Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Morgenavond al krijgt FC Groningen de kans om en eind te maken aan een slechte reeks. Gemakkelijk zal het niet worden: de ploeg reist af naar Utrecht.

Uit bij FC Utrecht is nou niet direct een ideale wedstrijd om het tij te keren. Daar win je niet zo maar, zeker niet als je zelf niet in een goede vorm steekt. Maar aan de andere kant is het juist wel een wedstrijd en een tegenstander om orde op zaken te stellen. Een goede wedstrijd en een nog beter resultaat in de Galgenwaard, en de FC zou in één klap back on track kunnen zijn.

Het is bovendien een wedstrijd tegen een directe concurrent om de play-offs, al is dat nog nauwelijks nieuws. Beide ploegen bevechten elkaar al jarenlang, met wisselende resultaten, om de ereplekken in de Eredivisie. Vaak waren dat beslissingswedstrijden aan het eind van het seizoen. Maar voor FC Groningen voelt het morgen als een minstens zo belangrijke pot, ook al worden de prijzen nog niet verdeeld.

Want FC Groningen kan niet alleen vertrouwen tanken en een concurrent op een veilige marge houden, zelfs op een haast onoverbrugbaar verschil zetten. Nee, het kan zich ook nog gewoon, ondanks de laatste resultaten, in de race houden voor de vierde plaats. Op directe plaatsing voor Europees voetbal dus, zonder nacompetitie. Het vertrouwen mag dan op verschillende fronten nauwelijks meer aanwezig zijn dat dat er daadwerkelijk in zit aan het eind van de rit, maar voetbal is een raar spelletje. ‘Het’, wat dat dan ook mag zijn, kan er net zo snel weer zijn als dat het weg was.

Maar om ‘het’ te vinden moet de FC het wel anders doen dan de vorige wedstrijden. Het zal vooral weer een stabiele defensie moeten krijgen om op te leunen, zoals dat het geval was in de eerste helft van de competitie. De doelpunten vlogen er in de laatste weken. De FC kwam in al die wedstrijden op achterstand. Daardoor moest de ploeg risico’s nemen, had het her en der wat pech, en speelden de factoren ‘vertrouwen’ en ‘geloof’ uiteindelijk een belangrijke rol.

Dat werd in die wedstrijden een neerwaartse spiraal, die vervolgens ook buiten het veld doorzette. Die spiraal moet doorbroken worden. Pieter Huistra zit vooral met een mentale opdracht op dit moment en heeft het dan ook in de aanloop over ‘afspraken nakomen’ en ‘de organisatie goed op orde hebben’. Hij zal ongetwijfeld wijzen op de goede fase, en waarom het toen wel goed ging. En hij zal wellicht wijzen op het feit dat een nieuwe wedstrijd ook weer het begin van iets goeds kan zijn.

Helaas moeten Huistra en z’n team het nog steeds stellen zonder de man die al vaak de beslissing bracht in Gronings voordeel. Tim Matavz is er weer niet bij morgen. Het eerste half uur tegen Heracles toonde aan dat dat geen probleem hoeft te zijn. Maar het is natuurlijk wel een aderlating van formaat. Andere spelers zullen nu op moeten staan.

De vermoedelijke opstelling morgen:

Luciano. Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman. Holla, Sparv, Enevoldsen, Pedersen, Tadic. Bacuna.

Ik verwacht dus dat de oude opstelling weer in ere wordt hersteld. Huistra zal letterlijk en figuurlijk weer terug naar de basis willen, schat ik zo in. Dat geeft het meeste vertrouwen, en daar gaat het nu vooral om. Ik verwacht daarom ook een voorzichtig FC Groningen, dat het niet verliezen voorop heeft staan. Gedurende de wedstrijd zal de FC dan willen kijken of er ook nog wat meer te halen is in Utrecht. Het wordt tijd dat dat ook echt weer eens gaat gebeuren. Vandaar dat ik afsluit met een klassieker:

LAAT ONS WEER EENS JUICHEN, FC FC GRONINGEN!

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.45 uur, scheidsrechter is niemand minder dan de heer R. Bossen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

32 reacties op “Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

 1. arnelio

  Bacuna achter Pedersen…
  Ik zou verder terug naar de basis willen eigenlijk.
  Pedersen achter Mamedov dus.

    /   Beantwoorden  / 
 2. dannykl

  waarom pedersen doe dan mamedov daar zie ik toch veel meer in dan pedersen ga ja we zullen zien ben er bij maar heb toch liever mamedov

    /   Beantwoorden  / 
 3. kees

  vgls FCG Online ( die ook niet goed wordt van die onnodige nederlagen! ) staat mogelijk Mamadov in de basis ten koste van Pedersen, dus voorin: Mamedov en Bacuna ? wait and see…maar als Granqvist maar achterin blijft hangen, en die kleine Belg goed wordt afgestopt buiten de 16 m. het kan verkeren…zei Bredero toch?

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   @Kees,
   Weet je wat Bredero ook zei, toen hij een roeibootje met een aantal vrouwen zag?
   Juist,ja……wonder oh wonder, een boot vol scheuren en nog niet onder!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    een echte stand-up comedian uit zijn tijd, dus! Maar de groen-witten moeten vanavond wel op karakter die Utregters oprollen,
    ; zij zijn nu ook uit de beker en FCG staat wel even boven dat
    ijshockeyteam. Het zal wel een veldslag worden, denk met een gelijkspel of nipte overwinning: 2-2 of 1-2 voor FCG. en 4 gele en 2 rode kaarten of zo… ( vrouwen en kinderen eerst !) :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. FC Utrecht

     @kees,
     Waar blijf je nou met je ijshockeyteam? Wat een negatieve rotploeg zeg dat Groningen! 90 minuten lang verdedigen. Verdiend verloren van een beter Utrecht!!

       /   Beantwoorden  / 
 4. theoreticus

  Laten we hopen dat utreg een off-day heeft en wij mazzel dan komen we misschien met een puntje terug in de Stad. Zonder Tim in vorm scheelt 50%.
  Met Pedersen scheelt ook 50% en Enevoldsen is 25% van de speler die hij op links was.
  Ik heb zelf ook 50% minder zin om te gaan kijken, de laatste potjes waren mijn dieptepunten van de afgelopen weken en dan tel ik mijn beenbreuk mee!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   had jij die penal tegen Heracles dan genomen?

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   als ik goed reken (?) is het team in deze samenstelling dus 125% minder goed dan voorheen… enuhhh met nog tig % keer zo tenenkrommend spel! …kom je al snel aan een meter bier! :D

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Ik vind Huistra wel 50% beter dan Jans. Al kost dat me bier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     dit wordt zo langzamerhand wel hogere wiskunde. Als het team 125% minder is dan voorheen en Huistra is 50% beter dan Jans, wat is de uitkomst dan?

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      laat me raden, wie is de BOB? :)

        /  
 5. René

  Het is duidelijk dat Pedersen in de spits niet werkt, dus niet doen. ik heb er een zwaar hoofd in, vanavond. Hopelijk pakken ze het weer op.

    /   Beantwoorden  / 
 6. ben

  heeft iemand een livestream link voor de wedstrijd?

    /   Beantwoorden  / 
 7. jeffrey ( jawel die ja)

  Het is weer om te huilen, alleen maar lange ballen en niks komt aan.

    /   Beantwoorden  / 
 8. René

  wat een kloten wedstrijd tot nu toe en onvoorstelbaar dat Bacuna in de spits staat. Volgens mij heeft hij nog geen bal goed geraakt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. jeffrey ( jawel die ja)

  Van looi , we laten ons terug zakken we spelen compact.
  Waar heeft die man het over !!
  Ze laten al wedstrijden lang de tegenstander zo naar de goal lopen.
  Het wordt tijd dat ze eens gaan drukken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. fcg1

  waar is pedersen dan of is die weer is geblesseerd kenne ze ook beter op boot naar denemarken sturen

    /   Beantwoorden  / 
 11. jeffrey ( jawel die ja)

  Bacuna heeft al meerdere keren geprobeerd op de goal te schieten ,telkens weer schiet die tegen een utrecht speler aan.
  Kom op zeg is dat een plus punt?
  Uit kappen en schieten zo moeilijk moet dat toch niet zijn .
  Mamedov er in bacuna er uit.

    /   Beantwoorden  / 
 12. jeffrey ( jawel die ja)

  Voor punten moeten we het ook deze week van douwe egberts hebben,wat een slechte wedstrijd was dit zeg.
  Als het niet snel beter wordt is het seizoen over.
  Tijd om aan het eind van het jaar een hele grote bezem door het team te halen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. JvanTilt

  Het was weer treurigheid troef, geen lef. Kutvoetbal van angstige amateurs.Wel een hele verkeerde wijze om het zelfvertrouwen op te krikken. Jezus , wat een kutmenatliteit em motivatie.
  Voor straf een maandloon inleveren en 100 strafrondjes.

    /   Beantwoorden  / 
 14. kees

  weinig woorden aan vuil maken, kansloze FC Groningen en een onthutsend zwakke persoonlijke prestatie van de spelers die elkaar niet of slecht konden bereiken. TV uit- licht uit-naar bed- en de vrouw de rug toekeren.

    /   Beantwoorden  / 
 15. rene1

  Zolang Matavs gebleseerd is wordt het spel niet beter dan dit ben ik bang. Nog 7 wedstrijden te gaan NAC uit, VVV thuis, AJAX uit, Vitesse uit, NEC thuis, ADO uit en PSV thuis, maar voor de meeste tegenstanders staat er nog wat op het spel. En voor allemaal is FC Groningen op dit moment de ideale tegenstander in deze vorm. Ik hoop ook dat volgende week de ommekeer komt , maar ik denk het niet. Ik wijt dit ook aan een te kleine selectie(Met jammergenoeg alweer blessures) het is jammer , maar ik ben deze keer niet pissig.

    /   Beantwoorden  / 
 16. rene1

  In de play-offs heb je zo ook niets te zoeken lijkt mij.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Ron

  Leeft Hallo nog??

  en groningen haalt echt wel champions leage
  nu al staan ze 1 punt onder ajax
  dus ron ja groningen champions leage
  is echt wel haalbaar”

  by hallo on feb 10, 2011 at 14:15

    /   Beantwoorden  / 
 18. Ruud

  Je kunt gewoon niet telkens op je verdediging blijven leunen, als je geen voorhoede hebt dan komt de druk er nooit af.
  Dit gecombineerd met een grote onzekerheid en je ziet dat er voor geen meter gevoetbald wordt.
  De dragende spelers verkeren ook in een dip , voetballen zelf ook als een dweil en kunnen het team op dit moment ook niet op sleeptouw nemen.
  Ondanks de nederlaag zie ik het na vorige week nog wel positief in maar ik hoop toch wel dat we Matavz er weer snel bij hebben , want zonder hem is het wel erg triest.

    /   Beantwoorden  / 
 19. jan

  Pedersen en Garcia altijd ziek,zwak of misselijk!!!
  Grandquist,Tadic, Stenman teveel met transfers bezig!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 20. jan

  Een kleurloze trainer zonder uitstraling die vanaf de eerste wedstrijd tot nu, het elke keer heeft over een proces waar ze mee bezig zijn, heeft weer lichtpuntjes gezien en hier kunnen wij weer verder mee, etc.etc. wat een bullshit. En dan die ‘dooie’ v.d.Looi erbij op de bank, soms lijkt het of hij in slaap valt!!! Deze trainers kunnen een elftal never motiveren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Uit jouw reactie begrijp ik dat je liever Jans hier had gehouden,Jan.

     /   Beantwoorden  / 
  2. grunn

   jij bent echt zo’n sjaak die 6 wedstrijden geleden nog riep dat we de beste trainer van de wereld hebben en dan nu omdat het slechter gaat ineens de trainer gaat afzeiken.. als je liever jans nog had gehad tief je toch een eind op na hoerenveen. succes supportertje…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Arjan Gr

    Grunn: je haalt me de woorden uit de mond, wat een zielige reacties hier zeg !!

      /   Beantwoorden  / 
 21. kees

  Off record ( maar wel voor de stand van FC Groningen op de ranglijst belangrijk: Heerenveen staat in de rust met 1-0 achter tegen Vitesse…En kijk je naar die namen van die beide ploegen: het lijkt wel Azarbeidjan tegen Albanië, joh…en dat in die Nederlandse competitie: nou ZIJN we geïntegreerd of niet? ( alleen aan die Friezen raak je nooit gewend! :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.