Op naar Eindhoven

In elk stukje over de wedstrijd van vanavond tegen PSV wordt het wel genoemd: nooit eerder stapte FC Groningen met drie punten in de pocket van het veld af. Dat verhaaltje is snel oud en het is dus echt de hoogste tijd om eens de volle buit naar het noorden te brengen.

Maar zoals al jaren het euvel is, is er ook dit seizoen een wereld van verschil tussen uit- en thuiswedstrijden bij FC Groningen. Zodra de spelers de grenzen van de provincie oversteken lijkt het al dun door de broek te lopen. Eén van de doelstellingen van dit seizoen is om dat verschil te verkleinen, maar tot dusver lukt het alleen uit tegen De Graafschap om de drie punten bij te schrijven.

Uiteraard werd er in de uitwedstrijden tegen Roda JC Kerkrade en NAC Breda goed gespeeld en had er gewonnen moeten worden. Maar uiteindelijk kon uit die twee wedstrijden slechts één schamel puntje bij worden geschreven. Groningen moet toch echt meer durf gaan tonen in deze wedstrijden want anders zal de volgende stop domweg niet gemaakt worden.

De opstelling van vanavond zal dezelfde zijn als die van vorige week tegen VVV-Venlo. Dat is mijn inziens onbegrijpelijk. De positie van rechtervleugelverdediger zal wederom door Tom Hiariej worden ingevuld en dat is opmerkelijk gezien het feit dat Johan Kappelhof weer hersteld is van eerder blessureleed. Afgelopen seizoen wat Hiariej absoluut geen rechtsback en nu hebben we met Kappelhof een echte verdediger aangetrokken en stel je hem niet op. Hiariej komt beter uit de verf als middenvelder en dat weet hij zelf ook en daarmee straalt hij een bult onzekerheid uit. De keuze voor hem in de defensie is voor mij niet te begrijpen. Vanavond mag hij opdraven tegen Dries Mertens; eenzelfde type voetballer als de behendige Ruben Schaken van Feyenoord. In die wedstrijd speelde Hiariej namelijk wel erg goed en laten we ons daar dan aan vast houden voor vanavond…

Zoals gezegd, de basisopstelling is dezelfde als die tegen VVV:

Van Loo; Hiariej, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic; Texeira.

Op de reservebank zullen we Luciano niet terugvinden. De Braziliaan raakte op de training geblesseerd aan zijn lies en zal worden vervangen door Agil Etemadi. De ziekenboek is sowieso goed gevuld. Koen van de Laak gaat waarschijnlijk na de winterstop zijn opwachting maken bij de beloften. Verder zijn Hyun Jun Suk, Thomas Enevoldsen, Emil Johansson en Kees Kwakman niet inzetbaar vanwege allerhande blessures. In het Dagblad van het Noorden wordt zelfs gespeculeerd over een operatie voor de Koreaanse spits; laten we hopen dat dat een beetje meevalt.

Uiteraard zal de wedstrijd ook een beetje in het teken staan van het weerzien met Tim Matavz. Bij PSV komt hij nog niet helemaal uit de verf. Wellicht komt dat omdat ze bij PSV buitenspelers hebben die nooit een bal voorgeven maar altijd voor de eigen actie gaan. De Sloveen zal zijn Servische vriend Dusan Tadic niet snel vergeten want hij legde menig bal perfect klaar.

De wedstrijd zal vanavond onder leiding staan van Danny Makkelie. Een veelbelovende Nederlands scheidsrechter, al zegt dat in dit land niet zo bar veel.

7 reacties op “Op naar Eindhoven

 1. steentil

  Tammo, wat is de commissie tegenwoordig van de Wehkamp ? ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. meertn81

  mooie tekst Tammo! ik hoop op 3 punten maar heb er weinig vertrouwen in… 1 punt, 2-2

    /   Beantwoorden  / 
 3. kees

  heerlijke, “bezonken” tekst, waar voetbal vaak de waan van de dag weerspiegeld (zie AFCAJax) heb je heel goed van tevoren geïnventariseerd, en gewogen… (en “te licht bevonden?). FC Groningen kan door een gelijkspel of zelfs een schijnbaar onhaalbare overwinning AZ grote diensten bewijzen. Als Verbeek dat dan maar wil ontbouden de volgende keer als hij tegen Grunn moet spelen: de lomperik mag dan met zijn team kampioenskandidaat zijn, een hork als hij wordt nooit een ideale schoonzoon. waarvan acte.

  Maar over vanavond…de schoten vanaf de rand zestien op van Loo, dat wordt cruciaal, en Wijnaldum, Mertens, Matavz en Toivonen: daar zal heel wat gaatjes gedicht meoeten worden, vanavond! het wordt vast een gelijkspel, 1-1, of een nipte nederlaag 1-2…..of toch 0-1 winst/heerlijk avondje is -nu al- g’kooomen ? :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan

  Kan leuk worden: Hieriaje tegen Mertens!!! Wordt vanavond dus
  helemaal niet leuk. Waarom geen Kappelhof??? En waarom een keer
  geen Jones i.p.v. de elke wedstrijd voor zich zelf spelende Bacuna???
  Dus vanavond weer een shit avond: 3-0

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Bacuna: product van jeugdopleiding, clubtopscorer. Wat wil je nog meer?

     /   Beantwoorden  / 
 5. steentil

  Tadic wordt nu in de etalage gezet. Als
  hij in de winterstop vertrekt zal Jones spelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Tadic heeft zichzelf afgelopen seizoen al in de etalage gezet. Dat hoeft niemand voor hem te doen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.