talent, maar in de wedstrijd tegen Schotland maakt hij me toch een fout. Hij wint toch elk kopduel. Ik had de indruk dat hij toekeek, hoe de schot hem inkopte. Hoogmoed, komt voor de val. Ik hoop dat het niet zo zal zijn en dat hij snel met beide benen weer op de grond komt. Desnoods een gesprek met zijn oma

        /  
     3. Tammo80

      Hij begint helemaal niet over een loopbaan na FC Groningen. Maar als er gevraagd wordt wat hij graag zou willen na Groningen, moet hij dan weigeren daar antwoord op te geven?

        /  
     4. René

      misschien wel, ik denk dat een media training voor Van Dijk nog niet zo een slecht idee is. Laat hem eerst presteren en blijven presteren en dan verder zien. Wat een verschil met bijvoorbeeld Tadic… Van Dijk eist al een basisplaats op, is pas tevreden met speelminuten bij Jong Oranje…. hij loopt wel wat hard van stapel. Ik ben een fan van Van Dijk en hij hoort er ook in te staan, maar hij kan beter zijn voeten laten spreken dan zijn mond

        /  
     5. Tammo80

      Hij zei het een eer te vinden om geselecteerd te zijn, maar ook graag speelminuten te willen maken. Is dat nou zo erg? Ik word juist erg moe van al die jochies met mediatraining waar nooit een zinnig woord uitkomt.Iedereen vond het super dat Kwakman na de uitwedstrijd tegen Roda JC zei dat het een domme overtreding was van Hiariej en dat de keeper de bal had moeten hebben. Dat was een verademing toch? Op mediatraining leer je juist dat soort dingen niet te zeggen.

        /  
     6. René

      ja dat is ook weer waar, je krijgt dan van die getrainde marionetten, laten we dat maar niet doen. Toch vind ik wel dat Van Dijk voor mijn gevoel wat hard van stapel loopt in zijn uitlatingen… Ook weer zo een opmerking wat ik las van hem Groningen is zeker niet zijn eindstation, tuurlijk snap ik dat en natuurlijk snap ik dat die gast ambitie heeft… maar hij speelt net in het eerste van Groningen, hij doet het daar goed.. toch is het en blijft het een talent die ook nog zijn gebruikelijke terugval krijgt.. en die zich verder mag en gaat ontwikkelen. Het is een kwestie van smaak denk ik, ik vind dat hij meer zijn mond mag houden over dit soort dingen en zijn voeten moet laten spreken. De rest komt dan vanzelf wel. Het verschil met Kwakman is dat hij iets zie over het spel van onze FC. Van Dijk doet vaal carriere gerichte uitspraken, terwijl hij net begonnen is. Ik mis zijn oma/moeder die zou hem toch met beide voeten op de grond houden?

        /  
    2. kees

     nu is het Oma, straks de kou in de winter, en dan blundert-ie misschien een keer: waarom toch die gekke arrivé-houding, dat FC Groningen een “tussenstap” is naar een grote club, omdat ze zo’n hoge eigendunk hebben (doorschieten dus). Als de Feyenoord-selectie de trainer naar huis kan sturen, krijg je een onbestuurbaar team, welke slecht presteert. Zo’n gedrag vind ik niet zo sympathiek, en van Dijk zou het bij presteren alleen moeten laten. bij Grunn.

       /   Beantwoorden  / 
     1. theoreticus

      Hij staat voor het eerst een beetje in de belangstelling van de pers,hij wordt als talent geroemd door Stam en van der Gijp, speelt een ervaren basisspeler uit de basis, krijgt een verbeterde aanbieding en wordt opgeroepen door Cor Pot ; als het nou Ivo Niehe was…En hij krijgt zoals bijna elke jonge speler ook nog wel een terugslag, dat kan niet anders. Laten we blij zijn dat de scouts zo’n talent naar ons hebben gebracht.

        /  
     2. kees

      Theoreticus: je slaat de spijker op z’n kop!: die vergelijking met Ivo Niehe! :)
      Het zal wel van deze tijd zijn, dat je in één adem publiekelijk wil maken dat je aanpassingsproblemen hebt doorgemaakt in het eerste jaar Groningen (van Dijk) en dat je daarna eraan toevoegt dat je kinderlijk eenvoudig de volgende carrierestap in die voetbalcarriere al in gedachten hebt, ná FC Groningen… Ik krijg hier een beetje het verdrietige gevoel van wat in de jaren zeventig en negentig gebeurde: de studenten vonden over de studie dat zij het beter wisten dan de docenten, dat zij de norm waren van alles. En de gebrekkige bruikbaarheid/ degelijkheid van die generatie bleek toen achteraf een misleiding te zijn geweest: het gebrek aan verantwoordelijkheid voor het belang van de werkgever (in dit geval FC groningen)…Aan de andere kant: het profvoetbal is bikkelhard in de onderlinge concurrentie/ wie er speelt en wie op de bank zit: spelers als Enevoldsen, Pedersen, Holla, Ivens enz moeten hun knopen nu al tellen, dat een volgend(lucratiever) contract er wellicht niet inzit, tenzij je natuurlijk naar bijv. Quatar verkast…
      Ik hoop dat Oma van Dijk nog eens een keer onder het bereiden van een kip pir-piri, met deze jongen praat, zodat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. En dan komt het wel goed met hem hoor :D

        /  
     3. diego

      beste rene media training kan goed zijn
      maar die journalisten zijn weer getraind om het toch uit je te trekken
      en als ze dan toch een antwoord krijgen
      ja die moet je niet zo nauw nemen
      iedere speler denkt over zijn carriere na fc groningen
      groningen is helaas niet de topclub waar iedereen wil blijven
      groningen is een doorstroom haven voor spelers
      het is niet dat van dijk buiten zijn schoenen gaat lopen
      maar het is de media die de druk op hem legt
      en daar moet zo’n jonge speler dan mee leren omgaan

        /  
 6. Jan

  Johanssen i.p.v.Burnett en die op het middenveld.
  Van Dijk heeft ook al kapsones en zal denk ik ook wel naast zijn schoenen gaan lopen net als Bacuna!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robine

  Burnett mooi linksback laten staan. De linkerkant is de gevaarlijkste flank van Groningen, die moet je niet gaan verzwakken door met spelers te gaan schuiven.
  Burnett is aanvallend zeer sterk, maar moet verdedigend nog veel leren: naar voren verdedigen, voorzetten eruithalen, beslissen wanneer wel en niet in de aanval mee te gaan, maar die jongen is ook nog superjong, dat komt wel goed.
  De fouten van de fc spelers bij jong-Oranje is goednieuws voor Groningen, jong Oranje was een harde leerschool, maar daar wordt je alleen beter van en daar heeft Groningen baat bij.
  Johanssen heeft pech dat hij geblesseerd was en nu wissel, binnenkort is Burnett geschorst en kan hij het laten zien.

    /   Beantwoorden  / 
 8. diego

  media
  de ene x praten ze op en top over een speler
  maar wanneer hij een fout maakt wat volgens hun niet kan
  trappen ze hem dubbel zo hard de grond in
  kijk burnet
  elke week in het elftal van de week bij vi
  grote lof over hem
  dan slaagt fernandes van feyenoord hem in zijn gezicht
  nee dan hoor je niets over dat wat fernandes doet
  werken met zijn handen in plaats met zijn voeten
  nee burnet word door de man met de snor de grond in getrapt
  dat aanstellen is een speler een kaart aan naaien
  en dat vind de man met de snor toch zo’n vieze streek
  nou in mijn ogen naait fernandes die kaart zichzelf aan door voor de ogen van de grens burnet in zijn gezicht te slagen
  en als burnet zich daarna aanstelt of niet maakt helemaal niet uit
  want fernandes moet gewoon zijn handen thuis houden
  hij hoopte gewoon dat burnet kwaad zou worden en terug zou reageren
  met de hoop dat hij dus ook een kaart krijgt en zo groningen verzwakt werd
  want feyenoord maakte toch geen kans meer
  dus burnet heeft juist gehandeld
  ook al is het aanstellen of niet
  fernandes geeft hem de aanleiding daarvoor dus eigen schuld als hij dan zwaarder gestraft word
  kijk het is anders als het met een slijding gebeurde en burnet word amper geraakt en gaat zich dan aanstellen
  dat is dan een speler een kaart aan naaien
  daar ben ik wel tegen

    /   Beantwoorden  / 
 9. siemon oost

  VIND BOVENSTAANDE DISCUSSIE’S ZEKER INTERRESSANT,MAAR VIND HET JAMMER DAT ER GEEN ENKELE REACTIE OP HET ONDERWERP ZELF IS.( AFSCHEID VAN EEN WAAR CLUBICOON).
  HOOP DAT ER NOG EEN SFEERAKTIE VAN DE FANATICS AAN ZIT TE KOMEN VOOR THEO.
  IN IEDER GEVAL ZAL IK VIA EEN ZELFGEMAAKT SPANDOEK THEO TIJDENS DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD ” EREN “.
  HOOP DAT ER VELEN ZULLEN VOLGEN WAT DAT HEEFT HIJ ECHT VERDIEND.
  THEO BEDANKT.( ER IS MAAR EEN ECHTE THEO DE TOPPER ).

    /   Beantwoorden  / 
 10. siemon oost

  SORRY RENE
  JIJ WAS DE ENIGSTE DIE OP HET ONDERWERP REAGEERDE

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   :-)

     /   Beantwoorden  / 
 11. Groninger

  Het is geen OMA maar moeder! Zo blijk maar eens dat de interview’s half worden gelezen. Burnet is speelde idd niet zijn beste game en van Dijk hebben we betere spel gezien maar ik laat het maar op zenuwen. Hopen dat we zondag een gehele goede spel zien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   dan toch zeker wel een schotel Kip-piri-piri, XXX HOT met Surinaamse boontjes, op tafel voor de goede vrede…en zondag vlammen in Venlo.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Nou nee Kees, liever vlammen in de Euroborg. Hoef je ook niet zover te reizen!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     van te voren ff wokken bij de chinees en met de vlam in de pijp, zien hoe VVV naar de slachtbank wordt geleid

       /   Beantwoorden  / 
    2. kees

     Ja OK was even de weg kwijt, net als van Dijk trouwens…:D

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rob Roy

      : L

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.