Alleen kopen Blind optie voor Nijland

Vorige week kwam het nieuws dat Daley Blind z’n heil buiten Amsterdam wil zoeken. FC Groningen is de belangrijkste kandidaat om Blind over te nemen.

De vraag was of huren, wat bij Blind zelf de voorkeur heeft, een optie is voor algemeen directeur Hans Nijland? Het antwoord lijkt toch “nee” te zijn. Inmiddels hebben alle partijen de eerste gesprekken gevoerd over een overgang, Nijland heeft daarbij aangegeven dat alleen kopen een optie is.

Daarmee wil Nijland terug naar het idee zoals dat aan het begin van het seizoen al naar buiten kwam: FC Groningen koopt Blind, Ajax kan aan het eind van het seizoen in een speciale ‘terugkoopregeling’ de jonge speler weer terughalen. FC Groningen wilde een paar maanden geleden Blind voor een bedrag dat onder een half miljoen ligt kopen. Ajax heeft dan de optie om de speler na het seizoen voor dat bedrag weer terug te kopen. Daarbovenop zouden dan nog de salariskosten van Blind betaald worden aan de FC.

Een dergelijke constructie zal ook nu weer de inzet zijn aan Groningse kant. Daar wordt nu dus over gesproken. Vorig seizoen werd Blind wel gehuurd omdat er toen veel blessures waren. Maar de huidige situatie is anders. Met huren wordt niets opgebouwd, zo zegt Nijland in diverse artikelen in de media.

Zelf dacht ik nog even dat huren wel weer een optie was omdat dat van Ajax-kant toch benadrukt werd. Omdat Blind hier zo’n goede indruk had achtergelaten dacht ik dat hij wellicht een uitzondering zou kunnen zijn op de koers die de FC normaal gesproken wil varen. Maar duidelijk is nu, ook voor mij, dat Blind alleen weer naar Groningen komt als er een akkoord komt over die terugbetalingsregeling. De vorige keer was Blind zelf nog het struikelblok (hij wilde bij Ajax blijven), maar dat is deze keer dus niet het geval.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Eén reactie op “Alleen kopen Blind optie voor Nijland

  1. Paco

    Volgens mij is het meeste wel gezegd over de topic Daley Blind… ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.