FC Groningen op Tenerife

Sinds gisteren verblijft de selectie van FC Groningen op het eiland Tenerife. Daar zal de ploeg van trainer Pieter Huistra zich voor gaan bereiden op de tweede seizoenshelft.

Echt gras (er werd de afgelopen tijd veel op kunstgras getraind), heerlijk voetbalweer (graadje of 18) en een nagenoeg fitte selectie: goede vooruitzichten voor een geslaagd trainingskamp. Alleen Koen van de Laak ontbreekt eigenlijk. Danny Menting is zijn vervanger. Da’s natuurlijk mooi voor de jonge aanvaller.

De griep van Tim Matavz hield ons bezig. Verschillende speculaties deden de rondte. Achterdochtige fans dachten dat het een vals voorwendsel was om niet te gaan, waardoor de spits hier in Groningen even met wat clubs kon gaan praten over een leuke transfer. Dat lijkt me ver gezocht. Het praten gebeurt toch vooral door zaakwaarnemers. Bovendien heeft Matavz vandaag gewoon het vliegtuig gepakt om bij de groep aan te sluiten.

Vandaag stonden de eerste twee trainingssessies op het programma. Huistra toont zich op de site van FC Groningen tevreden over die eerste dag. “Een prima eerste werkdag”, zo lezen we. Alleen Tom Hiariej en Fredrik Stenman haakten voortijdig af. Ook zij kampen met wat griepklachten.

Woensdag staat de enige oefenwedstrijd op het programma. De Spaanse vierdeklasser Deportivo Marino zal om half 10 Nederlandse tijd een goede test en indicatie zijn om te kijken of de ploeg na de feestdagen al weer op het niveau zit waar het zitten moet. Een week later gaat het dan weer om het ‘echie’ als de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden de start van die tweede seizoenshelft zal vormen.

Niet alleen de beentjes zullen getraind worden op Tenerife. Tussen de oren zal er ook het nodige werk verricht worden. Individuele gesprekken tussen trainers en speler bijvoorbeeld. Ik heb de indruk dat er weinig ‘probleemgevallen’ tussen zitten op dit moment. Maar een goed gesprek met Thomas Enevoldsen zal er toch wel komen. Wellicht zal ook Nicklas Pedersen wat meer duidelijkheid willen over zijn rol in de rest van de competitie. Voor z’n blessure leek hij niet weg te denken uit het team, maar vanzelfsprekend is het -sinds Petter Andersson weer terug is- niet dat hij straks zo maar weer in de basis zal staan.

Via RTV Noord kun je natuurlijk goed op de hoogte blijven van de avonturen van FC Groningen op Tenerife. Als er opvallende zaken te melden zijn lees je die hier ook.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.