Kwakman moet ook in de spiegel kijken

Kees Kwakman is momenteel de speler bij FC Groningen die zich verbaal het meeste roert. Zo ook na de wedstrijd tegen NAC Breda waar wederom een voorsprong uit handen werd gegeven: “In de eerste helft speelden we bij vlagen weer fantastisch. Maar het begint een beetje hetzelfde liedje te worden. Kijk, je kunt niet van ons verwachten dat we vier of vijf goals maken. Maar je begint er wel een beetje moedeloos van te worden dat je zo elke keer een voorsprong weggeeft.”

Het wordt echter tijd dat Kwakman nu in de spiegel gaat kijken. Bij de 1-2 van Alex Schalk grijpt hij zelf net zo weifelend op als zijn collega Jonas Ivens en heft vervolgens buitenspel voor diezelfde Schalk op. Bij de gelijkmaker staat hij als centrale verdediger volkomen verkeerd opgesteld en doe vervolgens geen enkele poging de situatie te herstellen.

Ik ben geenszins van plan het puntverlies bij Kwakman neer te leggen, maar was na de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zijn commentaar nog verademend te noemen, het is nu even tijd dat hij pas op de plaats neemt met zijn kritiek naar mijn mening.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

14 reacties op “Kwakman moet ook in de spiegel kijken

  1. Remon

    Heerlijk om het commentaar van Kwakman na de wedstrijd te horen. En pas op de plaats? Ik hoor hem niet zeggen dat de andere 10 schuldig zijn en hijzelf niet, hij spreekt toch in de wij vorm. Hij speelt zeker niet fantastisch…. maar ga zo door in je commentaar Kwakman… heerlijk!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Het punt is dat hij bij andermans fouten namen noemt en het had hem gesierd als hij nu zijn eigen persoontje benoemd had.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Remon

        Daar heb je gelijk in. Maar ik vind het heerlijk hoe die na de wedstrijd praat…. maar hij had zichzelf dit keer ook kunnen noemen ja

          /   Beantwoorden  / 
      2. diego

        kom op tammo
        nou val je terug op de wedstrijd tegen roda
        hij heeft daar al zijn excuus voor aangeboden dat hij die namen noemde
        dit x zegt hij helemaal geen naam
        hij praat in de wij vorm
        dus inclusief zich zelf
        en wat hij zegt is gewoon correct
        je word er ook moedeloos van dat je na zo’n eerste helft het weer weg geeft in de 2 de helft
        dat hij dat dus zelf inziet is juist goed
        daar moeten ze met zijn allen aan werken
        zodat de volgende x het niet weer gebeurd
        en zoals huistra ook al zei
        dat als de tegen partij druk gaat zetten om weer in de wedstrijd terug te kunnen komen
        dat groningen er boven op moet gaan zitten
        en niet achteruit lopen
        want dat brengt hun in de problemen
        dat zag je vorig jaar en dat jaar daarvoor ook al dat als fc achteruit gaat spelen dat ze het zich zelf moeilijk maken
        ik vind het juist klasse van kwakman dat hij de waarheid durft te zeggen
        beetje kritiek op je zelf en je team is niets mis mee
        zolang het de waarheid maar is
        en wat hij zegt zo zal de hele team erover denken
        de hele team vind het klote dat het weer in de 2 de helft weggegooid word

          /   Beantwoorden  / 
  2. MartinWinschoten

    Vind Kwakman maar een arrogant kwalletje!

      /   Beantwoorden  / 
  3. almere

    hij staat anders ook hoog in het klassement van VI

      /   Beantwoorden  / 
  4. AdvdL

    Waar slaat dit artikel op. Sorry hoor maar je kan ook op alle slakken zout leggen. Kwakman wordt , als 2e aanvoerder, vaak gevraagd na afloop zijn visie te geven en volgens mij is er met dit commentaar helemaal niks. Ik hoor hem nergens zeggen dat hij niks fout gedaan heeft. Daarnaast moet lijkt het me ook handig om eerst de beelden goed te bekijken als internetsite want bij de 2e goal zie je dat kwakman en ivens terug komen na een aanvallende vrije trap van Groningen, en daarom staan ze niet in positie, beetje wijsneuzerig gaan lopen doen hier. En daarnaast speelde Kwakman gewoon een goede wedstrijd zaterdag, heb hem sowieso aan de bal op geen fout kunnen betrappen en was goed in zijn duels.
    Dat er verdedigend wel eens iets fout gaat bij hem kan je na elke wedstrijd wel over gaan zeuren maar dan hadden we een ‘echte’ verdediger moeten halen, maar dan had die waarschijnlijk wel weer kritiek gekregen omdat hij niet kan opbouwen. Mijn conclusie; totaal onnodig en onterecht artikel dit! Hup Groningen, zondag 3 ptn!

      /   Beantwoorden  / 
  5. René

    Ik heb de goals net teruggekeken en ik vind het wel erg kort door de bocht om de schuld bij Kwakman neer te leggen. De 1e goal gaat Kwakman goed centraal staan en laten anderen die knakker van NAC volledig ongedekt staan. In deze situatie ga je niet op buitenspel spelen. Ik zie de fout van Kwakman hier niet. En bij de 2e goal speelt Groningen naar voren en speelt Anderson de bal te ver vooruit waardoor Nac de bal meteen naar voren speelt. Je ziet Kwakman naar voren gaan en je ziet ook dat hij in de omschakelijk te langzaam zal zijn Lurling bij te houden, Je ziet Kieftenbelt wel op snelheid langskomen. Ook hier heel gemakkelijk om de kritiek bij Kwakman neer te leggen. Wat Kwakman zegt is volkomen terecht, er worden teveel kansen gemist en nu heeft hij geen namen genoemd en hij zegt wat iedereen ziet. Ik vind dat prima. Normaal gesproken zijn het prima onderwerpen die hier staan, deze is zwaar overbodig. Ach we hebben allemaal wel eens een misser…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Peter

    Ben het met de spreker eens! Toek ik zat te kijken kwam exact dezelfde conclusie mijn mond uit rollen. In Groningen kijken we eerst in de spiegel, verbeteren we onszelf alvorens we met een grote mond in de publiciteit over anderen gaan oordelen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. jort

    Oke Peter, dat kan dat je een andere mening hebt, is ook niet erg. Maar waar staat dan dat hij zichzelf niet de schuld geeft en waar spreekt hij nu dan over anderen? Of gaan we het weer over Roda hebben wat al 2 weken verleden tijd is? Hij spreekt toch in de wij-vorm. En daarnaast is de 2e goal sowieso buiten zijn schuld omdat hij en ivens terug kwamen lopen, na die dramatische vrije trap van Tadic was dat, Ad heeft daar helemaal gelijk. En bij de 1e goal gaan meer dingen mis maar het begint gewoon met dat gestuntel van Ivens, die was hoofdschuldige. Maar ik ben benieuwd naar volgende week als Kwakman weer naar zijn mening gevraagd wordt en dan zal er hier waarschijnlijk weer een artikel komen daarover. Komkommertijd zeker dat dit bericht geplaatst wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. René

    eindelijk een speler die zijn mond opentrekt en we zitten hier te hannessen…. Kwakman blijf zeggen wat je vindt op de manier zoals je deed na NAC uit, daar is niets mis mee. Het is zoals het is

      /   Beantwoorden  / 
  9. Paiter

    Tammo80: je hebt gelijk over Kwakman hoor. Als hij wat te mauwen heeft, hoort hij het eerst in de groep op te lossen en niet zo plompverloren op TV. Ik snap de emotie, daar niet van. Maar hij zal toch vast wel zo professioneel zijn als het salaris dat hij krijgt doet vermoeden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ja helaas word hij opgewacht door de pers na de wedstrijd
      als je eerst met de groep moet over leggen
      dan moet hij zeggen geen commentaar
      waarna hij in de pers afgeschilderd word als een zwakke aanvoerder
      nogmaals hij zegt wat wij allemaal denken en dachten na de wedstrijd
      en jullie vergeten dat de journalist vragen stelt over het gebeuren
      waar hij gewoon eerlijk en correct op antwoord
      en zonder namen te noemen
      in de wij vorm
      dus als team is het fout gegaan
      waar hij zich zelf dus ook bij intrekt
      dus waar komt de gedachte dan vandaan dat hij eerst in de spiegel moet kijken
      dat is allemaal nog gebaseerd op wat er gebeurde na de wedstrijd tegen roda
      en daar heeft hij al zijn excuus voor aangeboden
      en lette erop na de wedstrijd tegen nac
      hij heeft niets fout gezegd na de wedstrijd tegen nac
      blijf niet terug vallen op iets wat al opgelost is
      en waar hij is gaan opletten om die fout niet weer te maken

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      zijn hier met mensen met een kwakman roda trauma en het niet los kunnen laten? Dit is geweest. Na NAC deed Kwakman helemaal niets verkeerd. Wellicht willen de meeste mensen hier een standaardriedeltje horen na de wedstrijd…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.