FC Groningen belangrijkste gegadigde voor Daley Blind

daleyblindHet lijkt er toch op dat Daley Blind gewoon weer voor FC Groningen gaat spelen. De Telegraaf meldt zojuist dat de club bij zaakwaarnemer Rob Jansen heeft aangeklopt.

De Telegraaf citeert Jansen: “Het zou heel goed kunnen dat hij (Blind red.) daar opnieuw gaat spelen. Daley kon kiezen uit een aantal clubs, maar ik denk dat FC Groningen het meest concreet is.” Dat klinkt toch overtuigend. Maar enige voorzichtigheid is ook nu weer gepast. Voor je het weet zit je met z’n allen weer een gerucht te verspreiden. Het bericht in De Telegraaf is verder ook uiterst summier.

De belangstelling voor Blind, die een nieuwe kans bij Ajax niet kon benutten onder Jol en weg mag, is overigens niet meer dan logisch. Hij stond mede aan de basis van het herstel van FC Groningen in de tweede helft van de competitie. En wellicht onderkent de technische staf inmiddels toch ook de problemen aan de rechterkant van FC Groningen.

Voor 00.00 uur moet een eventuele transfer rond zijn. Het zou dan gaan om het huren van Daley Blind. Daar komen we later dus ongetwijfeld nog op terug.

19.42 uur – Update: Toch nog een update, ondanks dat in de reacties het nieuws over het niet doorgaan van de komst van Blind al te lezen is. De reden is nog wat vaag, maar naar het schijnt wil Blind zelf toch voor z’n kans gaan bij de Amsterdammers. FC Groningen wilde kopen, het huren van spelers wil de club alleen in noodgevallen doen. Ajax wilde aanvankelijk alleen praten over verhuur, maar later toch ook over verkoop. Maar Blind wil blijven. Natuurlijk kan er vanavond nog van alles gebeuren. Bij nieuwe ontwikkelingen volgt opnieuw een update.

00:02 – Update 2: Geen nieuws…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

43 reacties op “FC Groningen belangrijkste gegadigde voor Daley Blind

  1. theoreticus

    Dat is goed nieuws, als het doorgaat.

      /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

    we zullen het vanacht na 12 uur weten :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. sjefke

    ja zou super zijn dit even afwachten dus nog!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. appie happie

    gaat niet door fc wilde blind kopen ajax wilde dat wel maar blind wilde alleen worden verhuurd…dus zet er maar een streep door…helaas…

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      waar haal je dat vandaan dan

        /   Beantwoorden  / 
  5. appie happie

    rtv noord

      /   Beantwoorden  / 
  6. ErnoFCG

    Is het dit jaar niet meer zo dat er binnen Nederland nog op 1 septembers spelers gekocht/gehuurd mogen worden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      nee dan zou dat voor elk land gelden
      transferperiode eindigt om 12 uur vanavond

        /   Beantwoorden  / 
  7. appie happie

    maar waarom dan niet huren met optie tot koop..dan hebben we een jaar de tijd en blind ook…ik hoop dat rtvnoord er nu ook weer naast zit zoals wel vaker..

      /   Beantwoorden  / 
  8. hallo

    de dag is nog niet voorbij
    dus kan nog best goed komen

      /   Beantwoorden  / 
  9. cartman

    goddammit!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Viveras

    Helaas, daley blind komt niet naar fc groningen :(

    Groningen en Ajax waren tot een akkoord gekomen. Fc groningen mocht Blind kopen.
    Blind wou alleen verhuurd worden.

      /   Beantwoorden  / 
  11. .....,.,.,.,.,,,,

    op boerenmacht staat dat die niet terug komt…

    Update 17:48 uur:

    Daley Blind komt toch niet naar FC Groningen. De Groningers hebben bij Ajax duidelijk gemaakt dat het alleen spelers in noodgevallen wil huren. Aangezien de selectie van de FC in principe al enige tijd compleet is, ziet de club dit niet als een noodgeval. Daarom was kopen momenteel de enige optie. Na enkele gesprekken met Ajax bleek een overname van Blind bespreekbaar voor de Amsterdammers, dit zou dan gaan via eenzelfde contructie als in het verleden bij Rasmus Lindgren.

    Beide partijen waren dus op de goede weg, echter heeft Daley Blind zelf een einde gemaakt aan de onderhandelingen. Blind zou niet bij Ajax weg willen en hij wil vechten voor zijn kans bij zijn club. Hierdoor is de komst van Blind naar Groningen van de baan. Of deze keuze van Daley goed is voor zijn eigen ontwikkeling valt te betwijfelen, maar het is natuurlijk graag of niet.

      /   Beantwoorden  / 
  12. hallo

    denk wel dat die een beetje dom bezig is
    stel voor dat vitesse of heerenveen hem ook alleen willen kopen
    dan zit die dit seizoen stil op de bank :)

      /   Beantwoorden  / 
  13. Segia

    Waarom dan niet huren met een tweezijdige optie tot koop? Als in: als hij na het seizoen wel wil, en Groningen ook nog steeds, dan kopen? Lijkt me een mooi compromis. Heel jammer als hij niet komt, maar de berichten zijn vooralsnog niet waterdicht. Ik heb nog hoop, 12 uur vannacht weten we ‘t.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      omdat het voor fc groningen niet echt nootzaak is
      als het echt nootzakelijk was dan hadden ze wel gehuurd
      maar groningen is al compleet dit zou alleen extra zijn
      en daarom willen ze alleen kopen

        /   Beantwoorden  / 
  14. sandratb

    Daley,

    Ga lekker zeepjes rapen in de kleedkamer van 020 loser!
    Zo goed ben je niet jij bent er schuldig aan dat we tegen Utrecht werden uitgeschakeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Segia

      Doe maar zo.

        /   Beantwoorden  / 
  15. bonk

    dat slaat nergens op!

      /   Beantwoorden  / 
  16. kees

    Daily Blind blijft definitief – tot de winsterstop b- bij Ajax. Groningfen wilde alleen kopen, maar dat wilde Ajax niet. ..Volgens Ajax-side…(dinsdag 31 aug 17.47u)Maar vertrouwen doe ik Ajax niet, dus wie weet… Wel sterk dat Groningen stelde dat de selectie “compleet” is, nu: dat straalt meer zelfvertrouwen uit dan die paniekberichten van Jol, dat er bij-gekocht moet worden.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Noordeling

    Fc Groningen heeft helemaal gelijk dat ze geen 4 ton gaan uitgeven om een speler te huren. Het is kopen of huren met het 1e recht van kopen voor een van te voren vastgestelde prijs.
    Blind zou wel heel naïef zijn om bij Ajax te blijven. Zeker gezien het feit dat als Anita geschorst is Jol kiest voor Emanuelson als linksback. Ook als vd Wielen niet zou kunnen spelen denk ik dat Jol voor een andere optie kiest. Mocht Blind nu niet naar Groningen willen zou ik de deur voor altijd definitief dichtslaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Helemaal eens, voor Groningen is het ook beter om een speler van zijn leeftijd te kopen, dan te huren voor vier ton. Maar Ajax wilde denk ik voor 4 ton verhuren, en dan later aan iedereen verkopen voor 1 miljoen, helaas gaat voor Ajax deze vlieger niet op. Voor Groningen was het een goede versterking geweest, die je overal kunt gebruiken.

        /   Beantwoorden  / 
  18. Noordeling

    Ajax bood FC Groningen aan Daley Blind opnieuw op te nemen in de selectie. Maar een terugkeer van de verdediger in Euroborg ketste af op de constructie.

    Zoals afgesproken meldde Ajax FC Groningen als eerste dat Blind in aanmerking kwam voor een transfer. Hoewel de Groningse club in principe zijn selectie rond had, volgde er wel een gesprek met de Amsterdammers. Blind maakte afgelopen seizoen als huurling een goede indruk in Groningen.

    Maar tot een rentree in Euroborg komt het voor Blind niet. FC Groningen wil alleen in noodgevallen zijn toevlucht zoeken in de huur van spelers en wilde daarom Blind definitief inlijven. Dat bleek geen optie, zodat de deal werd afgeblazen.

    ‘In de gesprekken met Ajax was een terugkoopregeling, zoals ook met Rasmus Lindgren in het verleden, bespreekbaar’, aldus Hans Nijland tegen Voetbal International. ‘Maar ik sprak ook Danny Blind die vertelde dat zijn zoon Daley er nog niet toe was om de banden met Ajax door te snijden.’

    Bij Ajax heeft Blind geen zicht op speeltijd in de hoofdmacht. Daarom probeert de Amsterdamse club hem tijdelijk elders onder te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. jeroen

    TOP van de fc. Als ajax niet wil verkopen dan maar niet!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      fc en ajax waren wel tot overeenkomst gekomen om hem te kunnen kopen
      blind zelf wou alleen verhuurt worden
      dus hij heeft het zelf afgewezen
      nu is die dus nergens aan verhuurt
      dus let maar op dan wil die in de winterstop wel weer verkocht worden omdat die waarschijnlijk veel op de bank zit
      nou dan mag die ook wel wegblijven van mij
      denk ook dat fc het dan niet meer wil
      het was niet zo dat het echt noodzakelijk was want anders hadden ze hem wel gehuurd

        /   Beantwoorden  / 
      1. angela

        van mij mag hij nu ook wegblijven..
        als Blind ervoor kiest om op de bank te zitten en niet hier wil voetballen dan lekker niet, liever een voetballer die hier heel graag wil voetballen..
        Beetje dom van Blind want hj snapt zelf ook wel dat hij niet in de aanmerking komt voor de basis in ajax.

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          hij zal wel wat ver- BLIND zijn door de jarenlange verwachtingen bij Ajax, zijn vader bij Ajax en de €€/carriere die hij denkt te gaan maken. maar slim is het niet van hem -zeker als hij een warm nest als speler bij de FC Groningen-selectie misloopt. Jammer en een beetje dom!

            /   Beantwoorden  / 
          1. angela

            helemaal mee eens

              /  
        2. René

          Ik begrijp Blind wel, hij is overtuigd van zijn kwaliteiten. Goede eigenschap en clubliefde is een zeldzaamheid. Er is niets zo veranderlijk als een vrouw en voetbal en het kan zo ineens zijn dat hij wel balt bij Ajax. Hij is nog jong, genoeg belangstelling voor hem. Dus echt veel risico loopt hij niet. In de winterstop gaat de carrousel weer draaien. Dom vind ik het absoluut niet, wel jammer.

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            zolang Jol er zit, Ajax champions-leage speelt en mee-doet voor de prijzen in Nl., zolang speelt Blind niet in het 1e…dat was vorige jaar HET argument om naar Gr. te komen. Aangezien hij als middenvelder veel concurrentie heeft, komt meneer op de reserve bank. Als je je knopen telt, dan kies je voor spelen…wordt ie straks voor veel geld verkocht, dan wordt hij alsnog op de proef gesteld… en is er geen weg terug.

              /  
          2. René

            Precies, je zag al in het begin van het seizoen dat Jol meerdere opties had en dat kan nog steeds gebeuren. Niets zo veranderlijk als voetbal. Jol weg, andere trainer en ineens kansen. Kan allemaal zo snel gaan. Ik vind het wel mooi dat er spelers zijn die nog voor hun cluppie kiezen en voor alle duidelijkheid hij wou niet verkocht worden, wel verhuurd.

              /  
  20. arnelio

    Voorlopig de laatste editie van “The Daley News” dus ;-\

      /   Beantwoorden  / 
    1. jeroen

      HAHA scherp! :D

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        nog scherper: Daily News…

          /   Beantwoorden  / 
        1. jeroen

          ??? Waarom zou dat scherper zijn??

            /   Beantwoorden  / 
  21. Peter

    Liefde maakt nu nog Blind zeg maar.Jammer, in de winterstop is hij niet duurder geworden dat scheelt weer. Gewoon dan weer een poging doen. Blind ziet vanzelf wel dat de liefde niet van 2 kanten komt.

      /   Beantwoorden  / 
  22. hallo

    FC-team speelt om Noordelijke titel Footgolf
    01-09-10 – 17:16 –
    Namens FC Groningen zullen Koen van de Laak, Danny Holla, Petter Andersson, Leandro Bacuna en Gonzalo Garcia op maandag 6 september deelnemen aan het Gronings Kampioenschap Footgolf.
    ——————————————————
    stadspark
    warming up voor andersson en holla :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      oja geheel gratis toegang en parkeren

        /   Beantwoorden  / 
  23. F_C_G

    Wat een debiel die gast.Snapt ie nou nog niet dat hij gewoon het hele seizoen lekker de bank warm mag houden? Hier had ie gewoon in de basis gestaan. Dacht dat alle vetballers graag wilden voetballen…dan maar in de winterstop

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      nou zo belangerijk is die nou ook weer niet
      er zijn genoeg voetballers op die plek die wel willen voetballen
      fc blijft niet achter hem aanlopen
      ze hebben hem ook niet echt nodig
      als ze in de winterstop weer achter hem aangaan
      gaat hij zich machtig voelen
      en dat verdiend hij totaal niet

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.