Selectie volledig fit voor ADO

Koen van de Laak is nog altijd herstellende van zijn kruisbandblessure, maar voor de rest is er geen pijntje te vinden in de selectie van Pieter Huistra. De concurrentie is met andere woorden moordend en de vraag is dan ook wat de opstelling morgenmiddag gaat zijn in het duel dat toch een beetje in het teken van revanche zal staan. ADO Den Haag komt langs en de play-offs liggen bij menigeen nog vers in het geheugen. Daarbij komt de ongelofelijke nederlaag van vorige week tegen Roda JC Kerkrade. Een voorsprong werd op kneuterige wijze nog weggegeven, maar het vertoonde spel in het eerste uur belooft toch veel goeds.

De opstelling dan… Ten opzichte van vorige week in België zou Johan Kappelhof de rechtsback positie kunnen gaan bekleden. Het was al opmerkelijk dat hij niet in de basis startte tegen Roda, naar mijn mening. Waarom kan een speler wel op de bank zitten als hij niet fit genoeg is om vanaf de eerste minuut te spelen. Hij kon ook gewoon 90 minuten mee doen met Jong Oranje en dus kan ik die keuze niet helemaal bevatten. Dat Tom Hiariej betrokken was bij beide tegendoelpunten maakt het allemaal nog extra zuur. Dat is en blijft een vraagteken. Datzelfde verhaal geldt van A tot Z voor Emil Johansson. Ook hij was niet fit genoeg om te starten, maar nam wel plaats op de reservebank waardoor Lorenzo Burnet speelde. Of Huistra de twee vleugelverdedigers gaat vervangen? We zullen het pas echt weten wanneer we morgen in het stadion zitten.

Het volgende vraagteken is het defensieve blok op het middenveld. Tim Sparv keert terug van een schorsing, maar Danny Holla functioneerde prima samen met Maikel Kieftenbeld. Het is de vraag of de Fin zijn afgelopen seizoen onbestreden plekje direct weer terug krijgt. Een klein stukje verder omhoog gaat het tussen Nicklas Pedersen en Petter Andersson. Ondanks dat Pedersen het met name in de voorbereiding bijzonder aardig heeft gedaan, zou het raar zijn om de aanvoerder niet op te stellen. Daarom ga ik er vanuit dat Andersson de voorkeur gaat krijgen.

Voor de rest lijkt er geen reden om de opstelling te wijzigen, en dus zullen Van Loo, Ivens, Kwakman, Tadic, Bacuna en Matavz gewoon spelen.

Pol van Boekel zal morgen de fluit ter hand nemen en geassisteerd worden door de heren Boonman, Ten Hoove en Abbink. Let er ook op dat de aftrap om 16.30 uur is in Stadion Euroborg…

Update: Timothy Derijck zal niet meedoen aan de kant van ADO. Zojuist werd bekend dat de Belg voor 750.000 euro naar PSV verkast.

 

 

 

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

31 reacties op “Selectie volledig fit voor ADO

  1. Jan

    Lees net op FCGonline dat bij de ochtendtraining IEDEREEN fit is!!!!!
    en dat de opstelling is:
    v.Loo
    Hierajie, Ivens, Kwakman, Burnet
    Kieftenbeld Holla

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    VERVOLG:
    Bacuna Andersson Matavs Tadic.
    Als IEDEREEN fit is lijkt me dat je het sterkste team moet opstellen!!!! tw.
    v.Loo
    Kappelhof Ivens Kwakman Johansson
    Kieftenbelt Sparv
    Bacuna Andersson Matavs Tadic

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Jij weet na 1 wedstrijd al dat met Kieftenbelt de sterkste opstelling is?

        /   Beantwoorden  / 
    2. diego

      en ik mis burnet
      die zat bij de 11 van de week bij de telegraaf
      en bij vi
      die moet gewoon opgesteld worden natuurlijk

        /   Beantwoorden  / 
      1. leutje weo

        zo sterk vond ik burnet niet (verdedigend gezien)…als we op basis van cijfers van de telegraaf een opstelling gaan maken staan alle oud-ajacieden er zeker in!

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          ik heb de voorbereiding gezien
          en vorige week
          en mijn conclusie is dat hij zeer leuk kan voetballen
          zowel verdedigend als aanvallend
          werkt hard
          dus ik die niet voor de telegraaf werkt en met een fc groningen hart kijkt
          zou hem zekers opstellen
          vooral ook omdat ik nog niet zoveel van johanson heb gezien
          wegens blessure

            /   Beantwoorden  / 
    3. mcm

      Om het sterkste team op te stellen heb je wel een paar wedstrijden nodig om te zien wie werkelijk de besten zijn. Misschien speelt Jones wel de sterren van de hemel tegen ADO als hij in de basis speelt, dat weet je niet .. Ik zou persoonlijk zelf nooit voor kieftenbelt kiezen en bacuna vind ik ook altijd maar mager.. Verder heb ik Kappelhof nooit zien spelen .. We zien wel wat Pieter op het veld zet, hij heeft in ieder geval genoeg keus !

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        bacuna wat mager? Je hebt vast de wedstrijd tegen Roda niet gezien

          /   Beantwoorden  / 
        1. theoreticus

          Mee eens (ik ben in een meegaande bui vandaag), zoals Bacuna speelde op de rechterkant is iets wat ik vorig seizoen gemist heb. Ik had altijd grote twijfels over hem en heb hem wel eens een verdwaalde zeehond genoemd maar sinds de nacompetitie en de voorbereiding heeft hij mij overtuigd en zijn plek in het elftal veroverd.

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            vond hem vorige jaar bij tijd en wijle ook niet sterk, maar tegen Roda vond ik hem 1 van de betere spelers… op eredivsie.nl staat nog wel een leuk filmpje over hem. Dus zijn prestaties magertjes te noemen hahaha..

              /  
          2. Duncan

            Bacuna gaat verbazen dit seizoen! Geldt ook voor Burnet en Kappelhof

              /  
  3. theoreticus

    ik vond Burnet in de 1e helft weergaloos, wat een voetballertje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

      Burnet is een goede aanvallende middenvelder naar mijn idee. Geen goede verdediger.

        /   Beantwoorden  / 
  4. René

    bij burnet heb ik een nog steeds een dubbel gevoel. Aanvallend meer dan uitstekend, verdedigend heb ik mijn twijfels

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Ik ben dan ook benieuwd naar zijn prestaties tegen een sterkere tegenstander. En jammer dat hij niet 30 cm langer is. Ben benieuwd of hij morgen tegen Verhoek speelt, schijnt dat mammie’s boy nog een twijfelgeval is.

        /   Beantwoorden  / 
  5. MartinWinschoten

    Als iedereen fit is dan moet van Dijk maar in het centrum. Desnoods rechts back. Voor de rest zelfde elftal als tegen Roda. Pedersen zal dan vervangen worden voor Anderson neem in aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      kan me goed voorstellen dat huistra niet teveel gaat sleutelen aan het elftal, ivm het goede spel tegen Roda… dus nee van dijk zal er niet in komen. Anderson gelukkig wel.

        /   Beantwoorden  / 
  6. appie happie

    oprollen dat een haag morgen..moet kunnen…op volle toeren..4-0..ik wacht af,heb er nu al zin in.

      /   Beantwoorden  / 
  7. peetje

    Staat binnen één half uur 2-0, het eerste uur tegen Roda was van een niveau dat hooguit nog 3 of 4 ploegen in de Eredivisie kunnen halen. En m.i. is ADO dit seizoen een ploeg dat rond de 12e plaats gaat eindigen. Misschien een beetje vroeg om te zeggen maar, Groningen wordt dit seizoen 4e (als Tadic en Matavz niet verkocht worden).

      /   Beantwoorden  / 
  8. appie happie

    het gaat zo als 2 seizoenen geleden binnen 20 min 3-0…of doe ik nu gek!!!???????

      /   Beantwoorden  / 
  9. dannykl

    aooie je doet niat gek ik zeg uit eindelijk wordt het 5 nul op rollen vuile haagse kinderen het word een heksen ketel vanmiddag let maar op

      /   Beantwoorden  / 
    1. dannykl

      appie bedoel ik

        /   Beantwoorden  / 
  10. meertn

    op Boerenmacht lopen ze al te roepen dat het nacompetitie wordt voor onze FC. LOL daarom post ik daar niks… ik zeg 4-0!

      /   Beantwoorden  / 
  11. appie happie

    boerenmacht is er gewest,ze lopen elkaar daar alleen maar aftezeiken…ik was mijn ww daar kwijt heb er diverse mails hee gestuurd om te vragen of ze even konden helpen enzo..maar geen reactie..kom daar alleen maar zo nu en dan om te zien wie, wie nu weer een grote bek geeft…fcgonline is veel beter…en naturlijk tammo hiero..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Die boernmachtclub kunnen ze beter opdoeken. Ze hebben een site waar je je voorspellingen in kunt vullen en daarbij punten kunt vezamelen.Vorig jaar was het al een zooitje waarbij je soms je voorspelling niet kon doen maar het is dit jaar helemaal van de zotte. We zijn al twee ronden in de competitie bezig en er is nog geen mogelijkheid de zaak in te vullen. Een rotzooi is het, weg ermee!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        ik heb al een tijd niet op boerenmacht gekeken en ik begrijp nu ook waarom, wat een negatief gezeik allemaal. Je zou toch verwachten dat je als supporter achter je club gaat staan. Ik kies voor 2 sites fcgonline en fcgroningen.blog.nl… ik wil achter mijn ploeg staan en kritiek prima, maar gelukkig wordt het hierdoor de meesten wel onderbouwd.Jammer wel dat Hiraohnee weer rechtsback is, er zijn toch betere alternatieven? Kappelhof of Van Dijk of zijn ze toch niet zo fit als wordt verondersteld? Ik verwacht een goede wedstrijd, er wordt lekker fel getraind, spelers reageren op elkaar, prima uitgangspunt voor de wedstrijd van vanmiddag. Ik ben benieuwd hoe dat met Verhoek gaat, want hij kon wel eens problemen gaan krijgen met zijn luier te verwisselen en let speciaal op zijn speen :-)

          /   Beantwoorden  / 
  12. appie happie

    idd ik stond er vorig jaar redelijk voor met mijn voorspellingen rond de top 10,echter 3 weken voor einde van seizoen,was ik mijn ww kwijt omdat mijn pc even raar deed…..vroeg om nieuw ww,maar nooit geen reactie…dus ik denk ook de boel daar maar opdoeken,omdat eigenlijk de helft van de reacties eigenlijk ook niet te lezen is..door de layout van de site..

    genoeg hierover….nu gaar weer over vanmiddag…

    hoop dat matavz een wereld wedstrijd speelt en iedereen verbazen zal.. met 2 of meer doelpunten…en dat suk er ook nog inkomt een ook scoort…

      /   Beantwoorden  / 
  13. theoreticus

    Laat de spenen maar thuis; geen Verhoek bij Ado.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Eigenlijk een beetje jammer, ik wilde hem juist een pak pampers aanbieden.:D

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Zoiets als “Ado heeft probleem met luiers, hierdoor kan Verhoek niet meespelen tegen Groningen”. Leuke tussenstand trouwens Ajax – Heerenveen 4-1

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.