Nieuwe twijfels om pechvogel Petter

Van een dikke nederlaag wordt je niet vrolijk als fan van FC Groningen. Maar de ellende was nog te overzien geweest als ik niet het zoveelste stukje over Petter Andersson en z’n knieën had moeten tikken.

Dat is pas om echt mistroostig van te worden. Gisteren was het opnieuw mis. Weer dat gestrek en getrek, met weer een knie. Weer die onzekerheid aan de kant en op de tribune. En helaas ook weer een trieste afgang richting een lege kleedkamer.

Uiterlijk bleven Andersson en ons gelukkig dit keer de dramatische beelden die vanuit het verleden nog helder op het netvlies staan bespaard. Hij stapte zelf van het veld af, met wat ‘iets’ aan de binnenband bleek te zijn. Verdere details zijn nog niet bekend. Maar de twijfels zijn misschien wel net zo groot. En het drama dus navenant. Elke nieuwe blessure voedt het gevoel dat er serieus iets mis is met de knieën van Andersson.

Ook nu volgt er weer een periode van herstel en genezing. Enkele weken sowieso, zo lees ik her en der. Maar misschien wordt het ook wel veel langer, en misschien is dat ook wel het beste; dat de rentree pas volgt als al het mogelijke gedaan is om de knieën zo sterk mogelijk te maken. Zonder tijdsdruk, in alle rust, wachtend tot het moment daar is.

Het beste scenario is natuurlijk dat Andersson er inderdaad na een paar weken weer bij is, om vanaf dat moment weer volop, voor altijd, over het gras te rennen. Daar hoop ik op, met alle twijfel die er tegelijkertijd ook is. Ik ben te positief ingesteld om nu al te praten over einde carrière, zoals elders wel gefluisterd wordt.

(Overigens viel ook Fredrik Stenman uit met knieproblemen, maar dat schijnt mee te vallen. Waarschijnlijk kan de Zweed tegen Feyenoord al weer ouderwets opstomen aan de linkerkant.)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

35 reacties op “Nieuwe twijfels om pechvogel Petter

 1. boxer

  Dat komt mede door de kou.
  Kou is slecht voor de gewrichten en met een knie verneem je dat meteen. We hoeven Peter nog niet af te schrijven. Als het straks weer beter weer is en wat warmer zul je zien dat hij weer beter voetbalt en minder klachten heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Niels

  Het veld was ook keihard volgens mij, waardoor ook Stenman raar terecht kwam en geblesseerd raakte. Einde carriëre is het zeker niet

    /   Beantwoorden  / 
 3. rob roy

  Ik ben bang dat we Petter niet weer terug op het veld zien. Deze jongen heeft zo’n geweldige morele klap gehad dat hij mijns inziens niet meer gemotiveerd is om weer terug te komen. Ik hoop dat ik het mis heb, want het is een geweldige speler maar na deze zeer zware blessures zie ik het niet meer zo. Bovendien, als hij wel weer aan het voetballen komt, haalt hij dan z’n oude niveau weer, dat is maar de vraag. Er werd gisteren al gesuggereerd dat het beter was voor Petter om een halfjaartje richting Zweden te gaan om de “kop schoon” te krijgen, en dat in z’n eigen omgeving, bij familie en vrienden. Lijkt me een goed idee, misschien dat het dan nog weer enigszins goed met hem komt. Ik wens Petter van hieruit het aller,aller beste toe.

    /   Beantwoorden  / 
 4. appie happie

  alweer naar zweden ze zien hem aankomen..nee gewoon hier blijven..na een aantal weken is ie weer gewoon terug..

    /   Beantwoorden  / 
 5. René

  goed idee, om hem naar Zweden te laten vertrekken. De mentale klap is misschien nog wel groter dan de fysieke klap.Hij heeft de vorige keer al overwogen om te stoppen met voetballen. Ik vrees ook dat we Anderson niet meer terug zien. Doodzonde, als dat zo zou zijn. Goede voetballer. Hem binnen een paar weken weer op het veld zetten, lijkt me geen goed plan, elk pijntje in de knie, hoe gewoon ook, zal hem beperken in zijn vrijheid om te voetballen

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   @El Pendejo,
   Inderdaad is dit off-topic, en laat het ook zo blijven a.u.b.
   Ron Jans heeft in Groningen afgedaan en dat willen we graag zo houden. Dus in het vervolg graag geen berichten meer over Ron Jans, op deze blog.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    hoeveel verkeerde keelgaten kan je hebben? maar dat Jans niet meer met FC groningen moet worden geassocieerd, nu hij een andere
    Heer(-enveen) dient, dat is voor ieder duidelijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     @Rob-Roy: Ik heb soms momenten dat ik de nabije toekomst aardig kan voorspellen ( ben er niet rijk mee geworden hoor! ), maar ALS SC Heerenveen komend weekend het ook niet best doet tegen Willem II (uit), dan denk ik aan een heel wel mogelijk voortijdig vertrek van Jans / Libregts bij die club ! In DAT geval zulmlen we het er hier toch wel over mogen hebben? :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      je hoeft niet echt een voorspeller te zijn om dat aan te geven. @Rob Roy, het is en blijft een oud trainer van Groningen. We volgen toch ook oud spelers? Dus zo vreemd vind ik het niet als we zijn naam af en toe tegen komen. Er stond laatst een heel kritisch stuk over Ron Jans in de VI. Daarin wordt al aangegeven dat het niet lang meer duurt en dan is zijn rol over. Het is tekenend dat Huistra in 1 seizoen als zoveel bereikt.

        /  
     2. rob roy

      Ik heb bij Boerenmacht, in de rubriek ‘voorspellingen’, Willem 2 op winst gezet, dus je kan nooit weten. Kan meneer misschien alsnog “nach Deutchland”.Fc-Paderborn misschien? Is in elk geval ver genoeg weg!!!!!!

        /  
     3. kees

      misschien moet hij een politieke partij oprichten :D

        /  
     4. rob roy

      de “PVMT” (Partij Van Mislukte Trainers”?

        /  
     5. René

      Als bekende Fries zal hij het vast goed in de politiek doen. Dat Heerenveen avontuur gaat in ieder geval spoedig stranden. Rob Roy, dat jij hem een trainer noemt verbaast me toch wel. Zelfs een mislukte trainer, heb je in hem ooit wel een succesvolle trainer gezien?

        /  
     6. rob roy

      Ik heb Paco beloofd er niet zoveel meer over te zeggen. iedereen weet zo langzamerhand wel hoe ik over deze man denk en doe er verstandig aan mij verder in stilzwijgen te hullen. Overigens vond ik Jans als voetballer wel een goeie linkspoot, maar daar blijft mijn adoratie dan ook bij.

        /  
     7. René

      je geeft wel een bijzondere betekenis aan het begrip stilzwijgen :-) Die streep in de bovenhoek tegen Ajax (5-5) staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.

        /  
     8. meertn81

      “Rimmer Mulder” i lol’d

        /  
     9. Paco

      @Rob Roy Klasse.

        /  
     10. Paco

      @Rene De vraag is wat er wel/niet waar is van dat stuk? Uit de reactie van Jans blijkt dat je er vraagtekens bij kunt hebben. Zelf vond ik het een opvallend lang en kritisch stuk, over iemand waar eerst 8 jaar lang weinig negatiefs over geschreven is en die, als er was gewonnen van AZ, gewoon zesde had gestaan. Beetje vreemd, en alles klakkeloos geloven doe ik in ieder geval niet.
      Dat wilde ik toch nog even gezegd hebben. Gaat wmb ook meer over de rol van de pers/VI dan over Jans als trainer. Weet niet of we daar hier verder heel lang bij stil moeten staan.

        /  
     11. René

      Het ging mij er meer om dat Ron Jans een oud FC Trainer blijft en dat zijn naam rustig af en toe genoemd mag worden. Dat stuk in de VI was inderdaad kritisch en Ron Jans zelf vond dat er op de man werd gespeeld. Toch als je kijkt naar het voetbal van Heerenveen en de tegenvallende thuisresultaten zal het niemand verbazen wanneer binnenkort de samenwerking tussen Ron Jans en Heerenveen stopt. Dat het binnen de club morrelt is geen geheim. En je heb gelijkt dat we aan roddels alleen geen aandacht hoeven schenken.

        /  
 6. theoreticus

  Petter moet naar een hele goede dokter gaan , die doet een diagnose en aan de hand daarvan komt er een kuur.
  Petter en de dokter bepalen dan samen wanneer Petter weer kan voetballen.
  Als Petter mentale problemen ondervindt dan moet hij met een andere specialist praten.
  Ter voorkoming van al te veel mentale problemen lijkt het Dr Theoreticus vanuit de praktijk (zit sinds 2 weken van zak tot enkel in het gips) het beste om Petter in vertrouwde omgeving, bij moeder de vrouw, te laten herstellen.
  Maar dat hangt wel van de diagnose af, voor 2/3 week zou ik hem niet laten gaan of de nood moet al heel hoog zijn bij Petter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Dhr. Mennenga van het Dagblad van het Noorden, zei gisteren op RTV Noord, dat hij even met Petter had gebeld en dat hij niet vrolijker was geworden van dat gesprek. In de ondertoon van dat gesprek zat een ‘snik’ zo vertelde Mennenga, wat duidt op wat voor mentale dreun Petter gehad heeft. Ik ben geen psycholoog maar als je zoiets hoort dan verzeker ik je dat er meer aan de hand is. Vandaar dat ik het een goed idee vind om Petter een tijd uit het voetbal te halen en hem de tijd te gunnen om er weer helemaal boven op te komen en dan in een door hem vertrouwde omgeving te revalideren, in Zweden dus, bij familie en vrienden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Laten we hopen dat het allemaal weer goed komt. Ben eens in Zweden geweest, knap als hij daar van op zou knappen.
    Laat hij het eens goed aanpakken en met de hele familie een maand naar de Antillen. Lekker op het strand, vrouw in bikini, pa en moe aan t snorkelen, lap vlees op het rooster, koud tappilsje derbij.
    Kalmo aan.
    Want Petter komt terug! Bij het zwaard van Damascus!
    Is er geen emailadres waar we Petter een hart onder de riem kunnen steken?
    Moeten we de vraag of Petter ooit nog terug komt niet verwerpen en
    hem gewoon steunen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Het is echt een klein drama. Kan me voorstellen dat hij er nu meer doorheen zit dan misschien wel ooit te voren. Hij moet door! Antillen klinkt goed!

       /   Beantwoorden  / 
    2. rob roy

     Is er ook achter te komen wat z’n e-mail adres is? Gaan we hem “bombarderen” met goedbedoelde wensen, want deze kanjer MOET gewoon weer terug komen.
     Overigens een paar maandjes Antillen is zo gek nog niet, en vooral in deze tijd.

       /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   weet niet waarom, maar ik krijg er een beetje “Marianne Timmer gevoel” bij- maar als het aan ons-supporters zou liggen dan moet hij gewoon er alsnog weer bovenop geholpen worden! Een adhesiebetuiging op schrift met posts van zoveel mogelijk peptalk kan misschien vanuit dit blog worden georganiseerd, PACO?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Ouderwets kaartje? Gewoon aan: Petter Andersson, Zweden. Speciale spandoeken in stadion lijkt me beste. En mailen dus.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     Petter trainde vrijdag 25 feb gewoon mee!!!

       /   Beantwoorden  / 
     1. meertn81

      dat bied goede hoop :)

        /  
     2. hallo

      hij zei nog in fc groningen tv dat de blessure wel mee viel
      maar denk dat hij toch ff rustig aan moet doen
      het is niet zomaar dat het elke x weer die knie is
      heeft toch meer rust nodig om volledig te herstellen

        /  
 7. Tim

  Keren de Fanatics ook weer terug in het midden op de noordtribune?

  Zo jammer dat ze nu in de hoek zitten, ze hebben dat gedaan omdat de sfeer minder werd zeiden ze, maar nu zit er maar een klein groepje een beetje te zingen en springen tijdens de wedstrijden.. eerst deed de hele tribune nog mee..

    /   Beantwoorden  / 
 8. theoreticus

  Ik heb de Fc gevraagd waar steunbetuigingen voor Petter naar toe kunnen worden gestuurd en kreeg het volgende antwoord:
  U kunt een mail sturen naar [email protected] t.a.v. Petter Andersson.

  Ik weet alleen niet hoe goed Petter Nederlands leest en mijn Zweeds is nait te best dus ik denk dat ik hem maar in het Engels a heart under the belt stick.

    /   Beantwoorden  / 
  1. danny

   petter kan nederlands lezen dus je kunt gewoon sturen

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Is reeds gebeurd!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     ook mijn positieve gedachten op de mail aan Petter gezet… Hij moet gewoon nóg weer terugkomen. (en dat tropische eiland met familie is een vondst!)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.