Groningen doet zichzelf veel te kort

FC Groningen heeft zichzelf in de vingers gesneden door met 2-1 te verliezen bij Roda JC Kerkrade. Een uurlang waren de noordelingen de betere. Al na tien minuten kwamen ze op voorsprong toen Leandro Bacuna een penalty benutte. Ruud Vormer moest ook met rood vertrekken aan de Belgische zijde.

Daarvoor was Groningen echter ook al beter , maar het viel vooral op door kansen te missen.

Een kwartier voor tijd gaf Groningen alles weg. Ex-Groninger Mark-Jan Fledderus scoorde uit een vrije trap en vervolgens waren de mannen van Pieter Huistra de kluts kwijt en incasserden ook nog de 2-1. Geheel onnodig, het lijkt weer net als vorig seizoen. Achteruit lopen, initiatief weggeven… Je zag het van een kilometer aankomen en dus doet FC Groningen zichzelf veel te kort.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

153 reacties op “Groningen doet zichzelf veel te kort

  1. Sammy

    Met dat laatste ben ik het helemaal eens. Dit is iets wat we veel vaker bij onze FC hebben gezien, het achterover leunen en alles zo onbegrijpelijk weggeven. Het is zo ontzettend jammer dat na zo’n mooie eerste helft het zo nog uithanden gegeven kan worden. En je zag het inderdaad van veraf gebeuren, maar er kwam nooit een reactie. Helaas, volgende week beter hoop ik!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap"nou ja goed natuurlijk stam".

    Ik kan tegen mijn verlies als een ploeg beter speelt, en daardoor wint.
    Ik heb 2 gevoelens bij deze wedstrijd. Groningen speelde de eerste helft geweldig voetbal. Eidelijk een keer goede combinaties en veel kansen.
    Wat een onrecht, en moeilijk te verkroppen dit verlies.
    Wat ze zich kunnen verwijten is dat ze de 2 e goal niet maken, en dat er toch ook een bepaalde scherpte mistte. Of beter gezegd gemakzucht. Zoals het missen van kansen uiteindelijk gelaten werd geaccepteerd. OA van matavz.
    Groningen heeft het over zichzelf afgeroepen. Roda bleef vechten, en groningen notabene vervangt een aanvaller voor een aanvaller, terwijl roda met een extra aanvaller ging spelen.
    Foutje van huistra.Ze hadden gewoon vol voor de winst moeten gaan.En de zwakte in de verdediging werd uiteindelijk toch blootgelegd.
    Maar het gevoel van onrecht blijft, en totaal onnodig. Ze hadden prettig die lange busreis kunnen maken, en met goed gevoel naar de 2 e wedstrijd toewerken, en nu heb je dit. Doodzonde

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rudy

    De druiven zijn heel, heel zuur. Toch heb ik een ploeg gezien die geweldig voetbal gespeeld heeft en er aan alle kanten doorheen liep. Zo goed als b.v. AZ onder Van Gaal of als PSV in betere tijden. Die gedachte houd ik maar vast dan is deze zure nederlaag toch nog enigszins te verdragen. Ik zie het als volgt: Amateur-Grootmeester 1-0. Groningen eindigt boven Roda.

      /   Beantwoorden  / 
  4. frans

    Zuur, zuur, heel erg zuur. Het spel zag er op zich wel goed uit, maar is tegen tien man ook niet zo moeilijk… Enige lichtpuntje: ‘onze’ Nijland in Friesland…

      /   Beantwoorden  / 
  5. René

    wat een kutgevoel vlak na de wedstrijd, zo veel beter, zo goed voetballen en dan geef je het weg. Ik baal er zo van dat die Hiraije of hoe die man ook heet zo’n domme overtreding maakt op die plek. Later gaf Kwakman ook nog aan, maak geen domme overtredingen. Nou die Hiraohnee, luistert niet en doet het toch. Wissels worden te laat doorgevoerd en hoeveel kansen heb je nodig voor een goal. Al met al overheerst een goed gevoel over het voetbal, mooie combinaties. Wat me wel opviel was op een gegeven moment het laconieke voetbal en het achterover leunen. Ik kan het enkel met Tammmo eens zijn, dat laatste kwartier! Ze hadden hier met 1-5 van het veld moeten afstappen. Kut zooi.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Ik vind dat er een taak ligt voor de TS als geheel: deze wedstrijd tegen RODA is inderdaad een goede test geweest waar FC Groningen staat: de jonkies zijn nog kwetsbaar achterin, dus de oplossing is simpel: haal voor 1 september minstens een goede verdediger erbij met overzicht en overwicht, investeer in zo’n extra jongen , ook al kost ie een miljoen. Maar laat het team niet steeds dezelfde fouten maken door de tegenstander zo in de kaart te spelen. Als je die versterking in je team doorvoert, dan kan FC Groningen in de toekomst een vuist maken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        dat hebben ze nu al gedaan Kees, er zijn zoveel lichtpunten in deze wedstrijd. Jammer van de 3 punten. Bij mij overheerst het positieve gevoel. Verdediging stond als een huis. Ik heb genoten van Groningen..

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          René: U bent een echte liefhebber ! maaar… 4-0 verliezen van HSV in een thuiswedstrijd en nu die onnodig verloren wedstrijd in Kerkrade, daar mag toch uit blijken dat deze Prof(!)club niet voor de schoonheid alleen ijvert, maar de punten als beloning meeneemt met alle tactische vernuft wat maar te bedenken is: natuurlijk één wedstrijd kan en mag je best verliezen..twee ook, maar het lijkt alsof een weggegeven vrije trap hetzelfde is als een penalty-tegen. Dát moet anders, en of van Loo/Hiariej er persoonlijk nou iets aan kan doen of niet: ik heb wel vertrouwen in de kwaliteit van dit FC Groningen, maar mis nog iets van stevigheid-dwz overtuiging.

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            @Kees, inderdaad ben ik een liefhebber en ik ben ook kritisch als het niet loopt. Echter heeft Groningen gisteren weinig verkeerd gedaan. Ze hadden moeten scoren, dat is het enige verwijt wat ik de ploeg maak. Dat is ook de enige conclusie die ik kan trekken. En het te laat wisselen. Toch vielen de goals niet door uitgespeelde mogelijkheden van Roda. De wedstrijd tegen HSV staat hier helemaal los van, ik kan het ook niet vergelijken. Ik heb gisteren genoten van Groningen, ze lieten echt goed voetbal zien, verdediging stond het goed. Ik zie geen enkele reden voor versterkingen, zeker niet met de vaste rechtsback Kappelhof en linksback Johansson nog op de bank en laten we Virgil van Dijk niet vergeten. Kortom, als deze lijn door getrokken wordt dan staat Groningen een mooi seizoen te wachten, dat baseer ik niet op een roze bril, maar op wat ik gisteren gezien heb.

              /  
      2. Tammo80

        Ik ben het niet met je eens, Kees. Als ze voorin niet één maar drie kansen benutten dan gebeurt zoiets achterin niet. Vandaag lag de fout toch echt bij de voorhoede.

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          Ik probeer over vandaag(feitelijk gisteren, Roda uit) heen te kijken: het tactisch aanvallende concept met wisselende flankspelers en backs die naar voren komen, dat is geen garantie dat er op strijd achterin niet verloren kan worden. Daar zit de crux: we kennen maar wat ploegen die het omgekeerde deden, vroeger (bijv MVV): zeer defensief alles achter de bal, en één snelle counter. Ik zeg niet dat sommige spelers niet goed genoeg zijn, maar ik zoek nog een ervaren en sterke verdediger die-als het moet- in z’n eentje een inzicht / overwicht heeft op de dreiging op ons doel. Maar we zullen zien, de komende tijd; sneller, bijv na 55 minuten wisselen van snelle spelers vind ik sowieso goed, komt er nl een conditie-test bij voor de tegenstander

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            @Tammo, na-schrift: jouw uitleg en inzichten snijden ook wel hout.

              /  
  6. erik

    Sorry hoor…maar is dit een blog op gevoel geschreven ?
    Dat gevoel onderschrijf ik volkomen, bagger gevoel, bah, maar wat een spel !!

    Hoe anders het het blog mogen zijn, sensationele openingswinst van de Fc !
    0-4, 0-5, of 0-6 een vrucht rijp om te plukken, geserveerd en geslacht. Ondanks het onnodige verlies kijk naar het spel, de 1e 10 minuten op andermans veld, dit belooft veel goeds ! Waar was Roda ? weggespeelt…, de 1e helft waar was roda ? weggespeelt

    De 2e helft waar was roda ? nergens… totdat de 68 minuut inviel, 3x paal en lat, keeper die miracaleus redt, het bleef 0-1.
    Roda begon te geloven en Groningen liep leeg

    Ondanks het verlies wat een spel !! Mooie acties van Tadic, Burnet Matavz, Bacuna, of zijn we die al vergeten ? Onze verdediging > wantrouwen vanaf het 1e moment. Vrije trap en van richting veranderd

    Stelletje azijndrinkers, ben zeer benieuwd naar volgende week.
    Ben zeer positief verrast qua instelling en spelvertoon buiten de Euroborg !!!

    Jammer van het verlies maar…………

    APPLAUS !!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      ik onderschrijf jouw reactie volkomen, chapeua

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rudy

      Ben het helemaal eens met Erik. Dit was de insteek van mijn eerdere reactie ook. Niets dan hulde! Ze hebben de pannen van de daken gespeeld, ook tegen 11 man. Door pure pech niet meer goals gemaakt. Groningen gaat hoog eindigen!

        /   Beantwoorden  / 
  7. Jaap"nou ja goed natuurlijk stam".

    Toen roda merkte dat groningen toch verzuimde te scoren hebben ze daar hoop uit geput.
    Maar hoe goed groningen ook speelde, en hoe onterecht ook verloren, wat burnet deed en hiariej slaat nergens op.
    Kijk maar eens bij de samenvatting. Hij viel die deen van roda[ben zijn naam even kwijt], helemaal niet aan. Die kon ongehindert voorgeven. En hiariej was niet alert.
    En bij die eerste goal, volkomen onnodig een vrije schop weggeven.
    Het is gewoon een feit, burnet en hiariej zijn redelijke middenvelders, en slechte backs.
    Als er verdedigend niets wordt gedaan, dan zullen we nog veel vaker ons zo zuur voelen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Rik

    Er is niet goed ingekocht. De zwakke plekken waren vorig seizoen de keeper en de rechtsback. Voor deze posities is geen versterking gehaald Beide doelpunten een fout van hiariej. Verder hebben ze vorig seizoen Kieftenbeld als back aangetrokken terwijl hij op het middenveld speelde bij go ahead. Nu maken ze met Kwakman dezelfde fout want dit is ook geen verdediger.
    Voorin hebben we mogelijkheden genoeg maar achterin is de spoeling veel te dun.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Normaal speelt Kappelhof rechtsback, maar die was niet helemaal fit.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rik

        Deze speler heeft nog geen enkele ervaring in de eredivisie en is bij Ajax te licht bevonden. Dus geen verterking

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tammo80

          Waarom wilde ajax zijn contract dan verlengen als hij te licht is bevonden?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Rik

            We moeten spelers hebben die ons naar de 5e plaats kunnen helpen. Kappelhof is een verstreking voor de toekomst maar niet iemand die er direct staat. Hij is net als Burnet te licht voor het het nivo dat we willen. Het zijn beide wel goede aankopen voor de toekomst alleen willen we direct resultaat. De verdediging gaat ons opbreken dit jaar.

              /  
          2. René

            Rik, je weet schijnbaar al helemaal hoe goed of slecht Kappelhof voetbalt. Je hebt in ieder geval niet veel vertrouwen in de scouting. Volgens mij is Johansson de nr. 1 voor links en Kappelhof voor rechts. Hij heeft in de voorbereiding op mij een goede indruk gemaakt. Burnet laat aanvallend goede dingen zien, maar verdedigend vind ik hem ook nog te licht, maar daarvoor is hij ook nr. 2. En Kappelhof is een echte verdediger en kan prima het niveau aan. Zoals gesteld hij kan ook bij Ajax blijven.

              /  
          3. diego

            rik ik weet niet hoe vaak jij burnet hebt zien voetballen
            maar hij is een goeie speler met veel technische hoogstandjes
            hij is ook regelmatig bezig met de aanval en daar is hij ook zeer gevaarlijk
            het enigste nadeel daarvan is dat als er ineens een snelle omschakeling is van de tegen partij hij soms net ff te laat komt
            of moe is en de fut niet meer heeft om goed te verdedigen
            in zo’n geval moet iemand anders ff zijn taak waarnemen
            en daar zit het probleem dat gebeurd nog niet helemaal goed
            dus moet hij het toch doen en komt hij net iets te kort
            en maakt hij misschien een foutje
            en dat is helemaal niet raar als je net van achter naar voren bent gesprint en dan gelijk weer terug moet sprinten naar achteren
            dus oefenen dat als hij naar voren sprint een ander zijn taak achter overneemt

              /  
          4. kees

            t’ís wat met dat voetbal: je loopt je wezenloos 90 minuten leeg met sprintjes heen en weer…en wat schiet je er mee op: geen meter :D

              /  
  9. jvabtilt

    ongelooflijke sukkels, net als vorig jaar. gebrek aan winnersmentaliteit,

      /   Beantwoorden  / 
    1. erik

      Ben het volkomen met je eens zoals jij je eigen reactie beschrijft, maar dan bedoel ik deze reactie..
      Ps; het is winnaars mentaliteit
      En dat heb jij gemist ? zeker gevolgd via teletekst tijdmachine..

      Pftt nosense

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Winnaarsmentaliteit? Dit heeft te maken met concentratieverlies, als ze geconcentreerd blijven spelen DUS ook als Roda weer vooruit gaat, speel je zo 1, 2 de wedstrijd uit met een 0-1 overwinning. Ze moeten gewoon gefocust blijven tot het laatste fluitsignaal!

          /   Beantwoorden  / 
      2. jvabtilt

        Als je je met een man meer op het veld staat dan probeer je de tegenstander vast te zetten op haar eigen helft om je man meer uit te buiten. Je moet de mentaliteit hebben om je tegenstander te killen. Het tegendeel was echter sprake in de 2e helft. Slap gepruts en professioneel optreden. Het was niet dat de tegenstander goed was, maar dat de fc niet de taken deed die je mag verwachten van deze professionals. Sukkels dus.

          /   Beantwoorden  / 
        1. René

          een supporter in hart en nieren :-)

            /   Beantwoorden  / 
        2. diego

          fc groningen zette juist druk en zette roda vast op hun eigen helft
          alleen na 70 minuten pech en kansen missen
          zakte de moet een beetje
          en toen had huistra moeten wisselen
          maar groningen voetbalde goed
          dus dat sukkel gedoe van jou slaagt op jezelf
          jou teleurstelling dat ze verloren hebben is zo groot
          dat je de goeie dingen niet meer weet
          als ze elke uitwedstrijd zo spelen en met de zelfde spirit als gister
          dan worden we zekers 5des

            /   Beantwoorden  / 
          1. jvabtilt

            …kijk nog eens naar de reacties van de fc spelers zelf…ze kunnen zichzelf wel voor de kop slaan dat ze het volkomen hebben laten liggen (gemakzucht e.d.). Sukkels.

              /  
  10. rene1

    Ik heb alleen de 2e helft gezien en net de samenvatting , ze hebben gewoon pech gehad de 2e goal wilde/ mocht er niet in zo’n wedstrijd was dit. En voor de rest waren er gelijke spelen. Snel vergeten deze wedstrijd. Hiarijee had zijn dag niet. Volgende keer beter.

      /   Beantwoorden  / 
  11. diego

    bij die vrije trap gaat van loo ook niet vrij uit
    hij zet de muur (van hem af gezien) tegen de rechter paal
    die 2 roda spelers staan aan de linker kant van die muur
    hoezo stapt hij naar rechts
    en zowieso had 1 groningse speler achter die 2 van roda moeten gaan staan
    voor de rest vond ik het goed voetbal met veel pech

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      o lees nu terug en zie dat ik verkeerd om heb geschreven
      hij zette de muur dus links en stapte naar links
      terwijl die roda spelers op rechts staan
      en normaal gezien heeft hij dus de linkerkant met de muur veilig gesteld
      dan is het zijn taak om zo te gaan staan dat de rechter kant van het doel van hem is omdat daar de open stuk is
      dus ik snap niet waarom hij naar links stapt

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tammo80

        Kijk het doelpunt nog eens terug dan begrijp je misschien hoe onnozel deze reactie is. Dat mensen liever Luciano op doel willen ipv van Loo is prima, maar ga geen doelpunten op zijn conto schrijven die niet zijn fout zijn. Hij stapt inderdaad de verkeerde kant op als je ziet waar de bal beland, maar waarom doet hij dat? Omdat de bal die kant opgaat maar via de muur gaat de bal de andere hoek in.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          kijk tammo
          die bal werd van richting veranderd op de plaats van die 2 roda spelers
          en je ziet van loo links achter tegen die 2 van roda aan staan
          die bal is niet via een groningse verdediger aan de andere kant van de muur veranderd
          hij zag de bal gewoon niet waar die heen ging en hij koos een kant
          en daar is niets mis mee
          maar de kant die hij op stapt is geen logische kant
          http://eredivisielive.nl/video/19912-samenvatting-roda-jc-kerkrade-fc-groningen.html
          als je goed kijkt zie je al dat voordat de bal in de muur komt
          de bal richting de rechterkant van van loo gaat
          het lijkt erop dat vanloo zijn sterke kant de linker kant is
          en hij daarom automatisch links stapt of duikt
          maar als de linker kant je sterke kant is dan zet je de muur gericht op de rechter paal
          zodat er een gat aan de linker kant komt en de speler die de vrije bal neemt verleid word om die kant op te schieten
          nu laat hij die gat aan de rechterkant maar hij stapt links
          en dat is een fout van hem

            /   Beantwoorden  / 
          1. diego

            hij stapt dus de kant op die hij al veilig had gesteld met de muur
            en dat had hij moeten doen als hij ziet dat de bal over die muur aan de linker kant gaat
            maar dat is in dit geval niet zo
            dus ik blijf erbij waarom stapt hij links
            ik ben zelf van kleins af aan keeper geweest
            ik kijk er dus tegen aan met een keepers instinct
            dus misschien zie ik het daarom anders als jou

              /  
        2. diego

          kijk tammo
          Van Loo ‘was het zich op de bal kwijt’ bij de vrije trap
          dat staat op de officiële site van groningen
          zie je ik zei dat al he ;)

            /   Beantwoorden  / 
  12. gert

    Groningen heeft geweldig gespeeld, dit verlies is maar een iemand aan te rekenen maar dat zal zijn onervarenheid zijn en dat is Dhr Huistra.
    ik zat steeds te wachten op een aanvaller er bij voor de genadeklap maar dan gaat die schijtluis een aanvaller voor een aanvaller wisselen als het al onomkeerbaar is.
    Dhr Huistra heeft 3 zekere punten weggegeven en de jongens hebben geweldig voetbal gespeeld. Roda heeft veel geluk gehad want normaliter ga je rusten met 0-3

      /   Beantwoorden  / 
  13. Duncan

    wedstrijd met 2 gezichten.. laatste half uur was wel erg slecht hoor trouwens.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jan

    wat een stelletje arrogante slappe sukkels!!!!! Beter in het vervolg geen
    uitwedtrijden meer spelen en de punten zo schriftelijk weggeven. En die slappe trainer natuurlijk weer, net als het hele vorige seizoen,
    roepen van:IK ZIE LICHTPUNTJES,DAAR KUNNEN WE VERDER MEE EN HIER MOETEN WE WEER VAN LEREN!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  15. rob kuiters

    Dat lijkt me ook een normale reactie als je zo lang veel beter bent. Groningen heeft speelde een prima wedstrijd alleen was Tadic ongelukkig evenals Matavz. Kieftenbeld, Burnet en Bacuna erg sterk. Roda heeft nauwelijks kanzen gehad. Elk seizoen zit er wel zo’n vreemde wedstrijd bij.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Noordeling

    Was dit maar een incident……….dit gebeurd helaas de Fc vaker.
    Soms moet je als trainer even met de deuren slaan om je autoriteit te laten zien en aan te geven dat je dit niet accepteert. Verliezen door een gebrek aan concentratie en inzet. (Gewoon niet scherp zijn)

      /   Beantwoorden  / 
  17. meertn

    Groningen… Prachtige stad, ik hou van deze stad… maar man o man wat wonen er toch een hoop azijnpissers! 1 wedstrijd gespeeld, tegen een ploeg waar ze altijd al moeite mee hebben.. 1 wedstrijd en mensen kotsen de ploeg meteen uit! Het was jammer maar als ik de eerste helft zag, heb ik topvoetbal gezien! Er zijn van die dagen dat de bal er niet in wil…. jammer, volgende week revanche op ADO! Forza Grunn!!!! en Huistra een slappe trainer? ga je mond spoelen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. gert

      niet zo naief meertn, je maakt je er even te gemakkelijk vanaf met die zin “Er zijn van die dagen dat de bal er niet in wil…. jammer” , huistra had veel eerder aanvallend moeten wisselen. daar gaat het volgens mij fout. en iedereen gaat opeens voor eigen succes als je dit slim speelt gaan ze erin met een nulletje of 6, maar nee hoor het zijn net de puppilen iedereen wil scoren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. meertn

        daar heb je wel een punt. die losse flodders op het doel ergerde ik me ook aan. mss hebben we nog een echte afmaker nodig, of zal Suk dat zijn? hij had te laat gewisseld aanvallend gezien daar ben ik het absoluut mee eens! maar het spel in het eerste uur, geeft me absoluut hoop dat de doelstellingen gehaald worden dit seizoen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          ik had matavs er niet uit gehaald voor suk
          ik had de laatste minuten met hun alle 2 in de aanval gespeeld

            /   Beantwoorden  / 
        2. Rob Roy

          Matavs had z’n dag niet, anders mist hij zulke opgelegde kansen niet.
          Verder kan ik mij de woorden van Stenman herinneren die zei dat er bij FC Groningen geen winnaarsmentaliteit is. Toen hij dit schreef was ik het niet met hem eens, maar gisteren kon je duidelijk zien dat er wel degelijk een kern van waarheid in schuilde. Zo rond de 55e minuut kon je zien dat de ploeg begon te verslappen en ongeconcentreerd begon te ballen. Toen had Pieter direct in moeten grijpen en Andersson en Suk in de ploeg moeten brengen in de plaats van Pedersen en Matavs.Dit is dus duidelijk een fout van de trainer en daar spreekt zijn onervarenheid uit. Vorig jaar hebben we ook een paar van zulke wedstrijden gezien, waar Pieter hopeloos in de fout ging met z’n wissels. Het waren de verkeerde wissels of hij wisselde te laat. Dit moet er echt uit want anders komen er dit jaar nog een paar van deze wedstrijden bij, waarbij de FCG de ‘pottebak’in gaat, en dat is op zichzelf heel jammer want we hebben echt wel een leuk elftal, die gisteren met een beetje meer beleid, Roda had opgerold.

            /   Beantwoorden  / 
  18. diego

    maar nogmaals ik zag een sterk spelende groningen
    met veel pech
    en miste de killer instinct van matavs gister
    hij had die kans dat hij alleen voor de keeper stond moeten scoren
    hij lijkt wel een beetje minder zeker van zichzelf
    kieftenbeld ook die had zelf door moeten gaan daar was de ruimte voor
    nu speelt hij over naar matavs waar een verdediger bij staat

      /   Beantwoorden  / 
  19. Mark

    Huistra had Andersson of Suk voor Holla moeten brengen, want Roda zette één speler achteruit en dan hadden ze ook beter kunnen blijven combineren. Dat deden ze wel, maar er stond net één mannetje te weinig voorin om op die manier tot in de zestien te komen. Hierdoor schoten ze steeds van afstand op doel en op den duur geloof je dan niet meer dat je nog een doelpunt kunt maken als de bal er niet in gaat. Al hadden ze met paal en lat natuurlijk ook wel pech.
    Wel bizar dat het bij de rust niet al 0-4 was… ik moet wel zeggen dat de eerste helft de beste opening van het seizoen was die ik ooit gezien heb van Grunn.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Jos

    Een goede winnaarsmentaliteit vertaalt zich in de rust die Louis van Gaal een aantal jaren geleden ten toon spreidde, na de openingswedstrijd tegen ADO, die AZ net met 3-0 had verloren. Hij prees het goede spel van zijn ploeg en gaf aan de toekomst zonnig in te zien. Later dat seizoen werd AZ kampioen. Iedereen bij de FC is er van overtuigd dat de zaken goed lopen, wat zich vertaalt in mooi combinatievoetbal. En ja, er zijn details die beter kunnen en moeten. Pieter Huistra die nog iets gedurfder mag coachen b.v. Maar mensen toch, speel je deze wedstrijd tien keer dan win je hem acht keer, speel je één keer gelijk en verlies je hem een keer. Staan we liever in de schoenen van de modale Roda-supporter? Ik zéér zeker niet. Lekker kritisch meedenken is de dobber waarop dit blog drijft. Maar zelfs de grootste muggenzifter moet er toch van overtuigd zijn, dat Groningen een prachtclub is met een gouden toekomst?! Gedegen vertrouwen in wat je doet is de beste winnaarsmentaliteit die je je kunt wensen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gradje

      Perfect geschreven.

        /   Beantwoorden  / 
  21. RDP

    Holla had er van mij halverwege uit gemogen. Hij speelde zo defensief met bijna alleen maar ballen terug en opzij. Er was ook te weinig beweging van Holla en Kieftenbelt

      /   Beantwoorden  / 
  22. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

    Ik had verdorie net een heel verhaal getypt, werd het niet verzonden omdat naam etc verplicht zijn.
    Ik dacht dat dat allang was geregistreerd. Ik hoef toch niet iedere keer weer naam en email op te geven?

    Nou ja goed: mijn betoog was, dat het mijn inziens redelijk simpel is te verklaren allemaal.
    Groningen voelbalde geweldig, en als ze 2 a 3 keer hadden gescoord, was er niets aan de hand geweest. Maar iedereen ziet toch dat we veel vaker teleurgesteld zullen zijn en ons zuur voelen vanwege het gevoel van onrecht.
    Maar feitelijk gezien, is de verdediging gewoon veel te zwak.
    Als daar niet een leider met “winnaarsmentaliteit “,bijkomt, dan zal de uitslag van gisteren helaas niet incidenteel zijn.
    Ploegen als psv/ajax/twente en az zullen hier genadeloos gebruik/misbruik van maken.
    Ik neem aan dat de technische staf dit ook allang heeft gezien.
    Op deze manier, wordt het een seizoen met mooi voetbal, maar veel verlies partijen tegen ploegen uit het linkerrijtje zeg maar.
    Nou weet ik wel dat burnet en hiariej niet 1 ste keus backs zijn, maar dan nog. De verdediging is niet goed genoeg voor een top 5.
    Ik was het verder met de opmerkingen van KEES zeer eens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      je bent waarschijnlijk met je pc bezig geweest met verschonen en hebt browser gegevens gewist
      dan gaat de naam en email op deze site weg en moet je dan opnieuw invullen
      maar als je google chrome gebruikt
      en je had verzonden maar geen naam en email adres ingetypt
      dan had je op pijltje van pagina terug hoeven drukken
      en had je verhaal er gewoon weer gestaan
      en hoefde je alleen je naam en email in te vullen en verzenden

        /   Beantwoorden  / 
  23. René

    ik weet niet welke wedstrijd jullie gisteren gezien hebben, maar ik zag Groningen dat heer en meester was. Een vrije bal en kluts waren de goals van Roda. De verdediging stond goed, hoezo zwakke schakel in deze wedstrijd. Wat Groningen valt te verwijten is dat ze beter met de kansen zouden moeten omgegaan. Geen winnaarsmentaliteit wat een onzin. Wat Stemnan toen bedoelde dat heeft men hem nooit gevraagd, iedereen geeft hier zijn eigen betekenis aan. Groningen is nog steeds een subtop ploeg en misschien doelde Stenman daarop? Ik weet het niet. Eindelijk zie ik een pot in een uitwedstrijd, waarin Groningen overheerst, goed voetbal laat zien en onterecht verliest. En als je dan de conclusies hierboven leest dan kan ik me enkel verbazen. Is dit nou op realisme gebaseerd? Ik dacht niet, 75 minuten overheersen, goed voetbal laten zien en ja het weggeven. Maar dat betekent niet dat de verdediging top 5 onwaardig is, er geen winnaarsmentaliteit zou zijn etc. Achteraf is het altijd gemakkelijk om commentaar te leveren. Ik vond de reactie van Kwakman wel mooi, hoeveel kansen heb je nodig. Ik vind dat Groningen gisteren te voorzichtig was en te laat wisselde. Ze hadden veel eerder op jacht moeten gaan naar 0-2, 0-3. Als dat was gebeurt dan had ik nu het tegenovergestelde commentaar gelezen. Wat ik tot nu toe van het voetbal in de eredivisie heb gezien, laten veel ploegen slecht voetbal zien en zie ik Groningen daar heel goed in meedoen. Roda normaal gesproken een lastige wedstrijd en nu hebben we ze totaal weggespeeld, echter als je niet scoort tsja…de reacties zijn hier wel heel erg kort door bocht.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

      Je leest gewoon niet goed. In de muur werd niet goed verdedigt. Daar stonden 2 spelers van roda in, die lopen weg, en via een been van een roda speler gaat de bal in het doel.
      En bij de 2 e goal wordt door burnet helemaal niet verdedigt, er kon gewoon voorgezet worden, en vervolgens was hiariej ook veel te slap in zijn verdedigen.En de aanleiding van de vrije schop, was ook volslagen zinloos. Hiariej geeft een speler op een onbeduidende plak een duw.
      Ik gaf toch aan hierboven, dat er geweldig werd gevoetbalt, maar als jij niet ziet dat de verdediging de zwakke schakel is, dan heb er er niet veel van begrepen volgens mij.
      En doordat groningen zo goed speelde in het begin werd de verdediging niet getest. Maar dan kun je niet zeggen, dat het prima stond. Toen ze onder druk kwamen, toen kwam de tekortkoming daar, [de zwakte naar boven].
      En tuurlijk was het zwaar onverdiend. Maar het een sluit het ander toch niet uit.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        blij dat jij zo een kenner bent jaap. Volgens jou heb ik er tenslotte weinig van begrepen en dan kan ik leren van jouw wijze woorden. Ik reageer niet enkel op jou, maar op meerderen. En om dit allemaal op 2 situaties in de wedstrijd te beoordelen dan heb je een heel scherp oog, hulde voor jouw scherpe en vooruitziende blik. Ik zal het dan ook maar baseren (omdat jij het zegt) op 2 situaties in de wedstrijd tegen Roda heeft Groningen een bagger verdediging.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          groningen heeft geen bagger verdediging
          maar gister wel fouten gemaakt die ons de punten heeft gekost
          en geeft niets kan gebeuren
          daarbij opgeteld dat je ook punten hebt verloren omdat je niet meer doelpunten hebt gemaakt
          zo dominant spelen met zoveel kansen en de bal er toch niet in krijgen
          ja de enigste goal die erin gaat is een penalty
          dan is er toch iets mis gegaan gister
          maar voor de rest heb ik er alle vertrouwen in dat het wel goed komt
          dit was 1 van de beste wedstrijden uit
          met zulk goed voetbal en mooie acties
          maar ja het afmaken moet dus aan gewerkt worden
          en wanneer ging het fout
          na 70 minuten gingen ze ineens achteruit spelen
          daardoor kreeg roda die kansen
          dat was dus het moment dat er gewisseld moest worden en niet in de 85 ste minuut

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            klopt Diego, ben het met je eens.

              /  
        2. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

          ha ha ha, nou lees je weer niet goed. Neem daar nou eens meer tijd voor.
          Ik pretendeer helemaal niet er verstand van te hebben, maar een beetje reele blik op hetgeen er in een wedstrijd gebeurt is genoeg om bepaalde zwakkere onderdelen in een team te zien.
          Ik zeg hierboven toch, dat het een het ander niet uitsluit.
          En het is niet gebaseerd op die 2 onnozele doelpunten. Ik heb de wedstrijd tegen hamburg ook gezien, en het feit dat kwakman meer middenvelder is dan verdediger etc etc.
          Verder ga ik er niet op in.

            /   Beantwoorden  / 
          1. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

            Mijn reactie was op rene, niet op diego voor de duidelijkheid.

              /  
          2. René

            misschien moet ik geen 2 dingen tegelijkertijd doen. De Graafschap – Ajax kijken en reageren op berichten. Ik ben tenslotte geen vrouw :-) Ik kijk naar het algemene beeld en wat er aan schortte was het benutten van kansen niet de verdediging. Daar ging het mis. De wedstrijd tegen HSV was oefenen en daar ga ik mijn mening dan ook niet op baseren. De verdediging stond 75 minuten goed en dan maakt Hiraohnee zo een fout, en de andere was een kluts goal en ja burnett liet hem wellicht lopen. Maar dan hebben we het over 2 situatis, als er van de ander 15 kansen er 4 in hadden gelegen dan hadden we het er helemaal niet over gehad.

              /  
    2. Duncan Hoeppertz

      Ik ben het helemaal met je eens. Ze hebben echt geen mindere verdediging dan Heerenveen bijv.

        /   Beantwoorden  / 
  24. theoreticus

    Ik weet niet of ik ooit weer in staat ben een voetbalwedstrijd te zien, man wat een trauma. Ontzettend zuur dit. Je kunt dus de beste ploeg hebben en nog verliezen. Ik houd me maar aan de woorden van Jos over van Gaal vast.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Overigens, heb ik de wedstrijden van gisteravond in samenvatting gezien en dat stemt mij ook niet vrolijk, ofschoon Akkrum-zuid het prima heeft gedaan, 2-0 voor en toch nog met 2-2 naar het moerasland terugkeren.Chapeau heer Jans!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  25. Duncan Hoeppertz

    Ik meen mij een wedstrijd van de FC tegen de Graafschap thuis te herinneren van vorig seizoen. Saeijs krijgt na ruim 10 minuten een rode kaart en een penalty voor Groningen die erin werd geschoten. Toen werd het nog voor rust 2-0 maar na rust werden ze door 10 man van de Graafschap helemaal zoek gespeelt en was het een wonder dat het niet meer werd dan 2-1… Deja-vu?
    Groningen kan blijkbaar geen voorsprong vasthouden met een man meer?

      /   Beantwoorden  / 
  26. Duncan Hoeppertz

    Dingen die misgingen:
    - Killerinstinct was niet genoeg aanwezig
    - Huistra durft geen risico te nemen
    - 2 ontzettend ongelukkige tegendoelpunten
    - Het zat gewoon niet mee

    Speel deze wedstrijd 11 vs. 10 man 5x en je wint er minimaal 4 van en dan kan er nog een gelijkspelletje of nederlaag tussen zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  27. arnoud kruithof

    jammer dat we verloren hebben, nu maar hopen dat we wel winnen van Ado Den Haag!

      /   Beantwoorden  / 
  28. jahoor

    Iemand de reactie van Kwakman in dvhn gelezen. Vond het wat dubbel. Hij mag dan wellicht een punt hebben maar als je net nieuw bent bij een club om dan zo twee van je teamgenoten in de media af te vallen vind ik persoonlijk niet kunnen. Wat heeft hij nu bereikt dat hij het recht geeft om dit te doen. Wat wil hij hiermee bereiken, zo creeer je volgens mij alleen maar onrust en waarom ook niet een hand ik eigen boezem??? Ik ben benieuwd of ik nu wat te loyaal ben naar de “oude” fc spelers en Kwakman nog niet zo goed kan plaatsen. Ben erg benieuwd naar jullie reacties.

      /   Beantwoorden  / 
  29. arnoud kruithof

    nee, als hij het al gezegd heeft, vind ik dat niet correct…dat doe je binnen de groep en niet via de pers…zeker als nieuwkomer!

      /   Beantwoorden  / 
      1. diego

        hij zegt gewoon wat er is gebeurd
        daar is toch niets mis mee
        en dat is gezegd na de wedstrijd onderweg naar de kleedkamers
        dan is het heel normaal dat je het ff wat harder zegt door de verloren wedstrijd
        het zit immers vers in je hoofd
        dat zijn emoties
        en daar is niets mis mee
        na een nachtje slapen zou hij het misschien anders formuleren
        maar zo vlak na de wedstrijd kan ik me wel voorstellen dat de emoties
        zijn gang ff gaan

          /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Ik vind de reactie van Kwakman erg overdreven. Ten eerste val je je maten niet op deze manier af. En ten tweede verlies je een wedstrijd met elkaar en hoef je niet, zoals hij deed, namen te noemen. Kwakman zelf deed ook dingen verkeerd net zoals Matavs, Bacuna, Holla en noem ze allemaal maar op, inclusief de trainer. Verder zou ik als nieuweling niet direct zo hoog van de toren blazen, ook al ben je dan interim-aanvoerder, maar dat schijnt typisch de gewoonte te zijn van een westerling, grote bek en anderen de schuld geven. Als het zijn bedoeling is om de zaak zo op scherp te krijgen, heb ik mijn bedenkingen daarbij.

        /   Beantwoorden  / 
      1. diego

        http://eredivisielive.nl/video/19899-kwakman-na-roda-jc-kerkrade-fc-groningen.html
        het gaat dus hierom
        als je het zelf hoort van hem
        is het helemaal niet zo erg wat hij daar zegt
        als je het in de krant leest komt het heel anders over dan het in werkelijkheid is
        nogmaals hij zegt daar niets raars
        en hij valt zeker die 2 spelers niet af
        en hij geeft ook aan dat je eerst punten verliest door niet te scoren
        en daarna komt pas dit
        wat hij daar zegt is gewoon waarheid en dat mag je gerust zeggen
        misschien stimuleert dat tom en brian ook om de volgende x dit te voorkomen

          /   Beantwoorden  / 
      2. René

        Dit was direct na de wedstrijd en hij zei wat anderen hier ook zeggen. Eindelijk eens iemand die zegt waar het op staat. Is dat nou die winnaarsmentaliteit waar Stenman op doelde? Ik heb genoten van zijn reactie, hij gaf goed weer wat er gebeurde. Groningers kunnen sowieso wel iets westers meekrijgen. Altijd dat bescheiden gedoe, we hebben een goed elftal, dat voor Europees gaat! Hier wordt er dan gezegd, blaas niet zo hoog van de toren en voor westerlingen is iets dood normaals. Doelen stellen en er voor gaan. Kwakman, fantastische reactie. Dit heeft niets met naaien of hoog van de toren blazen te maken, het is zeggen waar het op staat en een stuk teleurstelling wat hij uit. Kwakman je hebt een fan bij :-)

          /   Beantwoorden  / 
          1. diego

            precies
            wat ik al zei
            emoties

              /  
        1. diego

          precies
          eindelijk is iemand die ziet wat er is gebeurd
          degene die hier roepen van matennaaier en dit dat
          wat jullie nu doen is kwakman in een kwaad daglicht zetten
          om iets wat gewoon waarheid is

            /   Beantwoorden  / 
  30. Een objectieve rjc supporter

    Voor jullie voelt het als een gestolen overwinning, voor mij als een gedenkwaardige avond waarin we tegen alle verwachtingen in de overwinning binnensleepten, ook omdat ik zonder stem thuiskwam en het idee heb dat we als publiek ze een flinke zet gegeven hebben om te blijven vechten.

    Als supporter zijnde kun je nooit echt objectief naar een wedstrijd kijken, de beleving op dat moment belet je daarin. Natuurlijk zag ik ook dat Groningen sterker was, maar alleen de eindstand telt en zo simpel is het helaas. Ik kan me goed voorstellen dat als je er ook bij was zo’n lange terugrit extra zuur is, maar goed, die hebben we hier ook wel meegemaakt. Het is een lang seizoen en als Groningen werkelijk veel beter is dan Roda dan zal de stand dat wel uitwijzen. Succes verder!

      /   Beantwoorden  / 
  31. Daniel

    Kwakman naait z’n teammaten gewoon, sjonge jonge. Bespreek het dan onderling en ga niet in de microfoon schreeuwen wie schuldig zijn aan de (onverdiende) nederlaag, hij krijgt Lurling trekjes.

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ach kom op zeg
      hoe moet hij dan zeggen ja die speler die de overtreding maakt
      en die speler die de bal er in laat gaan
      iedereen weet toch wie die speler zijn
      en dan nog zal die verslaggever die namen wel zeggen
      en hij zegt ook niet dat ze verloren hebben door hun 2
      hij geeft aan omdat je niet scoort doe je jezelf te kort
      en dan meestal krijg je dan zelf doelpunten tegen
      dus de hoofd oorzaak dat ze zonder punten naar groningen terug gaan is omdat er niet gescoord word
      een beetje zielig gedoe om nu te zeggen dat hij zijn maten naait
      want dat doet hij helemaal niet
      hij verteld gewoon wat er gebeurd
      niets mis mee

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Hij had dit met hun moeten bespreken, dit is niet wat een teamcaptain(!!!!!!!) moet doen, zou jij het leuk vinden om te horen dat Kwakman jou de schuld van het verlies geeft omdat jij niet luisterde.. Slaat nergens op, hij had als captain zijnde al eerder moeten ingrijpen toen het spel minder werd en Roda meer kansen kreeg. Mooi achteraf lullen van Kees

          /   Beantwoorden  / 
        1. Daniel

          Update 8 augustus 12:10 uur – Woedende Kwakman ziet beelden terug: ‘Het was stom van me’
          Kees Kwakman is inmiddels weer wat gekalmeerd. De verdediger van FC Groningen vond het nodig om een aantal ploeggenoten met de grond gelijk te maken na het verloren duel met Roda JC. “Namen noemen is nooit slim, bovendien had ik het dan ook wel over mezelf mogen hebben. Ik heb ook totaal niet bedoeld dat we door Brian en Tom verloren hebben. Absoluut niet zelfs. Ik heb erkend dat het stom van me was, en alle kou is inmiddels uit de lucht”, stelde de aanvoerder aan Voetbal International.

          Oeps?

            /   Beantwoorden  / 
          1. diego

            hij is er gewoon op gewezen dat mensen zoals jou zo kunnen gaan reageren
            dus komt hij met zo’n verklaring
            maar hij heeft ook duidelijk gezegd dat de reden dat ze verliezen ten eerste komt door dat ze niet scoorden
            maar daar word niet naar gekeken
            nee er word gewoon naar 1 moment gekeken waar je hem op kan pakken
            maar in mijn ogen heeft hij gewoon niets fout gedaan
            volgende keer red hij het team van een nederlaag
            en dan ben je weer blij dat hij toch niet terug is gegaan naar ausburg
            en dat is het nou he een klein beetje je emoties tonen
            wat bij sommigen verkeerd valt en word hij de grond in getrapt
            maar de supporters hier mogen wel hun emoties tonen en zeggen over hiariej en van loo
            maar owee als een speler zijn emties toont
            nee dat kan niet hij moet om zijn team denken
            nou doe dat zelf dan ook
            en laat je team / individuele spelers niet zo maar vallen
            om iets wat in jou gedachten niet kan

              /  
          2. Daniel

            Hij mag best emoties tonen, maar hij valt nu zijn teamgenoten af, dat is iets heeeel anders.

              /  
          3. diego

            helemaal niet man
            je moet het niet groter maken dan dat het is

              /  
          4. Nolio

            Inderdaad niet zo opblazen. Dat Kwakman dit zo heeft gezegd, is niets mis mee.

              /  
          5. Rob Roy

            @Diego,
            Wie ben jij dan wel, om de mening van anderen te bekritiseren. Kwakman had gewoon z’n muil moeten houden en zijn frustraries binnenskamer uit moeten spreken. Wat hij heeft gezegd heeft de buitenwereld niets mee te maken. Zo hij het heeft gedaan, kweek je alleen maar onrust.en René, dit is nou typisch een reactie van een westerling. En dat is mijn menenig!!!!!Punt uit!!!!

              /  
          6. René

            @Rob Roy, een wat meer westerse mentaliteit zou een groninger niet misstaan. En in tegenstelling tot jij, ben ik er blij mee dat Kwakman dit deed. Laat de jongens maar eens wakker worden, want Groningen heeft het aan zichzelf te danken dat de 3 punten in kerkrade zijn gebleven en Hiraohnee maakt een olie domme overtreding, dat zien we allemaal. En Kwakman spreekt vanuit zijn gevoel en of dat westers is weet ik niet, je kon duidelijk zien dat hij teleurgesteld was en dat hij baalde en dat deden we volgens mij allemaal. Hij komt er later ook nog eens op terug en dat kan ik waarderen. Ik denk zelf dat Stenman het daar ook wel eens op kon hebben gericht. We vinden het in Groningen al snel oké, ach de volgende keer beter. Nee, dat had gewoon niet gemogen. En dat mag ook gezegd worden. Niet handig van de namen misschien, maar de kritiek blijft hetzelfde en die is volkomen terecht. Point.

              /  
          7. Rob Roy

            René,
            Ik had de uitleg van kwakman op FCG Online nog niet gelezen. Nu ik dat wel heb gedaan krijg ik een andere kijk op deze jongen. In mijn vorige posts heb ik hem een weinig afgekraakt. Dit neem ik volledig terug en biedt daarvoor mijn excuses. Ik begrijp dat hij dit in het teambelang heeft gedaan maar blijf toch de mening toegedaan dat hij dat beter binnenskamers had gehouden.
            Wat mij betreft is deze discussie hiermee op z’n end.

              /  
          8. René

            @Rob Roy, ik vind het wel mooi dit soort discussie met jou.Punkt, Point, Punt verder met een nieuw onderwerp.. de leegloop van Ado hahaha

              /  
          9. Rob Roy

            Ja ,mooi hé. Komt ons niet ongelegen, dacht ik zo. Na het vertrek van Verhoek blijft er desondanks nog genoeg kwaliteit over bij die ploeg, maar of dat genoeg is voor aanstaande zondag tegen de FCG….ik betrwijfel het.

              /  
          10. diego

            rob roy
            en wie ben jij dan om mijn mening te bekritiseren

              /  
          11. diego

            @ rob roy en ik had dat wel gelezen
            en daarom zeg ik dat daniel het niet groter moet maken dan dat het is
            ok het is niet slim geweest om namen te noemen
            maar zijn kritiek was terecht
            en hij heeft het recht om dat ook te zeggen
            al voordat ik dat op fcgonline had gelezen
            vond ik al dat wat hij doet juist goed is
            als iemand op zijn vingers getikt word dan letten ze de volgende x beter op zodat het niet weer gebeurd
            want die tik op de vingers willen ze niet nog een x mee maken
            en ook zijn kritiek gericht op van loo was terecht
            lees mijn eerdere berichten een stuk naar boven waar tammo op mij reageert
            dat was al voordat dit onderwerp te sprake kwam

              /  
          12. Rob Roy

            @Diego,
            Ik ben iemand die er, net als Kees en René, een objectieve mening op na houden, en niet iedereen maar na-papegaaien. Als ik het mis heb, zoals nu met Kwakman, zeg ik dat ook eerlijk en biedt mijn excuses aan in plaats van maar in de ruimte rond te blaten zoals jij doet. Iets meer zelfkritiek zou jou niet misstaan.

              /  
          13. diego

            @ rob roy
            ik zeg wat ik denk
            en niet wat iemand anders denkt
            maar mijn menig hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als die van jou
            en dat is nu juist leuk aan deze blog
            dat jij eerst boos op kwakman reageert en daarna er op terug komt is geen probleem
            maar ik denk ff verder na voordat ik wat boos reageer
            over het algemeen reageer ik nooit boos
            vooral in zulke situaties als deze
            want je kan er vanuit gaan dat dit emoties zijn
            die een dag of wat later wel weer recht gezet word
            daarom ben ik altijd eerst wat voorzichtig met boze dingen roepen

              /  
          14. René

            @Diego, in the heat of the moment, zeggen we allemaal we eens dingen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn reactie op Jeffrey, dan had ik ook wat verstandiger kunnen reageren. Voetbal is emotie en als je dan net ziet hoe je cluppie onterecht verliest en er iemand is die voor je gevoel dat ook nog ff inwrijft dan wordt ik daar flink pissig van. Is dat terecht? Nee, want uiteindelijk heeft Jeffrey ook recht op zijn mening. En vanuit zijn perspectief bekeken dan ik me het ook achteraf ook nog wel voorstellen. Je mag ervoor kiezen om rustiger te reageren, we reageren (gelukkig) allemaal anders. Laten we elkaar allemaal in onze waarde laten en ook daar heb ik nog een les te leren :-)

              /  
          15. diego

            @ rené
            ja precies
            ik begrijp dat dat ook emoties zijn
            en ik laat iedereen ook in zijn waarde
            maar daarom mag ik nog wel proberen uit te leggen
            wat ik denk daarover
            en de bozere reacties weer neutraal te krijgen ;)

              /  
  32. Henk-Jan

    Kwakman was inderdaad wat te hard en teveel op de man in zijn kritiek. Maar zo erg is dat nou ook weer niet, volgende keer wat minder op de man en niemand valt er over. Hij scheurt temminste zijn bek open en laat een beetje zien misschien wel een leider te zijn. Want zie niemand anders als leider in de groep, dus het negatieve heeft misschien wel positiefe kant……

      /   Beantwoorden  / 
  33. Daniel

    hele bericht:
    Als aanvoerder van FC Groningen had Kees Kwakman het afgelopen zaterdag even te kwaad. Hij wist niet wat hij zag toen zijn team bij Roda JC een bijna zekere zege uit handen gaf. ‘Ongelooflijk In mijn hele carrière heb ik zo’n wedstrijd echt nog nooit meegemaakt.’

    Na afloop van de wedstrijd reageerde Kwakman zijn frustraties af voor de camera’s van Eredivisie Live. Daarbij richtte hij zijn kritiek vooral op doelman Brian van Loo en verdediger Tom Hiariej. ‘Achteraf gezien is dat natuurlijk niet slim’, zegt Kwakman, twee dagen na de wedstrijd tegenover Voetbal International. ‘Kritiek is goed, maar dan wel binnen de kleedkamer.’

    ‘We zagen de beelden op tv in de bus naar huis, en toen gaf Brian al aan dat hij dit wel erg op de man gericht vond. Had hij gelijk in. Namen noemen is nooit slim, bovendien had ik het dan ook wel over mezelf mogen hebben. Ik heb ook totaal niet bedoeld dat we door Brian en Tom verloren hebben. Absoluut niet zelfs. Ik heb erkend dat het stom van me was, en alle kou is inmiddels uit de lucht.’

    Ondanks zijn excuses zit de nederlaag nog altijd diep bij Kwakman. ‘Vooral omdat we ons voor mijn gevoel extreem goed voorbereid hadden op deze wedstrijd, en het dan totaal onnodig uit handen gegeven.’ ADO Den Haag, tegenstander van komende zondag, is gewaarschuwd. ‘Het lijkt me duidelijk dat we allemaal op revanche azen.’

    Terugsturen naar Augsburg aub, aan iemand die zijn woede voor de camera uit en captain is hebben we niks. Dat doe ik wel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      wat een gedoe om helemaal niets, prachtig hoe Kwakman het verwoorde. Het vertelde daarin niets verkeerds, ja misschien zijn eigen rol en dat heeft hij later ook herstelt. Voetbal is emotie en dat mag best geuit worden. Dat mis ik bij Huistra, dat hij eens pissig bij de camera staat.Goede aktie Kwakman! Ik sta helemaal achter je en Daniel misschien is Augsburg iets voor jou? :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Wel een mooie stad volgens mij, maar ik versta niks van wat ze zeggen..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          Een cursus Duits dan toch misschien iets voor jou???????

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            of voor van Loo: “Mauer Mitte, Mitte!, wir machen Absprung!…van Loo: die linker Ecke aufspringen! pfff… ;)

              /  
    2. leutje weo

      ik vond Kwakman nog aardig mild!
      Eindelijk een profvoetballer die zijn eerlijke mening durft te geven, zonder daarvoor aan media-regeltjes etc. te denken!
      Hulde voor Kwakman
      @ van Loo en Hiariej…uiteraard is het niet leuk om te horen, maar wat Kwakman zegt denkt heel Nederland!
      Wie een fout maakt moet op de blaren zitten, als je daar niet tegen kunt moet je geen profvoetballer worden

        /   Beantwoorden  / 
  34. Jos

    Klasse reactie “Roda-supporter”. Zo is het en niet anders. En ik hoop echt niet dat jullie aan het eind van het seizoen degraderen. Maar of het ook, gezien jullie veldspel, niet daadwerkelijk gebeurt? Wat betreft die verre reis zou ik er niet eens rouwig om zijn. Misschien zou het moreel gezien wel een keer terecht zijn. Want hoe jullie er twee jaar geleden ten koste van Cambuur onterecht net inbleven?! Daar lusten de kompels geen steenkolen van! In ieder geval een sportief seizoen gewenst.

      /   Beantwoorden  / 
  35. René

    Op fcgonline, staat een mooi stuk over de situatie met Kwakman en daar kan ik me helemaal in vinden. Eindelijk iemand die van zijn hart geen moordkuil maakt en daar moet je als die andere prof ook tegen kunnen. Alleen maar goed dit. Hij laat daarmee goed zien dat hij Groningen het beste gunt.Het wordt ook van hem verwacht en laten we wel zijn hij heeft geen vuile was buiten gehangen, hij gaf enkel aan wat iedereen al lang zag. En dan lees ik ook nog dat een zekere Patrick Haas op proef komt…

      /   Beantwoorden  / 
  36. theoreticus

    Gelukkig heeft Kwakman nu zelf ook door dat het niet handig was. Na een wedstrijd in de voorbereiding stond hij ook direct klaar met een opmerking over de slechte communicatie in het veld. Ik denk dan: als je direct na de wedstrijd al weet wat er mis ging waarom deed je er dan niks aan tijdens de wedstrijd? Hij heet blijkbaar niet voor niks Kwakman. ..Al ben ik zelf meer liefhebber van het type Jan Wouters ( in het veld een beest, na afloop de verlegenheid zelve), de Fc had wel behoefte aan ‘mondige’ spelers maar van collega’s negatief noemen wordt geen team beter.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      nou haal je dingen door elkaar, de slechte communicatie is een constatering en daar heeft huistra later ook Luciano om geslachtofferd . Zoveel nieuwe spelers in de verdediging dan zal er inderdaad beter gecommuniceerd moeten worden. Er wordt hier veel mee van gemaakt dan het is. Tsjonge het zijn voetballers die een flinke boterham verdienen, die moeten echt wel tegen stootje kunnen en zo ernstig was het niet eens wat Kwakman zei. Jan Wouters ik ben er van overtuigd dat hij in zijn periode de spelers voor rotte vis uitmaakte op het veld en trainingsveld.Zo een hiriaohnee, die maakt daar toch een stomme fout en dat vinden we allemaal niet zo heel erg… nou ik wel, je bent een rund als je op die plek op zo een manier een overtreding maakt. Kwakman zag en zei er wat over.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Hieraiej zal zo’n stomme overtreding in de toekomst, denk ik, niet weer maken, op die plaats althans. Verder dacht ik altijd dat de keeper, de muur neer zette bij een vrije trap, zo dicht bij het doel. Hoe is het dan mogelijk dat hij later zegt “Ik had geen zicht op de bal” terwijl moet hebben gezien dat er twee Roda spelers in de muur gingen staan. Dan hou je toch rekening met het feit dat daar de bal wordt gespeeld. Of zie ik dit verkeerd? Wie t’weet mag t’zegn.

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          Nu zou ik een lans willen breken voor al,die FC groningen spelers die dit seizoen een fout (gaan) maken: het hele sportgebeuren/presteren hangt van kansen en persoonlijke fouten aan elkaar. overtredingen, “nuttig” of dom, dot-van-een-kansen missen, rode kaarten, onsportief gedrag etc. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat van Loo wel heel nadrukkelijk onder een vergootglas gelegd wordt na die nederlaag/ en of hij zijn plaats als 1e keeper wel verdient…Ik hoorde Azing Griever op radio Noord voor die wedstrijd NB! zeggen, dat hij van Loo een 1e divisie keeper vind en dat hij ook vanwege z’n leeftijd niet veel meer bij zal leren..en dat FC groningen een probleempje heeft door een 5 a 6 wedstrijden met van Loo aan te kijken, met een dan ontstaan puntenverlies. Hiariej speelde stand-in voor geblesseerde back, en mag niet te hard veroordeeld worden op deze voor hem vreemde positie. Maar in het algemeen: mensen als Sparv (gele kaarten-vaak geschorst), of Pedersen(kansen missen, vaak geblesseerd) …ik bedoel: wat heb je eraan om zulke spelers zo af te maken na een of enkele wedstrijden. Veel clubs gaan kapot aan ruzie-sfeer tot in de kleedkamer of egootjes waardoor de spelers in het veld weinig over hebben voor elkaar, waarmee de teamspirit kapot kan…Nee, mensen…geef elkaar een hand, en laat FC Groningen gewoon een paar wedstrijden ballen naar vermogen, dan komt het goed. Overigens: Azing Griever (zelf keeper geweest) had aan het eind van de wedstrijd nog wel één opmerking over die eerste goal van Roda: “ik zeg absoluut niet dat het een fout is van van Loo” / zo kan het ook, bedoel ik maar.

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            kees oh positieve benaderaar van het voetbal en daarvoor hulde. Het gaat mij om het type overtreding, die was gewoon olie dom. Je drukt iemand niet ondersteboven op die plek, het sloeg echt helemaal nergens op. Of je nou rechtsback staat, spits of op het dak van het doel, je doet dat niet. Hij gaf Roda hiermee een kans op een goal. Dit was totaal onnodig en daarom ben ik er ook best wel pissig over. Kieftenbelt had in deze wedstrijd ook weer de nodige overtredingen nodig, alleen niet op die positie. Ik vind dat je als prof ook een beetje de logica van een overtreding in moet zien en dat kan Hiraohnee schijnbaar niet. Want dit was echt oliedom….en 1 met gevolgen….

              /  
  37. René

    ja, dat dacht ik ook altijd. Keeper moet tenslotte weten waar de bal valt. Laten we het een ongelukkig samenloop van omstandigheden noemen. Hiraohnee, is ook geen rechtsback, helaas was de personele bezetting nog niet van dien aard dat we het optimale elftal hadden. Ik snap de opmerking van Huistra dan niet helemaal dat we een bijna compleet fit elftal hebben, zowel de vaste rechts- als linksback waren niet fit genoeg. Ik had dan liever Van Dijk op rechts gezien ipv Hiraohnee, maar ook hij was niet fit….

      /   Beantwoorden  / 
  38. leutje weo

    volgens de Snor is Texeira al vastgelegd….weet iemand hier meer van (met bron?)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Heel Uruguay tot in Italië toe schreef er immers over, maar ik zie deze jongen -als ie komt- pas voor 2012 opgesteld worden, na de wintertransfers waar waarschijnlijk Matavz wel weer op de rol staat om te vertrekken. Ik zie FC Groningen wel steeds goed vooruit denken zoals met Jones, en in dat kader zie ik ze wel in staat om zo’n talent te willen inlijven (ook al kost ie een forse duit)

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        dan moeten ze wel overtuigd zijn van zijn kwaliteiten, want is zijn salaris nu niet extra hoog, omdat hij van buiten de EU komt?

          /   Beantwoorden  / 
        1. leutje weo

          als hij boven de 20 is wel, anders is het aan de FC en de speler om een salaris af te spreken.

          citaat:
          gepubliceerd op 14 mei 2002, bijgewerkt op 20 januari 2009
          Het minimale salaris dat voetballers van buiten de Europese Unie in Nederland moeten verdienen, is opnieuw gestegen. Clubs moeten nieuwkomers van twintig jaar en ouder tenminste 382 duizend euro per jaar betalen, anders wordt geen arbeidsverunning verleend. Voor spelers van achttien en negentien geldt een bedrag van 191 duizend euro.
          Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Werk en Inkomen.
          edit: Na drie jaar vervalt de eis van een minimumsalaris

            /   Beantwoorden  / 
          1. Rob Roy

            César David Texeira Torres, geboren 27/02/1991 te Salto Uruquay, aanvaller bij Defensor Sporting Club, is volgens Johan Derksen vastgelegd door de FCG. Het wachten is op de verkoop van Tim Matavs, die, weer volgens ‘de Snor’, nog deze maand verkocht wordt.
            Deze speler is dus al 20 jaar en zou dus het hoge bedrag van € 382.000,00 moeten gaan verdienen. Nu kan het zijn dat deze jongen, toen hij hier vorig jaar op stage is geweest, een voorcontract heeft getekend en toen akkord is gegaan met de toen nog geldende regel van betaling. Nijland en z’n handelsgeest kennende, zou het me niet verbazen dat er toen al spijkers met koppen zijn geslagen. Overigens staat deze jongen op een marktwaarde van € 100.000,00 en dat is dan toch wel een koopje, maar dat neem ik dan maar met eenkorreltje zout.

              /  
          2. kees

            Het is interessant om te zien dat Nijland’s handelsgeest steeds aan het licht komt: hij neemt verliezen (Femi, Metaj, Garcia), accepteert de markt ( Granqvist, Stenman ) en maakt soms echte klappers: Suarez, Berg, straks Matavz. In dit licht moet je deze David Texeira bij de laatste groep zien: binnen twee jaar voor 6 a 7 miljoen € de deur weer uit. Goede spitsen zijn gewild en dus duur.

            Als deze man een transfersom van ruim € 6 ton kost en een salaris van € 4 ton/jaar, dan is over een periode van twee jaar de investering van € 1,4 miljoen een schijntje vergeleken met die te verwachten opbrengst straks van € 6,5 miljoen…Er vloeit nog wel behoorlijk wat geld weg naar die investeerdersclub…maar dan nog!

            Hoewel natuurlijk niks zeker is, want hij kan ook z’n knie verdraaien, immers; de koopman Nijland is nog steeds actief.

              /  
          3. Rob Roy

            En de FC Groningen vaart er wel bij. Hulde voor deze man en zijn technische staf.

              /  
          4. René

            Klopt Kees en zoals Rob Roy stelt Groningen vaart er wel bij. Hij speelt het spel heel slim, rustig stap voor stap naar boven. Geen opgeblazen ego’s zoals bij Heerenveen en met een minimaal investering het maximale eruit halen.

              /  
  39. Thomas

    ik las vorige week fc Groningen moet europees voetbal halen,en dan maar hopen dat ze tegen een ploeg uit ijsland loten,ze zijn niet sterker dan een 2 bundesliga club,in nederland zijn er misschien 3 die europees een beetje mee kunnen,groetjes Thomas

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      ja right Thomas, als je een beetje had opgelet, dan had je geweten dat Groningen bijna Fiorentina eruit had geknikkerd. En het eigenlijk altijd wel aardig doet, europees. Dus ik weet niet wat je nu precies brabbelt

        /   Beantwoorden  / 
  40. Thomas

    dat ze europees niks te zoeken hebben,met deze tweede rangs spelers!!!

      /   Beantwoorden  / 
  41. Thomas

    Fiorentina is al weer een paar jaar geleden,dan kan ik ook wel AC MILAAN noemen,dat is verleden tijd hoor die zijn nu 3 klassen beter dan FC sorry

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      geen voetbalkenner begrijp ik al, ze hebben nooit tegen AC Milan gespeeld. Ik kies bij jou maar voor standje negeren. Wat een onzin brabbel jij.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Weer zo’n onnozele hals op dit blog. Kan zich beter richten op het wereldkampioenschap klosjepunikken. Heeft hij misschien meer verstand van dan van voetbal. Verder maar negeren, dacht ik zo!!!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. fcg1

          negeren werkt idd het beste

            /   Beantwoorden  / 
          1. diego

            dus reageren doen we toch :D

              /  
          2. René

            klopt Diego, het is zo moeilijk als zo een sukkel dingen gaat roepen die kant noch wal raken. Kijk hij doelt op Inter, maar ja als je AC Milan en Inter niet eens uit elkaar kan halen tsja hoe kun je dan iets roepen over voetbal in het algemeen. Het was toen 2-0 thuis, met de goal van o.a. Fandi en uit het drama in Bari… schoppen, slaan, intimideren. Een onderdeel wat de italianen destijds goed beheersten. En zelfs de uitslag had onze Thomas niet goed. Ik zal niet beweren dat ik verstand heb van de fc, echter ik durf wel te beweren dat onze thomas dat niet heeft…..

              /  
  42. Thomas

    hoe bedoel je fc ac milaan 3-1 thuis uit 1-5 geen voetbalkenner,rene & rob roy als jullie niks af weten van fc moeten jullie niet zo dom schrijven en hopen dat fc goed is ,jullie zien 3e rangs voetbal in groningen,

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ehm
      je bedoeld
      fc groningen – inter milaan 2 – 0
      inter milaan – fc groningen 5 – 1
      van 1983

        /   Beantwoorden  / 
    2. robfc

      Als je zo’n kenner bent Thomas, wie maakte de doelpunten in de thuiswedstrijd, waar werd de uitwedstrijd gespeelt, en waarom knipperden de Italianen niet met de ogen.
      Maar welke drie clubs bedoel je eigenlijk, die er in Europa wel wat van bakken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Rob, ik heb al 2 antwoorden gegeven. Ik denk niet dat hij weet wie de andere goal heeft gemaakt.. En ik ben eigenlijk ook wel benieuwd welke italiaan volgens hem in de thuiswedstrijd heeft gescoord…

          /   Beantwoorden  / 
  43. Thomas

    sorry jullie hebben gelijk !

      /   Beantwoorden  / 
  44. appie happie

    aWERBIJ 2-0 TEGEN MILAN in oosterparek.wie miste een panal dan toen voor de fc, en het was fandi niet???

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Beetje moeilijk getypt, maar ik begrijp het wel, Adrie van Tiggelen, schoot de penalty op Zenga.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark

        Doe goeie ouwe spijker! Vervolgvraag: Wie miste de penalty tegen Rot-Weiss Erfurt?

          /   Beantwoorden  / 
        1. robfc

          Dit is de slechtste europese wedstrijd ooit, en van Hans Westerhof moesten wij deze wedstrijd snel vergeten, en helaas dat heb ik ook.
          Dus ik gok: Hennie Meijer

            /   Beantwoorden  / 
          1. Mark

            In de 2e minuut… Milko Djurovski. Idd, slechtste ooit en zeiknat van de regen.

              /  
          2. Mark

            In de 2e minuut al 0-1, dat was het; die penal was later, maar wel mis.

              /  
    2. kees

      lingo!

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        een 5 of 6 letterig woord?

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          suares

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            ik zit er nu drie naar te kijken, wat is dit eigenlijk. Het is geen schwalbe, geen koprol, geen overtreding, geen… wacht een achterlijke gladiool zeg en dan zeker als je zijn reactie op suarez ziet

              /  
    1. theoreticus

      Ja dan zie je toch kwaliteitsverschil met Kruiswijks eigen doelpunt :-)

        /   Beantwoorden  / 
  45. Rob!

    Nu roda thuis al verliest van rkc wordt het helemaal een bittere nasmaak.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.