Categorie: "voorbereiding"

Huistra gebruikt handrem bij gretig FC Groningen

Ik kijk nog even wat Pieter Huistra te zeggen heeft over de bekerwedstrijd van morgen tegen SC Genemuiden. Op de site van FC Groningen kijkt hij vooruit.

Het artikel begint met de gretigheid waarmee de selectie de afgelopen dagen trainde. Huistra moest zelfs even de handrem er op gooien en maakte van het laatste trainingspartijtje een kort potje. Hij wil graag dat z’n ploeg de extra opgebouwde energie morgen in de strijd gooit.

FC Groningen op Tenerife

Sinds gisteren verblijft de selectie van FC Groningen op het eiland Tenerife. Daar zal de ploeg van trainer Pieter Huistra zich voor gaan bereiden op de tweede seizoenshelft.

Echt gras (er werd de afgelopen tijd veel op kunstgras getraind), heerlijk voetbalweer (graadje of 18) en een nagenoeg fitte selectie: goede vooruitzichten voor een geslaagd trainingskamp. Alleen Koen van de Laak ontbreekt eigenlijk. Danny Menting is zijn vervanger. Da’s natuurlijk mooi voor de jonge aanvaller.

FC Groningen TV weer in de lucht

Vandaag was daar weer de eerste uitzending van FC Groningen TV. Ik heb ‘m zelf gemist, maar gelukkig herhaalt Eredivisie Live de uitzending regelmatig. Bovendien heeft FCG TV een eigen You Tube-kanaal.

Natuurlijk is er veel Open Dag te zien, met speciale aandacht voor Fandi Ahmad. Daarnaast is er een verslag van de voorbereiding van FC Groningen.

Om kwart voor 12 vanavond kun je de eerste herhaling al zien. Of anders morgenvroeg om kwart over 8 ‘s ochtends. Maar gemakkelijker is natuurlijk om even op You Tube te kijken. Via deze link kom je op het kanaal van FC Groningen TV. Ik heb net even gekeken, maar deze nieuwe aflevering stond er nog niet op.

Huistra wil pro-actief voetballen

Pieter Huistra, de hoofdcoach van FC Groningen, gaf vandaag op de persdag de plannen over speelstijl en ambities voor het komende seizoen prijs.

Was dat een verhaal met verrassingen? Ik denk het niet. Het meeste is in stukjes en beetjes al wel voorbij gekomen, bijvoorbeeld op deze blog. Maar het kan geen kwaad een en ander nog eens op een rijtje te zetten. Da’s wellicht ook voor de vakantiegangers handig.

FC Groningen wint met ‘basisopstelling’ van Volendam

FC Groningen heeft gisteren in Aduard de oefenwedstrijd tegen Volendam met 2-1 gewonnen.

Een normale overwinning in een -als ik de berichten mag geloven- matige wedstrijd. Granqvist (penalty) en Pedersen scoorden de goals voor de FC. De Groningers speelden in tegenstelling tot de wedstrijd tegen BV Veendam in de tweede helft een stuk feller. Interessanter is echter om naar de opstelling te kijken.

Huistra: “We vergaten te voetballen”

Pieter Huistra blikt op de site van FC Groningen terug op het verlies tegen BV Veendam.

Huistra is tevreden over de eerste helft. Volgens de trainer hadden er wat meer kansen benut moeten worden en het team moet leren wat langer het niveau vol te houden. Het verlies in de derby zegt hem niet heel veel, zo lijkt het. FC Groningen is “met ons eigen proces bezig”, zoals het artikel kopt. De FC vergat in de tweede helft volgens Huistra te voetballen.

Laatste oefenwedstrijden FC Groningen

Nog twee wedstrijden, en het oefenprogramma zit er op voor FC Groningen.

Ajax, het begint al te kriebelen. Acht Augustus, nog 12 dagen. De Amsterdammers roeren zich nog aardig op de transfermarkt. Mido keert daar terug bijvoorbeeld. Als het om automatismen kweken gaat, dan hebben ze daar nog wel wat werk te verzetten.

Traditionele nederlaag FC Groningen tegen BV Veendam

FC Groningen heeft vanmiddag de oefenwedstrijd tegen BV Veendam verloren. In Sappemeer werd het 2-1 voor de ploeg van Joop Gall.

Ik doe het even uit m’n hoofd, maar volgens mij zetten we daarmee een traditie van verliespartijen in de voorbereiding tegen onze Veendamse vrienden voort. Als ik het goed heb zat er vorig jaar in ieder geval nog een gelijkspelletje in, maar de BV Veendam, dat is gewoon een angstgegener eerste klas! Ook vanmiddag zat het er weer niet in voor de FC.