FC Groningen is spoor bijster

De vraag was of FC Groningen vandaag weer vertrouwen kon tanken en punten kon halen tegen Heracles? Twee keer “nee” is het ontnuchterende antwoord na de 1-4 nederlaag in Euroborg.

Deze komt echt hard aan. Met name omdat er niets aan het handje leek toen al snel de 1-0 op het bord kwam na een lange aanval die fraai door Dusan Tadic met het hoofd werd afgesloten. Toen daarna dezelfde Tadic maar al te graag ging liggen over een uitgestrekt been, en er dus weer eens een penalty te nemen viel, maakte iedereen zich op voor een ouderwets middagje Euroborg. Het zonnetje scheen zelfs… Maar toen Andreas Granqvist voor de tweede achtereenvolgende keer een strafschop miste betrok de lucht boven Euroborg langzaam.

Ook na die gemiste pennel leek er eerst nog niets aan de hand. De FC ging namelijk door waar het mee begonnen was. Het had controle en balbezit, het kreeg kansen en gaf zelf nauwelijks iets weg. Het zag er -kortom- allemaal prima uit. Maar toen Heracles een beetje uit de schulp kroop, uit de eerste de beste kans scoorde, en meteen daarna nog eens toe sloeg, toen was echt alles, maar dan ook alles, ineens weg bij de FC.

Natuurlijk, die eerste tegengoal was wat ongelukkig. Een van richting veranderde voorzet, Luciano die toch nog de bal raakte, die vervolgens via de paal voor de voeten van Everton kwam. Lullige goal. De 1-2 legde dan al meer de zwaktes van de FC bloot, ook al klutste ook hier het voorzetje wat toevallig voor de voeten van Armeteros. Het toonde wel weer aan dat het centrum kwetsbaar is als het over de grond gaat.

Een wedstrijd die kantelt en een wedstrijdbeeld dat op de kop gezet wordt, kan gebeuren. Het is ook logisch dat je even moet bekomen van de mentale knak van twee tegengoals vak voor rust. Met een bakkie thee even weer hergroeperen en alsnog orde op zaken zetten was daarom het devies voor Huistra en z’n team. Zou je zeggen. Maar het was helemaal niets meer. Na rust haalde de FC nooit meer het niveau van het eerste halve uur. Integendeel, het zakte zelfs weg naar een zeer laag niveau, waarbij er zelfs geen ouderwets pompen-of-verzuipen-voetbal op de mat kon worden gelegd.

Het was ontnuchterend om te zien. Waar, met wie, en waarom ging het in Godsnaam mis? Het zijn teveel vragen om hier te beantwoorden. Ik zou ook kunnen refereren aan het wedstrijdverslag van Feyenoord een week eerder. Die analyse gaat wat mij betreft ook vandaag weer op. Nee, het is geen kwestie van inzet. Achter staan en er dan nog niet voor 100 % voor gaan, dat wil er echt niet in bij mij. Nee, ook vandaag was het vooral een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen in eigen kunnen, in de tactiek, in de opstelling, in een goede afloop.

“Broos”, dat was het woord dat Huistra zelf gebruikte. Het hoeft blijkbaar maar een beetje tegen te zitten bij de FC op dit moment, en alle geloof is weg. Onbegrijpelijk eigenlijk als je de eerste seizoenshelft er nog eens bij pakt. Daarom denk ik dat er meer aan de hand is. Ook dat is al eerder besproken, maar puur voetballend kwam de ploeg vandaag (weer) te kort.

De FC speelde met een behoorlijk gewijzigde ploeg. Matavz ontbrak, Bacuna verving hem. Tactisch werden Kieftenbeld en Holla gepasseerd ten faveure van Lachman en Hiariej. Dan staat er nog altijd een elftal dat kan voetballen, zo bewees dat halve uur. Maar als een tegenstander vat op dat spel begint te krijgen, dan moet je individueel en als team ook de kwaliteit hebben om een een tandje bij te zetten. Dat was vandaag duidelijk niet het geval.

Toen Heracles door kreeg hoe de linkerkant van de FC te bespelen viel, en toen die kleine mannetjes op het middenveld door kregen hoe ze met slim positiespel de Groningse noot konden kraken, toen kon de FC onvoldoende tegengas bieden. Sterker nog, de hele boel ging kopje onder. Heracles was ineens heer en meester en kon zelfs vrij simpel naar 1-4 uitlopen. De ploeg uit Almelo werd zelfs steeds beter. Het had volledig vat op het spel van de FC.

De zwakte van de ploeg had daarom ook te maken met de sterkte van de tegenstander. Het ontnuchterende was dus dat de FC daar voetballend nauwelijks iets tegen in kon brengen. Huistra had het later ook over het wegvallen van de automatismen. Dat klopt, maar dat is ook het risico dat je als trainer neemt door met een gewijzigde ploeg te beginnen. Dat pakte dus, zoals vaak het geval is, niet goed uit. Toen alsnog Kieftenbeld en Holla gebracht werden en de ploeg weer enigszins in een traditionele opstelling stond, toen begon het ook weer wat te lopen. Holla had zelfs nog de 2-3 op de schoen, maar het werd ‘m niet, en het was allemaal te laat om orde op zaken te stellen.

Zo is FC Groningen het spoor volledig bijster op dit moment. Weer een dikke vette nederlaag. Weer een week de tijd om de koppen bij elkaar te steken. Maar volgende week ook gewoon weer een nieuwe kans om terug op koers te komen. Ploeg en trainers zullen letterlijk en figuurlijk terug naar de basis moeten om weer de ploeg te worden die zo moeilijk te verslaan is, en die met de individuele kwaliteit het verschil maakt. Deze boer geeft de hoop en het vertrouwen niet op!

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

44 reacties op “FC Groningen is spoor bijster

 1. JvanTilt

  Je zou van professionals toch wat anders mogen verwachten dat dit schamele spel. Vooral het vermogen om te anticperen. De kracht van je voetbal ligt toch niet alleen aan automatismen? Het is ontluisterend te zien hoe Groningen werd weggetikt als een stelletje amateurs.
  Het mentale aspect en de inzet is ver onder peil. Het koppetje laten hangen heeft alles te maken met inzet. Je zit toch gvd toch ook voor een publiek te spelen dat veel geld voor een kaartje betaald.

    /   Beantwoorden  / 
 2. angela

  het probleem is echt het mentale deel met vertrouwen.
  als je ziet dat granqvist de heletijd nog met zijn hoofd loopt te schudden na die gemiste penal.. als een aanvoerder met zijn kop gaat hangen gaat de rest mee. die gemiste penal is helaas het breekpunt in de wedstrijd geweest, hadden ze vertrouwen uit kunnen putten maar helaas.

    /   Beantwoorden  / 
 3. jahoor

  Paco ben het vaak met je eens behalve vandaag. Heracles speelde helemaal niet goed. Wij waren zo slecht. Heeft niets met de sterkte van heracles te maken. Als je weet dat Heracles een counterclub is waarom is het dan mogelijk dat ze bij een counter met vijf man zijn en wij maar met twee!! Mentaal klopt zeker! Ik weet niet waarom ze niet meer in zichzelf vertrouwen. Voor het eerst in 18 jaar ben ik voor het eindsignaal weg gegaan. En voor degene die dan roept laat je club maar in de steek….. Gisteren voelde het voor het eerst dat de club mij/ons in de steek heeft gelaten. Natuurlijk probeerden ze het nog wel maar het kwam er niet uit. En als spelers niet scherp staan op het veld ben ik er die dag wel klaar mee. Ik hoop dat ze motivatie kunnen putten uit het verhaal van die Utrechtspeler die op de radio even verkondigde: oh heeft Groningen verloren, dat is mooi dan weten we zeker dat de 3 punten vrijdag in Utrecht blijven!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Misschien was Heracles dan de minst slechte, maar ik vond dat ze de FC voetballend naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter wisten af te troeven. Dat is ook kwaliteit, waarbij de slag met name op het middenveld werd gewonnen. Dat bedoelde ik te zeggen, bovendien vind ik het geen slechte ploeg. De resultaten zeggen genoeg.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Dennis

  In een dip zitten is iets anders dan dit. Echt,… ik schaam me echt voor het voetbal dat ik de laatste 3 wedstrijden zie. Ik lees berichten dat granqvist na dit jaar hogerop wil. Dat kan hij vergeten. Penaltie gemist (alweer) wat ons de wedstrijd koste. Hij verdedigde zo ontzetten slecht. Sparv speelde op een amateur niveau. Tadic deed het weer goed, samen met Stenman.

  Om eerlijk te zijn, wat me opvalt in deze periode is.. Ik kom erachter dat groningen helemaal niet zulke goede voetballers heeft & dat we erg afhankelijk zijn van Matavz. Pedersen is ook niet TOP, enevelodsen is een mislukking….

  Jammer

    /   Beantwoorden  / 
  1. marcello

   ja op tadic niks op aan te merken van dit soort type speler moeten we er twee van hebben op links en op rechts enevoldsen komt echt te kort moeten meer snelheid hebben op de de vleugels trouwens enig pluspunt vond ik dat mamedov goed ingevallen is maar te laat is gebracht laat huistra hem maar een keer in de basis staan ten koste van enevoldsen deze mamedov is een stuk sneller en gretig om te voetballen

     /   Beantwoorden  / 
 5. Grunn Rules

  Huistra heeft geblunderd door Bacuna en Lachman te laten spelen. Deze heren kunnen het niveau (nog) niet aan. Ook Pedersen is drama.
  De selectie is te smal om blessures of schorsingen op te vangen.
  Achter Matavz zit niks en verdedigend komt de bank ook veel te kort. Ik weet dat het gisteren heel slecht was, maar het gefluit en gescheld vanaf de tribunes werkt natuurlijk ook niet mee.
  Achter je club blijven staan, in goeie en slechte tijden!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Ik vond gister het enige lichtpuntje de speler Norair Mamedov. Als deze jongen wat vaker met de eerste elftal spelers meetraint dan kan dat wel een leuke speler worden. Verder zie ik in Lachman nog geen potentiele versterking voor de hoofdmacht, dus er zal deze zomer aardig wat moeten gebeuren om weer een aanvaarbaar elftal de wei in te sturen er van uit gaande dat Tim en Andreas en misschien Fredrik, vertrekken. De enigste “versterking” die nu binnen is, Matias Jones, is niet genoeg. In de verdediging moet er zeker een rechtsback bijkomen( Silva?) en verder een centrale man die evenueel ook aan de linkerkant kan spelen. Maar goed, eerst moet dit seizoen maar zo goed mogelijk worden afgewerkt en daarna zien we wel weer. Misschien dat Pedersen en Femi voor een schappelijke prijs overgedaan kunnen worden aan Akkrum-zuid en wij als inruil plus bonus Bas Dost kunnen overnemen, want die jongen verpieterd daar alleen maar, omdat hij logischerwijs niet met die trainer om kan gaan.
   Overigens ben ik het geheel met je eens,Grunn Rules, ook in slechte tijden achter je club blijven staan, Iets wat Rene1 toch ook moet aanspreken!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. rene1

    Wel ik sta er nog steeds acher mijn club, vandaag ziet er al weer een stuk zonniger uit dan gister. Ok ik was gister ook wel een beetje fout bezig met mijn bewoordingen. Emoties dan krijg je wel eens van die uitspraken. Maar ik blijf rieel, ze hebben de eerste helft van het seizoen veel punten gepakt, met veel geluk. PSV uit ADO thuis, Heerenveen thuis, AZ uit. Waarin het voetbal beslist niet goed was. Zodra de tegenstander welke dan ook in de gaten krijgt dat de verdediging traag is komen ze onderdrukte staan en dan gaat het fout. En ik weet ook dat er op dit moment geen geld is, handen op de knip. Matavs, Garcia geblesseerd en Anderson dat wordt een moelijk verhaal. De technische staf heeft geen glazen bol, waar ze even in kunnen kijken. Er zijn nog 8 wedstrijden te gaan, en daar moeten zeker nog wel punten uit te halen zijn, maar het zal moeilijk worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

     Oké Rene1, de kruitdampen zijn weer opgetrokken en we gaan weer over tot de orde van de dag. Sorry voor mijn ongenuaceerde uitlatingen. Ook ik heb last van het feit als mijn club verliest, ik niet te genieten ben en de rest van de dag maar liever niemand om me heen hoef. Mijn lieverd weet daar inmiddels wel raad mee, en zo komen we verder de dag wel door. Zoals je zegt, vandaag ziet het er weer even anders uit. De zon schijnt, de vogels fluiten en ik hoop dat de jongens van de club ook beseffen wat voor wanprestatie ze gisteren geleverd hebben en vanaf vandaag er weer vol tegenaan gaan. Ze hoeven de vonken er niet af te laten vliegen tijdens de training, dat kunnen ze beter bewaren tot vrijdag. En ik hoop voor Pieter dat hij nu wél de goeie keuzes maakt, wie hij opstelt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      en @Rene1 Mooi opgelost en blij mee, hoef ik vandaag niet te deleten. ;-)

        /  
     2. rob roy

      Ja, Paco, soms kunnen volwassen mensen nog wel eens verstandige dingen doen.

        /  
  2. rob roy

   Wat vind je eigenlijk van het idee om Silva voor de rechtsback aan te trekken. Het manneke zal nu toch wel uitgehuild zijn daar in Mokum en wil misschien wel weer op z’n knieën weer naar Groningen. Hij komt daar toch niet aan spelen toe en als speler vond ik hem altijd wel goed presteren. Nou ja, hij is niet op zo’n nette wijze bij ons weggegaanm maar de tijd heelt alle wonden en misschien wil hij hier met ons wel weer een nieuwe start maken. De knakker is inmiddels weer wat ouder (en misschien verstandiger) en hij heeft met Matias tenminste iemand waar hij Spaans mee kan lullen (en Carcia natuurlijk). Volgens mij is de man komende zomer transfervrij,dus hij is ook nog niet zo duur, mits hij wat salaris in wil leveren, want ja, hij verdient bij 020 wel iets meer natuurlijk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. meertn81

    het idee is prima, maar ik denk dat het een hoop gefluit zal opleveren voor deze man

      /   Beantwoorden  / 
  3. JvanTilt

   Zeker geen Silva terughalen. Ben je betoeterd! Scout dit seizoen eens verder.
   Voor de rest: inderdaad achter de fc bijven staan. hetgeen overigens niet inhoudt dat je geen harde kritiek mag uiten.

   Ik schaam me nog voor dat laaste half uur voetballen als een kip zonder kop. Huiveringwkkende ontluistering van een gedomoraliseerde ploeg die zich heel anders had kunnen gedragen.
   Hoezo kopje hangen Lachman: schop onder je reet!

     /   Beantwoorden  / 
 6. theoreticus

  Tegen Roda ‘hadden’ we alle pech van 1 seizoen in een wedstrijd, tegen feyenoord zijn we zoek gespeeld dus zou je verwachten dat er een ploeg zou staan die 90 minuten lang wil laten zien wat het kan.
  Dat was niet veel gisteren, geen schim meer van de ploeg die thuis gelijkspeelde tegen 020, dat waren vechters. Of de goed voetballende elf tegen de buren. Het zit weer eens fout tussen de oren.
  Ik vraag mij werkelijk af waarom voetbal een beroep is.
  Hoe kan bijvoorbeeld een speler die 3 miljoen kost slechter spelen dan een van 7 ton? Er speelt dus meer mee dan alleen zuivere voetbalkwaliteiten nl het mentale en dat is van zoveel factoren afhankelijk, zowel intern als extern.
  Daarom is het debiel om spelers op voorhand al te belonen.
  Allemaal een vast modaal basisinkomen en de tonnen en miljoenen moet je echt verdienen dmv een beloningsstelsel.
  Het is toch te gek voor woorden dat de tonnen binnen komen ongeacht de prestaties.
  En bij blessures mist men dan de beloningen en dat zal ze misschien afleren aanslagen op elkaar te plegen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   @Theoreticus,
   Ik begrijp het al, jij wilt weer terug naar het systeem van een vast salaris plus 25 gulden voor een gewonnen wedstrijd, 15 voor een gelijkspel en een tientje als je verliest. Tegenwoordeig werkt dat niet meer, vooral als je naar de concurrentie in het buitenland kijkt. Er lopen nu bij ons nog wel zo hier en daar een paar degelijke voetballers rond maar dan verdwijnt alles naar het buitenland en zitten wij helemáál met 4e rangs uitgerangeerde spelers, die elders niet meer aan de bak komen. De Nederlandse competitie staat nu in de wereld al niet zo hoog aangeschreven maar is dan helemaal niets meer. Het salarisplafond dat door de FC Groningen is ingesteld werkt prima, maar de spelers moeten maar op een andere manier ervan overtuigd worden om toch maar hun best te doen. Misschien is de haptonoom dhr.Troost een uitkomst? Heeft toentertijd bij Feyenoord ook goeie dingen gedaan.

     /   Beantwoorden  / 
 7. René

  Silva terug? Never, deze man heeft het echt verbruid en wat heeft hij nu nog gespeeld? Dat is niet meer de Silva van toen. Verder Groningen waar zijn jullie nou helemaal mee bezig?

    /   Beantwoorden  / 
 8. JvanTilt

  Nou ja, Heerenveen heeft een kwalitatief betere ploeg dan de FC. Komt er nog niet uit, maar ‘wait & see’.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   gaaap, het wachten duurt nu al wel heel lang…..

     /   Beantwoorden  / 
  2. rob roy

   Ja, en vooral als ik kijk naar een Grindheim of een Breuer, allemaal kwaliteit, ja ja!!!! En dan lopen er nog een paar van die schoppers rond die trappen naar alles wat beweegt. Kwaliteit, kwaliteit!!!!!!
   Maar voorlopig staat jullie 10 punten achter ons en alleen dat telt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    en ze verliezen en verliezen maar en dan ook nog een grote bek over kwaliteit. Wees er maar trots op dat je ongeveer de enige ploeg bent die verloren heeft van Willem2. Wat een gedrocht dat elftal van Heerenveen. En dan ook nog van die supporters die helemaal de weg kwijt zijn, sneu.

      /   Beantwoorden  / 
  3. kees

   en vertel eens, kerel: heeft Jans z’n boeltje al gepakt ? :)

     /   Beantwoorden  / 
 9. supporter

  Is het al zo erg dat we het over Heerenveen gaan hebben, of er op gaan reageren. De eerste 30 minuten was er totaal niets aan de hand, ze kunnen het dus wel. Dan mislukt de penalty en langzamerhand zijn ze totaal de weg kwijt. De beide centrale verdedigers vullen elkaar niet aan en de centrale middenvelders komen te laat mee met de opkomende middenvelders. We kijken toe en het is net of spelers denken dat het wel goed komt, de tegenstander krijgt een overtal en zo kunnen ze scoren. Ik lees op het moment ook te vaak dat spelers weg willen, klaar zijn voor de top, nadenken over verlengen, enz. Er zijn een aantal met andere zaken bezig dan voetballen. Het met elkaar voetballen, linies die tegelijk naar voren of naar achteren schuiven, dit gaat mis. Er komt veel te veel ruimte voor de tegenstander. Opmerkingen als we hebben niet zulke voetballers vind ik onzin. Waaarom in de voorgaande periode dan wel en nu niet meer. Dit zit allemaal tussen de oren. We hebben het misschien even te goed gedaan en daardoor denken spelers dat het wel goed komt. We zitten echter in een andere fase van de competitie waar alle teams vechten voor lijfsbehoud of voor Europees voetbal, je zult iets anders moeten brengen dan alleen maar mooi voetbal. Gaan met die banaan maar dan wel met z’n allen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Grunn Rules

  Niet reageren op friezen. Ze weten niet beter…….

    /   Beantwoorden  / 
 11. RDN

  Goed nieuws mensen.
  Die penalty die granqvist het stadion uit schoot
  is gevonden door de brandweer :D
  hij lag op een dak van een flat

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniel

   Goed geplaatst…

     /   Beantwoorden  / 
  2. rob roy

   @RDN,
   Is die penalty nou gevonden of die bal waar die penalty mee getrapt is?
   Even duidelijkheid graag!!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    die bal was weg…definitief, de wedstrijd daarmee ook! – en de penalty daar hebben ze mee verder gespeeld ( in hun hoofd bedoel ik D: )

      /   Beantwoorden  / 
 12. René

  hoe herken je een penalty buiten een voetbalveld?

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Beware!!!!!!!! Low flying haggis!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 13. stengun

  zijn die friezen vergeten wat grunn heeft laten zien begin van het jaar de TROTS van het noorden speelde ron en team van de mat.
  we zitten in een mindere fase en moeten hier snel uit komen dat moeten de spelers nu toch wel inzien schouders er onder en gaan met die banaan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   @stengun,
   Die friese gasten zijn al net zo arrogant als die club waar ze graag op willen lijken (020), dat ze vergeten zijn hoe ze door ons zijn opgerold, een paar weken geleden. Wij moeten vrijdag tegen FC Utrecht en kunnen daar nog wat halen maar Akkrum -zuid heeft daar al met 2-1 verloren en komend week-end gaan ze bij Vitesse voor de bijl.Volgens mij hebben ze dat nog niet door, maar is ook eigenlijk wel logisch. Ze lopen daar in dat moerasland toch zo wie zo een jaar of 50 achter. Zielepoten zijn het!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 14. meertn81

  gaan we het nou gewoon weer over de FC hebben of moet men elke keer weer happen op zo’n mislukte fries…. negeren lijkt me toch echt het beste… don’t feed the troll is hier zeker wel van toepassing!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Je hebt gelijk, Meertn8. Eigenlijk is het de moeite niet waard om op die koeiestrontvreters te reageren. Laten we maar mooi over ons clubje verder roddelen, is ten minste de wél moeite waard.

     /   Beantwoorden  / 
  2. fcg1

   helemaal mee eens

     /   Beantwoorden  / 
 15. danny

  yo paco geen matavz morgen tegen utrecht nog steets last van ze lies dus zet het op de site mamedov er maar in voor pedersen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Komt vanavond nog voorbeschouwing, en daarna nieuws over opvolging.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Robert

  Groningen was gewoon veel te lief voor heracles. We hadden ze moeten afslachten. Het moest al 3-0 zijn in de rust. Als die penalty erin zat was de wedstrijd gespeeld. Maar dan mist hik hem en dan is het vertrouwen weg.

    /   Beantwoorden  / 
  1. grunn

   Akkoord! te lief ja, dat was wat er mis was..
   Ze waren niet te lief of wat gewoon onnozel het moet gewoon beter gaan en het laatste was gewoon niet om aan te zien en wat mij betreft moeten ze tadic maar eens een kans geven om de penals te nemen..
   Maar ik heb er een goed gevoel over dat ons Grunn tegen Utrecht wat gaat laten zien en dan bedoel ik natuurlijk positief.

     /   Beantwoorden  / 
 17. René

  Willem2

    /   Beantwoorden  / 
 18. rob roy

  Ik denk dat je daar even mis mee bent, wat betref Bacuna. Welke speler moet hij dan wel niet”verrot” geschopt hebben? En nu je het over FC Utrecht hebt, hoe goed (of slecht)hebben jullie daar tegen
  gespeeld? Jongen, laat je even overnaaien door een ezel, domme opmerkingen maak je al. En trouwens, het woord ‘onnozel’ schrijf met 2x n, domkop (maar dat zijn we van die friezen wel gewend).En Huistra is een naam dus die schrijf je met een hoofdletter en vooral die van ‘onze’ trainer. Gesnapt,jochie????

    /   Beantwoorden  / 
 19. René

  waar baseer je je optimisme over Heerenveen op? Je hebt in ieder geduld en bent naïef optimistisch… Hoeveel trainers moeten er nog komen om dit elftal aan het draaien te krijgen. Ja o punten tegen Feijenoord smaakt naar meer…..

    /   Beantwoorden  / 
 20. fcg1

  eecht weer z,on hersenloze fries ga ron jans alvast maar helpen zijn koffers te pakken want verder dan de middenmoot komt hoereveen niet

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.