Groningen vervolgt goede eerste helft weer niet

Net als tegen Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag heeft FC Groningen een goede eerste helft laten volgen door een beduidend mindere tweede. Een 0-2 ruststand via Leandro Bacuna en Petter Andersson werd na de thee weggegeven tegen NAC Breda: 2-2.

Groningen was voor rust heer en meester maar liet weer de kaas van het brood eten. En dat dit drie keer op rij gebeurt baart toch wat zorgen.

FC Groningen is momenteel terug te vinden op plaats zeven met vier punten uit drie wedstrijden.

57 reacties op “Groningen vervolgt goede eerste helft weer niet

  1. jvantilt

    Ik kan me gvd ontzettend kwaad maken. Jesus wat een kutploeg om op zo’n knullige wijze de winst uit handen te laten glippen.
    Psychiater erbij?

      /   Beantwoorden  / 
  2. fcg fan

    1e helft gewoon weer goed gevoetbald, maar wat gebeurd er nou steeds in de rust?

      /   Beantwoorden  / 
  3. MartinWinschoten

    Geen woorden voor…..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Noordeling

    Groningen blijft kwetsbaar bij balverlies en de omschakeling. Bij beide tegendoelpunten stonden beide backs wel erg ver van de situatie af. Hoewel er natuurlijk fouten op het middenveld aan vooraf gaan. Het probleem bij de Fc is dat het centrum niet echt snel is en de 3 verdedigende ook niet. (Kieftebeld,Sparv,Holla) In balbezit is het allemaal prima en staat het elftal goed. Maar dit hadden net als tegen Roda gewoon 3 punten in het knipje moeten zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Henk Boskamp

    Slechtste man van de wedstrijd: Kuipers; wat een drama van een “onpartijdige”. Die Koenders was alleen al goed voor 3 x geel tegen Tadic. Ik zie sommige spelers van NAC dingen doen onder de ogen van de scheids (Schilder, Lurling, Gorter) en hij doet helemaal niets. Veel met twee benen inkomen, steeds vasthouden. En dan Groningen voor twee lulligheden geel geven. Beste man op het veld: Kieftenbelt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Ik denk dat we met Bacuna niet mogen klagen dat hij geen rood heeft gekregen, had zo maar gekund.

        /   Beantwoorden  / 
      1. theoreticus

        Blij zijn? Man, die 1e gele kaart sloeg nergens op!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Noordeling

          Gewoon een gele kaart die kunt je geven. Kijk maar eens goed terug naar de herhaling, hoewel ik inderdaad overtredingen heb gezien van Nac die ook bestraft had moeten worden.Maar de spelers van de Dc moeten in de spiegel kijken, ze hebben het zelf weggeven. Kijk maar naar beide tegendoelpunten, niet dicht genoeg op de man, te weinig bezieling, en onvoldoende snelheid. Men een traag centrum heb je er een snelle verdedigende middenvelder voor nodig die de evt. gevallen gaten dicht, en zo’n speler heeft de Fc niet. Sparv, Holla en Kieftebeld zijn niet de allersnelsten.

            /   Beantwoorden  / 
    2. robfc

      Tadic, is wel een slim mannetje, door iedere keer maar weer met zijn handje aan zijn tegenstander te komen, hij is dus niet helemaal onschuldig bij zijn duels. Maar inderdaad, Koenders had eerder beboet moeten worden, en dan wordt het wel iets makkelijker.

        /   Beantwoorden  / 
  6. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

    We hadden verdorie gewoon 9 punten moeten hebben en gedeeld boven aan moeten/kunnen staan.
    Met hamburg in de voorbereiding erbij, is dit de 4 e keer dat we de 1 ste helft goed spelen en domineren, kansen creeren, en scoren, maar even gemakkelijk weer weggeven.
    Aanvallend en qua veldspel en positiespel speelt groningen goed, maar daar achterin mist degelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Het is te kort door de bocht om de achterhoede de schuld daarvan te geven, het gaat mis vanaf het middenveld en het niet meer winnen van duels, dan moet Groningen achteruit voetballen en dat kunnen ze niet echt goed. Ik had niet veel aan te merken op de achterhoede, net als in de voorgaande duels. Bacuna speelt meestal een ijzersterke 1e helft en valt ver terug in de 2e. Dat zie ik trouwens bij meerdere spelers terug. Is Groningen niet fit genoeg? Je laat je toch niet zo gemakkelijk overrompelen? Ook in deze wedstrijd weer genoeg kansen. In dat opzicht doet Groningen het in uitwedstrijden stukken beter dan vorig seizoen, echter het blijft een raadsel waarom een ploeg zo gemakkelijk kan terugkomen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Mark

        Nee, Groningen begint de tweede helft steeds door iets verder achteruit te verdedigen. Dat krijg je als de voorhoede denkt: we maken de 0-3 en de achterhoede denkt: maar we willen wel graag de 0 houden. Vervolgens gaat het ook op het middenveld mis. Het speelveld was soms wel 30 meter langer dan in de eerste helft.

          /   Beantwoorden  / 
        1. supporter

          Ben ik helemaal met je eens. Door deze houding ontstaat er veel te veel ruimte op het middenveld. Als hier dan mensen met de bal gaan lopen en balverlies leiden dan gaat het fout. Dan lopen de linies veel te ver uit elkaar.

            /   Beantwoorden  / 
  7. robfc

    Als Brands voor Matavz kwam, dan maak ik mij geen zorgen. Tim is nog niet echt constant, als je vandaag met vorige week vergelijkt, vorige week superscherp, en nu net als tegen Roda, wat bleekjes.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Dennis

    Pedersen had die kopbal ook wel wat beter mogen plaatsen zeg, wat een kans!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Die moet er inderdaad gewoon in, maar ja Pedersen is een aardige voetballer…..maar het is bijna altijd net niet. (onvoldoende bezieling, onvoldoende scherp, te vaak geblesseerd)

        /   Beantwoorden  / 
  9. noord

    Wat ik al steeds roep grunn gaat het dit seizoen niet redden, en word op het eind van de rit 9e.hahahahaha

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      hoe noemen ze jou ook alweer? Een roepende in de woestijn, ja dat is het…. succes met roepen

        /   Beantwoorden  / 
      1. noord

        Tsja alweer zo,n domme nepduitser die er niks van begrijpt, grunn word 9e hahahh.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Nolio

          Dat is nog altijd stukken beter dan een Hoerenveen bijvoorbeeld. Die rommel zou wel eens kunnen degraderen. Ik hoop het van harte.

            /   Beantwoorden  / 
        2. René

          nepduitser?

            /   Beantwoorden  / 
  10. Boer

    Het was weer een typische groningen-uit wedstrijd. het is traditie…

      /   Beantwoorden  / 
  11. meertn

    weinig woorden voor, het meeste is al gezegd. maar wat ik niet begrijp, ik zie Pedersen en van Dijk warmlopen… Waarom in godsnaam Pedersen er in brengen als je een stormram als van Dijk hebt? Kan iemand dit uitleggen of kan alleen Huistra dit?

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      De wedstrijd is op dat tijdstip net weer in handen van Groningen, dan kan je niet een stormram brengen, om nog iets te forceren, Groningen was de grip op het middenveld al kwijt, en als je dan weer alles open gaat gooien, kun je ook met 0 punten terug in de bus zitten. Maar ik ben het met je eens, Pedersen is geen alternatief, je kunt dan beter Suk of Jones brengen.
      Maar wat mij verder opvalt is, dat Sparv in het spel van Groningen wel rust kan brengen, maar dat hij zo traag opereerd, Kieftenbeld, is veel agressiever en sneller, waardoor deze combinatie niet erg goed werkt. Kieftenbeld, is op dit moment een verademing om te zien, en zoals hij nu speelt, is hij degene, die het team aandrijft. De verslapping na rust heeft daar misschien wel mee te maken, de eerste helft is iedereen zo gedreven en actief, dat men bij een voorsprong, eerst weer in het ritme moet komen, doordat zij van Huistra behoudend moeten beginnen. Hier maken ze de fout, de energievretende taktiek, moet direct weer opgepakt worden, en aangevuld worden met vers bloed na 55 tot 60 minuten. Als je de tegenstander het idee geeft, dat ze achterin geen 1 op 1 kunnen gaan spelen, en dat er niets te halen valt, verlies je deze wedstrijden ook niet meer. Want mocht er wel ruimte komen, dan scoor je zelf ook nog wel de extra treffer.

        /   Beantwoorden  / 
      1. meertn

        ik kan me goed vinden in deze uitleg :) valt me op dat Jones binnengehaald werd als 1 van de beste aankopen, maar nog steeds op de tribune moet zitten. wil hem eigenmlijk wel eens in actie zien!

          /   Beantwoorden  / 
  12. Jan

    Wat vorig seizoen ook vaak gebeurde is nu steeds weer zo,
    2e helft vallen ze steeds ver terug. Zal het ook iets met een
    slechte conditie en daardoor missen van inzet en scherpte
    te maken hebben????? Deze trainer is een van de weinige trainers
    die nooit met de ploeg een bosloop of iets dergelijks doet,wat bij Jans wel regelmatig gebeurde en je kan zeggen wat je over Jans vind,
    maar conditie hadden ze toen wel!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Nou ik vond dat ze conditioneel onder Jans ook ondermaats waren. Huistra heeft als één van de doelstellingen de fitste ploeg van de Eredivisie te worden…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Ook gisteravond zag je weer,net als bij Roda, hoe labiel deze ploeg is.In de eerste helft gaan ze als een razende tekeer, creëren kansen en spelen mooi voetbal.Maar dan,dan komt de tweede helft. Als een stel angsthazen komen ze het veld op,denkende, was het maar alvast afgelopen.Vervolgens worden ze door een ploegje uit Breda, wat eigenlijk niets voorstelt,volledig overlopen.En dan wordt er door iedereen geschreeuwd “Wij gaan Europa in”. Nou zal ik dit vertellen, als dit zo blijft voetballen, komen we niet eens in het linkerrijtje.Hier is iemand die z’n bedenkingen heeft bij de fitheid van de ploeg. Hier plaats ik ook een vraagteken bij, als je ziet hoe de mannekes er de tweede helft bijlopen.De zweep erover zou ik zeggen.Volgende week AZ thuis, zal een zware dobber worden.We hebben nu drie zwakke broeders uit de Eredivisie gehad en krijgen nu de iets beter voetballende clubs zoals genoemde AZ en o.a Scheerenveen. Ik hou m’n hart vast.Één troost hebben we, die friezen staan op de laatste plaats (maar hebben wel 020, FC Twenthe al gehad). Zou het dan toch iets met conditie te maken hebben? (Huistra/Jans.

          /   Beantwoorden  / 
  13. jvantilt

    Conditioneel ziet het er inderdaad nog niet goed uit. De tegenstander vast blijven zetten kost conditie. Voeg daarbij toch het relatieve gebrek aan snelheid bij verdediging en middenveld…

    Als je op dit moment al zulke kostbare punten laat liggen tegen relatief zwakkere tegenstanders, dan houd ik mijn hart vast.
    Voeg daarbij nog het aantal gemiste kansen en je ziet dat fc meer middenmoter is. En misschien nog wel minder als Tasic en Matavz vertrekken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      dit is toch zo typisch Gronings, meteen totaal negatief denken. We hadden nu 9 uit 3 moeten hebben! Groningen overheerst in elke wedstrijd en inderdaad zoals ik eerder aangaf is het de vraag hoe fit deze ploeg is. Maar Groningen heeft ook pech, echt de eerste kans van de tegenstander vliegt er zo maar in. Ik maak me dan wel zorgen om de omschakeling. Toch zag ik gisteren ook lichtpunten, na de 2-2 had Groningen de wedstrijd weer in zijn zak en had toen moeten scoren. Tegen AZ is het natuurlijk een andere wedstrijd en Groningen heeft vooral moeite tegen ploegen die opportunistisch gaan voetballen, zo voetbalt AZ, Ajax, Twente enzo niet. Ze zullen echter wel iets moeten gaan doen aan dat deze onzin, want laten we wel wezen ze hebben wederom de 3 punten laten liggen en dan mag Groningen zichzelf aanrekenen. En de eerste gele kaart van Bacuna sloeg echt nergens op, zeker niet zo snel in de wedstrijd. Waarom die speler van NAC zoveel overtredingen op Tadic mocht maken is mij een raadsel. Ik zie genoeg lichtpunten, echter is er nog genoeg werk aan de winkel…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        @rene,
        Om met de trainer z’n woorden te spreken…..Dit was weer een leermoment!!!!!!!
        En zo volgt het ene leermoment op de andere.

          /   Beantwoorden  / 
        1. René

          daar word ik trouwens wat moe van, dat is het meest gebruikte woord van Huistra volgens mij. Leren ja, en nu aktie omzetten in daden

            /   Beantwoorden  / 
  14. gert

    Ik wil graag de mensen even horen die riepen dat Anderson snel een nieuw contract moet krijgen, deze wedstrijd verlies je echt voor 100% door hem. Wat gevaarlijk balverlies steeds op het middenveld hij speelde nog slechter dan een natte krant en schrikbarend de conditie van die man.
    Ik heb er echt geen woorden voor ,dit is amateur voetbal van de bovenste plank, ook van Huistra. Wie brengt die eikel van een Pedersen i.p.v van Dijk, is echt niet te geloven ik dacht dat Ron Jans naar Heerenveen was vertrokken maar zijn geest is nog in de euroborg wat een klotenwissel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Gert,
      Je moet met je tengels van Andersson afblijven. Jouw commentaar op deze man slaat werkelijk nergens op. Petter is één van de weinigen die altijd voorop gaat in de strijd en jij brandt hem af door een misstap die hij in deze wedstijd maakt. Man, schaam je, dat je zulke uitlatingen doet.Als je een wedstrijd verliest dan verlies je met de hele ploeg en niet door één man.Maar kennelijk is deze gedachte niet aan jou besteed. Erg kortzichtig!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. gert

        weet je wat het is Rob Roy, er is geen woord van gelogen. hij heeft ook mijn sympathie.
        maar kijk de wedstrijd even terug en ik heb het duidelijk over deze wdstrijd he, hij speelt heel gevaarlijk op het middenveld, hij loopt maar door en door iedereen is voorwaarts en hij verspeelt de bal weer dus houd je een beetje in. dus mijn commentaar slaat wel degelijk ergens op !!!!
        ik zou zeggen kijk de wedstrijd even terug zie dat zeker een balverlies direct een doelpunt voor NAC was en reageer dan even rationeel op mijn commentaar.
        en nogmaals niets dan respect voor deze man maar ik heb het over deze wedstrijd !!!!!!!!!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          @gert,
          Iedereen mag zijn of haar mening geven op deze blog. Echter we moeten wel objectief blijven met elkaar. En om nu Petter de schuld te geven aan het tweede doelpunt gaar mij even te ver. Vanaf het doelpunt van die Schalk heeft de hele ploeg van FC Groningen gefaald, inclusief Petter. Het ontbreekt de hele ploeg aan ‘slimmigheid’ om op een gewiekste manier de wedstrijd uit te spelen. Ploegen als FC Twenthe en 020 kunnen dat wel. Als die met 1 of 2-0 voor staan hebben ze het vermogen om de tegenpartij op te vangen en hun aanvallen te ontregelen, met of zonder kleine overtredingen. De FCG wil te mooi voetballen, ook op vreemde bodem. Ik zou zeggen, als je uit speelt en je staat met 2-0 voor gooi dan de beuk er maar in en speel desnoods 20 keer terug op je keeper, maar zorg dat je die 2-0 blijft houden, ook al ziet het voetbal er niet uit.En jouw opmerking over dat balverlies van Petter, inderdaad dit balverlies was direct aanleiding tot dat tweede doelpunt maar dit is inharent aan het spelletje en kan je Petter niet direct aanrekenen en wat mij betreft biedt de TS Petter een verbeterd contract aan voor b.v 3 jaar. Mijn zegen hebben ze!!!!

            /   Beantwoorden  / 
    2. René

      als we een poll zouden hebben van belachelijke reacties dan sta jij nu met stip op 1. Gefeliciteerd met de meest onzinnige reactie van dit moment

        /   Beantwoorden  / 
      1. gert

        en jij op 2, je kijkt teveel met een wit/groene bril. maar goed wat kan mij het schelen we leven in een vrij land waar je gelukkig je mening vrij kan ventileren.
        ik ben me er van bewust dat Petter een aparte plek heeft bij ons, maar je moet je werk wel goed doen of mag jij ook een beetje aan modderen op je werk ??
        en dat heeft hij gisteren duidelijk nagelaten, hoe spijtig ook.

          /   Beantwoorden  / 
        1. René

          jammer ik ben geen winnaar, een 2e plek is altijd net niet. Daar baal ik dan weer van. En ja ik ben supporter van Groningen dus die groen/witte bril klopt. Petter had gisteren balverlies op het middenveld, dat klopt. En Petter speelde gisteren een prima wedstrijd en ik kan alleen maar stellen dat ik tevreden ben met zijn inzet gisteren, het is wel heel kort door de bocht hoe jij de schuld bij Petter neerlegt. Meteen een verlenging aanbieden deze man. Hij gaat voorop in de strijd en het balverlies leidde tot de goal, maar daar spelen meerder factoren een rol..

            /   Beantwoorden  / 
          1. robfc

            Groningen heeft in iedere linie actieve spelers, die de tegenstander steeds maar weer opjagen, dat is zowel voorin als achterin, Petter doet dat voorin, Maikel op het middenveld, en de drang naar voren van de backs geeft de tegenstander weinig lucht. Maar dit is geen 90 minuten vol te houden, waardoor er op den duur fouten ontstaan, zoals ik al vaker opmerkte, moeten deze spelers na verloop van tijd vervangen worden.
            Maar een ieder mag zeggen wat men wil, maar er is toch geen speler bij Groningen die verzaakt, op Pedersen na. Met wat voor insteling deze speler in het veld kwam weet ik niet, maar het deed mij denken aan Garcia.

              /  
  15. Rob Roy

    Ik brandt niet gauw een speler af maar wat ik gisteren van die Pedersen heb gezien is ten hemel schreiend. Ik begrijp bij God nog niet waarom deze knakker nog steeds bij FC Groningen sopeelt. Drie opgelegde kansen worden door hem helemaal verprutst.Vrij voor de keeper kan hij die bal er nog niet in krijgen.Wanneer ziet Pieter dit eens een keer. Zet verdorie die Suk eens een keer in de spits in plaats die prutser van een Pedersen.Ik lees op deze blog wel eens dat hij in het nachtleven van Groningen gesignaleerd was en dat hij wel eens onvast op z’n benen door de stad scharrelde. Kennelijk lust dit manneke wel eens wat extra bier. Als dit allemaal waar is zou ik zeggen:”Stuur die knakker,desnoods met een vat bier als cadeautje zo snel mogelijk terug naar Denemarken”. Opgeruimd staat netjes!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  16. kees

    Zit op madeira onder èn palmboom me te verbazen over julloe posts,duidelijk weer zo’n wißelvallige boel tegen nac…moet je hier benfica op tv zien.zespwlwn met passie en strijd…volgende week beter

      /   Beantwoorden  / 
    1. meertn

      LOL onder een pamboom met een flinke cocktail zo te lezen! veel plezier nog daar in de zon!

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

      In plaats van achter de PC zou ik in jouw geval een Levada gaan lopen.
      Is veel gezonder.Trouwens het Portugese voetbal wat op Madeira wordt gespeeld is ook niets bijzonders.Heb van de Linden daar nog zien spelen in die badkuip in Funchal.Allemaal treurnis, toen.

        /   Beantwoorden  / 
  17. robert

    Als de Fc een tegendoelpunt krijgt is het vertrouwen weg achterin. dan lopen de verdedigers alleen maar achteruit ipv. de man met de bal aan te pakken.

      /   Beantwoorden  / 
  18. robert

    Ik zeg: Kwakman eruit voor Van Dijk

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      ik zie geen reden om kwakman eruit te halen, hij speelt wat mij betreft daar prima. Ik denk wel dat het goed is om Van Dijk eens een kans te geven.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

      In plaats van Kwakman zou ik Ivens eens een wedstrijdje aan de kant zetten en in zijn plaats van Dijk.Denk dat het een goede zaak zou zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  19. Paiter

    Kwakman was bij allebei de tegentreffers betrokken. Bij de ene hief hij buitenspel op en bij de andere stond hij volgens mij juist tever naar voren.
    Maar hem slachtofferen vind ik te gek. Fouten maken mag, dat maakt het juist zo’n aardig spelletje. Dat het in dit geval punten kost, is alleen zuur.

      /   Beantwoorden  / 
  20. robfc

    Voor degene die negatief zijn over de FC, nog een leuke tip, surf alle voetbalsites langs, en je wordt vrolijk van alle positieve lofuitingen over FC Groningen.

    Zoals ik na de wedstrijd al postte stonden Groningers gisteren tegen NAC, de eerste helft althans, ontzettend sterk.

    Erg goed gezoneerd, waarmee ze overal op het veld een overtal NAC-ers bezig hielden en creeerde daarmee aanval na aanval. Met 2 a 3 man hielden ze al gauw 4-5 NAC-spelers bezig en met snelle combinatie kwamen ze er iedere keer doorheen. Natuurlijk NAC was drama de eerste helft maar Groningen liet wel degelijk hun klasse zien.

    Zo denkt Nederland erover.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Nederlanders kunnen denken wat ze willen maar het levert ons verder geen punten op.Als we voor alle lofuitingen ook punten kregen waren we nu al kampioen, alleen werkt het jammergenoeg niet zo. Punten moeten we zelf verdienen door de tegenstander kapot te spelen en dat gebeurde in de tweede helft niet zodat we bu op de achtste plaats staan met 4 punten uit 3 wedstrijden.Altijd nog beter dan Akkrum-zuid, ja toch? Abe.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        @Rob Roy, je hebt helemaal gelijk wat de punten betreft, toch zit er genoeg potentie in deze ploeg en dat zie je ook in de wedstrijden naar voren komen. Zorgelijk is het wel dat zodra er druk op de ploeg komt dat ze de weg zo snel kwijt raken. Dat is wel eens anders geweest over Groningen. Mooi trouwens om te lezen dat Groningen het bod van PSV heeft geweigerd en aangeeft wat de doelstelling van Groningen is. Ik blijf vertrouwen houden in ons cluppie, maar wat mij betreft mag de komende wedstrijd een wedstrijd met punten zijn en dat wordt nog heel lastig tegen AZ.

          /   Beantwoorden  / 
  21. Maurits

    PSV doet bod op Matavz…

      /   Beantwoorden  / 
    1. fcg1

      en is afgewezen

        /   Beantwoorden  / 
  22. Daniel

    Elke keer als ze uit de kleedkamer komen gaat het minder.. Was vorig seizoen ook aanwezig in mindere mate. Gronigen heeft sowieso moeite met tegenstanders met een vechtersmentaliteit, maar volgens mij ligt een deel van de oorzaak bij de trainer, hij moet ze in de pauze scherp houden en laten doorspelen op de manier waarop ze de eerste helft speelde..

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      en hoe wil een trainer dat doen? En denk je niet dat Huistra dat aangeeft. En dat over die vechtermentaliteit dan herken ik wel, zoals Kwakman al wel eens gekscherend zei, misschien kan Groningen beter op een achterstand worden gezet. Wellicht lukt het dan wel.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Als ze nou gewoon elke keer zoals Ado thuis in de playoffs speelden…

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.