Categorie: "Media"

Groningen wil nog een stap omhoog doen

Maandagavond hoorden we op RTL dat er een mooi interview met Hans Nijland in de Voetbal International zou verschijnen. De algemeen directeur heeft grootse plannen met FC Groningen, maar vandaag de dag draait het toch allemaal om geld. Daarom probeert Nijland de grote bedrijven uit het noorden achter zich te krijgen en dat lijkt toch vrij aardig te lukken.

Of dat uiteindelijk tot een kampioenschap gaat leiden is niet te zeggen; daarvoor zijn er te veel variabelen die allemaal mee moeten zitten. Maar dromen mag nog altijd en dat doet Nijland af en toe een beetje hard op in het interview…

Stemmingmakerij bij RTV Noord

Het lijkt er op dat RTV Noord lekker het Dagblad van het Noorden volgt. Want de kop “Luciano krijgt spreekverbod” is werkelijk nergens op gebasseerd. Zonder navraag te doen wordt er door één van de grootste media uit het noorden maar iets de ether ingeslingerd.

Oog TV wilde het fijne weten van het spreekverbod en zocht contact met persvoorlichter Richard van Elsacker en die liet weten dat de goalie zelf niet wilde reageren op vragen van de pers. Van een spreekverbod is totaal geen sprake.

Hulde aan de noordelijke rioolpers!

Trots van het Noorden sluit deuren

Op het eind van het seizoen valt er naast het mislopen van Europees voetbal nog een teleurstelling te verwerken voor de supporters van FC Groningen: Harris stopt er mee.

Gisteren maakte de beheerder van De Trots van het Noorden bekend na twaalf seizoenen te stoppen met de site.

De site stond bekend om de zin en onzin rond wedstrijden van FC Groningen en zal, in elk geval door mij, gemist worden.

Vanaf deze positie wil ik Harris bedanken voor al de prozastukken die hij wekelijks de ether inslingerde.

“FC Groningen wil Carrillo contracteren”

Toen ik vanmorgen het sportkattern van Dagblad van het Noorden opende kwam er een nieuwe naam voorbij: André Carrillo, uitkomend voor Alianza Lima uit Peru. FC Groningen zou serieus bezig zijn met de spits, de beoogde opvolger van Tim Matavz.

. . .

Ben ik de enige die moet lachen als ze nu nog eens met Carrillo op de proppen komen? Samen met RTV Noord is het DvhN het grootste medium van het noorden. Waarom komt Groningen er altijd zo bekaaid af in de krant? Anderhalve kolom voor de wedstrijdvoorbeschouwing tegen NEC, de nieuwelingen Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet, het vermeende akkoord tussen Napoli en Matavz en een melding van Carrillo.

Hans Nijland is niet in Peru

Het is moeilijk in te schatten hoe serieus de kranten uit de meest exotische landen genomen moeten worden. Als een krant als Fotbolls Expressen een artikel schrijft waarin een speler aan FC Groningen wordt gelinkt, dan kun je er bijna vergif op in nemen dat het klopt. Maar het lijkt er op dat hoe zuidelijker we gaan, hoe onbetrouwbaarder de berichtgeving wordt.

Het hele verhaal rond Tim Matavz en SSC Napoli is een treffend voorbeeld. Er werd al meerder malen gemeld dat er een akkoord lag tussen de twee clubs, maar daarvan bleek (en blijkt) nog geen sprake. Nog vreemder is het verhaal dat er tussen de clubs nu een akkoord zou liggen en dat er een geschil tussen de Italianen en de spits is terwijl de Italiaanse media eerder meldde dat de speler al een voorakkoord ondertekend zou hebben…

Dusan Tadic spreekt…

Even een kort berichtje rond één van de meest waardevolle spelers van FC Groningen dit seizoen (5 goals, 11 assists): Dusan Tadic.

Volgende week zal Voetbal International een lang interview afdrukken met Tadic in de rubriek “Gast in Gouda.” Daarom was de Serviër deze week ook even te horen bij VI Radio en dat interview is hier te beluisteren.

Overigens werd deze week in de papieren editie van het voetbalmagazine Tadic bestempeld als topaankoop. In het artikel worden alle aankopen van de Eredivisieclub onder de loep gelegd. Het scoutingsapparaat van de FC scoort 100% volgens de wijze mannen van VI.

Kort nieuws FC Groningen

Het is weer tijd voor wat korte berichten over FC Groningen.

Goed nieuws: vandaag verscheen Petter Andersson weer op het trainingsveld! De Zweed werkte een lichte training af met wat loopwerk, maar ook het balletje bleef niet stil liggen. Het ziet er naar uit dat de kneuzing aan de meniscus inderdaad geen al te lange pauze voor Andersson hoeft te betekenen.

Ook Koen van de Laak ‘klonk’ al weer positief en monter in een van z’n schaarse tweets op Twitter: “Knietje gaat weer langzaam de goede kant op. Gisteren uurtje gefietst en oefeningen gedaan. Voelt steeds beter. Eindelijk!” En wat verder op z’n timeline sprak @kvandelaak de hoop uit binnen 5 maanden weer fit te zijn. Dat duurt maar, snel en ruim gerekend, 20 tweets!

Ook Tim Sparv blijft positief

Een korte blog over Tim Sparv, de Finse middenvelder van FC Groningen. Voetbal International stelde hem vijf vragen. Een mooie aanleiding om een stukkie over te tikken.

Dan kan ik namelijk ook meteen nog eens zeggen dat ik fan ben van de Fin. De stille motor van de FC, de longen van het team, de onzichtbare kracht; je kunt veel mooie omschrijvingen verzinnen om hem lof toe te zwaaien. Langzaam -heb ik het idee- lijkt Sparv ook het stadium van stil en onzichtbaar te ontgroeien.

fcgroningen.blog.nl in de krant

Morgen staat er een kort artikel in het Dagblad voor het Noorden over bloggen over FC Groningen. Naast ondergetekende namens fcgroningen.blog.nl werd ook boerenmacht.nl geïnterviewd.

Ook de andere blogs zijn gevraagd door de journalist, maar die gaven om onbekende redenen niet thuis. Ik heb het stuk vanmiddag alvast mogen lezen. Dat is altijd wat onbevredigend, want uiteindelijk zie je dan maar een paar quotes terug. Terwijl ik toch behoorlijk heb lopen lullen tijdens het interview!

Zes kenners over FC Groningen (deel1)

Gisteren is er een nieuwe poll van start gegaan. De vraag is: Wat in Enschede kan, kan dat ook in Groningen? Aanleiding is een artikel in Voetbal International. Daarin wordt zes mensen naar hun mening gevraagd. Vandaag begin ik met het samenvatten van die meningen.

Het zijn zes kenners van FC Groningen. Te weten algemeen directeur Hans Nijland, oud-trainer en oud-speler Ron Jans, voorzitter van de raad van commissarissen Ed Zijp, oud-spelers Ronald Koeman en Erik Nevland, en huidig selectielid Gonzalo Garcia. Insiders, die overigens niet alleen op die ene vraag antwoord geven. Vier vragen worden er door VI gesteld. Dat worden dus ook vier verschillende blogs van mijn kant.

We beginnen natuurlijk met deel 1.