FC Groningen wint oefenwedstrijd

FC Groningen won vanavond de enige oefenwedstrijd op Tenerife. Tegen Deportivo Marino werd het 4-1.

De uitslag rolt net vers van de pers, veel info is er nog niet. Maar ach, ik was toch al aan het tikken…

Bij rust stond het al 4-0. Daar kwamen dus in de tweede helft geen doelpunten bij. Sterker, de tegenstander, een Spaanse vierdeklasser, scoorde brutaal tegen. Dan zie je zo’n wedstrijd toch wel enigszins voor je: FC Groningen geeft eerst normaal gas waardoor een even normale ruststand op het bord komt. Daarna komen de wissels (Huistra gebruikte bijna alle beschikbare spelers), en beginnen de vermoeienissen van het trainingskamp op te spelen. Dat komt het niveau vaak niet ten goede.

Maar geen enkel doelpuntje er bij, da’s toch wel vreemd. Later zullen we lezen over hoe en wat. Nu kan ik wel de doelpuntenmakers geven. Andreas Granqvist (daar is hij weer) scoorde twee keer. De openingstreffer was, je raadt het al, een penalty. Ook Tim Matavz prikte er eentje in, en Thomas Enevoldsen liet zich ook gelden. Hopelijk is het voor hem het begin van een goede tweede seizoenshelft.

Wie kwamen er dan niet in actie? Van Tim Sparv en Luciano was bekend dat ze met kleine blessures kampen. Daarnaast ontbraken Fredrik Stenman en Gonzalo Garcia. Stenman was wellicht toch nog wat grieperig, bij Garcia vermoed ik een lichte blessure.

Hoe dan ook, we zijn 2011 gestart met een overwinning. Laten er vele volgen!

NB – Morgen (donderdag, en dus niet vandaag) kun je deel 3 in de serie ‘Zes kenners over FC Groningen’ verwachten. Daar kom ik vandaag niet meer aan toe.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “FC Groningen wint oefenwedstrijd

 1. Noordeling

  Stenman speelde niet eens mee!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. FCG fan

  even off:, Lees ik goed dat op de FCG site staat dat er een verplichte autocombi is naar Heerenveen? alvast bedankt ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Die burgemeester van Hoerenveen is al net zo gek als die club die er probeert te voetballen.Meneer vindt het nodig een verplichte autocombi te gelasten. Als dit zo door gaat, vermoorden al die gefrustreerde burgemeesters, het voetbal, met al hun regeltjes.

     /   Beantwoorden  / 
 3. grunn

  er wordt een protest mars georganiseerd waar o.a hans nijland ook aan mee gaat doen. http://www.fcgroningen.nl staat de verdere uitleg!

    /   Beantwoorden  / 
  1. jaap

   popie jopie hoeft wat mij betreft niet mee te lopen

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.