‘FC Groningen wil Noorse linksback’

Voetbalsite soccernews.nl komt vandaag met een nieuwe speler die in de belangstelling van FC Groningen zou staan. Het gaat om de Noorse linksback Vegard Forren.

Er wordt geen bronvermelding gegeven in het artikeltje, waar ook nog eens gezegd wordt dat FC Groningen Daley Blind wil. Maar waar rook is, is misschien ook wel vuur. Volgens soccernews.nl zoekt FC Groningen sowieso een linkervleugelverdediger.

Vegard Forren dus. Linksback bij Molde FC, 22 jaar jong, jeugdinternational, drie goals in 84 wedstrijden op het hoogste niveau in Noorwegen. En wat doe je dan als blogbeheerder, bij zo’n onbekende speler? Precies, je gaat even googelen. Daarbij kwam ik bijvoorbeeld dit op een Liverpool-forum van twee jaar geleden tegen:

Forren is a strong, hard working center back, but can also play on the left back.
As I said, he’s strong and hard working, but he’s also pretty quick, got an excellent left foot (great 40yrd++ passes), intelligent, offensive, good header etc. He’s kind of a Agger-light.

Dat was in een periode dat Liverpool de speler volgde. Blijkbaar speelde Forren toen nog centraal achterin. Z’n snelheid wordt genoemd als belangrijkste kwaliteit. Z’n onervarenheid zal ‘m destijds opgebroken hebben om meteen al een grote transfer te maken. Het is dan ook aannemelijk dat deze speler nu een soort tussenstation zoekt om die stap te maken. In dat geval heeft FC Groningen een goede naam. En een goede kans om de concurrentie (die is er, naar het schijnt ook van grote clubs) de loef af te steken.

Blijft de vraag wat FC Groningen met een nieuwe linksback zou moeten terwijl Stenman hier speelt? Nou, die is zoals bekend aan het praten over contractverlenging. Daarbij moet je altijd rekening houden met een vertrek, dus moet je ook altijd zoeken naar alternatieven. Er zal dus nog weer heel wat water door de zee moeten stromen of Vegard Forren uiteindelijk hier te bewonderen zal zijn.

Hier is ook nog even een Wikipedia-link.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

15 reacties op “‘FC Groningen wil Noorse linksback’

  1. FCG fan

    Nou wat ik dr van lees is het een fantastische speler!

      /   Beantwoorden  / 
  2. slavink

    Goede vervanger van Stenman.

      /   Beantwoorden  / 
  3. herman

    stenman gaat niet weg hij is in onderhandeling met fc groningen

    maar laten ze in plaats van verdedigers aanvallers halen

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCG fan

      Miss als ververvanger voor Andreas. En we zitten ook aardig dun in de verderdigers hoor :O We hebben dus Maikel(wat ik niet een verdediger vind) en Tom(precies het zelfde) Ivens, Andreas, Lachman en Veldmate vind ik nog ietsjes te ligt, en dan heb je nog Stenman en Metaj. Daar kan dus best een goede bij! en een spits moet er sowieso bij ja!

        /   Beantwoorden  / 
      1. hallo

        ja grote kans dat granqvist verkocht word deze winter
        er zijn waarschijnlijk wel grote ploegen die een verdedigger zoals hem kunnen gebruiken die niet alleen goed kan verdedigen maar ook nog kan scoren
        en als je kijkt zoals paco zegt wat op die liverpool site staat zie je ook staan dat forren
        een hardwerkende center back is
        dus mischien helemaal niets te maken met stenman

          /   Beantwoorden  / 
    2. theoreticus

      Misschien hoort het wel bij het spel; de Fc in onderhandeling met Stenman , die wil salarisverhoging en zo weet zijn zaakwaarnemer dat hij niet te hoog in de boom moet zitten want Groningen blijkt dankzij de interesse in Forren niet ten kostte van alles Stenman te willen behouden. En een signaal aan 020 & Blind dat de Fc zijn eigen beleid bepaald en zich niet laat sturen.
      Goed om te merken dat de Fc altijd bezig is met eventuele opvolgers en versterkingen en nu we het zo goed doen zijn we ook nog eens aantrekkelijker voor spelers en geldschieters.
      Je kunt m.i ook beter niet verkopen in de winterstop om zo de ploeg bijeen te houden, hoog te eindigen en zodoende interessanter te zijn voor sponsoren dan snel te cashen in de winterstop en dan sportief te crashen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. dkl``

    granqvist staat behoorlijk hoog bij fulham de trainer er van wil hem in de winter stop hebben

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Klopt. Wilde nog even wachten met berichtgeving tot er meer bekend is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        ze kennen Fulhjam nog van die Berg-tansfertijd…scheelt: “hello, this is Chief Exective Nijland speaking…”

          /   Beantwoorden  / 
      2. dk

        oke paco maar tis wel belangrijk nieuws jah dus dacht ik zeg het maar eve want stondt ok al op voetbalzone

          /   Beantwoorden  / 
        1. sjouke

          ok hearenfean is in dr markt dus dan wiest t wel !!!!!

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            Sjoukje…ingesneeuwd zeker?

              /  
  5. jan

    Het zou ook om Ivens kunnen gaan want die staat ook in de belangstelling van anderlecht .Als vervanger zou ik die braziliaan van zwolle halen Bothegin kost maar 600.000.

      /   Beantwoorden  / 
  6. sanne

    komt deze noor ook als blind wel komt? en hoe zit het trouwens met guyon fernandez, fc had toch ook belangstelling in hem?

      /   Beantwoorden  / 
  7. kees

    …..er is niet veel serieus te melden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.