Groningen revancheert zich op ADO

FC Groningen heeft vanmiddag in Stadion Euroborg de eerste drie punten van het seizoen kunnen bijschrijven. Het werd 4-2, onder andere door een hattrick van Tim Matavz.

De Sloveen maakte de zuiverste hattrick die er is: een doelpunt met rechts, één met links en eentje met het hoofd en dat allemaal in één helft. FC Groningen was met name voor rust oppermachtig en de defensie van ADO hielp de aanvallers van Groningen ook nog een handje. Ramon Leeuwin had duidelijk zijn dag niet…

Direct na rust zette Matavz zijn collega Leandro Bacuna (en niet Leonardo Bacuna zoals de speaker riep) vrij voor de keeper en zo kwam er een 4-0 voorsprong op de borden.

De discussie over de doelman zal echter niet verstommen na de wedstrijd. Brian van Loo ging gruwelijk de fout in en heeft zichzelf daar geen dienst mee bewezen. Ook het meevoetballen en de communicatie, waarvoor hij juist is opgesteld door Pieter Huistra, waren nu niet van hoogstaand niveau. Lex Immers profiteerde van het gestuntel en daarna was Groningen even van de leg. Een paar minuten later scoorde ADO wederom.

Daar bleef het echter bij. Met name nadat Tim Sparv binnen de lijnen was gekomen, was het offensief van de Hagenaars gebroken. Omdat Maikel Kieftenbeld zijn beste wedstrijd in Groningen-shirt speelde, zou het mij niet verbazen als hij komende week met Sparv het defensieve blok op het middenveld gaat zijn tegen NAC Breda volgende week. Maar dat is zorg voor later.

Petter Andersson verliet ook het veld met een rugblessure, zo leek het in elk geval. Het is te hopen dat het meevalt voor de Zweedse aanvoerder.

Door de overwinning is Groningen gestegen naar plaats zes op de ranglijst.

55 reacties op “Groningen revancheert zich op ADO

  1. robfc

    Juist geschreven, over Kieftenbelt, wat speelde hij een goede wedstrijd, maar ik weet niet of Huistra voor Sparv gaat kiezen, Holla speelt toch niet onaardig, Sparv is beter in het organiseren, en de rust bewaren, soms iets te rustig. Groningen speelde sterk, met soms speels gemak, en dat komt toch door het goede positiespel, van de middenvelders, en de backs, die toch steeds aanspeelbaar zijn, en ook onder druk een bal kunnen aannemen en fatsoenlijk kunnen combineren. Groningen oogt ook fit, waardoor ze snel en fanatiek zijn bij het jagen, en het terugveroveren van de bal. Een sterke basis om verder te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Ik ben altijd één van de grootste critici geweest van Kieftebeld op de rechtsback plaats. Nu zie je dat hij op het middenveld veel beter tot zijn recht komt. Hij speelde gewoon een goede wedstrijd.

        /   Beantwoorden  / 
  2. René

    wat vonden jullie van Hirahohnee? Ben ik de enige die niet enthousiast was over zijn bijdrage? Ik vond dat Ado wel akelig veel ruimte had aan zijn kant en dan de stomme fout tegen Roda, die de inleiding voor de 1e goal. Ik kan niet wachten op Kappelhof of Van Dijk op die kant. Verder een goal tegen is niet erg, maar wel dat het team daardoor zo snel verslapt. Verder speelt Groningen uitstekend en heeft Ado weinig uitgespeelde kansen gehad. Matazv zou volgens iemand hier niet scherp zijn, nou diegene zegt nu denk ik niets meer over Matazv :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Daniel

      Gekke gedachte tijd: Johansson op rechts? Burnet heeft laten zien een waardige opvolger te zijn van Stenman (deze wedstrijd), dus waarom zou je hem wisselen -iets waar Huistra sowieso niet van houd-

        /   Beantwoorden  / 
      1. theoreticus

        Ja een hele gekke gedachte. Wat dacht je van Enevoldsen op doel?

          /   Beantwoorden  / 
    2. Nolio

      Hiariej speelde een prima wedstrijd! En Van Dijk zet je niet rechtsachter. Die zet je of in de centrale verdediging of je zet hem voorin om te rammen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        oh dan heeft Huistra dus raar gehandeld door hem 2 keer rechtsachter te zetten. Hij deed dat trouwens prima…

          /   Beantwoorden  / 
  3. Daniel

    Goede eerste helft, maar jammer dat ze niet (zoals tegen Willem II 7-1) doorzetten in de tweede helft om er een show van te maken. Het was wel duidelijk dat Groningen de overheersende ploeg was en zette die overheersing ook om in doelpunten; 6 miljoen bovenop de vraagprijs van Matavz :) ? Die eerste tegengoal is gewoon slechte communicatie tussen verdediging en keeper, gebeurde al eerder toen Kwakman en Van Loo tegen elkaar aan botste toen ze beiden voor de bal gingen.. Vroeger riep iemand dan “Los!” volgens mij(?), ik denk eerlijk gezegd dat je met Kwakman niet de goede vervanger hebt binnengehaald voor Granqvist qua mentaliteit en organisatie. Ze hebben de hele voorbereiding samengewerkt en dan zou dit toch al moeten zijn verholpen. HSV thuis maakte het duidelijk, iets wat Huistra ook zei in z’n interview na de wedstrijd, maar er is niet echt grote vooruitgang geboekt.

    Mensen hebben het altijd over Scheerenveen met de “beste voorhoede van Nederland”, maar volgens mij moet dat Friesland zijn, want de echte bazen lopen in een Groen-Wit shirt: Tim Matavz en Dusan Tadic.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Kwakman speelde een prima pot, ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien en weet je wat mij opvalt bij zo een slechte verdediging dat de tegenpartij nauwelijks uitgespeelde kansen krijgt. Tegen Roda niet en ook niet tegen Ado.

        /   Beantwoorden  / 
    2. jk

      Als v. Loo los had geroepen was Immers er ook wel voor gekomen. Blunder van v. Loo en slecht gedekt door Anderson

        /   Beantwoorden  / 
  4. Nolio

    Komt er azijn uit je plassertje? Tegengoal vandaag was slap, een collectief gebrek aan concentratie, of hoogmoed, zoiets. Kwakman speelde hartstikke goed. Uitstekende vervanger van Granqvist (die ook wel eens iets fout deed namelijk).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

      Deze hierboven was voor Daniel.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Wat ik bedoel is: Granqvist communiceerde beter dan Kwakman nu doet, dat is iets waar hij aan moet werken. Want eerlijk is eerlijk: Kwakman speelde een goede wedstrijd vandaag.. Of klinkt dit ongeloofwaardig uit mijn mond :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          is nog ff wennen joh van kwakman
          maar komt vast wel goed dat communiceren

            /   Beantwoorden  / 
        2. Tammo80

          Ik ben het niet met je eens dat Granqvist beter communiceert dan Kwakman. Die Volendammer heeft 90 minuten lang zijn bek open.

            /   Beantwoorden  / 
          1. robfc

            Ala ik dan kijk wie er actief zijn, dan ik Kwakman, Andersson, en Tadic nadrukkelijk aanwezig in het veld, dat moet toch ook genoeg zijn. In iedere linie een actieve regelaar.

              /  
  5. Jan

    Goede gedachte Johansson op rechts en Burnett laten staan. Verder a.u.b. Sparv i.p.v.Holla, die loopt als een drol te voetballen,verkeerde passes en lopen in het zelfde tempo,net een schildpad!!! Kieftenbelt was ook goed als bal afpakker. En geef mij toch maar Luciano op goal,want die van Loo maakt elke wedstrijd fatale fouten en brengt alleen maar ONRUST.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Hoe kun je het een goede gedachte vinden om een linksback rechtsback te laten spelen? O, ik weet het al ; jij bent Marco van Basten!

        /   Beantwoorden  / 
  6. gradje

    Heerlijk, die non-communicatie. Luciano vraagt zich nu af, of hij alleen een slechte communicator is dan Mr. van Loo die ook nog eens GEEN snelle spelhervattingen vertoont + nog geen bal op de geplaatst kan krijgen. Kwakman deed het evenals Kiefetenbeld uitstekend, Bacuna was na z’n doelpunt moe en rijp voor vervanging maar de trainer liet hem staan, terwijl ik (en mogelijk meerdere) Suk wel es aan het werk wilden zien (dan een Publiekswisssel voor Matavz ?)

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Het is een kwestie van tijd, als het team zo goed speelt, als op dit moment, kan Luciano zo weer ingepast worden, Luciano, is natuurlijk een betere keeper dan van Loo, maar was eind vorig jaar slecht, en heeft het in de voorbereiding iets minder gedaan, waardoor het verdedigend niet vlekkeloos liep, Huistra heeft gekozen voor degelijkheid, maar ook van Loo toont alweer onzekerheid, en de degelijkheid is dan ver te zoeken, zoals ik al zei, een kwestie van tijd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arjan

        Wij hebben 2 zeer matige keepers.
        van Loo pakt geen punten voor je en is een modale keeper, Luciano kan bij flagen erg goed keepen maar is ook niet constant.
        Volgens jaar van loo weg doen en een goede sterke keeper voor terug halen.
        Cillessen is het te laat voor die zal naar ajakkes gaan maar een Piiet velthuizen was wel een goede of contante keeper geweest voor Grunn

          /   Beantwoorden  / 
        1. robfc

          Maar deze jongens zijn te duur, Cillissen heeft contract tot 2014, om dat af te kopen, dat is veel te veel geld, daar heb ik liever goede spelers voor terug. Velthuizen, wil zich alleen in de kijker keepen, om weer naar het buitenland te gaan, dan blijft Tython nog over, maar ook deze keeper heeft nog een lang contract. Groningen moet gewoon goed scouten, waar transfervrije keepers rondlopen, en deze nemen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. robfc

            Tyton wordt gelinkt met PSV, en dat kan ik mij best voorstellen, maar ook dit gaat om een bedrag van 2,5 miljoen.

              /  
          2. arnelio

            Van loo stijgt anders wel een aantal plaatsen op de lijst van beste 1e keepers in Nederland…

            Cillissen naar Ajax, Tyton naar PSV.

              /  
  7. FCG1990

    Groningen speelde weer een goede wedstrijd en in tegenstelling tot vorige week maakte ze nu wel de (meeste) kansen af, al mochten die 100% kansen van Tadic er ook in. Maar waarom zat Kappelhof op de tribune? Hij is toch als het goed is de 1e rechtsback van Groningen? Of vindt de medische staf dat Kappelhof nog niet 100% fit is en dat hij deze week al genoeg gespeeld had met Jong Oranje?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Ado speelde erg zwak achterin, en daar maakte Matavz dankbaar gebruik van. Maar de defensie van Groningen maakte opnieuw geen goede indruk.

      Mijn cijfers: van Loo 5, Hiarriej 6, Ivens 6, Kwakman 6, Burnet 7, Holla 6,Kieftebeld 7, Tadic 7, Anderson 6, Matavz 8, Bacuna 7.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        toch altijd leuk die cijfers, ga ook een keer meedoen:

        Mijn cijfers: van Loo 5, Hiarriej 3, Ivens 6, Kwakman 7, Burnet 8, Holla 6,Kieftebeld 8, Tadic 9, Anderson 6, Matavz 8, Bacuna 7.

        hahaha schijnbaar ben ik de enige criticus over hirahohnee, wat liet die man een gaten liggen… bij de 2e goal ado kon de man die hij toch echt had moeten hebben, gewoon aannemen, schieten en daar volgde later de goal uit.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tammo80

          Tadic een 9? Toch niet op basis van de tweede helft want toen kwam er nog maar weinig goeds van hem vandaag…

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            2 helft 4-0 en dan is het voorstelbaar dat je als team het meer laat lopen, dus ook Tadic, maar wat heb ik van die man genoten in de 1e helft.. Wederom zo belangrijk in dit elftal, dus 2e helft minder (wel logisch)

              /  
    2. robfc

      Heb je de bank van Groningen gezien, Enevoldsen, van Dijk, Suk, Sparv, Jones, Pedersen,Johanssson, denk ik dat je als Kappelhof snel gezien bent, die krijgt een basisplek op zit op de tribune. Je kunt met Hieraije en Kieftenbelt op rechts spelen, en dan heb je aan twee verdedigers op de bank genoeg, als je ook nog Sparv op de bank hebt zitten.
      Maar wat mag je toch blij zijn met deze spelers, die op de bank zitten. Als je dit vergelijkt, met wat ADO heeft zitten op de bank, dan schieten toch de tranen in de ogen. Maar dat geldt voor meer clubs in de eredivisie, en daarom kunnen we gewoon weer mee doen om de bovenste plaatsen.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Noordeling

    Krijg ik dus toch gelijk, Psv wil Matavz.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      PSV, wil al een tijdje Matavz, maar Matavz wil denk ik niet. Maar voor Matavz ben ik niet bang bij PSV, die komt er daar ook wel, en een transfer naar het buitenland vergooi je niet door naar PSV te gaan, maar Nijland zou toch echt een bedrag van 10 miljoen vragen als PSV belt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arjan

        Zo heeft Groningen zelf ook al gezeten, was het niet in de laatste 2 jaar van jans?? Maar een goeie bank hoor wil ik niets van zeggen maar had er nog graag een goede centrale verdediger bij willen zien zodat Kwakman kan doorschuiven naar de plek van Femi.
        Vind het verdedigend aardig zwak allemaal.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Henk-jan

    Lees net op VI dat PSV Intresse in matavz heeft, als Pieters weg gaat dan is er geld voor matavz. Hoop van harte dat dat niet doorgaat en we matavz in de winterstop voor veel geld naar buitenland kunnen laten gaan….

      /   Beantwoorden  / 
  10. Henk-jan

    Mag van mij nog wel meer, hoe verder naar sluiting transfer markt hoe hoger de prijs. Vindt het ook vaag dat de markt niet sluit bij begin competitie. Zorgt voor een hoop stress en onrust en is niet goed voor het team. Als matavz weg gaat komt texera waarschijnlijk, maar Hoelang heeft hIj nodig om te wennen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Hij schijnt een groot talent te zijn, misschien heeft hij maar een week nodig, dan is het genoeg.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Arjan

    Ja ja ja Talenten genoeg jongens maar we willen toch ook een keer verder!! het is 15 Augustus als Groningen Matavz naar psv laat gaan dan zeker minimaal 9 miljoen vragen.
    Texera staat er echt niet direkt en bij een vertrek van matavz gaat dat ons doelpunten kosten met als gevolg wat meer verliespartijen dan we willen en dan zie ik de reacties hier al weer langs komen.
    Straks komt er ook een schiere club voor Tadic, nou als hij dan ook weg gaat zijn we aan de aap gelogeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  12. René

    de geruchtenstroom blijft stug volhouden dat Texeira komt, maandag wordt nu verondersteld. Kan me voorstellen dat Matazv flink in de belangstelling staat, zeker na de golden hattrick. En ik zie Tadic nog niet vertrekken. Al met al hebben we vandaag uitstekend gepresteerd, de verdediging valt heel erg mee, heb genoten van Burnet vandaag. Kwakman speelde sterk en Ivens vond ik al weer beter spelen. Rechtsback positie blijft een zorgenkindje, waarom Kappelhof niet speelde? Het feit dat het na de 4-0 minder begon te lopen, dat ligt niet aan de verdediging, maar aan het gehele elftal. Men verslapt, gaat niet meer door op de bal en gaat laconieker met kansen om. Ado kon er alleen maar in geloven, omdat Groningen dat toeliet, net als tegen Roda. Kappelhof erin, hierahohnee op de bank of tribune en dan gaat het allemaal helemaal goed komen. Groningen heeft een sterke selectie en ja ik heb liever Luciano op doel, want van Loo maakt bij tegenslag een veel te onzekere indruk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      En wat als Ruiz vertrekt naar Tottenhum Hotspur dan lijkt me Tadic de ideale man om hem te vervangen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        De nood is toch niet zo hoog, dat Groningen ze alle twee laat lopen. Maar ik lees dat PSV 7 miljoen over heeft voor Matavz, omdat Groningen dit bij Napoli ook vroeg, maar dit vind ik kolder, het is vraag en aanbod, en als je 7 miljoen kan vangen voor een gemankeerde back, dan is Matavz in mijn ogen 12 miljoen waard.

          /   Beantwoorden  / 
      2. René

        Ruiz en Tadic zijn heel verschillende spelers… ik zie hem dan niet naar Twente gaan. nee ik verwacht niet dat hij weggaat

          /   Beantwoorden  / 
  13. Ruud

    Vind Kwakman toch niet de centrale middenvelder die we nodig hebben ,zekker in combimatie met Ivens.
    De communicatie tussen van Loo en de rest loopt ook stroef.
    Bij elke bal die de beste man krijgt loopt mij het dun uit de broek.
    Wat een rustpunt.
    Kan die kappersbon in de rust trouwens niet een keer aan van Loo gegeven worden, misschien dat als hij sneller oogt , hij ook beter keept.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Hij heeft er al iets afgehaald, maar dat haar valt slecht, doordat deze keeper erg afgetraind is. Hij doet zo zijn best om een goede keeper te worden, maar hij mist bepaalde talenten, maar misschien kan deze keeper zijn recensies hier eens lezen.

        /   Beantwoorden  / 
  14. marcello

    ik heb de eerste helft genoten van het combinatie voetbal en de mooie goals iedereen heeft hard gewerkt en eigenlijk heeft groningen maar weinig weg gegeven achterin op een paar foutjes naar
    waar ook die 2 tegen goals uit voort kwamen
    bacuna is nu veel meer dreigend op recht vind hem beter uit de verf komen op rechts dan enevoldsen maar we zullen zien en dat kleine mannetje achterin overgenomen van ajax kan zo niet op zijn naam komen zou ook wel een positie door kunnen schuiven technisch
    vaardig en snelle speler maar niet kop sterk dreigen voorin
    bacuna had al gezegt dat er veel concurentie is meer dan vorig seizoen dus dat moet de spelers nog meer motiveren extra hun best te doen met alles een mooie wedstrijd gezien volgende week nac uit

      /   Beantwoorden  / 
  15. theoreticus

    Ik vond de ploeg beter dan het publiek, het was weer erg stil. Helaas kunnen we nog een hoop leren van de Roda supporters, die lui hebben vorige week hun ploeg naar de overwinning geschreeuwd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

      Inderdaad! Op den duur hoorde ik wat vogeltjes tjilpen. Die zaten vermoedelijk ergens buiten de stadionmuren in alle rust te genieten..

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      dat is ook wel logisch, de situatie is toch anders. Vanuit een achterstand, gaat het publiek er achter staan. Bij een voorsprong die slinkt houdt menigeen zijn hart vast. Logisch dus.

        /   Beantwoorden  / 
      1. theoreticus

        Ik wijt het aan de bouwvak anders heb ik te vaak in onlogisch gezelschap op de tribune gezeten.

          /   Beantwoorden  / 
  16. theoreticus

    Ik vond die fout van Van Loo onbegrijpelijk voor een keeper op dit niveau. Zo uitkomen zie je zelfs niet bij de amateurs. Fijn om te weten dat er een keeper staat die je vroeg of laat punten gaat kosten. Geeft ook aan hoe verschrikkelijk slecht Luciano momenteel is dat deze lange klungel de voorkeur heeft. Het is te hopen dat het bij deze ene blunder blijft maar gerust ben ik daar niet op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      bij die vrije trap tegen roda maakte hij ook een fout
      gister ook
      das 2 wedstrijden waar hij een goal tegen krijgt die te stoppen was als hij goed reageert
      gister komt hij zo uit dat hij achter de speler van ado komt
      als hij dan al uitkomt kom dan voor die speler
      hij zag hem aankomen en toch reageert hij daar niet op
      maar ja denk dat luciano wel weer een kans krijgt
      huistra zal dat ook wel zien
      en waarschijnlijk op zijn keus terug komen

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      waar baseer je het op dat Luciano nu zo verschrikkelijk slecht zou zijn?

        /   Beantwoorden  / 
  17. theoreticus

    Op de aanname dat de beste keeper speelt en dat is , alles meegewogen incl. communicatieve capaciteiten, van Loo , die ik niet best vind. Waaruit dan volgt dat Luciano dan wel heel slecht moet zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Goeie uitleg, maar ben het niet met je eens dat Luciano slechter is dan van Loo.Deze knaap moet gewoon als stand-in voor Luciano aanwezig zijn en hem vervangen bij b.v een blessure en anders mooi op de bank neerzetten.

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      je geeft goed aan dat het een aanname is, Luciano heeft een mindere periode, echter is een veel betere keeper dan van Loo. Ik ben nog steeds er van overtuigd dat Luciano een uitstekende keeper is en ik zie hem graag terug in het doel. Luciano laat zelf merken dat hij het begrijpt en het weer moet laten zien, Goede instelling.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.