Categorie: "Compositus"

Groningen wint moeizaam maar verdiend

FC Groningen heeft het kalendaarjaar 2011 met een overwinning afgesloten. In de eigen Euroborg werd het 1-0 door een treffer van David Texeira. De eerste kans van de wedstrijd was voor Utrecht, maar daarna was het vooral Groningen dat de klok sloeg. Als er met rust 3-1 op de borden had gestaan had dat waarschijnlijk niemand verbaasd. De score viel echter veel lager uit omdat de Groningers het vizier niet op scherp hadden staan en doelman Rob van Dijk goed keepte en anders het geluk aan zijn zijde had.

Gelukkig scoorde Texeira na de rust wel. Zijn zevende treffer van dit seizoen, en dat lijkt toch een mooi gemiddelde. Als de Uruguayaan aan het eind van de rit op 15 treffers komt, dan is dat een mooi aantal voor zijn eerste seizoen bij de FC.

Gaat Groningen goed de winter in?

FC Groningen heeft zich ietwat hersteld van de slechte beurten tegen PSV en NEC Nijmegen met een verdienstelijk punt in het uitduel met Vitesse. Met een behoorlijk aangepast elftal werd de 0 in Arnhem gehouden. Voetbal International sprak direct Luciano uit als Man van de Wedstrijd; de Braziliaan kan met een goed gevoel terugkijken op zijn terugkeer in de basiself.

Ook Johan Kappelhof vormde een goed koppeltje met Virgil van Dijk. De anders levensgevaarlijke spits uit Arnhem, Boni, was de gehele wedstrijd onzichtbaar. Voorts was er de wijziging op het middenveld met Danny Holla “op 10″.

Groningen houdt puntje over aan bezoek aan Arnhem

FC Groningen heeft doelpuntloos gelijkgespeeld in het Gelredome. En dat is vooral een overwinning voor Luciano die bij zijn terugkeer direct de nul hield.

Er waren ook kansen voor de Groningers met name via Petter Andersson en Lorenzo Burnet. Bij Vitesse kreeg invaller Nicky Hofs nog een rode kaart maar de FC kon daar niet van profiteren.

Een punt is echter niet slecht in een uitwedstrijd; Pieter Huistra en zijn mannen moet het er sowieso mee doen vandaag.

Groningen ontmoet concurrent in Arnhem

De hoofddoelstelling van vooraf aan dit seizoen was direct plaatsing voor Europees voetbal. Dat kan uiteraard nog altijd want we zijn nog niet eens halverwege de competitie. Een goede stap kan vanmiddag worden gezet als Groningen op bezoek gaat bij één van de concurrenten die ook strijden om Europa in te mogen: Vitesse. Het is wel bijzonder lastig dat de provinciegrens overgestoken moet worden want over het algemeen worden we niet blij van uitwedstrijden…

Luciano terug op doel?

Volgens het trainingsverslag van FCG Online van vanmorgen, zal Luciano de positie onder de lat weer geen innemen. Dit seizoen kreeg Brian van Loo in alle competitiewedstrijden de voorkeur maar om te zeggen dat dat niet altijd even vlekkeloos ging zou de understatement van de eeuw zijn.

Het lijkt erop dat Pieter Huistra de rollen nu weer omdraaid en de Braziliaan de voorkeur geeft in de wedstrijd tegen Vitesse…

Groningen moet draad oppakken tegen NEC

Na de enorme zeperd in Eindhoven is FC Groningen uit op eerherstel en dat kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen NEC gehaald worden. Het moet nog maar eens herhaald worden: uit- en thuiswedstrijden van Groningen zijn als dag en nacht. Zo werd er dit seizoen thuis nog maar één keer verloren (en wel van de huidige koploper AZ). Tegelijkertijd werd er ook maar één keer gewonnen wanneer de provinciegrens werd overgestoken en iedereen weet nog hoe die overwinning tot stand kwam. Een minuut voor tijd met 2-1 achter tegen laagvlieger De Graafschap en dan als nog aan het langste eind trekken. Misschien moet we de uitwedstrijd gewoon schriftelijk afdoen het zal de FC-supporter een boel frustratie schelen.

Groningen kan uit weer geen vuist maken

De meeste mensen hadden waarschijnlijk een eentje ingevuld op het Toto-formulier, maar dat FC Groningen zo kansloos ten onder zou gaan in Eindhoven hadden de meeste mensen toch niet verwacht.

PSV droogde de noordelingen af: 6-1. Kevin Strootman, Dries Mertens, Zakaria Labyad, Georginho Wijnaldum, Tim Matavz en Ola Toivonen maakten het halve dozijn voor PSV vol. Invaller Nicklas Pedersen wist nog wel een knappe goal te maken voor FC Groningen, maar toen was de wedstrijd die nooit een wedstrijd was al lang en breed gespeeld.

Vooraf hadden we het nog over het feit dat het verschil tussen thuis- en uitwedstrijd kleiner moet. Van die goede intenties is wederom bitterweinig terecht gekomen.