Feyenoord – FC Groningen: Wat ging er mis?

FC Groningen verloor gisteren met pijnlijke cijfers van Feyenoord. In Rotterdam stond na 90 minuten een ontluisterende 5-1 op het scorebord. Het is aanleiding voor mij voor een analyse die wat verder gaat dan alleen de wedstrijd van gisteren.

Over het verloop van die wedstrijd is op de maandagavond het meeste ook al wel gezegd. Maar tegelijkertijd hoor en lees je zo veel meningen, met name als het gaat om wat er mis ging, dat het haast duizelt in m’n hoofd. Het is dan ook waarschijnlijk dat er vele kleine oorzaken ten grondslag liggen aan de zeperd van Rotterdam. Ik zet ze hier nu op een rijtje, in de hoop dat de problemen dan toch enigszins tot de kern worden teruggebracht.

Instelling, en het gemis daaraan, is een vaak gehoorde opmerking. Het is een gemakkelijke conclusie als er met dikke cijfers verloren wordt. Te gemakkelijk, naar mijn idee. Ik weiger te geloven dat spelers in De Kuip niet het onderste uit zichzelf willen halen. En ik schreef daar al eerder iets over. Als het tactisch niet klopt, als ploeg, of als er spelers individueel niet in de wedstrijd zitten, dan loop je achter de feiten aan. Dan ben je steeds te laat en kom je niet in de duels. Als je dan wilt vechten, dan kom je gewoon niet in de situaties om dat te laten zien.

Ook Pieter Huistra noemde dat aspect na afloop. De vele overtredingen tegen waren een bewijs voor het achter de bal, de man, en de feiten aanlopen. Ik zie dan ook pure voetbaltechnische en -tactische redenen als belangrijkere oorzaken van het verlies gisteren.

Bovendien heeft de FC een aantal spelers die een type spel hebben waarbij het er al snel ongeïnspireerd uitziet. Pedersen bijvoorbeeld. Ook al werkt hij keihard, dan heeft hij nog een motoriek die het tegendeel lijkt te bewijzen. Holla is vergelijkbaar. Die moet het niet hebben van de dynamiek. Ook Tadic en Garcia ogen niet als werkpaarden, en ze zijn het ook niet, ook al werken ze hard genoeg. Zelfs Matavz is een speler die eerder wacht op z’n kansen dan dat hij 90 minuten lang strijd voor elke meter. Al met al oogt het dan ongeïnspireerder dan dat het in werkelijkheid is.

De FC kwam vooral voetballend, en met name snelheid, te kort. En er werden domweg fouten gemaakt. Bij de 1-0 stond Kieftenbeld lucht te dekken waar hij naar binnen had moeten knijpen om het Wijnaldum moeilijk te maken. Bij de 2-0 vergat Tadic de positie van rechtsback in te nemen waardoor Ryo de actie kon maken. Kieftenbeld deed vervolgens te weinig om de voorzet er uit te halen. Bij de penalty werd de deze keer weer omstreden rechtsback van de FC gewoon geklopt op pure snelheid. De gok van een sliding pakte verkeerd uit, maar daar zullen ook onzekerheid en paniek een rol bij hebben gespeeld. Niet verwonderlijk bij de dreiging van de jonge Japanner.

Individueel was FC Groningen op bepaalde posities de mindere, tactisch klopte het dus ook niet. FC Groningen vond als team geen oplossing voor het gevaar op de flanken en heeft ook op het middenveld problemen met explosieve tegenstanders. Dat was niet voor het eerst, dus kun je nu toch wel echt spreken van een structureel zwak punt in de ploeg. Gisteren was geen uitzondering. Ook dat pleit tegen het argument dat het aan de inzet lag; de FC heeft het vaker moeilijk met snelle en wendbare spelers. Dat het er dan slecht uit ziet kan niet elke keer met een gemis aan passie te maken hebben gehad.

Als je het over het mentale aspect hebt, dan denk ik eerder dat vertrouwen het sleutelwoord was. De FC raakte dat na SC Heerenveen wat kwijt, Feyenoord zat de laatste weken juist in de lift. Door het scoreverloop werd die ‘vertrouwenskloof’ alleen maar groter. Vooral de 3-1 meteen na rust was dodelijk. En als het dan ook in deze wedstrijd op bepaalde momenten niet mee zit dan kan een gemis aan vertrouwen zelfs omslaan in moedeloosheid. De bal op de paal van Tadic (bij 3-1), de ‘anderhalve’ omstreden penalties, de klutserige eerste en laatste tegengoal, de (terecht) afgekeurde Groningse treffer, het waren allemaal momenten die op dat gebied een rol speelden.

Pech ja. Ook dat speelde wel weer een rol. Maar als je geluk kunt afdwingen, zoals eerder dit seizoen, dan is het omgekeerde waarschijnlijk ook het geval. Misschien dat de stand op de ranglijst toch wel iets doet tussen de oren van sommige spelers die denken dat het er ‘vanzelf’ wel weer uit zal komen. Maar het zal toch echt 100% moeten zijn, en geen procentje minder.

Dus toch instelling? Ik sluit het ook niet uit, laat dat duidelijk zijn. Maar als het een factor is, dan toch niet de belangrijkste in mijn ogen. Een goed Feyenoord legde gewoon een aantal zwaktes in de ploeg en op bepaalde posities bloot, zoals andere tegenstanders dat eerder deden. Daar wil ik nog wel een ander en nieuw aspect aan toe voegen: jeugdige onervarenheid. Ik denk dat de jonge ploeg ook af en toe gochme mist. Voetbalslimheid. Al was dat gisteren natuurlijk geen excuus tegen het al net zo jonge Feyenoord.

Door de successen vergeten we wel eens dat we ook twee relatief onervaren, of dan toch in ieder geval twee jonge trainers hebben. Jonge mensen maken fouten, daar staan ze bekend om. Ook Huistra en Van de Looi zijn wat dat betreft net mensen. Als een ploeg slecht presteert en speelt, zoals de laatste tijd het geval is, dan delen ze mee in de malaise en kunnen ze ook kritiek verwachten. Da’s gewoon logisch, maar ik bekijk hun rol net zoals ik dat bij de ook al jonge ploeg bekijk: positief, met een goed gevoel en met vertrouwen.

Ik accepteer mindere fases, zelfs een echte dip, bij dit FC Groningen. Dat sluit een kritische blik niet uit. Maar als je alle feiten op een rijtje zet, waarbij we het nog niet eens gehad hebben over begrotingen, dan is het uiteindelijk puur realisme om te constateren dat de FC langzaam terecht komt waar de ploeg de afgelopen jaren heeft gestaan. Als deze dip wordt overwonnen, door die jonge ploeg met die jonge trainers, dan kan het alsnog een boven verwachting goed seizoen worden.

Nogmaals, ik heb daar nog steeds alle vertrouwen in.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

36 reacties op “Feyenoord – FC Groningen: Wat ging er mis?

 1. Andre

  Ik kan mij volledig vinden in bovenstaan analyse. We moeten niet vergeten dat waar we nu (nog) staan boven alle verwachtingen is. Niemand had dit durven hopen aan het begin van het seizoen. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat we ons plaatsen voor Europees voetbal rechtsteeks ( wat ik natuurlijk wel hoop) danwel via de nacompetitie. Dit was het doel aan het begin van het seizoen. We liggen nog steeds op koers om dit doel te realiseren. Met inachtneming van de financiele mogelijkheden doen we het nog steeds prima. Clubs met een veel grotere begroting staan nog steeds onder ons ( Zie HEERENVEEN )

    /   Beantwoorden  / 
 2. rick

  Ik heb mij bovenalles vooral geërgert aan de misplaatste arrogantie van de middelmatige voetballer Bisseswar die even de vijftien dubbele schaar van de Japanner moest herhalen. Walgelijk, Feyenoord heeft de winst te danken aan het disfunctioneren van de FC en ik blijf het terecht vinden dat Feyenoord zo laag staat. Tis op de Jap na pure middelmaat!

    /   Beantwoorden  / 
  1. HERMAN

   VIND DE SPELER RIO ZEKER NIET MIDDELMAAT DENK WEL DAT HIJ EEN VAN DE BETER BUITENSPELER VAN DE EREDIVISIE

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    dat geeft hij toch ook aan
    op de jap na

      /   Beantwoorden  / 
  2. jk

   Als ik Stenman was liep Biseswar de komende maand niet meer!

     /   Beantwoorden  / 
 3. feanfan

  Europees voetbal gaat grunn NIET halen, ze mogen blij zijn dat ze zover gekomen zijn!! aankomende weekend heracles daar in moffeland nou kan je vertellen dat heracles een boost heeft op dit moment en grunn niet!!
  let op !!!>> na het weekend staat grunn op plaats 6.

  Heerenveen laat zaterdag wel ff zien hoe het wel moet tegen feyenoord.
  Tegen willem2 was bagger> maar aankomende wedstrijd staat heerenveen er LET maar op

  Stelletje Verwende supporters BAH.

  Hoe durven jullie nog fc groningen te zeggen >>> FC SCANDINAVIE past meer op zijn plaats!

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   heracles komt hier
   en heracles thuis of uit
   zit een groot verschil in
   heb er wel vertrouwen in
   en ehm toch is het meer schamen dat heerenveen verliest van willem 11
   er zijn maar 2 die verloren hebben van hun
   en heerenveen is daar 1 van
   en geloof me maar heerenveen krijgt het ook moeilijk tegen feyenoord
   en heerenveen hoeft ons niet te laten zien hoe je moet voetballen
   die hebben al voetbal les van fc groningen gehad
   en we zwaaien met zijn allen naar ron jans :)

     /   Beantwoorden  / 
  2. jk

   Haha Jaloers Fanboy?
   Hoeveel Scandinaviërs hebben jullie? Zijn er ook niet heel weinig…

     /   Beantwoorden  / 
  3. theoreticus

   pff, je kunt schrijven wat je wilt, aan het einde van de dag ben je nog steeds een fries.

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Dat die stomme fries z’n snater nog durft open te trekken. Hoe durf je je nog te vertonen na dzt schandelijke verlies tegen Willem 2, domkop!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. appie happie

   zou graag willen dat feyenoord zijn zege tocht voort zet en heerenveen tuis op de broek geet…dan zijn de laatste uren van jans geteld en kan hij alavst zijn huis te keap zeten..

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    t’Is zo wie zo stom om een huis in dat gat te kopen, maar ja, Ronnie is ook niet één van de snuggersten. Z’n vrouw is net klaar met het uitpakken van de spullen en nu kan ze de hele zaak weer inpakken om te verhuizen naar FC Knudde in ‘Süd-Deutschland’ (lekker ver weg). We zwaaien Ronnie allemaal op z’n allervriendelijkste manier UIT!!!!!!! Doeiiiii Ronnie.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Heel simpel. Wij hebben spelers die te traag en te statisch zijn. ( Holla, Sparv, Ivens, Kieftenbelt en Granqvist ) Dit is waarom wij het altijd lastig hebben tegen ploegen met kleine behendige spelers, denk maar aan Feyenoord en Heracles. Hierbij speelt het veld/ondergrond ook een belangrijke rol.

  Kijk je naar zondag vind ik ook dat er vanaf het begin geen overtuiging in zat. Granqvist die 2 ballen verkeerd kopt is daar zo’n voorbeeld van. Ook had Kieftenbelt in bescherming genomen moeten worden.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark

  Het is nog simpeler. Als de tegenstander een speler heeft van het kaliber Ryo, dan moet je de taktiek daar op aanpassen. Nu stond Holla soms bij/naast Kieftenbeld, maar dan ging hij vrolijk buitenom. Ms was het handiger geweest als Granqvist als laatste man was gaan spelen met Kieftenbeld, Ivens en Stenman ervoor. Sparv daarvoor, Enevoldsen, Hiariej/Holla en Tadic. Matavz en Pedersen in de spits. Dan hadden we denk ik meer druk op de verdediging van Feyenoord gehad, toch hun zwakke plek.
  Na tien minuten hadden ze alsnog de taktiek wel aan kunnen passen. Bij tvnoord zeiden ze terecht dat de spelers dat zelf ook wel eens mogen zien en dan daarop reageren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Op papier klopt het maar als in de praktijk I, K en S naar achteren lopen , dan gaat Sparv ook naar achteren lopen en dan mislukt de opzet van vroeg druk op de tegenstanders defensie zetten.
   Jij lost dat misschien op door met 2 spitsen te spelen maar dan vraag je een jong elftal met een ander systeem te spelen.
   Wij spelen een beetje het Oranje-spel alleen heet Sneijder bij ons Pedersen en spelen wij met de grotere draaicircel van Sparv ipv De Jong of (nog groter contrast) Van der Vaart.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Mark

    Ok, ms is het te veel gevraagd, maar ongeveer zoiets deden we in de jeugd ook al zelf; en dat was echt geen hoog niveau. 4-3-3 speel je daar altijd, maar tegen sterke tegenstanders speelden wij altijd 4-4-2. Afgezien daarvan zie ik liever Hiariej ipv Holla, die heeft meer drang naar voren. Kunnen Hiariej en Kieftenbeld ook nog switchen.

      /   Beantwoorden  / 
 6. theoreticus

  Ik heb er ook nog steeds alle vertrouwen in, wie had aan het begin van het seizoen idd gedacht dat we voor de bovenste 5 zouden gaan.
  En we kunnen nog steeds 4e worden!
  Ik moest tijdens de wedstrijd wel ineens aan Goran Lovre denken, hoe kan dat toch?

    /   Beantwoorden  / 
 7. supporter

  Heb er ook nog steeds alle vertrouwen in, blijf echter het centrale middenveld één van de grootste oorzaken vinden. Holla draait bij elke pass die hij krijgt naar achteren, daarmee haal je de druk van de tegenstander weg die de kans heeft weer een aantal meters naar voren te komen. De spitsen komen op een eiland te staan en de aansluiting duurt dan veel te lang. Hiarie heeft meer dreiging naar voren, waarnaast Sparv dan meer controlerend kan zijn. Verder is Tom creatiever in zijn spel, de passes zijn verrassender waardoor de tegenstander minder gauw risico’s gaat nemen. Verder is het een groot probleem dat de dreiging alleen van de linkerkant moet komen. Als Stenman hier om de één of andere reden niet mee gaat dan is de persoonlijke actie van Tadic te traag, weet ook niet of dit sneller kan. Aan de rechterkant mist de dreiging altijd al een beetje, Kieftenbelt moet zich te veel concentreren op het verdedigen, zondag had hij het wel heel lastig, heb hem ook al beter gezien, want hij gaat wel steeds beter spelen. Tenslotte hebben we het moeilijk met opkomende middenvelders, zij worden te laat opgevangen en hierdoor staat er steeds wel iemand vrij, zoals Wijnaldum van Feijenoord. Er lopen te veel mensen met dezelfde speler mee en de ander staat dan vrij. Weet eigenlijk nog steeds niet wie nou Wijnaldum als speler had om te controleren.
  Zondag gaan we er weer voor en volgens mij komt dat wel goed. We gaan er gewoon voor, zeker als de supporters weer voor een goed sfeertje zorgen. Niet achteruit lopen maar naar voren verdedigen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. JvanTilt

  Het was als snel te zien waar het manco lag. Je mag dan reactie verwachten. Het was meer een stil accepteren. Ik blijf erbij dat mentaliteit cq het gebrek om tot het gaatje te willen gaan ontbrak.

  Kwalitatief gezien staat de FC te hoog, plaats 7-8 is meer overeenkomstig de status.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Johan

  De 7-8 plaats vindt ik te laag,
  Als we om plaats 4-6 strijden, samen met AZ, ADO, Utrecht, Roda dan ben ik tevreden.
  Waarbij ik dan denk dat we 5e worden achter AZ.

  Oke, tegen feyenoord was dramatisch, dat kan echt beter
  En dan moet sowieso holla er even uit, laat hiariej daar maar weer spelen,
  En ik ben nog steeds niet overtuigd van het 4-2-3-1 systeem.
  Misschien past dat gewoon niet bij FC Groningen, misschien moeten we maar weer terug naar 4-4-2,
  Ik denk dat Nicklas Pedersen dan beter tot zijn recht komt,
  ik wordt er echt stront ziek van van al die mensen die continu op hem lopen te zeuren, ik bedoel 5 doelpunten maken in 16 wedstrijden als nummer 10 dat is niet heel slecht.
  en volgend seizoen moeten we als we echt zo goed willen blijven doen, dan hebben we een nieuwe keeper nodig, een extra spits en een extra rechtsback.

  Opstelling:

  Nieuwe Keeper (Waarbij ik voorstel Tyton, teminste als daar geld voor is)
  Kieftenbeld/Nieuw, Ivens, Granqvist, Stenman (als die verlengt)
  Enevoldsen, Hiariej, Sparv, Tadic
  Matavz, Pedersen

  Laat even weten wat jullie vinden, en ook een enkele realistische versterkingen..

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   @Johan: je schudt de matras wel erg op…alles tegelijk moet beter? Veel realistischer is het dat FCGroningen soms betere en soms slechtere wedstrijden speelt! Holla, Bacuna, Pedersen en de laatste tijd Luciano stellen nu even wat teleur…maar dat kan best over 6 wedstrijden gekanteld zijn in hun voordeel: DUS: per wedstrijd kijken-en-verbeteren…en idd. soms moet je gewoon iemand ernaast zetten domweg omdat ie de teamprestatie verziekt…Femi, Bacuna, en destijds Enevoldsen…. maar een paar overwinningen verder en we zitten dan nog steeds in de sub-top, wat ook weer -voor FC GRONINGEN- ERG GOED IS.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan

    Oké, dit was ook niet helemaal zo bedoeld, maar ik ga dan uit van op lange termijn,
    oké luciano vond ik vorig seizoen sterker keepen als nu, Maja hij wordt ook ouder, en dan als Groningen door wil, en verder wil bouwen, dan hebben ze denk ik wel een ander keeper nodig.
    Ja sommige speer spelen de laatste tijd wat minder, maar het is dan ook echt niet bedoeling om ze daar op af te rekenen, want ik wil niet zeggen dat ik het zelf beter kan, in tegen deel.
    En ik weet ook echt wel dat het niet kan, om in een keer het hele team te veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. JvanTilt

   We hebben natuurlijk het al vaker zien aankomen; de kwetsbare verdediging mbt snelheid. Het is de laaste paar wedstrijden duidelijker geworden. Oplossing? Weet ik niet zo 1,2,3, te noemen. Kieftenbeld blijft toch wat te langzaam. De selectie is verdedigend te beperkt.
   Een snellere centrale verdediger als Grang vertrekt. Maar wie?
   Voorhoede; ben nog steeds een voorstander om Guillermo Molins erbij te halen.

     /   Beantwoorden  / 
 10. robfc

  Napoli komt deze week weer in Groningen, melden de italiaanse kranten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Nog even en ze zijn alleen al een miljoen kwijt aan reiskosten e.d.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    ik heb gehoord dat die pizabezorgers speciaal voor de Grunniger leverworst komen :D .

      /   Beantwoorden  / 
 11. René

  sjonge, jonge, jonge wat zijn we inmiddels verwend in het hoge noorden. Groningen doet het uitstekend en loopt tegen 2 nederlagen aan en er is ineens van alles mis met het elftal. Dat is nou precies wat ik eerder bedoelde met je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Op de 7e, 8e plaats eindigen is nog steeds uitstekend. Kijk als Heerenveen zo zou reageren zou ik zeggen ja, zij presteren bagger en blijven bagger presteren. Groningen heeft uitstekend tegen Heerenveen gespeeld, onhandig verloren van Roda JC en nu een zwakke partij tegen Feijenoord. Geen man over boord. Kijk als we dan toch kritisch zijn, dan begrijp ik niet waarom Huistra maar steeds blijft kiezen voor Pedersen in de spits. Het is geen spits, eerder inderdaad een nr. 10 en dan hebben we betere alternatieven. Waarom die jongen uit het de jeugd geen kans geven. Hij scoort er op los en is een echte spits. Luciano een uitstekende keeper, die houd ik er graag bij. Ouder worden bij keepers is geen probleem. Kieftenbelt ontwikkelt zich uitstekend, mag absoluut blijven. Wie had voor het seizoen verwacht dat we 4e zouden staan? Toch raar dat gezeur nu al over versterkingen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   @Rene,
   Je haalt me de woorden uit de mond. Al dat gezeur naa een paar mindere wedstrijden. Stelt allemaal niets voor,man. Als we zondag van Heracles winnen is alle leed weer geleden. Wat me wel opvalt dat die friezen nu ook weer een grote bek krijgen als het even iets minder met de FC gaat. Ze vergeten zeker zelf hoe goed ze presteren met dat vreemdelingenlegioen.

     /   Beantwoorden  / 
 12. rene1

  Heracles heeft een Fledderus, Overtoom en die Everton, die maken de laatste tijd mooie goals van afstand in de kruising. (dan hoeft dat exotisch grabbelaartje niet in de goal te staan)
  Dus Pietertje ik zou van Loo tegen zijn oude club opstellen.
  En Henkie ga jij voor volgend seizoen alvast maar achter een goede keeper aan.

    /   Beantwoorden  / 
 13. kees

  van der Sar is over de 40 en keept nog topwedstrijden. Het is echt overdreven om het leeftijdscriterium op te voeren, nu Luciano flink wat goals heeft tegen gekregen…en vwb de bank: nog geen jaar geleden zaten er bijna alleen spelers uit de beloften op de bank, met al die beenbreuken en knieproblemen. Dus dat kan alleen als de begroting substantieel groter is; het is nu zaak te consolideren, die 4-6e plaats: ik mdenk dat Huistra het eerste aan een ander tactisch spelcopncept zal werken, meer collectief achterin en veel mandekkers wellicht. Je zal ook wel eens Veldmate, Lachman of zelfs Mamadov zien optreden als die vaste krachten het verschil niet kunnen maken. Maar – en dat is al eerder opgemerkt – geen paniek op dit moment, we doen nog steeds mee in de competitie.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Mark

  Cillesen van NEC? en dan later die Nienhuis van jong Grunn erbij.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Ron

  Hey hallo!!! Vriend!! Zwaai je altijd nog naar ron Jans? Je zou me nog wel spreken als jullie de derde plek van Ajax zouden inpikken. Maar nee, hallo is erg stil geworden!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Inderdaad, we zwaaien nog steeds naar Ron en dat blijft ook zo.
   De derde plek, ach, die is niet eens zo belangrijk. Belangrijker is dat die flutclub uit Mokum geen kampioen wordt, en dat ziet er wel naar uit dat dat ook niet gaat gebeuren.
   En wat Akkrum-zuid betreft,ja, wat moet je daar nou van zeggen. Zwemmen tegen de stroom in, valt niet mee, en vooral als je geen diploma hebt, zoals Ron.

     /   Beantwoorden  / 
 16. rob roy

  Je bent nog dommer dan dat ik al dacht, jochie, maar ja, daar ben je dan ook een fries voor. Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven, al gaat dat bij jullie natuurlijk moeilijk in dat achterlijke land van jullie waar men op school alleen maar dat achterlijke dialect leert.Wij hebben Ronnie inderdaad uitgezwaaid, gelukkig zou ik haast zeggen. We hebben nu tenminste een echte trainer, weliswaar een fries, maar het troost ons dat Drachten (waar Huistra vandaan komt),dichter bij Groningen ligt dan bij dat rare dorp van die flutclub van jou. En dat Heracles gaat winnen,dat moeten we nog even zien ,jullie hebben in elk geval dit seizoen 2 keer de kous op de kop gehad van het grote FC GRONINGEN. Snap je, dombo!!!!!!!!! Hoe was de laatste uitslag ook weer. Ik meen mij te herinneren dat FC GRONINGEN had gewonnen met 4-1, juist 4-1!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 17. grunnnn

  groningen doet het nog prima hoor,
  geen stress bij ons. dat jullie nou 4x op rij al van ons hebben verloren en dan ook nog laatst van de hekkensluiter verliezen jah, daar zou ik me dan maar mee bemoeien en niet met de aartsrivaal die het prima doet.

    /   Beantwoorden  / 
 18. rob roy

  Het bewijst maar weer eens dat Friezen lieden zijn (mensen wil ik het niet noemen), met weinig tot geen herseninhoud, gezien de reactie van die ‘malloot’ die zig feanfan noemt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.