Categorie: "Wedstrijdverslag"

FC Groningen: geen punten gehaald, geen vertrouwen getankt

FC Groningen verloor gisteren opnieuw een duel. Uit bij FC Utrecht werd het in een slechte wedstrijd 1-0 voor de gastheren.

Het blijft dus afzien voor de fans van FC Groningen. Eén schamel puntje uit de laatste vijf wedstrijden; het is reden tot algehele ongerustheid. Paniek? Mwao… De FC speelde gisteren ver onder de maat, maar er waren wel verzachtende omstandigheden.

FC Groningen is spoor bijster

De vraag was of FC Groningen vandaag weer vertrouwen kon tanken en punten kon halen tegen Heracles? Twee keer “nee” is het ontnuchterende antwoord na de 1-4 nederlaag in Euroborg.

Deze komt echt hard aan. Met name omdat er niets aan het handje leek toen al snel de 1-0 op het bord kwam na een lange aanval die fraai door Dusan Tadic met het hoofd werd afgesloten. Toen daarna dezelfde Tadic maar al te graag ging liggen over een uitgestrekt been, en er dus weer eens een penalty te nemen viel, maakte iedereen zich op voor een ouderwets middagje Euroborg. Het zonnetje scheen zelfs… Maar toen Andreas Granqvist voor de tweede achtereenvolgende keer een strafschop miste betrok de lucht boven Euroborg langzaam.

Feyenoord – FC Groningen: Wat ging er mis?

FC Groningen verloor gisteren met pijnlijke cijfers van Feyenoord. In Rotterdam stond na 90 minuten een ontluisterende 5-1 op het scorebord. Het is aanleiding voor mij voor een analyse die wat verder gaat dan alleen de wedstrijd van gisteren.

Over het verloop van die wedstrijd is op de maandagavond het meeste ook al wel gezegd. Maar tegelijkertijd hoor en lees je zo veel meningen, met name als het gaat om wat er mis ging, dat het haast duizelt in m’n hoofd. Het is dan ook waarschijnlijk dat er vele kleine oorzaken ten grondslag liggen aan de zeperd van Rotterdam. Ik zet ze hier nu op een rijtje, in de hoop dat de problemen dan toch enigszins tot de kern worden teruggebracht.

Wanprestatie FC Groningen tegen Feyenoord

FC Groningen leverde vanmiddag een wanprestatie door in De Kuip met 5-1 te verliezen van Feyenoord.

Zo kon de ploeg zich absoluut niet herstellen van het ook al pijnlijke verlies thuis tegen Roda JC. Niet in resultaat, maar ook niet in spel. Dat geeft een hoop denkwerk voor de komende dagen. Bij spelers, trainers, en ook op deze blog gaan we daar natuurlijk eens goed bij stil staan. Wat is er aan de hand? Is er iets aan de hand?

Knap gelijkspel beloften FC Groningen

Jong FC Groningen kreeg gisteren in Euroborg koploper Jong PSV op bezoek. Het topduel kon door de nummer twee van de competitie net niet winnend worden afgesloten. Uiteindelijk werd het 1-1.

De beloften hadden met een zege de afstand kunnen verkleinen tot 7 punten. Maar in de wetenschap dat de Eindhovenaren ook nog een wedstrijd tegoed hebben is het fair om te zeggen dat die race al gelopen is. Er moet een wonder gebeuren wil de ploeg van Dick Lukkien nog kampioen worden.

Eerst pech, en daarna geen geluk voor FC Groningen

FC Groningen verloor gisteren met grote cijfers van Roda JC. Op een avond waarin niets mee zat stond er uiteindelijk een pijnlijke 1-4 op het bord.

Het was een avond waarop zoveel mis ging dat ik na afloop goed bij mezelf te rade moest gaan wat het gevoel is dat overblijft. De cijfers zijn wel duidelijk. FC Groningen is de aansluiting bovenin definitief kwijt, het zal aan de bak moeten om de plaatsen 4 tot en met 7. Dat is een enigszins ontnuchterend, maar absoluut geen slecht gevoel. Over de uitslag tegen Roda, en de manier waarop die tot stand kwam, is een eindconclusie minder simpel te trekken. Maar dat pech deze keer een grote rol speelde, daar was iedereen het toch wel over eens.

Beloften FC Groningen voor de 11de keer op rij ongeslagen

Er zitten veel parallellen in het seizoen van FC Groningen en Jong FC Groningen. Ook vandaag weer: de beloften speelden, net als de grote broer gisteren, gelijk. Tegen Jong Feyenoord/Excelsior bleef het 0-0.

Het was ook een uitwedstrijd, eentje waarin de ploeg van Dick Lukkien tegen een tegenstander speelde waar we een aantal inmiddels bekende namen in terug zien. Van Haaren, Cabral, Simon, Mokotjo, Bahia, Fer, Martins Indi, zij allen maakten dit seizoen al minuten in het eerste. Het geeft wellicht ook aan waar de problemen van de ploeg van Mario Been liggen: Feyenoord 1 is vaak een veredeld beloftenteam. Dan is het logisch dat er problemen zijn op het allerhoogste niveau.

FC Groningen: angst om te verliezen

FC Groningen speelde vanmiddag met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. Het was uiteindelijk een zwaar bevochten punt dat uit Doetinchem werd meegenomen.

Dat was achteraf gezien ook het beste nieuws. Op de Vijverberg laten veel ploegen punten liggen; slechts twee ploegen wisten daar dit seizoen te winnen. Zo bezien was het toch weer een puntje erbij. Maar de manier waarop het gehaald werd geeft toch wel stof om over na te denken. Mijn gedachten laat ik nu hier de vrije loop.

Slecht FC Groningen neemt puntje mee uit Doetinchem

FC Groningen speelde zojuist gelijk tegen De Graafschap. Er werd een uiterst moeizaam behaald puntje mee uit Doetinchem genomen.

Daarmee verzuimde de ploeg dus om optimaal te profiteren van de misstap die concurrent Ajax vanmiddag tegen Roda JC maakte. Ook in Kerkrade werd het een gelijkspel. Met de volle winst was FC Groningen derde geworden in de stand. Maar het zat er niet in, en meer dan een 1-1 zou ook niet verdiend zijn geweest.

Bekerverhaal over voor Jong FC Groningen

Jong FC Groningen is er niet in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Jong FC Den Bosch was met 1-2 te sterk.

Het werd, getuige het verslag op de site van FC Groningen, een echte bekerpot, waarin het drama aan het eind zat. Ook de wind zal een factor geweest zijn op Corpus den Hoorn.

De eerste slag was voor de FC. Norair Mamedov (ik moet weer zeggen dat hij het weer was) kon vlak voor rust op aangeven van Danny Post de bal binnen glijden voor de 1-0. Maar die eerste slag bleek geen daalder waard (zoals mijn moeder pleegt te zeggen).