Categorie: "voorbeschouwing"

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Morgenavond al krijgt FC Groningen de kans om en eind te maken aan een slechte reeks. Gemakkelijk zal het niet worden: de ploeg reist af naar Utrecht.

Uit bij FC Utrecht is nou niet direct een ideale wedstrijd om het tij te keren. Daar win je niet zo maar, zeker niet als je zelf niet in een goede vorm steekt. Maar aan de andere kant is het juist wel een wedstrijd en een tegenstander om orde op zaken te stellen. Een goede wedstrijd en een nog beter resultaat in de Galgenwaard, en de FC zou in één klap back on track kunnen zijn.

Voorbeschouwing FC Groningen – Heracles Almelo

Gaat FC Groningen morgen een eind maken aan een slechte reeks? Dat is de grote vraag als Heracles op bezoek komt in Euroborg.

De afgelopen weken verloor FC Groningen de definitieve aansluiting met de koplopers. Als gevolg van een aantal slechte resultaten is de aandacht nu verschoven naar een strijd die we van de laatste jaren kennen: een goede positie in het linkerrijtje. Maar toch is het anders dan normaal. De FC staat er namelijk beter voor dan de voorgaande seizoenen. De huidige vierde positie op de ranglijst lijkt door de gunstige bekerresultaten van deze week zelfs rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal op te leveren aan het eind van de rit.

Voorbeschouwing Feyenoord – FC Groningen

Morgen om half drie staat een van de mooiste voetbalaffiches op het programma: Feyenoord – FC Groningen, in De Kuip.

Hoe dan ook, en of de rollen (lees: de posities op de ranglijst) nou zijn omgekeerd of niet, Feyenoord – FC Groningen blijft ‘zo’n pot’. De geschiedenis laat vele spektakelstukken zien daar in die Kuip. Omdat de recente historie voor ons wel heel prettig terugkijken is, kijk ik naar morgen met een goed gevoel vooruit.

Voorbeschouwing FC Groningen – Roda JC

Vanavond staat er een nieuwe belangrijke wedstrijd voor FC Groningen op het schema. In Euroborg is Roda JC de tegenstander.

Als FC-fan schommel je voortdurend tussen twee verschillende gedachten: omhoog of omlaag kijken? De ene week lijkt een plek onder de top het meest realistisch, de andere week mag er toch weer gedroomd worden van meer. Na vorig weekend is realisme meer aangemeten. Een wedstrijd tegen tegenstander Roda is dan weer eens een 6-puntenduel.

Voorbeschouwing De Graafschap – FC Groningen

Morgen reist FC Groningen naar Doetinchem, om daar laat in de middag De Graafschap te treffen. De grote vraag is of de ploeg van Pieter Huistra aan kan blijven haken bij de top van de Eredivisie?

Daarbij kun je ook de vraag stellen hoe het nu zit met de FC buitenshuis? Was de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen niet meer dan een lichtpuntje, of was het juist het begin van een sterke reeks buiten Groningen? Om een uurtje of half zeven morgenavond zullen we daarover wat meer duidelijkheid hebben.

Voorbeschouwing FC Groningen – Willem II

Morgen speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Willem II. Op papier een makkelijke tegenstander.

Papier en gras zijn echter compleet verschillende zaken. Nou zit er altijd wel een of andere betweter te lezen die dan roept dat papier heel vroeger ook een soort gras was, maar bij deze heb ik dat gras nu meteen voor de voeten van die wijsneus weggemaaid. Nee, papier en gras, dat is het verhaal van de theorie en de praktijk. Ook daar zit soms veel verschil tussen.

Ook Tim Sparv blijft positief

Een korte blog over Tim Sparv, de Finse middenvelder van FC Groningen. Voetbal International stelde hem vijf vragen. Een mooie aanleiding om een stukkie over te tikken.

Dan kan ik namelijk ook meteen nog eens zeggen dat ik fan ben van de Fin. De stille motor van de FC, de longen van het team, de onzichtbare kracht; je kunt veel mooie omschrijvingen verzinnen om hem lof toe te zwaaien. Langzaam -heb ik het idee- lijkt Sparv ook het stadium van stil en onzichtbaar te ontgroeien.

Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Groningen

Morgen moet FC Groningen aan een slechte voetbalweek een goed einde brouwen. Tegen SC Heerenveen zal dat moeten gebeuren. Voor beide ploegen gaat het er om.

Dat is normaal al zo in deze Derby van het Noorden (die volgens sommigen geen Derby van het Noorden is). Maar morgenmiddag nog wat meer dan anders. Beide teams hebben een goed resultaat nodig. Daarnaast is er het verhaal van de trainers, dat nog altijd te vers is om zo maar overheen te stappen. Er is ook gedoe met burgemeesters en supporters. En er is het verhaal van die spits…

Drie twijfelgevalletjes bij FC Groningen

Hoe ziet de ziekenboeg er uit twee dagen voor SC Heerenveen – FC Groningen?

De FC kent momenteel drie spelers die met ‘lichte pijntjes’ kampen. Het gaat dan om Jonas Ivens, Danny Holla en Thomas Enevoldsen. Morgen wordt bekeken wie, en of er daadwerkelijk iemand afvalt voor zondag. Met drie wedstrijden binnen acht dagen zijn dit soort blessures haast logisch. Huistra geeft aan alleen met 100% fitte spelers aan de beladen wedstrijd te willen beginnen. Ook dat is logisch.

Pieter Huistra: ‘FC Groningen is van jongs af aan mijn club’

Het is vrijdagavond, een goed moment om voorzichtig naar zondag te kijken. Dan staat SC Heerenveen – FC Groningen op het programma. Ik begin de voorbeschouwingen met een blog over Pieter Huistra.

Op de site van FC Groningen kijkt de coach vooral voetbaltactisch vooruit naar zondag. Daarover meer in de blogs van morgen over deze pot. Maar aan het eind van het artikel doet de geboren Fries een opvallende uitspraak: “FC Groningen is van jongs af aan ‘mijn club’. Als speler, jeugdtrainer en nu als hoofdtrainer.”