Ziekenboeg FC Groningen vrijwel leeg

We gaan beginnen met de voorbeschouwing op FC Groningen – FC Twente. Eerst maar eens kijken wie er ziek, zwak of misselijk zijn aan beide kanten.

Vanuit het Groningse kamp geen nieuws, en dat is in dit geval dus ook goed nieuws. Pieter Huistra kan beschikken over dezelfde spelers als voor de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. Dat betekent dus ook dat Tim Sparv vanwege een schrosing nog moet toekijken. Van de Laak‘s naam noem ik voorlopig voor het laatst als afwezige, Jeroen Veldmate ondergaat vandaag een laatste test om te kijken of z’n hamstring er morgen klaar voor is. Mogelijk komt hij dan nog bij de selectie.

Meer problemen zijn er bij FC Twente. In Enschede maakten ze kort geleden mee wat wij helaas ook al eerder meemaakten: een speler raakte zodanig zwaar geblesseerd dat het ook meteen einde van het seizoen was. In dit geval was Nicky Kuiper de pechvogel. Die was net op de weg terug bij de Tukkers. Keihard is het af en toe, dat voetbal. Maar ook sterspeler Bryan Ruiz raakte zwaar geblesseerd. Dat viel in verhouding nog mee, maar ook tegen FC Groningen is Ruiz nog niet terug.

Een andere opvallende en goede speler is Theo Janssen. Ook voor hem is het de vraag of hij er morgen bij is. Janssen is ziek geweest. Maar hij trainde al weer mee en het lijkt er op dat hij toch de wedstrijdselectie gaat halen. Back Leugers is ook een twijfelgeval. Hij heeft volgens trainer Preud’homme nog “een kleine achterstand”.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Ziekenboeg FC Groningen vrijwel leeg

 1. jack apeldoorn

  1 ding is zeker het word een mooie pot voetbal maar twente wint wel uiteindelijk

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCG fan

   Een mooie pot zeker! Een mooie sfeer helemaal, en een mooie 3 punten voor onze FC Groningen zal het allemaal nog mooier maken! Come on FC

     /   Beantwoorden  / 
 2. Tommy_Pluskut

  ik gok op een zakelijke overwinning van Twente

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan emmen

   ik sluit mij helemaal bij je aan tommy twente is ervaren genoeg om zo.n wedstrijd uiteindelijk naar winst om te zetten die 6-2 nederlaag bij heerenveen was een incident en janko was er toen ook niet bij toen kon de voorhoede geen botten breken

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    W’ll see!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.