Pieter Huistra: ‘FC Groningen is van jongs af aan mijn club’

Het is vrijdagavond, een goed moment om voorzichtig naar zondag te kijken. Dan staat SC Heerenveen – FC Groningen op het programma. Ik begin de voorbeschouwingen met een blog over Pieter Huistra.

Op de site van FC Groningen kijkt de coach vooral voetbaltactisch vooruit naar zondag. Daarover meer in de blogs van morgen over deze pot. Maar aan het eind van het artikel doet de geboren Fries een opvallende uitspraak: “FC Groningen is van jongs af aan ‘mijn club’. Als speler, jeugdtrainer en nu als hoofdtrainer.”

Op de site van de FC is er geen forum, maar op voetbalzone.nl wel. Dat maakte zelf weer een nieuw artikel, en daar wordt aardig gereageerd op de uitspraak van Huistra. Het leek me een goede link om naar door te verwijzen om alvast wat in de stemming te komen voor zondag.

In de reacties valt mij op dat er voor zowel bij Groningers als Friezen veel sympathie is voor elkaars club. Ik heb het idee dat dat hier op deze weblog ietsje anders ligt… “Een leuke rivaliteit”, zegt iemand. Een Fries “gunt Groningen het allerbeste, alleen wel na dit weekend”. Van dat soort dingen. De vraag die bij mij toch blijft hangen is: Zou het antwoord van Huistra, de geboren Drachtenaar, niet stiekem toch gewoon een beetje een tactisch antwoord zijn?

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Pieter Huistra: ‘FC Groningen is van jongs af aan mijn club’

 1. rob roy

  Om met de woorden van de site DC05 te spreken.
  Morgen de Boeren tegen de Hoeren. De trots van het Noorden tegen de Schaamte van het Noorden.
  We zullen zien!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Milko Djurovski

  Beste Paco,

  Natuurlijk is dat geen tactisch antwoord van de geboren Fries. In de jaren ’80 toen hij hier kwam spelen maakte men ook al grappen (al stond heerenveen toen nog in de klei waar het vandaan is gekomen, nergens dus). Dat de jongen uit Friesland kwam vond men toen al humor. Hij heeft de gloriejaren met de wedstrijden tegen Atletico Inter als guppie meegemaakt, de Renze de Vries-tijd. Ik geloof hem 100% op zijn woord wanneer hij deze uitspraak doet. Bekt wel lekker vlak voor de derby natuurlijk dus in zoverre ‘tactisch’ maar dat het van jongs af aan zijn club is geloof ik en tja.. er WAS in zijn jeugd helemaal geen andere club in het noorden behalve Cambuur. Nou.. dankjedekoekoek dus.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.