FC Groningen bevestigt transfer Tadic

TadicZojuist heeft FC Groningen de komst van Dušan Tadiç via de site bevestigd. Daarmee is aan de laatste onzekerheid over de transfer van de Serviër een eind gekomen. Goed nieuws!

Vanmorgen schreef ik nog over een aantal plooien die gladgestreken moesten worden tussen FC Groningen en FK Vojvodina. Dat is vandaag dus gedaan. Zo was de duur van het contract een punt. Groningen heeft haar zin gekregen: het wordt drie jaar, met een optie voor nog eens twee jaar. De overige details over de transfer zullen morgenmiddag om vier uur in Euroborg bekend gemaakt worden.

Zo ben ik wel benieuwd hoe de transfer financieel in elkaar steekt. Naar verluid heeft Tadic (vanaf nu laat ik overigens de leestekentjes weg, is wat gemakkelijker) 1,8 miljoen gekost. Eerder kwamen er berichten dat de FC in totaal zo’n 2,5 miljoen te besteden heeft voor nieuwe spelers. Daar zou dus niet veel van over blijven, maar ongetwijfeld is een deel van de transfersom uit een spelersfonds gekomen. Ik heb echter geen idee of de FC met dit soort details naar buiten komt.

Zeker is in ieder geval dat er na Goran Lovre een nieuwe Serviër in de ploeg zit. Het is verleidelijk om dan te gaan vergelijken, maar iets zegt me dat ik dat niet moet doen. Tadic gaan we gewoon bekijken als voetballer, en niet als ‘opvolger van’. Het ziet er goed uit. De 21-jarige linkspoot is aanvoerder van Servië onder-21, 20 caps. Met vier seizoenen Vojvodina heeft hij voor z’n leeftijd al aardig wat wedstrijden op niveau gespeeld. 107, om precies te zijn. En hij is daarbij elk nieuw seizoen productiever geweest dan het vorige. Komend vanaf het middenveld is een kleine dertig doelpunten in die vier jaar een prima totaal. Als je toch zou willen vergelijken, dan is Daniel Pranjic wellicht een beter voorbeeld. Net als de Kroaat heeft ook Tadic een prima steekpass en durft hij de actie te maken.

We hopen natuurlijk dat hij die stijgende lijn hier gaat doorzetten. En dat hij -ik ben het vorige seizoen nog niet vergeten!-  fit blijft. “Du-san Ta-dic”: ik hoor het spreekkoor al!

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

14 reacties op “FC Groningen bevestigt transfer Tadic

  1. Groningendegekste

    “FC Groningen BEVESTIGT transfer Tadic” , neem ik aan?
    Let op je spelling

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      het is geen muggezifterij maar muggenzifterij

        /   Beantwoorden  / 
    2. Paco

      d’s en t’: 1 van m’n vele zwakke punten.

        /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          @Paco,
          Niets dan lof over jou berichtgeving betreffende de FCG.
          Soms een “d’tje” of een “t’tje” meer of minder doet daar niets aan af. Als je maar kunt begrijpen wat er wordt geschreven/bedoeld, dat is de hoofdzaak.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Paco

            Thx RR :-)

              /  
  2. appiehappie

    ikke benne blije

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peetje

    Dit is de eerste stap om dit seizoen een (sub)topper te worden/blijven. Soms lees ik hier poitieve en soms negatieve reacties… maar ik ben er van overtuigd dat deze zomer onze F.C goede zaken zal doen op de spelersmarkt. Met een beetje geduld worden er misschien wel “betere” spelers aangetrokken dan wij verwachten. Ik denk dat de Dhr. Nijland en de TS weten dat onder (tijds)druk alles vloeibaar wordt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Dit is al vaker gezegd, Peetje. Laat de heren Nijland en Veldmate en natuurlijk Mulder, de man die op de centjes past, hun werk maar in alle rust doen dan komt alles wel goed.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Kees

      zo ontstaat ook diamant uit steenkool! Hulde aan Nijland cs met die Tadic…’t kon best eens gaan swingen komend seizoen als die kwaliteit zo duidelijk wordt neergezet…”ajax-2+”

        /   Beantwoorden  / 
  4. FCG fan

    ik lees dat hij 1,1 miljoen heeft gekost op FC Groningen online ( niet de officiele site hoor)

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      las het net ook op de officiele site
      dus klopt wel

        /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Hij heeft een clausule in zijn contract… wie weet daar meer over?

      /   Beantwoorden  / 
  6. pipo

    Wat kun jij interessant lullen zeg.
    Hou toch op te doen alsof je verstand van voetbal hebt. Je kunt geen 1 speler met een andere speler vergelijken eppo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.