Categorie: "Ziekenboeg"

Matavz toch niet fit genoeg voor Feyenoord

Tim Matavz zal er morgen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet bij zijn tegen Feyenoord. De lies van de topscorer van FC Groningen speelt toch weer te veel op.

Dat is een dikke tegenvaller, zeker omdat eergisteren nog de mededeling kwam dat Timmie er gewoon bij zou zijn morgen. Maar een dag later lees ik op VI.nl dat trainer Pieter Huistra niet verwacht dat hij er bij zal zijn. “We moeten nog even kijken hoe het zich gaat ontwikkelen”, voegt die er aan toe, daarmee nog een slag om de arm houdend.

Nieuwe twijfels om pechvogel Petter

Van een dikke nederlaag wordt je niet vrolijk als fan van FC Groningen. Maar de ellende was nog te overzien geweest als ik niet het zoveelste stukje over Petter Andersson en z’n knieën had moeten tikken.

Dat is pas om echt mistroostig van te worden. Gisteren was het opnieuw mis. Weer dat gestrek en getrek, met weer een knie. Weer die onzekerheid aan de kant en op de tribune. En helaas ook weer een trieste afgang richting een lege kleedkamer.

Menselijk gebaar in zakelijke voetbalwereld

FC Groningen heeft vandaag een kant laten zien die in het moderne voetbal niet vanzelfsprekend is: door het contract met de geblesseerde Koen van de Laak met een jaar te verlengen werd het menselijke boven het zakelijke verkozen.

Bij een speler die aan het revalideren is van een zware blessure en wiens contract afloopt is contractverlenging niet de meest logische optie. Daar zitten risico’s aan, zeker bij een speler die -met alle respect- op leeftijd begint te komen. Maar FC Groningen laat dus andere motieven meewegen. Dat ik dat mooi vind schreef ik hier eerder al.

Kort nieuws FC Groningen

Het is weer tijd voor wat korte berichten over FC Groningen.

Goed nieuws: vandaag verscheen Petter Andersson weer op het trainingsveld! De Zweed werkte een lichte training af met wat loopwerk, maar ook het balletje bleef niet stil liggen. Het ziet er naar uit dat de kneuzing aan de meniscus inderdaad geen al te lange pauze voor Andersson hoeft te betekenen.

Ook Koen van de Laak ‘klonk’ al weer positief en monter in een van z’n schaarse tweets op Twitter: “Knietje gaat weer langzaam de goede kant op. Gisteren uurtje gefietst en oefeningen gedaan. Voelt steeds beter. Eindelijk!” En wat verder op z’n timeline sprak @kvandelaak de hoop uit binnen 5 maanden weer fit te zijn. Dat duurt maar, snel en ruim gerekend, 20 tweets!

Kneuzing aan de meniscus voor Petter Andersson

Er is nieuws over de blessure van Petter Andersson.

Uit een MRI-scan is gebleken dat de Zweedse middenvelder van FC Groningen een kneuzing aan de meniscus heeft. Dat er geen kruisband gescheurd was was al duidelijk. Gisteren nog werd er gedacht aan een geknapte slijmbeurs. Maar ook dat is dus geen juiste diagnose.

Blessure Petter Andersson lijkt mee te vallen

We zijn weer een paar uur verder na SC Heerenveen – FC Groningen, de details van de nieuwe blessure van Petter Andersson moeten nog duidelijk worden. Maar het ziet er naar uit dat de schade meevalt.

Een rondje langs de verschillende sites, blogs en oude media leert dat het zeker niet om gescheurde kniebanden gaat. Daarmee is het ‘worst case scenario‘, eentje dat de onfortuinlijke Andersson al twee keer eerder meemaakte, van de baan. Maar wat is het wel?

Drie twijfelgevalletjes bij FC Groningen

Hoe ziet de ziekenboeg er uit twee dagen voor SC Heerenveen – FC Groningen?

De FC kent momenteel drie spelers die met ‘lichte pijntjes’ kampen. Het gaat dan om Jonas Ivens, Danny Holla en Thomas Enevoldsen. Morgen wordt bekeken wie, en of er daadwerkelijk iemand afvalt voor zondag. Met drie wedstrijden binnen acht dagen zijn dit soort blessures haast logisch. Huistra geeft aan alleen met 100% fitte spelers aan de beladen wedstrijd te willen beginnen. Ook dat is logisch.

Ziekenboeg FC Groningen vrijwel leeg

We gaan beginnen met de voorbeschouwing op FC Groningen – FC Twente. Eerst maar eens kijken wie er ziek, zwak of misselijk zijn aan beide kanten.

Vanuit het Groningse kamp geen nieuws, en dat is in dit geval dus ook goed nieuws. Pieter Huistra kan beschikken over dezelfde spelers als voor de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. Dat betekent dus ook dat Tim Sparv vanwege een schrosing nog moet toekijken. Van de Laak‘s naam noem ik voorlopig voor het laatst als afwezige, Jeroen Veldmate ondergaat vandaag een laatste test om te kijken of z’n hamstring er morgen klaar voor is. Mogelijk komt hij dan nog bij de selectie.

Nijland, Van de Laak en respect

Voetbal anno 2011 is keiharde business. Zo af en toe laat het echter ook een andere kant zien. Zoals een paar dagen geleden, toen FC Groningen‘s algemeen directeur Hans Nijland liet weten dat Koen van de Laak een “respectvolle” behandeling krijgt.

Van de Laak zit -we weten het allemaal- thuis met een zware knieblessure. Dat doet hij in de wetenschap dat z’n contract afloopt voordat hij weer op het veld staat. Een erg vervelende situatie als je een nieuw contract wilt verdienen, of -in het andere geval- je in the picture wilt spelen bij een andere club. Zeker als je al richting de dertig gaat en een carrière hebt gekend waarin blessures een meer dan gemiddeld grote rol hebben gespeeld. Dan wil je ‘het’ graag nog even laten zien.

Operatie Van de Laak verloopt naar wens

Gisteren was het zo ver: FC Groningen‘s Koen van de Laak werd geopereerd aan de knie. De operatie verliep naar wens.

Om 1 uur ging Van de Laak onder het mes in het Martini Ziekenhuis. De beschadigde kruisband werd daarbij vervangen in een operatie die toch nog even anderhalf uur duurde. Via Twitter liet @kvandelaak zelf vrij snel weten hoe hij het ervaren had:

“Operatie is goed verlopen. In ongeveer 1.5 uur tijd hebben ze er een nieuwe kruisband ingezet. Ben net terug op de kamer. Voelt goed.”

“Blij dat de pijnstillers goed hun werk doen. Trouwens hele vriendelijke mensen hier in het Martini ziekenhuis. Alleen geen tv. #beetjejammer”