Menselijk gebaar in zakelijke voetbalwereld

FC Groningen heeft vandaag een kant laten zien die in het moderne voetbal niet vanzelfsprekend is: door het contract met de geblesseerde Koen van de Laak met een jaar te verlengen werd het menselijke boven het zakelijke verkozen.

Bij een speler die aan het revalideren is van een zware blessure en wiens contract afloopt is contractverlenging niet de meest logische optie. Daar zitten risico’s aan, zeker bij een speler die -met alle respect- op leeftijd begint te komen. Maar FC Groningen laat dus andere motieven meewegen. Dat ik dat mooi vind schreef ik hier eerder al.

Technisch directeur Henk Veldmate zegt er dit over op de site van FC Groningen: “Wij vinden dat Koen op basis van zijn verdienste voor de club in de afgelopen jaren een nieuw contract verdient. Koen heeft zich vanaf dag één dat hij voor FC Groningen koos voor meer dan de volle honderd procent ingezet voor de club, is aanvoerder geweest van de ploeg en heeft zowel binnen als buiten het veld nooit verzaakt. Hiervoor willen we hem belonen en waarderen. Koen heeft er niets aan kunnen doen dat hij een zware blessure heeft opgelopen. Hij kan nu in alle rust werken aan zijn revalidatie, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over zijn contract.”

‘Koentje’ zelf is logischerwijs ook blij met deze beslissing, die aan een hoop onzekerheid een eind maakt: “Dit is een hartstikke mooi gebaar van FC Groningen. Ik krijg nu de kans om me in alle rust op mijn revalidatie te concentreren. Ik was erg blij met de aanbieding en heel fijn dat we er uit zijn gekomen met elkaar. Dit geeft rust in mijn hoofd.

FC Groningen zit -zo wordt ook weer duidelijk- in een positie dat kiezen voor de centen op dit moment geen prioriteit hoeft te hebben, zoals dat bij vele andere clubs noodgedwongen wel moet. De winst zit ‘m nu in de credibility en de goodwill naar buiten toe, en het positieve signaal dat met dit gebaar richting spelersgroep gaat. En dat is ook wat waard.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “Menselijk gebaar in zakelijke voetbalwereld

 1. Jacco

  Helemaal mee eens!!! Goede zet van de FC. En een stuk waardering voor Koen. Respect.

    /   Beantwoorden  / 
 2. kees

  Mag idd wel als voorbeeld gelden, ook voor diverse spelers… Stenman voorop: als hij het zo naar zijn zin heeft hier bij FCG dan zijn die verhalen over nog een maal een jump maken naar een grotere competitie meer een teken van machtsspel dan van clubliefde. maar wie gingen hem voor? juist: Sankoh, Lindgren, Silva, Nevland, Levchenko, Suarez,…allemaal met herrie vertrokken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter

  Goede zaak, hij laat je nooit vallen qua inzet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.