Categorie: "Varius"

Huistra jaar langer bij Groningen

FC Groningen had in een eerder stadium al aangegeven dat het het contract met trainer Pieter Huistra wilde verlengen en vandaag werd bekend dat beide partijen er uit zijn gekomen.

De oud-speler heeft zich tot 2013 aan de Trots van het Noorden verbonden. Zijn contract liep aan het einde van dit seizoen af.

“Wij zijn als club zeer tevreden over de wijze waarop Huistra leiding geeft aan zijn staf en de selectie en hoe zeer hij betrokken is bij het wel en wee binnen FC Groningen,” aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Huizinga stopt als teammanager van Groningen

Alle aandacht rond een voetbalclub gaat altijd uit naar de spelers, maar ook anderen hebben natuurlijk een groot aandeel in de prestaties. Om optimaal te kunnen presteren moet er veel geregeld worden en bij FC Groningen is dat al sinds mensenheugenis Theo Huizinga. In 1976 begon Huizinga als teammanager bij de FC en onlangs is bekend geworden dat hij aan het einde van dit seizoen die taak neerlegt.

Vanwege gezondheidsredenen stopt Huizinga, maar echt stoppen zal hij niet. Hij gaf al aan nog wel beschikbaar te zijn voor enkele hand- en spandiensten. Er zal uiteraard passend afscheid genomen worden van de nestor van de club. Wie weet kunnen de spelers hem bedanken met het halen van Europees voetbal…

Groningen in winter naar Spanje

FC Groningen zal in de komende winterstop opnieuw het land van Sinterklaas aandoen. Van 9 tot en met 15 januari zullen de mannen van Pieter Husitra de Spaanse zon opzoeken om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de tweede competitiehelft.

Afgelopen winterperiode was de FC naar Tenerife getogen en dat is blijkbaar uitstekend bevallen. Er zal in de trainingsweek ook een oefenduel worden afgewerkt maar tegen welke club is nog niet bekend.

De selectie van FC Groningen verblijft ook weer in Hotel La Plantacion del Sur.

Tammos vertrek

Om aan alle speculaties een einde te maken, ik ga inderdaad stoppen met het FC Groningen blog.  Toen Paco stopte heb ik met de eigenaren van blog.nl afgesproken dat ik het tot het einde van dit kalenderjaar het blog voor een tweede termijn zou overnemen en dat is in principe nog altijd het geval. De laatste weken ben ik erg druk geweest met privézaken die mij ervan weerhielden om berichten te posten op deze site; in elk geval berichten die van een voldoende kwaliteit zijn dat deze plek op het internet verdiend. Daar kwam nog een kapotte laptop overheen zodat ik ook geen melding kon maken wat er nu precies loos was in huize Tammo.

Echter zijn de kinderachtige reacties van sommige bezoekers nu ook niet direct een stimulans om koste wat het kost vrije tijd beschikbaar te maken om nieuwe berichten te plaatsen. Het lijkt er meer en meer op dat mensen het leuker vinden om elkaar het leven zuur te maken dan over het thema te praten. Misschien moeten mensen vervelende bezoekers gewoon negeren in plaats van vuur met vuur te bestrijden. Als iemand je een “varken” noemt en je reageert daar op met andere krachttermen ontstaat er een sneeuwbaleffect. Het is voor mij behoorlijk onbegrijpelijk dat mensen het nodig vinden om op zulke reacties te reageren. Elke dag voor politieagentje te moeten spelen omdat mensen zich door die onverlaten telkens weer uit de tent laten lokken is niet het beeld dat ik had en heb om een normaal blog te leiden.

Maar, zoals gezegd, als dit onwenselijke gedrag niet had plaatsgevonden was ik ook gestopt met het blog. De komende week (weken) zal ik nog wel een voorbeschouwing plaatsen voor het duel tegen RKC Waalwijk en wellicht nog wat nieuwtjes plaatsen. Wees voor de laatste loodjes nog even lief voor elkaar, beste mensen.

Word jij de nieuwe FC Groningen blogger?

Grijp je kans en word de nieuwe blogger van het FC Groningen blog!

Ben jij op zoek naar je eigen platform op internet? Wil je vanaf het begin een groot aantal bezoekers? En wil je er ook aan verdienen? Begin dan je eigen blog op blog.nl en maak deel uit van een netwerk van bloggende journalisten.

Thuisduel zonder publiek dreigt

Alle seizoenkaarthouders hebben vandaag een brief in de bus gekregen van FC Groningen waarin wordt vermeld dat de KNVB de club op de korrel heeft naar aanleiding van spreekkoren die een deel van de supportersschare ten gehore bracht in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Na een eerdere waarschuwing met een bijbehorende boete van 10.000 euro zou bij een nieuw vergrijp een zwaardere sanctie opgelegd kunnen worden en daarbij mag een wedstrijd zonder publiek niet uitgesloten worden.

De brief is uiteraard onderdeel om aan de KNVB te tonen dat de clubleiding (net zoals het overgrote deel van de supporters) afstand neemt van de spreekkoren. Met deze brief zal het probleem echter niet worden uitgebannen. Blijkbaar wil de fanatieke aanhang de camerapalen terug in het stadion zodat alleen de daders worden gestrafd en de welwillende supporter niet de dupe is van draconische maatregelen.

Groningen eert Piet Fransen

FC Groningen heeft Piet Fransen voor eeuwig aan de club verbonden door de Oost-tribune van de Euroborg naar de oud-speler te vernoemen.

Vanmiddag tijdens de afscheidsreceptie van Fransen en anderen werd dit bekend gemaakt. Fransen was 52 (!) jaar actief voor de club als speler, scout en werknemer bij de jeugdafdeling. Hij speelde ook bij Groningens voorganger GVAV. Hij speelde 404 wedstrijden voor GVAV en 68 voor FC Groningen.

De andere tribunes zullen ook vernoemd worden naar helden van weleer. De supporters mogen beslissen welke namen er aan de overige tribunes worden toegekend.

Open Dag viel iets tegen

Misschien ben ik de negatieveling, maar de Open Dag viel naar mijn mening een beetje tegen. Met de spelerspresentatie was niets mis en ook de stands rond het stadion waren prima in orde. Maar wie heeft het verzonnen om het forum gelijktijdig te doen met de wedstrijd van de oud-FC’ers?

Ik koos voor het forum, maar had toch wel de helden van vroeger willen zien. Het is toch raar dat je drie punten op het programma hebt en twee gelijktijdig laat beginnen…

En de muziek was uiteraard ook van geen enkele toegevoegde waarde. Volgend jaar maar gewoon een plaatjesdraaier op de bühne in plaats van rare b-artiesten.

Toch werd de Open Dag goed bezocht. FC Groningen zelf schatte het aantal bezoekers op 25.000.

Vandaag Open Dag FC Groningen

Vandaag staat de jaarlijkse Open Dag weer op het programma. Het programma is uiteraard te vinden op de website van FC Groningen met als hoogtepunt natuurlijk de spelerspresentatie.

Helaas gaat Matías Jones in verband met interland daar niet bij zijn. Had zou de handen van het publiek tegen het meeste op elkaar hebben gekregen, denk ik.

Helaas is het niet allemaal even mooi wat er voorbij komt. Ik adviseer eenieder dan ook om ver uit de buurt te blijven bij het podium van Simone FM…

“Tammo80″

Als er rare opmerkingen komen van “mij,” Tammo80, reageer daar alsjeblieft niet op. Het is iemand met een apart gevoel voor humor die later vandaag geband wordt van het blog. Heb eventjes geduld, alstublieft en reageer niet op hem. Voorlopig worden zijn reacties verwijderd en ook reacties van andere bezoekers op hem.