Groningen speelt aardig maar krijgt geen punten

Het combinatiespel was vandaag net als de voorgaande wedstrijden goed verzorgd, maar dat levert maar mondjesmaat punten op. Vier wedstrijden hebben de FC ook vier punten opgeleverd en dat hadden er toch wel tien kunnen en misschien moeten zijn.

Waar de fout vandaag lag is wederom tweedelig. Voorin was de scherpte er niet — FC Groningen had zeker twee tot drie keer moeten scoren via met name Tim Matavz en Virgil van Dijk. Toch lag ook vandaag de achilleshiel weer achterin.

Vanuit het centrum werd maar erg weinig weggegeven. Ondanks dat Kees Kwakman en Jonas Ivens niet groots speelden, ging het daar behoorlijk. Aan de linkerzijde ging het zelfs erg goed. Lorenzo Burnet speelde de Lurling-look-alike helemaal uit de wedstrijd. De overige twee posities van de defensie waren helaas wederom ondermaats. Bij de tweede Alkmaarse tegentreffer deed Tom Hiariej helemaal niets en bood Gudmonson de vrije doortocht. Brian van Loo ging zeker ook niet vrijuit bij de droge knal. De doelman deed enkele minuten daarna er nog een schepje bovenop en daarmee wordt de roep om Luciano steeds luider.

FC Groningen moet een voetballend overwicht duidelijk beter uitspelen anders kan het nog een heel lastig seizoen worden. Het spel op zich is zo slecht niet, maar met gepruts achterin en het missen van kansen voorin, zal het moeilijk worden om wedstrijden te winnen…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

35 reacties op “Groningen speelt aardig maar krijgt geen punten

  1. gradje

    Al met al, incl. het weer, een drama met een miscommuniceerende keeper. Groningen kan beter eens investeren in een GOEDE, onbevreesde, snel spel voortzettende, communiceerde keeper. Dit was niet best en dan te bedenken dat dit (volgens de TC) nog de beste van de drie is. Voorts blijkt maar weer dat als de angel (Matavz) uit het spel is de FC slecht tot scoren kan komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. appie happie

    luciano speelt gewoon tegen heerenveen weer vanaf de eerste minuut..van Loo is echt slecht..je kunt zeggen dat zeker 5 van d tegendoelpunten dit jaar zijn schuld waren,vandaag 2 stuks ..van die eerste zal ik niks zeggen,maar daar had hij zich ook beter in d strijd kunnen mengen,tammo wat jij zegt over de verdediging ik vind ze statisch en fantasieloos spelen,voor die kwakman met zen grote bek ,zal mij verbazaen wie er volgens meneer nu weer slecht speelden,hij vast niet,ik mis granqvist,hij stand als een groot vorst en kwam op met gevaar,kwakdeuze niet.punt.

    het probleem ligt dus achterin,muv Burnet..die was man off the mach voor de fc vandaag…

    mtavz was eigenlijk vandaag ook voor de keutel met zijn hakjes enzo..bah leek wel of garcia weer terug was…

    bacuna kwam zijn man niet een keer voorbij,helaas,az was een maatje te groot vandaag….effectief waren ze ook.

      /   Beantwoorden  / 
  3. jvantilt

    Gepruts in verdediging en aanval, kortom: kommer en kwel.
    Weer waren ze zelf hun grootste tegenstander. Lullo’s!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan

    Ik hoor straks onze slappe trainer weer: Dit is weer een leermoment. Met de positieve punten die ik gezien heb kunnen we weer verder
    mee!!!!!!!!!!!!!!!
    Met een van Loo, Hieriaj en Holla in de basis kan het NOOIT wat worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Vond Holla met name in de eerste helft heel behoorlijk spelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Heel behoorlijk spelen is niet genoeg op dit niveau.Als je Europa in wilt dan moet je elke week top presteren en niet zoals nu je als een mak schaap naar de slachtbank laten leiden. Dit is nu al de derde maal dat ze als een onsamenhangend stelletje de wedstrijd ingaan.Pieter moet eens meer op z’n poot gaan spelen en ze beter de waarheid vertellen.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Maikel

    Luciano
    Kappelhof- Ivens- nieuwe verdediger- Burnet of johanssen
    Kieftenbeld Kwakman
    Jones Tadic
    Anderson
    Matavz

      /   Beantwoorden  / 
    1. Segia

      Waarom in godsnaam Kwakman op de plek waar Sparv het al tijden gewoon prima en fel doet? Hij kan prima een standin zijn voor de beide VM- en CV-posities, maar om hem nou een speler van het kaliber Sparv uit de basis te laten spelen?

      V.w.b. die nieuwe centrale verdediger; ik zou het graag zien, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. In dat geval het liefst Van Dijk naast Ivens. Johansson en Burnet, kunnen die niet toevallig op rechtsback én linksback, met Kappelhof als tweede man op rechts en in het ergste geval ook nog Hiariej?

        /   Beantwoorden  / 
  6. Maikel

    Tevens zou ik toch echt investeren in een goede keeper en een leiding gevende centrale verdediger alla Granqvist !!Kwakman kan dan samen met kieftenbeld verdedigend op het middenveld .Burnet en Kappelhof de beide backs of eventueel Johansson.Tadic en Jones op de zijkanten en aanvallend Andersson en spits uiteraard Matavz.

    Met een centrale verdediger erbij en een goede keeper komen we heel ver.
    Men kan toch niet meer ontkennen dat de verdediging het probleem is.

      /   Beantwoorden  / 
  7. robfc

    Met alle respect, en niet om negatief te doen, maar Huistra maakt er op de wedstrijddag een puinhoop van, veldspel is goed verzorgt, en daar zal goed op getraind worden, maar wat hij zondags laat zien met zijn spelerskeuzes en zijn analyses na de nederlagen en ander puntverlies verraad veel, deze trainer is geen resultaattrainer, maar een leuk seizoentrainertje die leuk meedraait, maar nergens terecht komt. “het seizoen is nog kort begonnen, we zijn nog maar net begonnen, alles moet nog komen, en we gaan nog mooie dingen zien dit seizoen, doet mij de tenen krommen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. robfc

    Nog even de samenvatting gekeken, maar de doelpunten barsten van de eigen fouten. Maar wat mij verbaasd, dat Hierajie, 50 meter met zijn tegenstander meeloopt, niet ingrijpt, en bij het 16 metergebied, nog even 2 stappen achteruit doet, zodat zijn speler genoeg ruimte heeft om te schieten. Het word tijd dat er echte spelers op de eigen positie gaan staan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Noordeling

    Naar de samenvatting gekeken leek me een gelijkspel meer op zijn plaats. Groningen blijft achterin kwetsbaar en moet op zoek naar een nieuwe keeper.

      /   Beantwoorden  / 
    1. GWArmy

      als je alleen een samenvatting hebt gezien, ga dan alsjeblieft niet oordelen over FcGroningen…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tammo80

        Ik vond een gelijkspel ook de verhoudingen beter weergeven. Met de rust had het minstens 1-1 moeten zijn en misschien zelfs 2-1. AZ liep erg veel achteruit. In de tweede helft nog kansjes van Matavz en van Dijk en je geeft met domme fouten twee goals weg. 0-3 is geflatteerd.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Rob Roy

        GWArmy,
        Dus als je volgens jou de wedstrijd niet hebt bezocht mag je geen oordeel vellen over deze ploeg. Beetje kortzichtig van jou, vind je niet.?

          /   Beantwoorden  / 
  10. Daniel

    Zul je straks zien dat Huistra Luciano weer op goal zet.. Ik bid tot Nijland dat hij alsjeblieft een nieuwe keeper koopt. Ik zat ernaast met van Loo, maar Luciano is 2x zo slecht.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Noordeling

    Vond het opmerkelijk geen interview wilde geven na de wedstrijd en dat Huistra niets wilde zeggen over de mogelijke transfer van Matavz naar Psv. M.a.w. het lijkt me gauw rond te komen of al rond te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Matavz.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Teixeira is onderweg naar Nederland volgens FCGOnline, misschien zit het eraan te komen.. Hopelijk heeft hij een tweelingbroer die goed kan keepen in zijn koffers gedaan.

          /   Beantwoorden  / 
  12. peetje

    Heb de hele wedstrijd gezien en AZ heeft met “lelijk” voetbal zoals Verbeek zei, m.i. verdient gewonnen. In de samenvatting leek dit niet zo maar AZ was vandaag echt een maatje te groot. Kwam ook door de snelle eerste goal van AZ, waardoor ze afwachtend konden gaan spelen. Groningen kon vandaag geen vuist maken. Neem b.v. eerste kans in de tweede helft, die kwam voor Groningen pas in de 57 minuut. AZ had toen al 3 hoekschopen gehad. Ook persoonlijke fouten achterin én een grove blunder van de keeper werden vandaag direct afgestraft. Alhoewel de blunder van van Loo er eigenlijk niet meer toe deed. De schuld ligt zeker niet alleen achterin, vanaf de zijkanten (met name rechts) kwamen niet of nauwelijks bruikbare voorzetten. Het enige pluspunt vandaag was Burnet, alhoewel hij en Tadic nog geen ingespeeld “koppel” zijn….nu maar hopen dat tegen Heerenveen de ommekeer komt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Dat AZ een maatje te groot is echt de grootst mogelijk onzin. Groningen speelde gewoon niet goed. Er werd weer te laat gewisseld en het zogenaamde voetbal leidde in dit geval nergens toe. Kieftenbelt, Burnett speelden goed, maar Huistra Bacuna kon vandaag geen bal goed raken. Dat kan, maar wissel die man dan. Eén pluspunt er was nu geen terugval na de 2e helft, die was er al meteen na de 1e minuut. Verlies kan, maar echt waar is die strijd en die drang naar het doel toe. Zou Matavz dan al met zijn gedachten bij PSV zitten? Ik vond het volkomen terecht dat de drie punten naar AZ gingen, baal er nog steeds flink van. Ik hoop dat Huistra, Luciano nu weer op doel zet en Van Dijk een kans gaat geven (ipv Ivens), Kappelhof op rechts zet en Hieraohnee op de tribune laat plaatsnemen. Wordt een hele klus tegen Heerenveen, hopelijk zullen de twee weken rust de ploeg goed doen

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        Die eerste goal, is toch een vorm van gretigheid, ik vond dat ze niet goed bij de les waren. Hoe kan Bacuna de bal doorkoppen, dat zijn toch echt beginnersfouten. Bacuna doet het soms aardig, maar geef mij toch maar een stabieler speler op zijn positie. Het mag ook een speler a la Tadic, ik hoop echt dat Jones dat kan, maar dat heb ik nog steeds niet kunnen beoordelen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. rene1

        Wie weet Rene staat er dan wel een andere spits, donderdagnacht weten we het, en waarom hij Jones er niet inzet is mij een raadsel, maar huistra is trainer die zal het weten.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          Volgens mij weet Huistra het helemaal niet. Hij is de weg een beetje kwijt, denk ik. Jones is toch niet voor de bank gekocht,neem ik aan. Nou zet die knakker er dan eens een keer in, dan kan hij laten zien wat ie kan.Zoals het nu gaat maak je als trainer zo’n jongen kapot, terwijl hij misschien wel beter kan voetballen dan die Bacuna want die bakte er vandaag erg weinig van. Vorig jaar zat alles een beetje mee en werd er gedacht dat we een goede trainer aangetrokken hadden, maar ik plaats nu toch twijfels bij het tactisch vermogen van Pieter. Één ding zijn we er echter wel mee opgeschoten, na elke wedstrijd ziet Pieter weer een nieuw leermoment en zijn er lichtpuntjes.
          Bij mij in de straat staan de wereld lantaarnpalen met evenzovele lichtpuntjes. Misschien iets voor Pieter?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Daniel

            Huistra gaf toen hij begon aan dat hij Groningen met veel eigen jeugd wilde laten voetballen, daarom begint Bacuna ook waarschijnlijk vaak in de basis.

            ..En Van Dijk. Huistra is het spoor volledig bijster, na een (soort van) geslaagd seizoen gaat hij nu dezelfde kant uit als Van Gaal.

              /  
  13. Dennis

    Groningen naar het linkerrijtje dit jaar, met verzorgd voetbal! Believe me!

    WTF zet je van Loo op goal! al 2 blunders in 4 wedstrijden! Waardeloos uitkomen tegen ADO, Nu de bal door je handen laten glippen, zo de goal in!
    Serieus, ik ben vroeger keeper geweest, en als je ziet hoe hij zijn armen heeft op het moment van het vangen van de bal, dan is het niet eens een blunder, maar gewoon een keeper die niet weet wat hij doet!

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      tegen roda ging van loo ook niet vrijuit
      die vrije trap stapt hij de kant op die hij veilig gesteld heeft met de muur
      en dat terwijl die spelers van roda aan de andere kant van waar hij heen stapte in de muur stonden
      als je de bal niet ziet en je gaat gokken dan is het meest logische dat je in ieder geval de kant op gaat waar die spelers van roda staan
      je kan wel zeggen dat we nog maar 4 punten hebben
      grotendeels is van loo daar verantwoordelijk voor
      alle 3 goals gister waren te stoppen
      maar gauw luciano weer op doel
      die is veel feller en die haalt ballen er uit die je verwacht dat die er in gaan

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        Van Loo, wist dat de muur ging springen, dat was ook afgesproken, zodat hij in een andere positie moest staan. 4 wedstrijden gespeelt, en in 3 wedstrijden een goal op zijn konto, dat zegt toch genoeg.

          /   Beantwoorden  / 
    2. arnelio

      Kan me voorstellen dat Luciano behoorlijk in de war is. Hij wordt gepasseerd ten gunste van een mindere doelman. Wat moet je dan nog doen voor een basisplaats. Communicatie is goed maar ballen tegenhouden is wel 1e prioriteit. In de winterstop Nienhuis terug halen dan maar?

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        Ik heb mijn twijfels over Nienhuis, deze jongen moet nog jaren ervaring op doen. Is te jong voor FC Groningen.

          /   Beantwoorden  / 
  14. Dennis

    1ste zin van m’n previous comment is natuurlijk sarcastisch!

      /   Beantwoorden  / 
  15. martin

    Wat ik niet begrijp is dat onze keepertrainer beide keepers niet beter kan laten spelen.. Dat is wat ik nou echt niet begrijp.. Hoe vaak worden trainers wel niet weggestuurd? Niet dat dit moet, maar heb er hierover nog eigenlijk nooit wat gelezen.

    Of zullen beide keepers echt op de ‘top van hun kunnen’ spelen?

    Wellicht dat FCG in de winterperiode een andere keeper kan halen?

      /   Beantwoorden  / 
  16. Roppiepoppie

    Ik verbaas me over sommige reacties hier, net als dat negatieve zinnetje in de tekst hierboven over onze centrale verdedigers. Het is heel simpel, met zo’n keeper ga je nooit van je leven europees voetbal halen! En hiariej is duidelijk geen rechtsback, daar liggen de pijnpunten. Ivens; gewoon degelijk, geen fouten, opbouwend matig maar dat weten we. En sorry hoor (Happie Appie) maar Kwakman was samen met Burnet de beste speler van Groningen gister! Trouwens, die 2 spelen elke week een ruime voldoende! Tegengoals gisteren; 1e ongelukkig doorkoppen van bacuna, 2e; fc een corner, tegenstoot en goal, 3e; blunder. Centraal duo helemaal niks mee te maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.