Nijland ontkent interesse in Smárason

Algemeen directeur Hans Nijland ontkent op voetbalcentraal.nl de interesse van FC Groningen in SC Heerenveen-middenvelder Arnór Smárason.

“Smárason staat niet bij ons op het lijstje. het bericht is dus niet waar”, zegt Nijland op voetbalcentraal.nl. Hij voegt er aan toe dat hij niet goed begrijpt “waar dat bericht vandaan komt”.

Laten ik eens wat zeggen over het reilen en zeilen van de media. Voor bloggers en journalisiten is het vaak lastig om transfergeruchten en -berichten op waarheid in te schatten. Die verspreiden zich snel omdat niemand het risico wil lopen het nieuws niet gebracht te hebben. Er is niet altijd de mogelijkheid om zelf berichten te controleren, zeker niet voor (amateur-)bloggers. Vroeger was dat een journalistieke plicht. Simpel gezegd: voordat je zelf iets schreef probeerde je er achter te komen of het wel waar is wat je ging schrijven. Maar dat is in de ratrace van de huidige tijd zo onder druk komen te staan dat dat vaak niet meer gebeurd.

Ik kies er daarom voor om duidelijk aan te geven of het geruchten zijn. Daarbij geef ik zoveel mogelijk bronnen, zodat iedereen zelf kan lezen hoe het oorspronkelijke bericht eruit ziet en wie de boodschapper is. Een bericht van FC Groningen zelf schat ik bijvoorbeeld hoger in dan dat van een willekeurige site. Zo geef je toch wat houvast en ‘zekerheid’ aan de lezer. Die moet -vind ik- zelf ook goed beseffen dat je niet altijd maar wat in de media verschijnt meteen moet geloven.

Maar goed, zo kan een bericht zich dus inderdaad snel verspreiden. En moet iemand als Nijland dit weer ontkrachten. Tegelijkertijd weet je ook dat achter de schermen van voetbal-BVO’s ook een ratrace woedt. Bij het aan- en verkopen van spelers wordt de media door bestuurders en spelersmakelaars soms gebruikt. Daardoor zijn er voorbeelden genoeg van spelers die niet verkocht zouden worden, maar waar het uiteindelijk toch gebeurde. Recentelijk bijvoorbeeld zou Bas Dost niet op de lijst staan, maar een paar dagen later bleek dat FC Groningen wel degelijk interesse heeft.

Maar Nijland klinkt in het geval Sámarson wel resoluut. Die komt niet. Afgaand op de reacties hier op het bericht kunnen we één ding redelijk duidelijk stellen: jullie zijn het dit keer eens met de algemeen directeur.

Lees hier het bericht op voetbalcentraal.nl.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

12 reacties op “Nijland ontkent interesse in Smárason

  1. doornbosch

    Groningen is in vergevorderde onderhandeling met messi. Na zijn 4 doelpunten van gisteren was bij groningen alle twijfel weg, en is er contact opgenomen met het management van messi.
    Naar verluid wil messi veel water bij de wijn doen, omdat hij groningen zo n mooie club vind.
    Hij ziet dan ook af van de vele miljoenen die hij overal kan verdienen.
    En sportief gezien doet hij met alle plezier een flinke stap terug, om zijn jeugd liefde fc groningen verder te helpen in de mikki mouse competitie.
    Citaat van messi tot slot: wat is er nou mooier dan te spelen voor de club van mijn dromen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      was dat maar geen droom
      :)

        /   Beantwoorden  / 
    2. Nolio

      Hans Nijland heeft dit trouwens ontkend. Messi staat niet op het lijstje van de FC… ;-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        Nijland heeft ook ontkend dat er geld beschikbaar is voor goede aankopen; het moet voor een appel en een (paas)ei… hij ontkent straks ook dat er een of twee spelers met Jans mee naar Heerenveen gaan… als ie z’n vrouw nou maar niet ontkent

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          Hij heeft zich trouwens wel een hééél snel kapsel aan laten meten, zou hij daar een bedoeling mee hebben?

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            was een gratis kappersbezoek bij de eerste maaibeurt van het nieuwe gras in Euroborg

              /  
          2. Rob Roy

            Bij de 5e maaibeurt krijgt hij waarschijnlijk een “total makeover”, wel gratis natuurlijk.

              /  
    3. Paco

      Pieter Huistra die Messi beter gaat maken. :) Vriend Messi is trouwens nog maar 22, dus die zit pas over 5 jaar op z’n top…

        /   Beantwoorden  / 
      1. rob!

        Hij is al gekeurd in het UMCG, en rijdt nu met een aankoopmakelaar door de stad.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paco

          Lees net op Twitter dat Messi bij de Groningse Spermabank binnen is gegaan. Een “betrouwbare bron” meldt dat Nijland 11 ladingen gaat inslaan met het idee om in 2022 met de FC te gaan scoren.

            /   Beantwoorden  / 
          1. rob!

            Hoor ook net van een paar bouwvakkers dat ze de suikerfabriek al aan het afbreken zijn voor het nieuw te bouwen “Messidrome”

              /  
  2. rob!

    Overigens zonder wokrestaurant, die wordt vervangen door een argentijs steakhouse!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.