Wanprestatie FC Groningen tegen Feyenoord

FC Groningen leverde vanmiddag een wanprestatie door in De Kuip met 5-1 te verliezen van Feyenoord.

Zo kon de ploeg zich absoluut niet herstellen van het ook al pijnlijke verlies thuis tegen Roda JC. Niet in resultaat, maar ook niet in spel. Dat geeft een hoop denkwerk voor de komende dagen. Bij spelers, trainers, en ook op deze blog gaan we daar natuurlijk eens goed bij stil staan. Wat is er aan de hand? Is er iets aan de hand?

Morgen zal ik daar zelf eens goed voor gaan zitten met een uitgebreidere analyse, waar ik helaas op dit moment niet aan toe kom. Vandaar dat ik me nu even bij de feiten houd. Die zijn dat Wijnaldum met vier treffers de grote man was bij de Rotterdammers. Vlaar scoorde de vijfde, Nicklas Pedersen kon de Groningse eer redden.

Weer eens bleek dat de FC veel problemen kent met handige en snelle spelers, zoals Ryo en Biseswar. Als daar dan nog wat dubieuze beslissingen van een scheidsrechter bijkomen heb je in een notendop de wedstrijd samengevat.

Duidelijk werd ook dat Feyenoord het lek toch wel boven lijkt te hebben. Deze overwinning past in een positiever beeld dat de Rotterdammers ons de laatste tijd voorschotelden. Bij de FC lijkt er sprake te zijn van de eerste echte dip van het seizoen. Er waren al eerder mindere fases in de competitie en in de wedstrijden zelf, maar de klad lijkt er nu toch echt in te zitten. Het is een fase waarin de ploeg, met alles er op en er aan, moet zorgen dat het bloeden stopt en dat de patiënt weer op tijd hersteld om dit seizoen op een goede manier te eindigen.

FC Groningen heeft dat allemaal nog in eigen hand. In moeilijke fases komt het echt aan op karakter. En op positief denken. Elke ploeg kent een slechte periode in een competitie. Het is aan de FC om het allemaal weer om te buigen naar het goede. Met die boodschap eindig ik dit korte ‘wedstrijdverslag’.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

17 reacties op “Wanprestatie FC Groningen tegen Feyenoord

 1. Mark

  Het avontuurlijke is er een beetje af. Tadic en Stenman overdrijven hun combinaties op links wat te veel tegenwoordig; niemand die hun positie ook overnam… De rest lijkt er wat lui van te worden, want andere combinaties heb ik niet waargenomen de laatste wedstrijden.
  Met avontuurlijk bedoel ik ook dat als Matavz uitvalt dat dan een jongen als Mamedov erin komt. Pedersen is niet geschikt als spits; althans niet in een systeem met één spits.
  Op het middenveld zou Huistra kunnen kiezen voor het duo Kieftenbeld-Sparv en Hiariej als rechtsback. Holla worstelt elke week met zichzelf; moet je hem dan laten staan?
  In het begin van het seizoen zag ik Huistra nog wel een paar goede taktische omzettingen en wissels doen, maar vanmiddag gebeurde er helemaal niets… ja, veel te laat.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dennis

  Ik heb me bijna nog nooit zo erg geschaamd voor de fc, als nu. Gewoon te erg om naar te kijken. Daarbij ook nog het arbitrale falen…. o mijn god!

    /   Beantwoorden  / 
 3. dennis rotterdam

  Scheidsrechterlijke dwalingen?? Wees blij dat het geen 10 of 11 – 1 is geworden. Dat heeft niks met de scheidsrechter te maken. Maar het goede spel van feyenoord en het slechte van groningen. Kijk eerst ff in de spiegel

    /   Beantwoorden  / 
  1. meertn81

   de wereld op zijn kop dit hehe

     /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

   feyenoord zit te laatste weken in een flow
   en groningen zit juist de laatste weken in een negatieve spiraal
   maar komt wel goed
   maar dan moet je nu wel weer je punten pakken
   anders speelt groningen straks toch playoffs
   en dat moet je proberen te voorkomen

     /   Beantwoorden  / 
   1. FJ

    Feyenoord was niet eens goed. Oke ze kwamen voor en dat gaf hun meer vertrouwen en meer spirit om eens te gaan voetballen maar goed was Feyenoord zeker niet in mijn ogen. En dat zegt dan ook weer gelijk heel veel over het spel van Groningen. Ver beneden GNP.
    Op deze manier verliest Groningen van elke tegenstander. Laten we hopen dat ze de geest weer krijgen en de volgende wedstrijd tegen Heracles kunnen winnen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

   De 2 – 0 werd met de hand meegenmomen in het strafschopgebied! Ook nog overduidelijk ook. Geloof mij…. Feijenoord wint nu een x lekker, maar eindigt nog steeds in het rechter rijtje!

     /   Beantwoorden  / 
  4. Doornbosch

   10 of 11-1. Overdrijven is ook een vak. Ik geef toe, feyenoord speelde goed, en groningen slap en straalde niets uit.
   Maar die 2 strafschoppen van feyenoord waren wel erg gemakkelijk gegeven. En aan 1 van de doelpunten ging hands vooraf. Dus het was ondanks de terechte overwinning geflatteerd.

   Maar nu over groningen. Ik ben supporter, heb al jaren een seizoen kaart,even voor de duidelijkheid.
   Ik vind dat we feitelijk een lange tijd boven onze stand hebben geleefd. Wat een matig team is het in feite. Zeker in uitwedstrijden. Zo slecht als er soms wordt gespeeld, slap en zonder bezieling, geen enkele ploeg in de eredivisie speelt feitelijk uit zo slecht.En als je dat toch weet als team, waarom dan niet vol voor de winst gaan met lef. Wat is er te verliezen. Er wordt toch over het algemeen verloren uit. Dus waarom die angst.
   En dat voor een op papier nummer 4. Als we zo doorgaan, eindigen we als 7 e. En in de nacompetitie zal het ook wel weer mis gaan.
   Groningen speelde erg goed tegen heerenveen, en nog een paar wedstrijden thuis, maar over het algemeen, is het geen flitsend schouwspel.

     /   Beantwoorden  / 
 4. supporter

  Het team heeft totaal geen uitstraling meer als ze uit spelen, men gaat er volgens mij steeds vanuit dat het wel goed komt. Er zal een tandje bij moeten. Verlos Holla van deze strijd op het midden, er gaat totaal geen aanvallende dreiging van hem uit en zoals ik al eerder heb gezegd, hij draait alleen maar naar het eigen doel en laat daar de mensen het oplossen. Zo staan de spitsen op een eilandje en geef je de tegenstander de kans verder te komen als je eigenlijk wil, namelijk op je eigen helft. Op deze manier wordt bijvoorbeeld de druk op de backs steeds groter en is er geen houden aan. Ook wordt er vanuit het centrum (midden) te weinig mee gelopen waardoor opkomende middenvelders vrij spel hebben en kunnen scoren (Wijnaldum). Als de linies weer wat dichter op elkaar komen omdat iedereen zijn werk doet dan is het voor de tegenstander veel lastiger om druk te zetten. Geloof mij het wordt allemaal wel weer beter, het is alleen zo zonde dat de prachtige voorsprong nu helemaal weg is en dat elke verliespartij nu dubbel aankomt, want je staat straks zo maar 7e of 8e. Kortom, niet meer achteruit lopen, druk houden op de tegenstander, meer creativiteit op het middenveld en de linker- en rechter middenvelders (Tadic en Enenvoldesen) iets meer laten doen. Ik ben benieuwd, want op deze manier zijn de spitsen (wie dit ook mogen zijn) kansloos.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Dennis

  9 Doelpunten tegen in de laatste 2 wedstrijden, echt triest!

    /   Beantwoorden  / 
 6. René

  Wat een kloten wedstrijd was dit zeg, na Roda moeten we er natuurlijk voor waken dat de koppies gaan hangen. Gezien de reacties van sommigen zijn die koppies al aan het hangen. Wat eens zo goed was/is, is nu ineens zo slecht. Niet dus. Er moet wel iets veranderen

    /   Beantwoorden  / 
 7. JvanTilt

  Heb het al vaker aangegeven, de mentale weerbaarheid, de absolute wil om te willen winnen, er alles voor willen geven – en niet minder belangrijk – je fans tevreden stellen ook al verlies je.
  Bij de FC otbreekt dit vaak.
  Ipv de tegenstander vast te zetten, loop je een potje vrijetijdsvoetval weg te geven met een mentaliteit die nergens op slaat.
  Voor mij mag je verliezen, maar de wijze waarop is ronduit ergerlijk. Ik zou op die manier mijn broodheer tevreden moeten stellen; wer ik zo de deur uitgeschopt.

    /   Beantwoorden  / 
 8. kees

  was niet om áán te zien en de ploeg is met deze vertoning de 4e plaats onwaardig! Helaas is de opstanding uit deze misere nog niet direct te verwachten.. Ik zou als trainer nu echt ingrijpen en een paar wisselspelers opstellen en slecht presterende er (tijdelijk) uit halen! Maar negatief zijn helpt ook geen snars!

    /   Beantwoorden  / 
 9. WIM C

  Hooligans FC Groningen criminele bende

  Enkele voetbalhooligans van FC Groningen maakten in 2009 en 2010 deel uit van een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel en afpersing. Dat zegt het Openbaar Ministerie in Groningen. Tegen de vijf hoofdverdachten in de zaak werden vandaag voor de rechtbank gevangenisstraffen van twee tot vijf jaar geëist.

  De vijf werden eind mei 2010 aangehouden bij een grootscheepse politieactie in Groningen. Ze worden verdacht van handel in harddrugs, afpersing, wapenbezit en geweld.

  Z-side

  De bende stond onder aanvoering van de 33-jarige Jan B.. De man is een van de toonaangevende figuren binnen de Z-side, de fanatieke aanhang van FC Groningen. B. kreeg zijn inspiratie uit Engeland, waar hij contacten onderhield met hooligans van West Ham United.

  Pseudokoop

  Het onderzoek naar de bende kreeg vaart door de inzet van een Engelse undercoveragent, die het vertrouwen van de hoofdverdachte wist te winnen en die in Nederland via zogenaamde pseudokoop anderhalve kilo cocaïne bij hem kocht. Justitie ziet hoofdverdachte Jan B. als een gewelddadig man en eiste daarom naast de gevangenisstraf van vijf jaar tbs met dwangverpleging tegen hem.

  Groninger Casual Firm

  Volgens het Openbaar Ministerie (OM) probeerde B. een criminele organisatie op te zetten naar Engels voorbeeld. Hij noemde zijn bende de ‘Groninger Casual Firm’ (GCF) en eiste volgens het OM van zijn veelal jonge leden onvoorwaardelijke trouw. Wie niet wilde luisteren of mee wilde vechten, kreeg te maken met geweld en intimidatie.

  De rechtszaak tegen de vermeende criminele bende duurde de hele dag. Morgen gaat de rechtbank verder met de zaak. Dan komen de advocaten van de verdachten aan het woord. Zij hebben al aangegeven vraagtekens te zetten bij de pseudokoop. De raadslieden menen dat justitie en politie te ver zijn gegaan door uitvoerig in de bende te infiltreren.

  Bron:spitsnieuws

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   zullen ze dan ook een stadionverbod van Nijland opgelegd krijgen?…denk van wel

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    denk niet dat je iemand een stadion verbod kan geven
    om iets wat buiten het stadion gebeurd
    en niets met fc groningen te maken heeft
    maar het zit er dik in dat dit soort gasten al een stadion verbod hebben
    want ze zullen vast ook wel is gewelddadig geweest zijn binnen het stadion

      /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

   in nederland is het verboden om als geheim agent drugs te kopen en ze dan op te pakken
   een agent mag nooit uitlokken
   dus die advocaten zullen een sterk punt hebben

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.