Bacuna opgeroepen voor Jong Oranje

Leandro Bacuna is door bondscoach Cor Pot opgeroepen voor Jong Oranje. De vleugelspeler van FC Groningen mag opdraven voor de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Jong Oostenrijk.

Opmerkelijk genoeg is Maikel Kieftenbeld niet opgeroepen. Eerder maakte hij steevast deel uit van de selectie, maar nu hij echt goed speelt heeft de bondscoach plots besloten dat hij niet meer nodig is.

De middenvelder staat echter wel op de stand-by list van Pot, net als de Groninger backs Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof. Dat lijkt ook opmerkelijk. Pot geeft de voorkeur aan een wisselspeler van ajax in plaats van een basisspeler van de FC. Je zou zeggen dat je beter spelers in vorm en met wedstrijdritme kan selecteren…

10 reacties op “Bacuna opgeroepen voor Jong Oranje

 1. Jan

  Onbegrijpelijk. Is een van de zwakste spelers van de FC.
  Werkt wel hard,maar met oogkleppen op en is geen TEAMspeler.
  Hij zal nu wel helemaal naast zijn schoenen gaan lopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Die jongen is een talent van 20 jaar. Heeft nog een hoop te leren oa doseren maar wees blij dat er talenten doorbreken bij de Fc. Ik heb hem vaak vergeleken met een verdwaalde zeehond maar na de play-offs en de voorbereiding en competitiestart zie ik het wel in hem. En dan mag hij eens een helft onder zijn kunnen spelen; Enevoldsen heeft vorig jaar een heel seizoen verprutst aan de rechterkant.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    klopt je moet enevoldsen ook niet op rechts zetten

      /   Beantwoorden  / 
 2. Frans

  Zoals Bacuna de eerste 3 wedstrijden speelde is de uitverkiezing terecht. De laatste tijd is het idd met oogkleppen op. Met Bacuna een wedstrijd beginnen is geen probleem. Je moet hem echter na 60 a 70 min vervangen voor Jones.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   dus nu speelt hij minder, maar omdat hij eerder goed speelde verdient hij de selectie? Kan deze niet volgen…. ik vind Bacuna tegenwoordig niet echt sterk… Kieftenbelt juist wel en hij zit er ineens niet meer bij… ik snap de selectie van Bacuna niet.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Noordeling

  Bacuna doet het helemaal niet zo onaardig. Begrijp dan ook niet waarom veel mensen zo negatief reageren. Hetzelfde geldt voor Huistra die doet het gewoon prima. 3 spelers weg en het kost tijd om weer een elftal op te bouwen. Een eindklassering in het linkerrijtje zou gewoon een goede prestatie zijn, en europees een superprestatie. Als we echt mee willen doen hebben we in elke linie een versterking nodig. Keeper/centrale verdediger/nr. 10/scorende aanvaller.
  Persoonlijk denk ik dat Groningen vandaag een behoorlijk nederlaag oploopt tegen Ajax………maar ik hoop uiteraard dat er ontzettend naast zit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nolio

  Waarom veel mensen zo negatief reageren hier? Er komen hier gewoon heel erg veel FC Groningen-afzeikers. Ze zeggen dat ze Groningen-supporter zijn, maar ik denk dat het stiekem in groen-wit verklede ajax- of heerenveenliefhebbers zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jantje

  Bacuna zal er vanmiddag 2 inschieten en dan zeggen jullie: Wat een topspeler! zeikerds

    /   Beantwoorden  / 
 6. peetje

  Van de laatste 7 ontmoetingen (thuis) won Groningen er 3 en werd het 1x gelijk. Vandaag kan het dus weer alle kanten op. Maar als goed opgevoede Groninger zeg ik dat het 3-2 wordt. :)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Blijf altijd de club steunen.

  1- Geen fluitconcerten.

  2- Geen spreekkoren.

  3- Niet zo negatief als het eens wat minder gaat.

  4- Ga niet vroegtijdig weg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.