Eerst pech, en daarna geen geluk voor FC Groningen

FC Groningen verloor gisteren met grote cijfers van Roda JC. Op een avond waarin niets mee zat stond er uiteindelijk een pijnlijke 1-4 op het bord.

Het was een avond waarop zoveel mis ging dat ik na afloop goed bij mezelf te rade moest gaan wat het gevoel is dat overblijft. De cijfers zijn wel duidelijk. FC Groningen is de aansluiting bovenin definitief kwijt, het zal aan de bak moeten om de plaatsen 4 tot en met 7. Dat is een enigszins ontnuchterend, maar absoluut geen slecht gevoel. Over de uitslag tegen Roda, en de manier waarop die tot stand kwam, is een eindconclusie minder simpel te trekken. Maar dat pech deze keer een grote rol speelde, daar was iedereen het toch wel over eens.

Het begon al toen duidelijk werd dat Tim Matavz er niet bij zou zijn. De liesblessure bleek toch een spelbreker. Waar vorige week laatste man Granqvist werd gemist, daar moest de FC nu zonder z’n afmaker voorin spelen. Nicklas Pedersen was z’n logische vervanger, Petter Andersson werd schaduwspits. Maar niet voor lang: hij moest al na een kwartier naar de kant met een verdraaide knie en werd op zijn beurt vervangen door Femi. Maar die keerde na rust niet terug vanwege een kuitblessure. De FC moest toen al z’n laatste wissel toepassen, want ook Fredrik Stenman viel met een knieblessure uit. Shkodran Metaj verving ‘m.

Tsja, dan wordt het lastig om een goede pot op de mat te leggen, dan gaat er op het veld vanzelf veel mis. Zeker tegen een tegenstander die gewoon goed kan voetballen. Roda strafte genadeloos en koel de interne problemen van de FC af. Spits Mads Junker was de gevierde man met drie intikkertjes. In bijna alle gevallen klopte het niet bij de FC. Op het middenveld vielen er gaten, achterin wisten ze zich geen raad met de opduikende mensen van Roda.

Dat was vooraf al het gevaar van de ploeg uit Kerkrade. Maar, en dat is het positieve gevoel wat ik ook uit deze wedstrijd haal, FC Groningen had goede fases in de wedstrijd. Het begon prima en zette veel druk. Corners en kansen kwamen er, al toonde ook Roda meteen aan in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Maar totdat Andersson uitviel zag het er goed uit. En precies op het moment dat definitief duidelijk werd dat de Zweed niet verder kon sloeg Roda voor de eerste keer toe.

Dat kwam hard aan. Wat als…? Die korte en simpele vraag lag na afloop op ieders lippen. Wat als Ivens net wel in plaats van net niet raak had gekopt in een nieuwe sterke fase vlak voor rust? Het had de 1-1 betekend. Wat als een scherpe Matavz de kansen had gekregen die met name Pedersen nu niet verzilverde? Wat als de lat niet in de weg had gezeten op cruciale momenten. Wat als Granqvist die penalty in de slotfase wel had benut?

Het zijn vragen waar je geen moer aan hebt, want een antwoord is er niet. Alleen een vermoeden, een gevoel. Dat is persoonlijk, maar bij mij is dat nog niet eens zo slecht. Ook na rust had de FC een sterk kwartier. Maar weer was daar een dodelijke treffer aan de andere kant die de zoveelste tegenslag betekende. Ook dat de ploeg na de derde tegengoal niet opgaf (het publiek ook niet!) draagt bij aan dat toch wel positieve gevoel.

FC Groningen won eerder dergelijke wedstrijden. Toen viel het bekende kwartje wel onze kant op. Gisteren niet. Simpel. Tegelijkertijd moet je wel concluderen dat de FC in de breedte minder sterk is dan het lijkt. Pedersen bijvoorbeeld speelde als meevoetballende spits niet eens slecht, maar ook al scoorde hij de enige treffer, het is minstens een klasse minder als het om afmaken gaat. Femi is geen man van de kleine ruimte en het overzicht. Is dus geen man voor achter de spits. Metaj kon zich nauwelijks aanvallend laten zien. Leandro Bacuna was de enige die gisteren iets toevoegde, maar of hij dat constant kan waag ik te betwijfelen.

Daarom won Roda gisteren verdiend, al was de hoogte van de winst geflatteerd. Het trof een verzwakt FC Groningen dat wat mij betreft dus absoluut niet hoeft te wanhopen. Mits iedereen, en zeker de sterkhouders, fit blijven kan het goede seizoen vanaf volgende week gewoon weer een vervolg krijgen. Als dat niet het geval is ontstaan er problemen. Dat is het slechte gevoel dat ik aan deze rare pot overhoud.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

41 reacties op “Eerst pech, en daarna geen geluk voor FC Groningen

 1. theoreticus

  Goed stuk Paco! Ik hoop dat het zo is als Pieter zei: alle pech van een heel seizoen in 1 wedstrijd.
  Maar ik vind die Pedersen echt helemaal niks, er gaat geen enkele dreiging van uit, abominabele startsnelheid, basisniveau is ook te laag.
  Ik dacht altijd dat hij een paar competitieronden mee zou moeten draaien om in zijn spel te komen en ik zie ook wel dat hij het spel wel ‘ziet’ en aanvallen middels slimme steekballen kan voeden maar niet in het tempo dat ons spel vereist. Hij maakt ook totaal geen gebruik van zijn fysiek, volgens mij heeft hij geen flauw idee wat er van een profspeler verwacht wordt.
  Misschien ben ik onredelijk en heeft hij meer tijd nodig of loopt hij nog steeds met de stuiptrekkingen van een blessure rond maar zo gaat het niet.
  Als het er na dit jaar nog niet uitgekomen is dan mag hij van mij weg. Niet elke aankoop hoeft prijs te zijn, het is alleen wel jammer dat de duurdere aankopen niet het best spelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Ik zie het zo: als Pedersen, of Luciano, of wie dan ook, alles zouden kunnen, dan zouden ze hier niet spelen. Ikzelf weeg voor en tegens tegen elkaar af. Soms slaat de balans negatief door, maar ik bekijk een langere termijn. Pedersen is niet het type dat jij graag wilt zien op die positie, en twijfels zijn er zeker. Maar tegen H’veen bijv. zie je dat hij wel bruikbaar is. Hij speelde zich eerder niet voor niets in het Deense elftal.

     /   Beantwoorden  / 
 2. roel

  Inderdaad een beetje geflatteerd. Echter waar ik niemand over hoor is dat de eerste goal van Juncker niet getld had mogen worden vanwege buitenspel. Op het moment dat Hempte de bal speelt op Janssen stond Juncker in buitenspelpositie achter Ivens en Granqvist. Dan trekt Janssen de bal voor en maakt Juncker,voordeel hebbende van zijn buitenspelpositie de goal. Volgens de regels had deze dus afgekeurd moeten worden.Het mocht helaas niet zo zijn en als je dan achter komt tegen een counterploeg als RJC dan wordt het moeilijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Dat is zo vaak een punt van discussie dat je al haast vergeet om het er over te hebben. Volgens mij is er nog steeds geen absolute zekerheid vwb deze regel. Maar goed dat je het nog eens aanhaalt. Misschien kunnen anderen je verhaal bevestigen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. appie happie

    het eerste doelpunt was echt buitenspel..ik zit in vak p en dus precies op een lijn..was geen twijffel mogelijk..zo duidelijk..die grens liep er naast en zag het niet..over de andere twee goaqls wil ik het niet hebben maar was ook kantje boord..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Knoalster

     Dat dacht ik ook, maar bij het terug zien van beelden lijkt me het toch geen buitenspel, de 2e doelpunt lijkt me eerder buitenspel.

       /   Beantwoorden  / 
 3. supporter

  Een draak van een wedstrijd, we hebben na de 0-1 nooit het gevoel gehad dat het nog goed zou komen. Het was net of het team helemaal het sppor kwijt was, zeker na de blessure van Andersson. Centraal vind ik het aanvallend nog steeds niet sterk, vindt Holla nog steeds vertragend in zijn manier van spelverdeling. Vaak terug in plaats van naar voren. Enevoldsen heeft het sinds de zomer nog niet weer gehad, had een ongelofelijke kans. Als het dan één keer zo gaat lukt ook niets meer. Voor de penalty hebben we met een aantal nog gezegd, let op dit is zo’n wedstrijd dat dit ook verkeerd gaat. En zo was het. Jammer. Vind trouwens wel dat het een aanfluiting is dat nu ineens 10 minuten voor het einde vele mensen weglopen. Dit gaat mij te vlot, als ze voorstaan blijft iedereen zitten. Kom op, ook bij een tegenvallende wedstrijd moet je dan blijven zitten. Dan is de steun het meest nodig. Begreep tenslotte de wissel niet, had liever Bacuna meteen gezien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Ik vond de kou dit keer wel een excuus om eerder te gaan, zeker voor sommige bevolkingsgroepen. En kan me voorstellen dat alle vertrouwen weg is op zo’n avond.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    volgend weekend in de Kuip met Matavz én meer vertrouwen? Het zou wat wezen!

      /   Beantwoorden  / 
 4. René

  Er is absoluut geen reden om te wanhopen. Toch zie je wel het gemis van matazv, ben geen liefhebber van Pedersen wat heeft deze man een kansen nodig en wat duurt het allemaal te lang. Femi speelde als een natte krant, wat een wanprestatie. En wat een pech. Toch moet ik Roda ook een compliment maken, ze speelden gewoon een goede wedstrijd en durfden te voetballen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   pedersen is echt een drama heeft 2 tgoede wedstrijden voor de fc gespeeld,uit tegen utrecht voor de beker 2 seizoenen geleden en onlangs uit tegen heerenveen..en dat was het..ik erger me dood aan die vent..slappe hap..hoeveel tijd heb je nodig..met matavz erin hadden we gewonnen zaterdag..zeker 8 mooie kansen gehad..had tim er zeker 1 of 2 ingeschopt krijg je een heel andere westrijd en dan verliezen we niet..nu maar 3 punten in rotterdam zondag..

     /   Beantwoorden  / 
 5. Doornbosch

  Er is slechts 1 echte reden voor dit verlies. Het werd 1-4. Had matavz meegedaan, dan had je een heel andere wedstrijd gehad. Die had waarschijnlijk wel een van die grote kansen benut, en dat geeft het hele team vertrouwen. Nu voelde je gewoon, gedurende de hele wedstrijd, dat er geen stootkracht was, en we dit zouden gaan verliezen.
  Want het een is het gevolg van het andere.
  Ik heb hier al vaak gezegd, dat ik het helemaal niet zie in pedersen. Die heeft met zijn ondoortastendheid en trage handelings snelheid en passieve niet felle manier van voetballen zoveel kansen om zeep geholpen, dat het doorwerkt in het team. Opeens ging alles mis. Als deze man enigzins op de huid wordt gezeten, dan heeft hij niet de controle die een echt goede voetballer wel heeft. En iedere keer ziet het er zo uit, dat je denkt, pech, dat gaat de volgende aktie beter.
  Maar niets is minder waar, dit is structureel. Zolang hij bij groningen voetbalt is dit al het geval, en dat is geen toeval meer.
  Verder hadden we pech met die blessures, en zijn we natuurlijk kwetsbaar als de dragende spelers wegvallen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   klopt helemaal.doornbosch

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Toch nog even ‘in de verdediging’ voor Pedersen. 1. Je wordt niet op basis van 2 wedstrijden international. 2. Dat was in een periode dat hij wat langer fit was. Ook eergisteren had hij vooraf weer klachten. 3. Ook hij is jong en kan/moet groeien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. appie happie

     paco ik snap jou ook wel….maar pedersen bbbbbrrrrrrrrrrr aardige jongen.ik vind hem een dweil..net zoiets als glen salmon ook een dweil was dat toen in die tijd…slappe was.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Doornbosch

     Paco: het is prima dat je het positieve aanhaalt bij spelers. En pedersen kan er niets aan doen, dat hij niet beter is.
     Maar frustrerend is het wel. De technische staf moet dat toch ook zien. Ondanks dat ik je positieve insteek waardeer, zit ik mij net als appie happie al tijden aan pedersen te irriteren. Het is allemaal zo slap en vrijblijvend. En als hij meespeelt, en matavz of wie dan ook legt ze erin, dan verbloemt dat veel.
     Maar nu in de wedstrijd tegen roda blijf je toch met de rare nasmaak zitten, dat pedersen de hoofdreden van het verlies is.
     Ik snap dan ook niet, dat sommige mensen het blijven opnemen voor deze dweil. Buiten het veld best een aardige vent trouwens. Maar daar hebben we niets aan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. appie happie

      ik wilde heel graag dat het anders was…met pedersen..echt waar..maar tja hij is er nu eenmaal en we zullen het met hem moeten doen helaas..hopelijk schiet hij er binnenkort nog eens een paar in dan nkomt er misschien een koper voor hem..dan snel toehappen..er lopen wel andere spelers rond met veel meer agresief vermogen..(slechte woordkeuze) maar jullie begrijpen allemaal wat ik bedoel,nu sluit ik hoofdstuk pedersen af..voor vandaag nee tot volgende week..hopelijk is matavz er dan weer bij en kunnen we misschien wel 3 punten meenemen bij feyenoord.

        /  
     2. appie happie

      wiedemeijer kan niet eens fluiten…:_)))

        /  
    3. René

     Of je nou international wordt of niet, dat zegt ook niet zoveel over kwaliteiten. Neem Ryan Babel waardeloze voetballer, toch onder van Basten een vaste international. Maar dat terzijde. Pedersen is veel te blessure gevoelig, er zit weinig rendement in deze speler. Hij kan aardig ballen, maar weinig effectief. Ik ben geen fan van deze man. Ik had liever die speler van de jeugd erin gehad, een echte spits die scoort en als je dan ziet over ballen Pedersen mist. Echt triest.Dat hij jong is vindt ik een drogreden. Matazv is ook jong en die had er waarschijnlijk 2 of 3 ingeknald. Zonder Matazv missen we te veel scorend vermogen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Wiedemijer

      Jammer, dat iedereen zo negatief is over Pedersen.. Ik weet niet wie er scoorde (overigens een echte spitsen goal) en wie die penalty veroorzaakte??!! Het is de manier waarop je deze speler gebruikt.. Prima nummer 10, fantastische balaanname maar in de lucht niet sterk genoeg. Iedereen weet dat, als je vervolgens 8 van de 10 ballen door de lucht hem probeert aan te spelen kun je dat hem niet alleen kwalijk nemen. Ik ben gecharmeerd van deze speler, let maar eens op zijn balaannames (met zn voeten) er zijn weinig spelers die dat zo kunnen, alleen nogmaals je moet hem goed gebruiken en het is niet een echte spits, maar een nummer 10!
      En Femi, tja die speelde niet een hele beste wedstrijd, maar om hem uit te fluiten/ jouwen bij elke bal die hij krijgt vind ik te ver gaan.. Hij speelde niet goed en terecht dat hij gewisseld werd, maar iemand van’t begin of aan uitfluiten daar wordt niemand beter van, zelfs deze profs niet! Bacuna viel aardig in trouwens, waarom niet direct voor Andersson?! Aanvallende middenvelder voor een aanvallende middenvelder togh?!

        /  
    4. theoreticus

     Ik ben er echt niet op uit Pedersen af te branden maar dat hij in het Deens elftal stond zegt niet zoveel, het waren de wedstrijden vlak na het wk, dan staan bij ons ook de mindere goden in oranje omdat de toppers moe zijn.
     Als hij het nu niet laat zien dan komt het nooit meer, ik zie geen speler die ten kostte van alles wil slagen , eerder een verwende blaag, te jong een dikke auto onder de kont.
     Het is ook waar dat als onze spelers feilloos waren ze niet bij de fc maar bij de europese top zouden spelen, maar dan er zijn meer dan genoeg spelers slecht genoeg voor ons, waarom Pedersen dan houden?
     Dan heb ik liever een slechte (tussen aanhalingstekens he) speler uit de eigen jeugd.
     En Pedersen verdient wel het salaris van een goede prof althans hij krijgt meer dan de beste stratenmaker ter wereld of de beste postbesteller of beste verpleegkundige.
     Nou zegt dat natuurlijk ook niet alles want Jack van Gelder krijgt ook salaris en die kan behalve zijn hoofd heel diep in de aars van Cruyff steken echt niks.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      Als je een vechtende speler zaterdag ook niet gezien hebt laat je je volgens mij teveel misleiden door z’n motoriek en mimiek (zelden iemand gezien die zo treurig uit de ogen kijkt). Die heeft hij nou eenmaal. Niet alles lukte, maar hij ging er wel voor tot aan de laatste minuut. Ik denk dat dat in de poll terug komt.

        /  
 6. Ron

  Afhankelijk van één speler dus?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Peter

  Niet van 1 speler zijn we afhankelijk. Enevoldsen moet gewoon die bal op de slof nemen dan is het na 3 minuten klaar en speel je een gewonnen wedstrijd. Ik vind het ook te makkelijk om Pedersen aan te pakken, hij is nu eenmaal geen stormram maar een echte 10. Hij zet mensen voor het doel neer die vergeten te scoren en daarnaast pakt Tyton, wat een hele goede keeper is, een goede bal uit de korte hoek van hem.
  Waar ik echt van sta te kijken is Holla, hij is zo ongelooflijk traag dat hij zijn man niet eens kan bijhouden. Hier moeten ze echt mee aan de gang want anders stagneerd hij helemaal in zijn ontwikkeling, dat zou toch zonde zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Knoalster

  Ik kijk net even naar de poll. Het verbaasd me dat Kieftebeld en Pedersen daar zo hoog staan. Kieftebeld lijkt een aardig wedstrijd te voetballen(inschuivend) maar stond veel te ver af van zijn directe tegenstander en werd een keer of drie helemaal weggelopen aan de rechterkant, Pedersen kreeg 4 of 5 opgelegde kansen maar scoorde maar slechts 1 maal. Mijn cijfers: Luciano 4, Kieftebeld 6, Granqvist 5, Ivens 5, Stenman 7, Enevoldsen 5, Sparv 5, Holla 6, Tadic 8, Pedersen 5, Anderson 5, Femi 4, Bacuna 5, Metaj 6

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   wat leuk we hebben de cijfers weer. Nou kun je altijd wel wat zeggen over cijfers, maar het hele elftal was dit keer onder de maat. Een 8 voor Tadic??? Hij speelde niet slecht, maar om nou te zeggen dat hij deze pot goed speelde?? Toen Stenman uitviel, was het koppel weg en zag je Tadic vooral rechts staan, niet zijn sterkste kant. Je bent weer mild voor Femi, want ik zat eerder aan een -1 te denken. Die man liep of de bal of de medespelers voor de voeten. Pedersen verdient dan wel een 2, vanwege 1 goede aktie op goal. Deze man is geen spits, heeft niet het bekende neusje voor de goal. Samen met Femi, zijn het toch wel 2 miskopen van Groningen. En of deze man nog international is of niet, hij laat het bij Groningen niet zien. Of geblesseerd of heel weinig rendement.

     /   Beantwoorden  / 
 9. hallo

  iedereen die loopt te klagen over een speler die niet goed genoeg is
  vraag me toch af waarom jullie niet in het veld staan
  jullie weten toch alles zo goed
  maar zelf geen bal kunnen trappen zeker
  een speler speelt niet zomaar betaald voetbal
  hij heeft kwaliteiten
  en elke speler heeft wel is een x dat het niet loopt zoals hij wil
  maar om ze dan gelijk de grond in te trappen
  vind ik te ver gaan
  ze zijn geen machines

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   hallo, deze mannen worden er goed voor betaald en dan moet je ook tegen een stootje kunnen. Dit is nog mild vergeleken bij wat anderen over zich heen krijgen. Ik kan ook weer lyrisch zijn over bijvoorbeeld Robben, wat is dat toch een fantastische voetballer. Femi kostte 3,3 miljoen en Pedersen ook een aardig bedrag. Je ziet weinig tot niets van deze investering in het veld terug. Was is het maar een keer dat het niet loopt, dit falen van deze spelers valt al heel lang op. Het is niet voor niets dat Huistra Femi nauwelijks opstelt en Pedersen is ook niet echt een basisspeler. Je reactie is wat naïef :-)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Doornbosch

   De reactie van “hallo “, slaat nergens op. Alsof wij puur reageren op deze ene wedstrijd.
   Het geval pedersen is structureel. En iemand die dat niet ziet, kan zelf blijkbaar geen bal trappen. De man houd geen bal vast[slechte balcontrole], speelt op het oog slap en vrijblijvend, al zo lang hij bij groningen speelt. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
   Het frustreert dat hij niet 1 van al die kansen er in heeft gelegt, dan was de wedstrijd geheel anders gelopen. En logisch toch dat je dan met de vinger wijst naar pedersen. Tuurlijk speelden er meer niet goed, maar hij was de oorzaak van de algehele malaise.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    Helemaal mee eens en wat dacht je van Femi. Die speelde echt een draak van een wedstrijd of Dinosaurus van een wedstrijd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

     Jullie zullen toch nog enig geduld moeten hebben met deze spelers, ze hebben allebei nog een contract tot de zomer van 2013, dus tot zo lang moeten we er nog tegen aan kijken, maar ik geef het toe, het valt niet mee.

       /   Beantwoorden  / 
 10. Markkk

  Ik vond Bacuna sterk invallen.. was dreigend met zijn voortzetten en zette zijn tegenstander steeds onder druk! Goede wissel! Die Femi mag nu tog egt we een x opdonderen, postbode wat het is!

    /   Beantwoorden  / 
 11. René

  Kijk het is heel simpel, Pedersen stond in de spits en daar presteert hij niet. Kan een geweldige nummer 10 zijn, dan had Huistra hem daar moeten opstellen. Foutje Huistra? Voetbal is emotie, dus dan brand je spelers af en je hemelt ze op. Als je ze ophemelt dan lees je geen reacties zoals van Hallo. Bij voetbal staan altijd de beste stuurlui aan wal. We hebben tenslotte ook 15 miljoen bondscoaches, dat hoort bij de sport. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Wellicht wordt binnenkort de loftrompet geblazen voor Pedersen en Femi, nu hebben ze beiden bagger gepresteerd en dat doen ze al een tijdje. Het beste wapen voor beiden om de kritiek te laten verstommen, is door de voeten te laten spreken.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Wiedemijer

  Waarschijnlijk vond Huistra het te vroeg om Mamedov in de spits te posteren.. en dacht met Andersson op 10 de juiste oplossing te hebben en in mijn ogen had dat best kunnen slagen mits hij niet na 20 min het veld had hoeven ruimen! Maar goed, ik denk dat Pedersen zijn voeten inderdaad nog wel zal laten spreken, wat Femi betreft, ik weet het niet.. vorig jaar goed/ redelijk jaar gespeeld, hoop er het beste van.
  Of je net zo goed bent als je laatste wedstrijd ben ik niet helemaal met je eens dat zou namelijk betekenen gezien Roda thuis dat Femi, Sparv, Luciano, Pedersen(zal hem niet weglaten ;) ), Granqvist, Ivens(minder mate) allemaal geen bal kunnen schoppen (om nog maar neit te praten over Holla & Enevoldsen die je de hele wedstrijd niet gezien hebt) en dat Bacuna en Kieftenbeld een van de betere van het elftal zijn, al vind ik hem(Kieftenbeld) ook echt een goede voetballer en een steeds betere verdediger!
  Ik mis overigens nog een beetje de discussie betreft Luciano..
  Beste man heeft een nieuw contract en blundert 3/4 wedstrijden achter elkaar!

    /   Beantwoorden  / 
 13. René

  De uitspraak: “je bent zo goed als je laatste wedstrijd” geeft aan hoe betrekkelijk succes in voetbal is. Supporters rekenen je daar vaak op af en hemelen je op. Is het terecht? Niet altijd, maar dat is de emotie in de sport.Het verschil tussen Luciano en Pedersen en Femi is dat Luciano ook veel punten voor Groningen heeft gepakt en gewoon hele goede wedstrijden heeft gekeept. Iedereen heeft wel eens een minderen periode. Die periode duurt bij Pedersen en Femi wel heel lang. Ik ben ook gecharmeerd van Kieftenbelt.Sommigen hier letten alleen op negatieve punten, hij ontwikkelt zich steeds beter. Ik kan me goed voorstellen dat de kenners wel tevreden over hem zijn. Trainers, bondscoach jong oranje. Pedersen is geen spits en Mamedov wil. Ik realiseer me dat je een risico neemt om iemand te laten debuteren, maar geen spits in de spits zetten is ook vragen om moeilijkheden. Ik wijt dat toch wel aan de keuze van Huistra. Soms moet je ook risico’s nemen en zoveel slechter dan Pedersen kan het toch ook niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Doornbosch

   Je bent zo goed als de laatste wedstrijd gaat niet op voor pedersen. Die is nooit goed geweest.
   Eirenlijk suggereer je met die uitspraak, dat het nu eenmaal zo is dat wanneer een speler slecht speelt je hem kunt afbranden.
   Zo ligt het bij mij niet. Een speler die een keer slecht speelt, maar over het algemeen genomen goed speelt, zal ik niet afbranden.

   Ik ben het met je eens wat betreft kieftenbeld. Die heeft zich goed ontwikkeld, en valt niet meer op als zwakke achakel, We kunnen daar nog plezier aan beleven, hij is nog jong. Heeft groningen toch weer goed gezien.
   En luciano is zo iemand die krediet heeft opgebouwd.
   Pedersen totaal niet. En nu hou ik op over pedersen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    gaap,ik zeg hetzelfde als jij. Als je mijn reactie nou nog eens rustig leest. Ik weet het is een hele klus goed lezen, maar probeer het :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     Het is trouwens een uitspraak die door voetballers zelf wordt gebruikt om aan te geven hoe betrekkelijk het succes is. En nee, daar bedoel ik niet mee dat wanneer je 1 slechte wedstrijd speelt dat je dan iemand mag afbranden. Veel supporters doen het wel, is dat terecht schreef ik. Ik verwees naar de emotie in de sport.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      Gooien jullie al je emoties er uit, probeer ik dat een beetje te relativeren en in de juiste banen te leiden. ;)

        /  
 14. Doornbosch

  Sorry, dat ik een keer niet goed heb gelezen. Over het algemeen heb ik daar niet veel moeite mee, maar eens moet de 1 ste keer zijn hahaha.
  In ieder geval zijn we het eens.
  En dat gapen komt waarschijnlijk omdat je moe bent van een zware dag werken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   en met dat laatste heb jij weer helemaal gelijk…. :-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.