Slecht FC Groningen neemt puntje mee uit Doetinchem

FC Groningen speelde zojuist gelijk tegen De Graafschap. Er werd een uiterst moeizaam behaald puntje mee uit Doetinchem genomen.

Daarmee verzuimde de ploeg dus om optimaal te profiteren van de misstap die concurrent Ajax vanmiddag tegen Roda JC maakte. Ook in Kerkrade werd het een gelijkspel. Met de volle winst was FC Groningen derde geworden in de stand. Maar het zat er niet in, en meer dan een 1-1 zou ook niet verdiend zijn geweest.

De FC zat nooit echt in de wedstrijd. De linkerkant liep niet, Matavz werd daarom zelden bereikt, mede ook omdat er niets lukte bij Pedersen daarachter. De ploeg van Pieter Huistra speelde vooral tegen zichzelf en werd daarom gedwongen om achter de feiten en de tegenstander aan te lopen. De Graafschap liet zien dat de goede voorstelling in Euroborg geen toeval was.

Danny Holla had met een toevallige, maar niet minder mooie treffer nog voor een steuntje in de rug gezorgd. Maar de FC verzuimde om vlak voor rust de voorsprong uit te bouwen. Daarom bleef De Graafschap geloven in een goed resultaat. Het kreeg loon nar werken toen keeper Luciano er zeer ongelukkig uit zag bij een voorzet annex schot van Poepon.

Een teleurstellende voorstelling dus van de FC. Het niet verliezen stond centraal zo leek het. Dat lukte, vandaar dat een punt meenemen uit Doetinchem, ondanks de slechte beurt, nog een enigszins bevredigend gevoel oplevert. Een langer verslag van de wedstrijd volgt later op de avond.

5 reacties op “Slecht FC Groningen neemt puntje mee uit Doetinchem

1. Paiter

Volgens mij was de centrale man vandaag Veldmate.
    Veldmate kwam onervaren en onzeker over in zijn spel tegen De Ridder. Daardoor kreeg Stenman de kans niet zich op zijn normale niveau met aanvallen bezig te houden. Die bleef zeker in de tweede helft meer voor rugdekking zorgen. Als gevolg daarvan kwam Tadic nauwelijks in zijn spel, en Matavz geïsoleerd te staan.
    In dit soort wedstrijden blijkt dat de FC toch erg afhankelijk is van de linkerkant.
    Pedersen had het ook moeilijk. Hij kon niet brengen wat nodig was doordat hij agressief bij het strafschopgebied van De Graafschap werd weggehouden. Pas wanneer hij zich liet zakken, kon hij wat doen. Toch ik denk niet dat Garcia dat wel had gekund. Het spel was denk ik gewoon te rommelig en fysiek voor Garcia.
    Het verbaast me trouwens wel dat Fränkel geen gele kaart kreeg. In de 1e helft solliciteerde die er wel nadrukkelijk naar.

1. angela

die frankel kan zoveel doen bij scheidsrechters voordat hij eindelijk kaarten krijgt.
      vdlaak twitterde ook alweer; frankel onsportiefste speler van de eredivisie.

2. Hans

Slechte uitwedstrijd, zoals zo vaak. Jammer dat het tegen Heerenveen wel met strijd en mooi voetbal kan en dan tegen de Graafschap weer niet.

Trouwens, waar is Luciano mee bezig?

FC-Twente: 1-1 kwam voort uit de corner waar Luciano een bal losliet
    FC-Willem II losgelaten bal van Luciano leidt de rode kaart van Granqvist in
    Graafschap-FC bal vanaf de achterlijn gaat via de benen van Luciano in het doel en dit is dus de 1-1 van De Graafschap

3. robfc

Veldmate viel uit de toon, waardoor het erg onrustig werd, helaas, maar Veldmate is te licht voor Groningen, en dat komt niet alleen door deze wedstrijd, maar op de scoutingslijst, staan vast en zeker twee centrale verdedigers. Andersson, viel mij wederom tegen, ik mis de explosiviteit van vroeger. Zaterdag Roda, en ik mag hopen dat die Kah niet zo vervelend is als vandaag tegen Ajax, wat een etter.

4. Mark

Als Veldmate niet goed genoeg is, waarom dan met 4 verdedigers spelen en niet met drie en een defensief middenveld ervoor? Metaj was ook nog een optie. Huistra had het gedurende de wedstrijd ook nog om kunnen zetten. Als je weet dat Ajax punten heeft laten liggen, dan mag je toch verwachten dat onze FC even anders aan zo’n pot gaat beginnen. Dit is al de derde keer dat we zo’n kans laten liggen.
    Dikke bagger, hopen dat we 4e blijven.