‘FC Groningen en Ajax rond, Blind denkt na’

Soccernews.nl brengt zojuist het nieuws dat FC Groningen en Ajax het eens zijn geworden over een transfer van Daley Blind.

Blind zou zelf nog even willen nadenken over een eventuele come-back in Groningen. Volgens soccernews.com wil hij een week bedenktijd.

Het nieuws is nog zo vers dat er op dit moment geen enkele verdere info te vinden is. Omdat het verhaal al enige tijd speelt, en omdat ik niet denk dat een site als soccernews.com zomaar wat gaat roepen, heb ik zelf het gevoel dat het bericht spoedig bevestigd wordt. Daar wacht ik nu op. Meer nieuws volgt hopelijk vandaag nog.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

59 reacties op “‘FC Groningen en Ajax rond, Blind denkt na’

  1. Kees

    Blind denkt na….wanneer heb ik dat eerder gehoord? Missch gaat hij straks wel i pl v Granqvist spelen, centraal midden…toch een goede zaak als ie komt met een koopovereenkomst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Volgens mij hoefde hij de vorige keer niet lang na te denken. Hij wilde voor z’n kans bij Ajax gaan. Of bedoel je nog eerder?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        in seizoen 2009/2010 al vanaf het voorjaar gaan er geruchten dat Huistra spelers mee zal nemen…w.o. mogelijk Blind. Tot november gebeurt er niks en dankzij de slechte resultaten komt Blind in de 2e seizoenshelft voor FC Groningen spelen. Dit seizoen(2010-2011) is de hele zomer (tot augustus) “bedenktijd” gevraagd door Blind en werden ook andere clubs genoemd. In Augustus zei Blind “nee” op een koop-terugkoop voorstel van Ajax/Groningen. Vrij spoedig dit seizoen kwam Blind weer in het nieuws o.a. door die ruzie tussen Jol en Blind sr.(over Daily Blind), maar werd eerst een huurovereenkomst (voor een seizoen) genoemd…nu dus KOPEN/evt terugkopen voor een half jaar? Uiteindelijk wel ruim genoeg tijd voor Daily Blind om over na te denken!!

          /   Beantwoorden  / 
  2. appie happie

    eigenlijk had hij het nu wel moeten weten..nadeken,ik vrees dat hij niet komt,omdat het na dit weekend wel een zo zou kunnen zijn dat Jol er uit ligt bij ajax,dan gaat Blind alsnog voor zijn kans,dat speelt waarschijnlijk in zijn achterhoofd.

    ik zeg nu of nooit,graag of niet..we blijven niet aan de gang..

      /   Beantwoorden  / 
    1. appie happie

      ik zei het vanmidag nog..

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ferry

    Hoezo nadenken? Je speelt graag voor de FC of niet. Ik krijg hier buikpijn van.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Emiel

    Zullen we deze url veranderen naar daleyblind.blog.nl ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Ben er bijna klaar mee. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Emiel

        Haha jah ik hoop het ;) Maar t geeft niet hoor, het is actueel nieuws en het gaat over groningen!

          /   Beantwoorden  / 
  5. jan

    graag of traag blind!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. jan

    je mag blij zijn dat fc je nog wil!!!grrrrrrrrrr

      /   Beantwoorden  / 
  7. jan

    als je zo door gaat doe je je naam wel eer aan!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Noordeling

    Het is graag of niet.

      /   Beantwoorden  / 
  9. supporter

    Waar wil deze jongen nou nog over nadenken als je de kans krijgt bij een club als FC Groningen. Als hij nu nog niet door heeft dat het bij Ajax niets zal worden dan weet ik het niet. Wil er wel even bij zeggen dat ik het een goede voetballer vind en hoop dat hij komt, een versterking in de breedte, want hij is overal inzetbaar. Er moet eens iemand met hem gaan praten die het werkelijk goed met hem voor heeft, dan wordt het hem wel duidelijk wat het beste voor hem is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Misschien heeft-ie nog een ander ijzertje in het vuur…?

        /   Beantwoorden  / 
  10. theoreticus

    Hij kan niet nadenken, althans dat gaat heel heel heel traag bij hem. De clubs zijn eruit, het wordt waarschijnlijk een koop met terugkoopregeling, nog net geen lease of verhuurconstruktie maar de gedachte dat op de bankafschriften niet meer ajjakkes staat is waarschijnlijk moeilijk te verteren voor blind, nou boehoe.
    Als je goed genoeg bent kopen ze je terug en anders word je boer!
    En als ie al net zo gaat zeiken en zeuren als Pa Blind een carriere lang deed dan heb ik nog liever Cijntje!
    Ik hoop dat negatieve berichten op supportersites als deze blind naar nac doet vertrekken.
    Gvd een half seizoen een paar wedstrijden aardig gespeeld en dan al denken dat je wat voorstelt…
    Over een paar jaar wordt Blind genoemd in het rijtje talenten die het nooit waargemaakt hebben. (Babel, Oulida, Hoekstra, Nijland, Hofs en ik….)

      /   Beantwoorden  / 
  11. yvonne

    Ik snap wel dat mensen nu negatief staan tegenover zijn besluit na te denken, maar eigenlijk is dat ook wel een beetje logisch. Hij heeft het goed gedaan bij FC Groningen en dacht zijn kans te krijgen bij ajax, die heeft hij ( onterecht ) niet gekregen. Daarnaast is ajax zijn club, dus hij zou ajax niet zomaar willen verlaten.

    Ik hoop natuurlijk van harte dat hij wel komt en het dan net zo goed gaat doen als de eerste keer!!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Doornbosch

    Hij heeft waarschijnlijk bedenktijd nodig over die terugkoop regeling, misschien omdat hij bang is dat de mogelijkheid aanwezig is, dat dan de banden met ajax wel eens definitief verbroken kunnen zijn.
    Anders kan ik niets bedenken. Want die regeling is feitelijk zo goed, dat indien hij presteert, ajax niet veel hoeft te betalen om hem terug te kopen. Dus hij kan vrij eenvoudig op termijn weer ajacied zijn.
    In het geval van huren, heeft hij voor zich zelf de zekerheid dat hij nog steeds ajacied is.
    Maar aangezien groningen niet wil huren, heeft hij heel wat af te wegen.
    Groningen speelt mee in de top, dat is interessant, hij kan misschien ergens anders wel voor een huursom spelen, bij een minder interessante club, kortom ik begrijp zijn bedenktijd wel.
    Ik heb hem er overigens graag bij. Vorig jaar speelde hij fantastisch.
    We hebben een perfecte 1 ste seizoenshelft gespeeld, dus de afwezigheid van blind heeft ons geen punten gekost, waar ik vooraf bang voor was.
    Maar met hem, zijn we mijn inziens toch echt nog een stuk sterker.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Dat bedoel ik, gaat het soms erom dat ajjakkes op zijn rekeningoverzicht staat?!
      Misschien (bedacht ik mij) wacht hij nu op het vertrek van Jol, het gaat eens even niet zo goed en dan moet de trainer eruit.
      Ik vind dat Jol het uitstekend doet, ik heb lange tijd niet zo’n plezier beleeft bij wedstrijden van 020.
      Schitterende nederlagen tegen Madrid en Az en terecht Blind niet opstellen omdat Martin Daley bij ons wil hebben. Hij ziet ook dat Anita een klasse beter is dan Daley, uitgemaakte zaak.
      Beste trainer 020 voor altijd!
      Ik hoop binnenkort op Wikileaks alle ins en outs te lezen van dit spannende feuilleton.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        En vanavond bij VI op RTL7, grapte die snor ( Johan Derksen dus ) “het is hier bijna net zo erg als bij Jol en Blind”- overigens zijn ze daar bij VI zeer te spreken over FC Groningen, momenteel: in het elftal van de week maar liefst 3 Groningers ( Luciano, Ivens en Andersson )en verder ( maar dat kan zo weer afgelopen zijn als het even minder gaat ) wordt die 3e plaats dus niet als onterecht ervaren…weliswaar worden Ajax, Feyenoord en PSV uitgelachen om de kwaliteit van het voetbal wat ze laten zien…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kees

          JOL WEG BIJ AJAX ! – Frank de boer ( samen met Blind ) neemt coaching over…dan komt Daily Blind dus wrschl TOCH NIET !

            /   Beantwoorden  / 
      2. Kees

        je bedoelt: de Telegraaf !

          /   Beantwoorden  / 
  13. wilmwil

    Zaterdag 4 december startte via http://www.fcgroningen.nl en TicketBox de verkoop van maximaal 500 kaarten aan FC-supporters. De kaarten voor eigen vervoer raakten in het weekend uitverkocht. Dinsdagochtend 7 december om 9.00 uur zullen nog enkele kaarten in de verkoop komen.

    Dus als je nog heen wil, morgenvroeg snel een kaartje kopen!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Viveras

    Jol wil weg bij Ajax, dus waarschijnlijk blijft Blind bij Ajax omdat hij nieuwe kansen ruikt

      /   Beantwoorden  / 
  15. Parick

    Jol heeft net ontslag genomen bij ajax. Bron site van Ajax.

    Dus Blind zal nu zeker niet komen. Frank de Boer neemt het tijdelijk over. De hand van cruiff wordt zichtbaar, de Boer, Bergkamp en Blind in de staf. Nee ik geloof niet dat hij komt,

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

      Misschien maar beter zo. Die jongen is een echte 020er, en kan toch niet aarden hier in Groningen. Vind het overigens voor de FC een prima back, laat daar geen misverstand over bestaan. Nu Jol is opgerot krijgt Dailey Blind misschien meer kans om in het eerste te spelen.t’Is hem gegund. Hoop dat ie het goed gaat doen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        @Rob-Roy: Kan jij mij misschien een goede verklaring geven waarom ze bij FC Groningen ( na het contracteren van Kieftenbeld )steeds zo graag Blind willen halen ? Is dat misschien ook omdat omdat Stenman en Granqvist in de belangstelling staan, of heeft hier de handelswaar/transfermogelijkheden van een jonge talentvolle speler
        mee van doen?

          /   Beantwoorden  / 
        1. rob roy

          @Kees,
          In de belangstelling staan wil nog niet zeggen dat er vervolgens ook maar iets gaat gebeuren. Als je zo presteert als de FCG op dit moment ,staan alle spelers ‘in de belangstelling’, daar moeten we als Groningers maar aan wennen, ofschoon dat altijd al zo is geweest. Afgaande op de woorden van Nijland heeft zich tot nu toe geen enkele club voor genoemde spelers gemeld dus mag je er van uit gaan dat ze blijven (kan trouwens met het uur veranderen). Dat de FCG op zoek is naar een rechtsback en daarbij uitkomt bij Blind ies eigenlijke een logisch gevolg van het feit dat deze jongen het vorige seizoen het goed gedaan heeft bij onze FCG en het feit dat Kieftenbeld als rechtsback nou niet de juiste keus is. Of het met de handelswaarde van een speler van doen heeft, weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat een club als de FCG ALTIJD in de gaten moet blijven houden dat een speler die goed presteerd ook interessant is /wordt voor een meer vermogende club en er dus een transferméérwaarde uit moet zien te slepen. Kijk in dit geval naar ene Suarez en ene Berg. Als ik lees dat er nu belangstelling is voor Matavs, gekocht voor 1,1 miljoen en nu een transferwaarde van plusminus 4,8 miljoen dan zeg ik, goed gedaan jochie, strik erom en wegwezen. We gaan dan weer over tot de orde van de dag en zorgen, mét onze scouting, weer voor een opvolger. Misschien die Braziliaan Oliveira, ofschoon deze jongen al 26 jaar schijnt te zijn en niet veel meer op zal leveren bij doorverkoop.”Wie t’weet mag’t zegn”.

            /   Beantwoorden  / 
  16. appie happie

    om.16.08 heb ik dit al voorspelt kijk maar hier boven..Blind komt niet hij zag dit waarschijnlijk al aankomen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Arjan Gr

      En denk dat dit dan door zijn vader is ingefluisterd, wacht even af wat Jol gaat doen en dat weten we binnen een week en beslis dan!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        Sorry: heb ik twee weken terug op dit blog al voorzien: ik schreef toen :Volg Jol en je weet wat Blind (jr.) gaat doen… Maar heel chique naar FC Groningen is het niet als je Nijland vorige week
        (bij RODA) nog hoorde spreken: “FC Groningen is met Ajax en de familie Blind in gesprek en over een of twee weken weten we meer”. Ik denk dat Groningen gewoon een eigen koers moet gaan, want opbieden tegen de spelerseisen (salarissen) van Ajax dat kan en wil FC Groningen niet!: op de lange duur levert die eigen koers het meeste op voor onze FC, daar ben ik zeker van.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kees

          lees op het item: “Blind denkt na over verhuur”, post van Kees 26 november, 2:15 u.

            /   Beantwoorden  / 
  17. Noordeling

    Hoeveel verlies had Sc Heerenveen ook al weer gedraaid Abe?
    14,5 miljoen en dan ook nog 9 punten achter op Groningen. Als je beperkte voetballers als Kruiswijk al 700.000 euro aan salaris geeft dan geeft dat te denken. Ik denk dat Heerenveen noodgedwongen spelers moet gaan verkopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      kunnen ze altijd nog gaan stempelen bij die Elfstedentocht!

        /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      als Jonas maar niet bijt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. MartinWinschoten

        neeeeeeeee, deze heeft geen gebit ;p

          /   Beantwoorden  / 
    2. Noordeling

      Soccernews zou ik niet al te serieus nemen. Dat is uit het verleden wel gebleken. Pas als meerdere media Jonas Goncalves Oliveira in verband brengen is het bericht serieus te nemen. Groningen haalt normaal gesproken geen spelers tenzij ze goedkoop zijn en er spelers vertrekken. (Fernandez, Blind(toch denk ik dat hij niet komt, en als dat zo is men ook nooit meer met hem moet gaan praten, het is graag of niet)

        /   Beantwoorden  / 
    3. rob!

      Die Jonas is idd een klassebak, zou mooi zijn als hij ons kwam versterken oud-collega!!!

        /   Beantwoorden  / 
  18. Max

    Wat wil die BLind nou komt ie of niet? graag of niet hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. sjouke

      blind wier hearrenfeaner!!!!!
      kiek mar op sport side!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. fcg1

        jong ga ergens anders dom lullen met die achterlijke dialect van je

          /   Beantwoorden  / 
      2. Kees

        He Sjoukje, heb jij schaatskoorts of zo ? Kan ik wel begrijpen omdat jullie met SC H. zo ver onder FC Groningen staan… sterkte en beterschap hoor

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kees

          Volgens Voetbal4U.com op 8 dec. is FC Groningen, SCHeerenveen, AZ en nu ook FC Twente geïnteresseerd… Typisch geval van de prijs opdrijven of de eisen van de speler kracht bijzetten… Ik denk alleen dat Nijland niet zo snel van streek raakt!Onbegrijpelijk trouwens, dat er bij A|jax met dat beste Ajax talent van 2008 zo gesold wordt!

            /   Beantwoorden  / 
      3. Peter Selie

        van mij mag-ie; jammer voor Blind is alleen, dat Jans op dit moment elke nieuwe SCH-speler kapotwisselt

          /   Beantwoorden  / 
  19. rob roy

    Al de stomme opmerkingen van die friezen ten spijt, Daley Blind wil nog steeds verhuurd/verkocht worden, maar dan alleen aan FC Groningen. Alle andere verhalen kunnen naar het land der fabelen verwezen worden (als die stomme friezen tenminste begrijpen wat dat betekend).
    Nadat 020 terug is uit Milaan, gaat Nijland opnieuw in overleg met vd.Boog over de ontstane situatie.(bron:Voetbalprimeur/D.v/h.N).

      /   Beantwoorden  / 
  20. fan

    wat een gelul over die Blind die laat je toch lekker thuis. Investeer in andere talenten (zoals Kieftenbeld) die 4 jaar blijven (hopelijk) prima speler, juiste instelling en voor het komend seizoen hopelijk op zijn beste stek.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Hans

    laat Blind heen gaan waar die wil
    wij hebben hem niet nodig
    ons team draait goed
    af en toe een off day SO WHAT!!!!!!!!!
    wij staan er leuk voor
    en als we aan het eind van het seisoen tussen plaats 5 en 7 staan hebben we een SUPER prestatie neer gezet waar alle andere clubs jaloers op zijn
    Blind ik wens je suc6 maar wij hebben je niet nodig

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Uit RTL Noord Sport om Toavel aflevering -do 3 dec- gaf Nijland duidelijk te kennen dat het moeilijk ligt met de komst van Daily Blind, ook omdat er andere clubs belangstelling hebben… DWZ de vraagprijs/slariseisen/ terugkoop voorwaarden zijn niet echt in het voordeel van |FC Groningen. Nijland benadrukte ook dat de vorige keer Blind werd gehuurd (seizoen 2009/2010) vanwege die erbarmelijk slechte eerste seizoenshelft van vorige jaar met al die blessures, een soort nood-greep. Ik denk dat Blind DIT KEER niet naar FC groningen komt, maar bijvoorbeeld naar een andere club gaat, en dat is helemaal niet zo erg. Maar wie er wel gaat komen bij een FC Groningen-transfer in de winter, dat is een verrassing, nog wel !.

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        volgens Ajax geruchten (vandaag 21.45- zie link AndereBlog.nl berichten gaat Blind “tijdelijk” weg…, maar zit hij zondag bij de selectie; dus de soap rond Blind gaat door met, zo verluidt
        ook AZ als geïnteresseerde club.

          /   Beantwoorden  / 
  22. kees

    En Huistra geeft nog verder wat verduideliling: alleen als er geld is, en speler(s) vertrekken is er plaats voor Blind… dus Nijland sr. met de hand op de knip en Ajax/de Boer: we zien wel.

      /   Beantwoorden  / 
  23. rob!

    Hoelang duurt een week bedenktijd bij Blind?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

      Drie a vier weken?

        /   Beantwoorden  / 
      1. rob roy

        Blind kan het denken beter aan een paard overlaten, die heeft namelijk een veel groter hoofd. Fc Groningen bestuur, laat jullie niet langer aan het lijntje houden. Vergeet deze ‘neus’ en ga op zoek naar een andere verdediger (indien nodig). Er is geen hand vol maar een land vol. Voor mijn gevoel doet Kieftenbeld het prima dus de noodzaak om een vervanger aan te trekken lijkt mij niet aanwezig.

          /   Beantwoorden  / 
  24. fcg1

    KEEP DREAMING ABE

      /   Beantwoorden  / 
  25. Nolio

    HAHAHA! Die Friezen maken zichzelf zo lekker belachelijk hier. Haha de tranen springen me in de ogen van het leedvermaak!

      /   Beantwoorden  / 
  26. rob roy

    Wat ben jij toch een zielpoot,Abe. Steeds als er niets te melden valt, meldt jij je hier op deze blog en kraam je de raarste dingen uit. Ale er echt iets te melden valt, schitter je door afwezigheid. Misschien toch niet zoveel kijk op voetbal????? Doe alle ‘bloggers’ een plezier en kruip weer onder je steen en blijf daar, alsjeblieft!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  27. GWArmy

    hahahah waarom zou die naar heereveen gaan als die ook naar een topclub kan die in de top3 staat,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.