“PSV wil Roberto Pereyra”

Tim Matavz ben ik op dit moment liever niet kwijt en dus houden we gespannen de ontwikkelingen bij PSV in het oog.

De Zuid-Amerikaanse media melden dat Roberto Pereyra op weg is van River Plate naar Eindhoven. De jonge Argentijn is echter een linkeraanvaller en niet een spits. Wel moet er een bedrag van vier miljoen euro worden neergeteld en dan zou een transfersom voor Matavz in het geding kunnen komen.

Echter heeft PSV al flink wat belastinggeld uitgegeven en het lijkt er op dat the sky the limit is deze dagen in de lichtstad na de aankopen van Georginio Wijnaldum, Dries Mertens, Kevin Strootman, Timothy Derijck en Przemyslaw Tyton, lijkt de beurs nog lang niet leeg.

VI zegt het treffend: “Dat PSV deze week naast de miljoenen voor FC Groningen-spits Tim Matavz ook nog geld uittrekt voor Pereyra lijkt onwaarschijnlijk.” Het voetbalmagazine lijkt er zeker van dat Matavz naar Eindhoven verkast…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

25 reacties op ““PSV wil Roberto Pereyra”

  1. meertn81

    ik hoop niet dat ie vertrekt, maar als de prijs goed is moet het maar… Zie hem liever naar een buitenlandse club gaan dan dat ie PSV helpt boven Grunn te komen hehe

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjoerd

    PSV heeft geen belastinggeld uitgegeven.
    De gemeente Eindhoven heeft grond van PSV gekocht waar PSV gewoon jaarlijks huur voor betaalt. De gemeente heeft voor deze transactie een lening afgesloten. De rente die ze er jaarlijks over betalen (2,1 miljoen) is minder dan ze binnenkrijgen aan huur (2,4 miljoen) van PSV.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jelmer

    Ik vraag me dan wel af welke grond PSV heeft verkocht want zo hoog is de grondprijs in eindhoven ook weer niet. en uiteraard blijft het belastinggeld want de gemeenten worden door de overheid betaald.

    Het blijft natuurlijk schandalig dat wanneer je er financieel slecht voor staat geld krijgt en ik weet niet hoeveel miljoen kunt uitgeven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

      Inderdaad. Het bestuur leert kennelijk niet van de fouten die ze hebben gemaakt, en gaan gewoon door. Op zich wel geinig, want vroeg of laat is PSV compleet bankroet op deze manier.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Segia

      Ik weet er het fijne niet van, maar wat ik er van Sjoerd uit begrijp is dat de gemeente Eindhoven dus 3 ton per jaar winst maken op deze constructie. Eigenlijk heeft PSV dus indirect, via de gemeente, een vrij dure lening afgesloten (of in ieder geval duurder dan waarvoor de gemeente ‘m zelf af heeft gesloten), omdat ze zelf niet kredietwaardig genoeg waren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jelmer

        Maar als de grond van jou is hoef je er niks over te betalen. nu ga je dus ook nog eens drie ton per jaar voor je grond betalen. ik hoop dat ze een beetje creatief kunnen boekhouden bij PSV volgens mij zou ik er niet meer uitkomen

          /   Beantwoorden  / 
  4. janvandijk

    Matavz moet blijven, dit is van essentieel belang.
    Dit bericht klopt echter niet, want in principe mag u dit geen belastinggeld meer noemen.

    Ik adviseer u: controleer uw bronnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Is dit Benidorm Basterds?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Tammo80

      Geld wat bij een overheidsinstantie vandaan komt is belastinggeld. Iedereen die net doet of de gemeente dit geld terugkrijgt is gek. Over drie jaar gaat het weer financieel niet goed en dat wordt deze lening een gift, zo werkt dat nu eenmaal. Het ergste is nog dat Brand zei dat dit geld niet aan spelers werd uitgegeven en vervolgens haalt hij voor 20+ miljoen euro nieuwe spelers…

        /   Beantwoorden  / 
  5. hertop

    Ach ja psv “lampiestad” gemeente geeft geld om “grond te kopen ”
    En psv dolbkij met dat geld.
    Kunnen ze clubs als AZ, utrecht,Feijenoord,roda jc,en Ado den haag nog zwakker maken. Om zodoende maar weer mee boven in mee te draaien.
    Maar geloof me mensen wat daar gebeurt kan helemaal niet.
    Ik geef PSV nog 0ngeveer 5 jaar en dan heet het E.V.V.
    Dan speelt het hoofdklasse.(mogen ze tegen WKE )
    Snap nog nooit hoe zij dat smak geld gekregen hebben …..ach ze verzuipen er van zelf in

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      WKE niet onderschatten, want die spelen over 5 jaar Jupiler league, en doen het beter als hun grote broer Emmen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. hertop

        he rob
        WKE onderschatten nee dat nooit. En hoop dat JIJ gelijk heb haha

          /   Beantwoorden  / 
  6. Henk-jan

    Matavz alleen bij belachelijk bedrag verkopen. Het moet ook een gewoonte worden dat hoe dichter bij sluiting transfermarkt hoe hoger de prijs wordt. En dat mag van mij in de laatste week voor sluiting oplopen tot het dubbele van de oorspronkelijke prijs.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Ik zou ook graag willen, dat dit een gewoonte zal worden, maar op den duur, is geld toch de beslissende factor boven de sportieve ambitie’s, en dan hapt een club toch toe.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Robfc

    Rond de berichtgeving van Matavz, is het moeilijk in te schatten wat waarheden zijn, maar als ik lees dat Brands vindt dat de prijs omlaag moet, dan krijg ik erg mijn twijfels over de wijze waarop zij de onderhandeling ingaan. Brands heeft toch niets te eisen, hij moet betalen wat er gevraagd wordt. Maar ik denk, dat de heer van Ginkel zich gaat mengen in het spel, en een sfeertje gaat creeeren waarin Groningen negatief neergezet gaat worden, dat zij een overgang van Matavz blokkeren. Ook van Ginkel heeft niets te eisen, en heeft te accepteren wat Groningen ervan denkt. Maar ik begrijp deze man wel, die wil de komende 6 jaar 3 keer van club wisselen met Matavz.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      is toch allemaal onderdeel van de onderhandelingen. Nijland heeft Tadic ook opgehaald voor minder dan zijn club vroeg. Het is Brands goede recht om een bedrag op tafel te leggen, het is Nijlands goed recht om dat bod van tafel te vegen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        Dat ben ik ook met je eens, maar de manier waarop vind ik altijd zo negatief, iedereen heeft recht om te onderhandelen, maar om het altijd via de pers te spelen. Dit mag dan ook wel een onderdeel zijnvan het spel. Maar het kan ook gewoon om de onderhandelingstafel gebeuren.

          /   Beantwoorden  / 
    2. René

      Ik vind het volstrekt logisch wat PSV doet, ze willen hem het liefst gratis ophalen. Andersom doet Groningen dat weer bij andere spelers. PSV wil het bedrag omlaag en dan zullen ze er weer wat bij doen en dan ontmoeten ze elkaar ergens. Ik vind alleen dat PSV het spel heel onhandig speelt. Ze weten al weet ik hoe lang dat ze een spitsenprobleem hebben, je kunt toch niet bij PSV uitgaan van Zeefuik? Daar komen ze dan een aantal dagen voor het sluiten van de transferwindow achter? Dat schroeft de prijs alleen maar op. Nijland geeft trouwens aan dat hij niet weet waar die bedragen in de media vandaan komen. En dat Van Ginkel dat doet is ook weer zijn goed recht, hij wil er ook op verdienen. Zaakwaarnemers kunnen spelers de kop gek maken. Ik kan me wel voorstellen dat Matavz de volgende stap wil maken en ik kan me ook voorstellen dat Groningen wil cashen, maar dan wel voor het juiste bedrag. Het is alleen zo jammer dat het van belastinggeld wordt betaald.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Rob Roy

    Soms is het ook een beetje gokken. We hebben nog 8 dagen voor de transfer ‘death line’. Het is bijna wel zeker dat Tim Matavs naar een andere club gaat (ik hoop GEEN PSV). Wat belet dhr. Nijland nu om alvast David Texeira hier naar toe te laten komen.Volgens berichten kost deze jongen plm. 800.000 dollar, daar kan je je toch geen buil aan vallen? Als deze jongen op z’n 19 de al een voorcontract bij FC Groningen heeft getekend dan hoeft hij ook niet zoveel salaris.Mocht Tim alsnog blijven dan is het welhaast zeker dat hij in de winterstop vertrekt. In die tijd kan Texeira mooi aan de club wennen en Tim opvolgen na de winterstop.Mocht de interesse van PSV serieus zijn, dan moet er wel met de buidel gerammeld worden, door de lampjes. Volgens mij is een veelscorende spits, zoals Tim, op z’n minst 8 tot 10 miljoen waard. en daarbij een doorverkoopclausule van minstens 15%.
    Laat ze maar betalen die Brabanders.

      /   Beantwoorden  / 
  9. René

    Volgens van Ginkel (zie voetbalprimeur) zou Matavz sowieso zijn contract niet willen verlengen en dat hij graag naar PSV wil. Ik kan het verhaal van Rob Roy goed volgens, ik vraag me ook af waarom ze die Texeira nog niet gehaald hebben, kan hij meteen wennen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Zou het niet zo zijn, dat dit scenario Nijland wel goed past.
      “Dit bod van PSV konden we niet laten lopen, onze gewenste versterkingen konden we niet halen, maar met Texeira hebben we een nieuwe talentvolle speler gehaald, zoals we dat in het verleden ook altijd gedaan hebben.”
      Een aannemelijk vehaal,.en Groningen 7 miljoen rijker. Ik heb twijfels over het bedrag, ik heb het gevoel Nijland kennende, dat het onder de 7 zal komen.

        /   Beantwoorden  / 
  10. hertop

    Die van ginkel is een grote blaaskak anders niets.
    Hij praat over dingen als of ze al rond zijn.
    Psv Maakt de competie helemaal stuk. (net als in madrid staan staan in rood gemeente helpt,en ze kopen als ……….)
    Zo gaat deze hele competitie naar de kloten

      /   Beantwoorden  / 
  11. Noordeling

    Ik heb begrepen uit interne bronnen dat de vraagprijs voor Matavz 8 miljoen is, dan zullen ze elkaar normaal gesproken ergens vinden tussen 6,5 en 7,5 miljoen met een soort premie als Psv kampioen wordt of champions leaque voetbal gaat spelen en wellicht een optie dat men bij doorverkoop een bepaald percentage krijgt. Begrijp dat Matavz naar Psv wil maar ik hoop wel dat de onderhandelingen op een nette manier gebeuren, en niet dat van Ginkel net als bij Suarez oproept tot werkweigering om te proberen op allerlei manieren een transfer er door te krijgen. Het vervelende voor onze Fc is dat je op het allerlaatste moment nog een spits moet halen die normaal gesproken tijd nodig heeft om te acclimatiseren en in het systeem moet worden gepast. De naam Teixiera wordt veelvuldig genoemd maar is nog erg jong………kun je wel halen……..maar mag je nog niet van verwachten dat hij er straks direct staat. Emerton(Sc Heracles) lijkt me een speler die geschikt zou zijn, Bas Dost lijkt te duur en laat weinig zien de laatste half jaar, dan heb je nog Armenteros maar dat is niet een echte spits. Er zal na ik heb begrepen ongeveer 3,5 miljoen overblijven om te investeren.

      /   Beantwoorden  / 
  12. jos

    mensen!

    psv heeft het laatste anderhalf jaar veel geld ontvangen van de verkoop van spelers, rond de 28 à 29 miljoen! dit geld konden ze niet uitgeven, omdat ze daarmee hun schulden enzo voor moesten afbetalen blablabla. dat geld is nu wel vrijgekomen door de verkoop van de grond en de lening van de sponsors! het geld van de lening en verkoop vande grond gebruiken ze nu om de financiën op orde te krijgen en er weer een financieel gezonde club van te maken. en ook schulden af betalen. oftewel, al dat transfergeld wat ze hebben ontvangen het laatste anderhalf jaar, kunnen ze spenderen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

      Het ene gat vullen met het andere. Mooi dat ze dat zo creatief oplossen. Want vroeg of laat breekt dat PSV op heheh.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.