Categorie: "Oranje"

Acht internationals bij FC Groningen

Liefst acht spelers van FC Groningen hebben een uitnodiging van hun respectievelijke bondscoaches gehad. Ook dat is een teken dat de Trots van het Noorden in de lift zit.

Da’s gewoon bijna een halve wedstrijdselectie. Er zit zelfs een reservespeler (lang geleden dat ik dat woord zag…) bij. Voor de marktwaarde van al die spelers is dit natuurlijk prima. Een Tim Matavz die er ook buiten Nederland af en toe een paar inprikt, het speelt allemaal mee als het om de knikkers gaat. En ook voor het vertrouwen en de ervaring is het goed dat clubspelers bij de beste spelers van hun land horen.

FC-internationals: vier wel en eentje niet in actie

Er werd midweeks weer volop internationaal gevoetbald. Ook een handvol spelers van FC Groningen trok weer even een shirtje van een andere kleur aan.

Het waren overwegend oefeninterlands die her en der werden afgewerkt. Tim Sparv was echter in Finland om een EK-kwalificatie te spelen. Maar helaas voor hem bleef hij deze keer op de bank. Daar zag hij z’n ploeg met liefst 8-0 winnen van San Marino.

Kieftenbeld in Jong Oranje, Nienhuis ‘stand by’

FC Groningen‘s Maikel Kieftenbeld kreeg gisteren te horen dat hij weer bij de selectie van Jong Oranje zit. Dat speelt woensdag een oefeninterland tegen Jong Denemarken.

Mooi voor hem, verdiend ook. Het oogt soms nog steeds wat onrustig en onwennig, maar Kieftenbeld is de laatste weken een speler die normaal meedraait bij FC Groningen. Verdedigend steeds minder steken die vallen, en aanvallend steeds meer spelaandelen. Ik vraag me zelfs af hoe het er uit zou zien als hij Tadic in plaats van Enevoldsen voor zich zou hebben?

FC Groningen-talent in Oranje

Er is Oranje-nieuws met betrekking tot drie jonge spelers van FC Groningen.

Om te beginnen met Maikel Kieftenbeld en Leonard Nienhuis. Beide spelers zitten in de voorselectie van Jong Oranje. Dat speelt op 17 november in Kopenhagen een oefenwedstrijd tegen Jong Denemarken. De definitieve selectie wordt vrijdag 12 november bekend gemaakt.

Onze jongens in Europa

De dubbele EK-kwalificatieronde zit er weer op, tot besluit een rondje langs de velden. Hoe verging het onze jongens?

Vier spelers van FC Groningen konden gisteren in actie komen. Het verheugende nieuws is dat dat inderdaad ook het geval was. Sterker nog, Andreas Granqvist, Tim Sparv, Tim Matavz en Nicklas Pedersen stonden allemaal in de basis.

Groningers in EK-actie

Er staan weer twee EK-kwalificatierondes aan te komen. Vanavond en dinsdag komen vier spelers van FC Groningen in actie.

Tenminste, als hun bondscoaches dat zien zitten. Die van Denemarken gaat bepalen op Nicklas Pedersen vanavond een pittige pot in Portugal mag gaan spelen. De laatste interlands kreeg de Deen veel speelminuten, al maakte hij nooit een hele wedstrijd vol. Ik heb niet echt een goed beeld gekregen hoe hij het daarin deed, maar de kans is groot dat Pedersen het mag gaan opnemen tegen de Portugezen. Die draaien de laatste tijd wat minder, maar een heet avondje zal het daar worden. Ben benieuwd of hij desondanks het hoofd koel zal houden.

Granqvist speelt én scoort

Andreas Granqvist zal een lekkere avond hebben gehad. Eindelijk mocht hij voor z’n land Zweden uitkomen, en hij maakte het feest compleet met een doelpunt!

Zweden won van San Marino. Dat is geen nieuws. 6-0 werd het, een uitslag die zich verhoudt tot die waar Oranje een paar dagen geleden op uitkwam tegen de voetbaldreumes. Het is daarom nu al een strijd om de koppositie tussen de twee favorieten in deze EK-kwalificatiepoule.

Sparv dicht bij stunt met Finland

Net afgelopen, Nederland tegen Finland. FC Groningen‘s Tim Sparv was heel dicht bij een stunt met z’n land, maar Oranje sleepte uiteindelijk toch een 2-1 overwinning over de streep in een kwalificatiewedsrijd die tot de EK moet leiden.

Het leek een andere wedstrijd te worden. Finland werd overrompeld, na een dik kwartier was het al 2-0 door goals van Huntelaar. Maar nadat Forsell uit de eerste de beste kans de 2-1 had gescoord wankelde Oranje. Finland haalde de trekker echter niet over bij een paar 100 % kansen.

Hoe deden FC Groningen’s internationals het?

Acht internationals kent FC Groningen op dit moment. Hoe verging het hen in een weekend waarin verschillende kwalificatiewedstrijden werden gespeeld?

Over Maikel Kieftenbeld en Jong Oranje heb ik het al gehad hier. Verloren, rood, maar de plaatsing voor het EK zat gelukkig al op zak. Voor Dusan Tadic en Jong Servië was dat verhaal al bijna uit. Tegen Jong Kroatië werd het definitief. Een 2-2 gelijkspel was niet genoeg om nog enige hoop op dat EK te houden. De linkermiddenvelder van FC Groningen speelde een uur.

FC Groningen levert zes internationals af

Zondag begint de competitie voor FC Groningen. Voor zes spelers wordt het daarna meteen extra druk: ze gaan als international voor hun land spelen.

Voor Maikel Kieftenbeld is het nog even afwachten of hij de zevende wordt die het tasje kan pakken. Hij zit bij de voorselectie van Jong Oranje, dat woensdag 11 augustus in Vadiz een EK-kwalificatieduel speelt tegen Luxemburg. Vrijdag a.s. hoort hij of hij daadwerkelijk mee mag.

Dusan Tadic zal op dezelfde woensdag met Jong Servië aan de bak moeten om uitzicht op het EK te behouden. Hij speelt in en tegen Slowakije, winst is noodzakelijk.