Huistra gebruikt handrem bij gretig FC Groningen

Ik kijk nog even wat Pieter Huistra te zeggen heeft over de bekerwedstrijd van morgen tegen SC Genemuiden. Op de site van FC Groningen kijkt hij vooruit.

Het artikel begint met de gretigheid waarmee de selectie de afgelopen dagen trainde. Huistra moest zelfs even de handrem er op gooien en maakte van het laatste trainingspartijtje een kort potje. Hij wil graag dat z’n ploeg de extra opgebouwde energie morgen in de strijd gooit.

Die gretigheid zal niet alleen de welbekende honger naar de bal zijn na een periode zonder competitie. Elke speler individueel zal zich in de onderlinge concurrentiestrijd willen laten zien en gelden. De ‘vastigheid’ waar Huistra aan het begin van het seizoen nogal prat op ging is in de praktijk wat minder vast gebleken. Ook hij en z’n assistent Erwin van de Looi zijn niet te beroerd om wisselingen aan te brengen als spelers niet in vorm zijn. Al is het zeker geen roulatiesysteem geworden, zoals vooral topclubs met brede selecties dat toepassen.

Met de voorbereiding op SC Genemuiden zit het wel goed. Drie dagen werd er getraind op het kunstgras van VV Haren. Een verschil met eerdere voorbereidingen op die vermaledijde ondergrond, toen er in drukke tijden nauwelijks geoefend kon worden. Daaraan voorafgaand werkte de FC een prima verlopen trainingskamp af op Tenerife.

Bovendien bleef het relatief rustig op het transferfront. Dat komt de rust en het vertrouwen ook wel ten goede. Laat staan dat er spelers en kwaliteit verdwijnen. Op het personele front noemt Huistra trouwens ook nog de afwezigheid van Jeroen Veldmate en Jorrit Kunst. De eerste heeft hamstringklachten , de laatste valt ‘gewoon’ buiten de boot nu bijna iedereen fit is. De griepgolf is net op tijd weer overgewaaid.

Dan de tegenstander. Twee gevaarlijke spitsen heeft Huistra gezien bij het gelijkspel tegen Flevo Boys. Achterin heeft Genemuiden problemen vanwege een aantal afwezigen. De kop niet gek laten maken voor 3000 ongetwijfeld razend-enthousiaste supporters, snel in het ritme komen, goed en scherp aan de wedstrijd beginnen, en een eigen wedstrijd spelen: dat zijn morgen de enigszins clichématige, maar niet minder ware uitgangspunten.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

16 reacties op “Huistra gebruikt handrem bij gretig FC Groningen

 1. hallo

  nog ff over die energie sponsors die volgens sommigen fc groningen niet willen sponsoren
  ze werken wel degelijk samen met fc groningen
  kijk maar wat nijland daar over heeft gezegd op de nieuw jaars borrel
  —————————————————–
  “De samenwerking die wij hebben opgebouwd met Energy Valley en onze groenpartners te weten GasTerra, Gasunie, RWE Essent, BAM en Imtech werpt nu al haar vruchten af. De energiesector in Noord-Nederland wil zich nadrukkelijk in het land profileren als dé energieregio. FC Groningen is daarvoor het perfecte uithangbord. Ook wij bij FC Groningen willen net als de energiesector behoren tot de top van Nederland, dus is het logisch dat we daarin gezamenlijk optrekken. Dat klinkt ambitieus, maar hij die niet de moed heeft de kust uit het oog te verliezen, zal nimmer nieuwe oceanen ontdekken.”

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   wil je het hele verslag lezen van wat hij gezegd heeft
   ga maar naar de officiele site van fc groningen

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   Nijland lijkt mij nou net een man, die liefst nog een superlange tros met de kade vasthoudt (heel behoudend), dan dat hij de zeilen hijst zonder dat hij weet of er wind op komst is…Wat betreft zijn beleid kan je daar niets tegen inbrengen, maar dat, na een aantal jaren nu “pas op de plaats maken”, is toch heel iets anders dan over horizon geraken (of zoals Nijland het zegt: “de kust uit het oog verliezen”). Naar ik onderschrijf natuurlijk wel de wil om vooruit te komen met FC Groningen, sportief en zakelijk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Als 1 van de eersten duidde Nijland op de naderende windstilte in de economie en de daarbij horende maatregelen (salarisplafond). Ik neem aan dat hij dan ook tijdig de zeilen hijst als de wind aantrekt.
    Vanavond eerst Genemuiden wegblazen!

      /   Beantwoorden  / 
 2. pacoo

  wat trieste wedstrijd kijk ik nu naaar te triest

    /   Beantwoorden  / 
 3. appie happie

  twente word een hele andere wedstrijd ndie lopen niet met 9 man achter de bal.en geven meer ruimte weg.en utrecht volgende week ook daar kunnen we ook gewoon winnen ..tegen dit soort amateurs is het gewoon altijd heel erg moeilijk voetballen zij spelen n.l. de wedstrijd van hun leven..dus…

    /   Beantwoorden  / 
  1. pacoo

   ja maar kom op man ik weet dat het moeilijke wedstrijden zijn maar ik kon nou ook niet van groningen zien dat het nou een echte profclub is, het wat gewoon zielig… nu hoop ik dat het tegen twente wel gewoon weer lekker gaat…

     /   Beantwoorden  / 
   1. appie happie

    misschien hebben ze er van geleerd..zllen we dat maar zeggen..

      /   Beantwoorden  / 
 4. Tjal

  Ben net terug uit Genemuiden, maar van die gretigheid was weinig meer te zien vanavond. De eerste helft daar gelaten, maar de 2e? Super dramatisch

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   De titelaspiraties(dromen) kunnen nu wel weer in de kast.
   Een 4e of 5e plek in de rangschikking zou een topprestatie zijn.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    @ Noordeling, even wachten met je conclusies tot ze, zeg 5 wedstrijden verder zijn…Tot/met het vorige seizoen was er maximaal een reeks van 4 “wat betere” wedstrijden gevolgd door steevast een periode dat er werd verloren. ik schat deze coach en dit team tot meer in staat, dus: nog een aankijken!

      /   Beantwoorden  / 
 5. René

  ze zijn door daar gaat het om.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   ja precies
   en ze hebben waarschijnlijk ook wat rustig aan gedaan
   zondag twente volgende week utrecht
   das 3 wedtrijden binnen 1 week
   en als je gister hard speelt
   ben je tegen twente en utrecht mischien spelers kwijt door blesures
   tadic en matavs stonden er ook niet in vanaf begin
   ze gingen voor de winst en dat hebben ze gedaan
   en heb geen moment geacht dat het mis zou gaan want groningen was gewoon de sterkere ploeg gisteren
   beetje jammer dat sommigen gelijk weer zo negatief zijn

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    en na utrecht heerenveen
    dus best wel een zwaar programma

      /   Beantwoorden  / 
 6. Milko Djurovski

  Stel dat er wel degelijk contracten lopen met eh.. maar liefst 5 grote namen uit Energy valley, itt wat de uitkomst van de interessante discussie van afgelopen week was, waarom is dat dan zo weinig bekend? En vooral, is dat dan niet raar? Wanneer deze bedrijven, net als FCG, willen behoren tot de top in Nederland, dan is het toch raar dat er geen shirtsponsoring optreed? En als Nijland dan dit soort dingen beweert, waar heeft hij het dan over? Over substantiële support in een grote ambitie? Of wil hij ze noemen in de hoop dát deze bedrijven ooit in beweging komen om…?

  We staan 4e, beste seizoenstart ever, waarom zouden deze magnaten die dezelfde ambitie hebben als FCG, de hand op de knip houden? Vanwege de beroerde economische tijden? Als je samen de kust uit het oog wilt verliezen, dan zul je een puik schip moeten bouwen. En dat kost geld. Blijf het mysterieus vinden… iemand met aanvullende info? :) graag!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Milko Djurovski

  Bij nader inzien is mijn reactie een beetje suf. Er spelen wellicht achter de schermen allerlei projecten die niet direct zichtbaar zijn. Groenpartners zei ie toch? nahja.. we horen het wel een keer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.