Beloften FC Groningen voor de 11de keer op rij ongeslagen

Er zitten veel parallellen in het seizoen van FC Groningen en Jong FC Groningen. Ook vandaag weer: de beloften speelden, net als de grote broer gisteren, gelijk. Tegen Jong Feyenoord/Excelsior bleef het 0-0.

Het was ook een uitwedstrijd, eentje waarin de ploeg van Dick Lukkien tegen een tegenstander speelde waar we een aantal inmiddels bekende namen in terug zien. Van Haaren, Cabral, Simon, Mokotjo, Bahia, Fer, Martins Indi, zij allen maakten dit seizoen al minuten in het eerste. Het geeft wellicht ook aan waar de problemen van de ploeg van Mario Been liggen: Feyenoord 1 is vaak een veredeld beloftenteam. Dan is het logisch dat er problemen zijn op het allerhoogste niveau.

Vandaag had Jong Feyenoord/Excelsior het betere van het spel, zo lees ik dit keer eens op de site van de Rotterdammers. Maar ook de FC kreeg kansen. Het speelde met Bacuna, Garcia, Metaj en Lachman als ervaren klanten. Met het zien en schrijven van de naam van Gonzalo Garcia besef ik me ineens dat die toch weer langzaam naar de achtergrond is geschoven. Maar hij krijgt ongetwijfeld weer kansen op de centrale middenveldpositie, die gisteren bijvoorbeeld door Pedersen niet goed werd ingevuld.

Over de wedstrijd zelf kunnen we verder dus kort zijn. Inmiddels is de ploeg al wel elf wedstrijden ongeslagen. Knap! Een 12de pot er bij zou mooi zijn; volgende week wacht koploper Jong PSV. Ook dan zullen we bekende namen gaan terug zien. In Euroborg kan de huidige nummer 2 de koploper haar eerste nederlaag van het seizoen gaan bezorgen. Zou mooi zijn. Misschien dat grote broer vervolgens dat goede voorbeeld dan doet volgen…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Beloften FC Groningen voor de 11de keer op rij ongeslagen

 1. hallo

  op de beker wedstrijd van vorige week na dan

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Maar goed ook!!! Als je hoog wilt eindigen dan kan je dat gedoe met die beker er echt niet bij hebben. Hetzelfde geldt voor het eerste elftal. Met die beker heeft de FCG nog nooit echt succes gehad en dan hoeft het voor mij ook niet. Een oneerlijke loterij ter meerdere glorie van de KNVB.

     /   Beantwoorden  / 
 2. jk

  AMSTERDAM – Koen van de Laak speelt ook volgend seizoen bij FC Groningen. De club meldt dat de speler zijn aflopende contract met een jaar heeft verlengd.
  © ProShots

  De 28-jarige aanvallende middenvelder staat sinds 2005 onder contract bij Groningen. In totaal speelde hij al 135 competitiewedstrijden voor de club.

  Van de Laak revalideert momenteel van een zware knieblessure, die hij begin december opliep in de wedstrijd tegen Vitesse. Dit seizoen speelde hij zestien competitieduels voor de ploeg van trainer Pieter Huistra.

  “Dit is een hartstikke mooi gebaar van FC Groningen. Het geeft rust in mijn hoofd”, aldus Van de Laak.

  Sportief van de FC!!
  Maar ik had liever een betere vervanger gezien. Maae de FC zet zich weer goed neer!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Tegenwoordig is het toch al zo van “ikke,ikke en de rest kan stikke”. En als je dan zoiets leest dan denk je: Is het dan toch nog mogelijk dat er iets menselijks op de wereld is?” Krijg er een warm gevoel bij en vind het heel fijn voor Koen en de FCG laat zich van zijn sociale kant zien. Zo zie je maar weer dat we heel blij mpgen zijn met een club als de FCG en zijn bestuurders die zich elke dag maar weer druk maken om het wel en wee van de club en z’n spelers. Chapeau voor Nijland en al z’n medewerkers!!!!!
   Ga zo door……..ik ben trots op jullie.

     /   Beantwoorden  / 
  2. rob roy

   Sorry, Daniël, t’was nie zo bedoeld. Als je er ook zo over denkt als ik, dan kunnen we deze reactie wel delen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.