Het gaat weer beginnen!

Na een reeks nietszeggende en spanningsloze oefenpotjes tegen allerhande uitheemse en exotische tegenstanders gaat het vanavond eindelijk weer los voor FC Groningen. Al is de eerste tegenstander nog steeds exotisch genoeg want de reis gaat helemaal naar Kerkrade waar Roda JC Kerkrade de gastheer is.

Er zijn een aantal twijfelgevalletjes in de selectie van Pieter Huistra. Petter Andersson, Emil Johansson en Johan Kappelhof beginnen waarschijnlijk op de bank door lichte blessures of de naweeën daarvan. Tim Sparv zal door een schorsing sowieso niet in actie komen en ook nieuwling Matías Jones zit niet bij de selectie. Hij sloot vrij laat aan bij de groep vanwege de voorbereiding van het WK met zijn land Uruguay. Tot slot is Koen van de Laak nog niet inzetbaar, maar gaat het met de Brabander wel de goede kant op.

De vervangers van de zojuist genoemde krachten is redelijk eenvoudig in te vullen. Johansson zal vervangen worden door Lorenzo Burnet, Kappelhof door Tom Hiariej en Andersson door Nicklas Pedersen. Laatstgenoemde wist in de voorbereiding te overtuigen in een aantal wedstrijden en laten we hopen dat hij zijn vorm vast weet te houden en vooral ook eens een seizoen fit weet te blijven. Door de waarschijnlijke afwezigheid van Andersson zal nieuweling Kees Kwakman de aanvoerdersband dragen.

Maikel Kieftenbeld zal samen met Danny Holla het defensieve blok op het middenveld vormen. Hij is volledig uit beeld voor de positie van rechterverdediger en dat lijkt een goede keuze.

Het is dus niet helemaal zeker of de twijfelgevallen zullen spelen, maar dit lijkt de opstelling van vanavond te worden:

Van Loo; Hiariej, Ivens, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Holla; Bacuna, Pedersen, Tadic; Matavz.

De wedstrijd nabij België zal om 18.45 uur beginnen en staat onder leiding van Jan Wegereef.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

18 reacties op “Het gaat weer beginnen!

  1. meertn81

    ik kan niet wachten!!!!! Forza Grunn!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. kees

    Kwakman sprak vrijdag op F GroningenTV over een begin van de wedstrijd waar het voor beide ploegen aftasten wordt…en dat FC Groningen zoveel op balbezit wil spelen. Je mag er vanuitgaan dat zowel Holla als Kieftenbeld behoorlijk achteruit zullen leunen… dat lijkt mij niet ideaal, maar gegeven de afwezigheid van Sparven die handige topscorer aan de andere kant, is het hopen op een punt misschien wel het maximaal haalbare. Ik hoop dat ze wat gif kunnen laten zien, -vooral Bacuna en Matavz- die jongens van FCG: als je verliest heb je ook niks aan aftastend voetbal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. peetje

    Ik denk dat het geen hoog niveau Eredivisie voetbal wordt vanavond van beide kanten. Wel een spannende wedstrijd. Uitslag; 2-3…..2 goals van de aanstaande topscorer van Nederlands, Matavz met 2 assits van de koning van de assists, Tadic.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jaap"nou ja goed natuurlijk stam".

    Als je toch reeel bent, dan is de kans toch groter dat roda een goed resultaat haalt ipv groningen.
    De verdediging lijkt me niet van het niveau stenman grangvist.
    En dan ben je toch echt kwetsbaar. En de statistieken wijzen er ook niet op dat we daar zo maar winnen.
    Het is dan ook meer door een groen witte bril bekeken, wens van de gedachte, als er wordt gezegd: ik denk 2-3.
    Ik hoop echt dat groningen wint, of minimaal een gelijkspel.
    Maar alles begint bij een goed fundament. En als je toch ziet wat daar achterin loopt, dan hou ik mijn hart vast.
    En dan ook nog niet een ijzervreter andersson maar watje pedersen.
    Burnet ipv johansson, en hiariej achterin. Nou, dan kan ik alleen maar hopen dat de aanval meer scoort dan de aanval van roda.
    Heb er een hard hoofd in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      de uitslag weet je na half negen vanavond…ik hoop dat FC Groningen niet kapot gaat aan te voorzichtig/afstastend spel, want zonder Sparv kunnen er wel eens (te)veel ballen door de achterhoede moeten worden verwerkt, met die doeltraffende spelers van RODA(thuis)…maar ik blijf hopen op een gelijkspel.

        /   Beantwoorden  / 
  5. peter

    Vanuit Sunny Beach Bulgarije: Come on FC!

      /   Beantwoorden  / 
  6. René

    Ik ben vooral benieuwd naar Groningen zijn uitcomplex, zijn we daar nu eindelijks eens van af. Want Groningen uit en thuis is vaak een wereld van verschil. Daarnaast heeft Roda een heel aardige voorbereiding laten zien. Kan me de wedstrijd van vorig jaar nog pijnlijk herinneren en dan doel ik op onze thuiswedstrijd. De verdediging moet zich nog inspelen, communicatie loopt nog niet goed zoals Kwakman aangaf. Kortom het is wel een hele testcase zoals Huistra aangeeft. Ik ga dan ook niet automatisch er vanuit dat Groningen even 3 punten pakt. Wellicht kunnen ze ons verrassen. Want de kritiek op de verdediging is mijn inziens terecht, maar aan de andere kant zit er ook veel voetbal in dit elftal. In hoeverre is verdedigende zwakte de bottleneck? De degradatie kandidaat nummer 1 wat mij betreft excelsior wat speelde die gisteren een baggerwedstrijd, daar ontbreekt het echt aan kwaliteit. Forza Groningen

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Bwin online wedden geeft RODA een anderhalf keer zo hoge kans/ op winst dan een winst of gelijkspel van FC Groningen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. vinkensteijn

    Roda heeft sinds 2004 niet verloren op de eerste speeldag, dus………… ik zeg de dag dat dat weer eens gebeurt komt steeds dichterbij!! wat mij betreft vanavond! ik zeg 0-1

      /   Beantwoorden  / 
  8. Koos

    als iemand een goede live stream heeft, laat het dan ff weten. groetjes uit zuid-Italie.

      /   Beantwoorden  / 
  9. leutje weo

    @ koos, via eredivisie live kun je vor weinig geld een stream kopen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Koos

      niet in het buitenland…

        /   Beantwoorden  / 
  10. Duncan

    Sopcast downloaden!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Arie

    Ik hoop dat we winnen, maar met Holla en Kieftenbeld voor de verdediging gaat het heel moeilijk worden. Op de belangrijkste posities in het elftal worden de traagste spelers neergezet. Dit mag trouwens ook de technische staf zich aanrekenen. Ik zou bijvoorbeeld de komst van Lasse Schöne of Willie Overtoom toejuichen (Andersson zou dan naast Sparv kunnen spelen). Voorts is een extra linker centrale verdediger geen overbodige luxe (Kwakman zou dan bijv. een linie kunnen opschuiven). De linie met defensieve middenvelders is subtop-onwaardig. Gebeurt er niets dan zullen we voor de vijfde achtereenvolgende keer geen Europees voetbal halen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. leutje weo

      defensieve middenvelders subtop onwaardig?
      Sparv zou bij PSV of Twente niet misstaan hoor

        /   Beantwoorden  / 
    2. Nolio

      Dus jij gaat voor plek 6 of lager, en playoffs verliezen…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.