Matavz wil verlengen en weg?

Na het afketsen van de deal met SSC Napoli, gaat het snel met het nieuws rond Tim Matavz. Matavz besloot zijn zaakwaarnemer Nusret Jashari uit Albanië aan de kant te zetten en dat klonk de meesten als goed in de oren. Zo’n Wild, Wild West broeder, leek niemand een goede belangenbehartiger behalve voor zijn eigen portemonnee. Maar dat Tim nou op de proppen moet komen met Henk van Ginkel?

Het nieuws in de Voetbal International dat Matavz goed bij ajax zou passen kwam niet als een verrassing. Van Ginkel zegt dat de Sloveen wel oren heeft naar een transfer richting amsterdam. Volgens mij heeft Van Ginkel echter zelf wel oren naar zo’n overgang. Het was namelijk Van Ginkel die een arbitragezaak aanspande rond de overgang van Luis Suarez naar de Arena, en die Bruno Silva adviseerde over te gaan tot werkweigering…

Met die vieze smaak nog in de mond worden we vervolgens verrast met het nieuws dat Matavz wellicht zijn contract wil openbreken. “In principe blijf ik graag bij Groningen,” zegt Matavz tegen FCUpdate. “We gaan binnenkort rond de tafel zitten en ik ben erg geïnteresseerd om mijn contract te verlengen als ze met een mooi bod komen.”

Of dat gaat gebeuren is maar zeer de vraag. Met die Van Ginkel aan het roer heb ik er vooralsnog niet een denderend goed gevoel over…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

22 reacties op “Matavz wil verlengen en weg?

  1. rossie

    Laat hem maar lekker hier blijven
    Als hij vertrekt beter naar een grote club in een ander land

      /   Beantwoorden  / 
  2. Noordeling

    Matavz zal zijn contract niet verlengen tenzij er in komt te staan dat hij een bepaalde gedeelte van het transferbedrag in zijn eigen zak mag steken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      wel wel..als die transfersom dan maar hóóg is…vind dat hij met zijn achtergrond ( pas 2 seizoenen goed spelend in het eerste eftal ) nog wel iets aan FCGroningen verschuldigd is… kan niet zoveel bij in de salarissfeer (salarisbeleid van FC Groningen), maar over een jaar (na volgend seizoen) liggen er misschien goede kansen voor een mooie transfer: kan hij cashen!

        /   Beantwoorden  / 
  3. herman

    Zou mooi zijn als hij zijn contract zal verlengen als er dan een club geintreseerd is in hem moeten ze goed in de buidel tasten

      /   Beantwoorden  / 
  4. appie happie

    van ginkel is een RAT dat soort moet worden geweerd..is wellicht nog slechter dan zijn eerdere zaakwaarnemer uit albanie..

      /   Beantwoorden  / 
  5. arnelios

    Verlengen of naar Ajax ik vind het allemaal best. Maar niet in de laatste week voor de aanvang van het nieuwe seizoen beslissen. Werk weigeren in de vakantie vind ik overigens ook prima…. ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  6. jaap"nou ja goed naturlijk"stam

    Contract verlengen is het allerbeste wat kan gebeuren. Wij hebben dan nog plezier van matavz, hij wordt alleen nog maar volwassener en beter. En de zaken liggen er dan over 1 of 2 jaar weer net zo voor als nu, dat er een goede transfer te maken valt met hem. En dan hebben we hem nog wel in ieder geval 1 jaar hier gehad.
    Als hij blijft, maar zijn bestaande contract wordt niet verlengd en alsmaar korter is geen goede zaak.

      /   Beantwoorden  / 
  7. kees

    we hebben het eerder gezien… en FC Groningen trok in het verleden niet altijd aan het langste eind. een verbeterd contract zou de club ivm eventuele transfer goed uitkomen-nog beter is het als Matavz en Tadic nog mninimaal een seizoen blijven, maar de macht ligt vaak bij de speler zelf/zaakwaarnemer (denk aan $uarez). Ik zie Matavz (en Tadic!) sowiezo toch wel vertrekken…helaas- als het maaar niet wéér Ajax is.

      /   Beantwoorden  / 
  8. yvonne

    Laten we hopen dat Tim blijft. Ik denk als je zegt dat je je contract wel wilt verlengen, het je niet alleen om het geld gaat. Er zijn vast wel clubs geinterresseerd in Tim waar hij meer kan verdienen. En als hij gaat, dan alsjeblieft niet naar ajsx. Ga dan maar naar het buitenland.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Peetje

    Zou knap zijn van Groningen als ze Matavz een contractverlenging kunnen geven waar beiden tevreden over zijn. Dit betekent dat óók op financieel gebied de FC zich kan gaan meten met clubs als Utrecht, AZ en Hearenfjên (of hoe die club ook mag heten).

      /   Beantwoorden  / 
  10. Robert

    Matavz gaat echt niet naar Ajax.
    als hij al weg gaat bij groningen blijft hij niet in de eredivisie.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Tyson

    Snel verlengen – een win win situatie. Tim is mega populair bij de fans – dit moet hij niet weggooien. Die Henk van Ginkel moet je verbieden in de voetbalwereld – die nare man is alleen maar geinteresseerd in zijn eigen bonus !!! Die brengt spelers om zeep terwijl hij er zelf aan verdiend. Die man moeten ze niet binnen laten bij de FC…. net zoals Zwolle heeft gedaan – daar komt hij niet meer binnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      onderhandelingen gaan ook vaak per fax :) maar als Matavz maar een greintje fatsoen heeft ( en dat denk ik van wel ) dan laat hij FC Groningen niet in de kou staan, zeker met in gedachten dat geduld dat Nijland heeft gehad met Napoli… een betere verdiensten voor Matavz en een langer contract/hogere transfersom -en liefst nu al geregeld- of dat soort voorwaarden zou inderdaad een chique uitkomst zijn voor beide partijen.

        /   Beantwoorden  / 
  12. Jannes

    Als ajakkes komt gewoon ruim 10 miljoen vragen !!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob

      Nijland was al akkoord met Napoli voor een bedrag van 7 miljoen. Geen club zal dus meer betalen want in de wereld van zaakwaarnemers is dit ook bekend.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Noordeling

        7,5 miljoen voor de transfer alleen.

          /   Beantwoorden  / 
    2. kees

      ik denk als het aan FC Groningen ligt, dat ze nog wel hoger gaan zitten; zakken kan altijd – kijken Ajaxieden niet vreemd van op…

        /   Beantwoorden  / 
  13. Rob

    Dream on!

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      @ Rob: ja, het is bedtijd! maar je mag ervan uitgaan dat transfers en bluf onlosmakelijk zijn verbonden…en als er “geinformeerd wordt” zal de vraagprijs misschien lachwekkend overkomen, er zijn ( behalve eventuele uitsluitende voorwaarden in het contract met de speler )geen regels voor die handel: denk aan $uarez: toen die in de belangstelling stond van Liverpool, was de vraagprijs astronomisch hoog (zeker in vergelijk met het transferbedrag van FC Groningen), ik meen hoog in de 20 miljoen euro’s. Daar is in korte tijd wrschl veel vanaf gegaan, want een deal (ook voor Ajax) kwam goed uit. Zo moet je het met Matavz (en wellicht ook Tadic) ook zien. handjeklap, twee samen voor één prijs… een ruil met gesloten beurs…wat al niet!

        /   Beantwoorden  / 
  14. kees

    Ik zit op een buro stoel met veer/hoogteverstelling, maar val er bijna vanaf als ik de V.I.nr 22 lees, met een groot artikel over de spelerssalarissen in de eredivisie: crisis of niet: de salariskosten zijn steeds stijgend geweest, met een gemiddeld spelerssalaris/eredivisie in 2010 van €355.000!! Schrikbarend zijn de cijfers! Voor probleem-clubs (WillemII, Roda, NAC, Feyenoord, maar er zijn heel veel clubs die de salarispost verder hebben opgevoerd, en bij de gemeenschap aankloppen om bijstand. Alleen Twente en VVV zijn kerngezond, 9 clubs staan ondere verscherpt toezicht- zeven clubs staan onder curatele! Lees dit artikel, en bedenk dan hoe FC groningen ervoor staat, met de beperkingen van financiële ruimte voor nog weer verbeterde contracten…)

      /   Beantwoorden  / 
  15. theoreticus

    Tim zegt dat hij wil verlengen als ze met een mooi bod komen.
    Wat is een mooi bod? Mij lijkt een bod waarmee hij de terecht best verdienende speler van de Fc wordt (met Granqvist) een goed realistisch bod.
    Als Tim meer gaat verdienen is het logisch dat ook de transferwaarde omhoog gaat al vind ik 7 miljoen in deze tijd al de limiet.

    Ondertussen zit Tim ook in een lastige positie, hij weet hoeveel geld hij zou verdienen in Napels (dat neem ik tenminste aan), hij weet ook dat zijn prijskaartje van 7 miljoen niet zomaar door een andere club op tafel wordt gelegd en dat hij nog een doorlopend contract heeft.
    Nu kan ik begrijpen dat zo’n uiteengespatte geldbel je doet beseffen wat je gaat missen en de enige manier om toch meer te verdienen is het contract openbreken en verlengen dan weet je zeker dat je meer geld krijgt.
    Doe je dat niet en de lies speelt weer op dan ben je straks transfervrij maar is geen club meer geinteresseerd.
    Openbreken en verlengen dus. Dan zijn we ook van 020 af want die willen toch geen 7 betalen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      als er nog maar wel een FC Groningen pak voor van Dijk afkan! :) - srieus: je mag ervan uitgaan dat basisspelers, als die succes hebben -en dat geldt voor goede spitsen helemaal, want die zijn zeer gewild/staan het meest in de kijker, een hoge transferwaarde hebben. De club is daar constant mee bezig om dit proces te monitoren, en bij de contractbesprekingen zal dit in hoge mate meespelen. Bij die Berg transfer twee jaar terug werd er veel ruchtbaarheid gegeven in de pers…en HSV hapte destijds toe. Droge statistieken van aantal gespeelde wedstrijden/aantal goals of assists en of een speler past in een systeem van de eventueel nieuwe club, dat speelt allemaal mee. Op zijn beurt is FC Groningen constant aan het zoeken naar versterkingen voor het nieuwes seizoen, en is de selectie de afgelopen jaren beslist stsrker geworden t.o.v. de concurrentie. het is immers nog niet zo heel lang geleden dat een plaats in het rechterrijtje al mooi was.

      Ik zie de toekomst niet somber in voor FC Groningen, maar denk dat het gestelde salarishuis/plafond toch moeilijker te handhaven is, als door de opkomst van FC Twente, AZ, enz, de spelerssalarissen blijven stijgen. En wat betreft het missen van de Europa Ligue dit jaar aan (extra) sponsorgeld betekent, dat weet Nijland precies, en daar moeten wij naar gissen: een effect op het selectiebeleid zal het zeker wel hebben.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.