Matavz weg; Texeira opvolger

Toen maandagavond bekend werd dat David Texeira alsnog op het vliegtuig was gestapt en in Nederland was gearriveerd ondanks dat PSV de deadline om Tim Matavz had in te lijven was verstreken, was zo’n beetje duidelijk dat de Sloveen toch naar Eindhoven zou gaan.

Zowel PSV met haar Raad van Commissarissen verhaal als het “hij moet weer naar huis” van Hans Nijland waren het toppunt van blufpoker. Uiteindelijk levert de topscorer van FC Groningen 6 miljoen euro op en dat is inclusief allerhande bonussen, bijvoorbeeld wanneer PSV met Matavz goed presteert. Ook krijgt Groningen een percentage van de opbrengst wanneer de Eindhovenaren hem weer verder verkopen.

Matavz heeft afgezien van een vergoeding van de transferopbrengst wat wel in zijn contract was opgenomen.

Als vervanger is de 20-jarige David Texeira direct gepresenteerd. Voor 1.45 miljoen euro komt de Uruguayaan over van Defensor. De talentvolle spits tekende een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Een deel van de supporters zou over Nijland heen vallen dat hij geen woord heeft gehouden. Echter is er hetzelfde bedrag ontvangen dat Napoli eventueel voor Matavz wilde betalen. De Italianen boden wel meer, maar destijds wilde Matavz nog niet afzien van zijn aandeel en netto gezien houdt Groningen er dus net zo veel aan over.

Al met al zijn het drie roerige dagen geweest en als de stofwolken zijn gaan liggen kunnen we pas echt bepalen of we er beter van zijn geworden…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

185 reacties op “Matavz weg; Texeira opvolger

  1. junus

    6 miljoen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

    Het is natuurlijk nog even afwachten wat texeira kan op korte termijn.
    Maar mijn gevoel bij deze transfer van texeira en verkoop van matavz is goed. Want matavz zal met veel aanvoer zijn waarde zeker hebben voor psv, en hij heeft ook waarde gehad voor de fc.
    Maar niet zoveel als sommige supporters willen doen geloven.
    Meegewogen, dat hij wel verkocht moest worden, omdat hij nu nog geld opbrengt, en dat er een talentvolle speler voor terugkomt kan ik alleen maar tevreden zijn. Uruguaanse passie/strijd en vechtlust zie ik liever dan een speler als matavz die je slechts 3 keer in een wedstrijd ziet, en als het meezit met een goal, en als het tegenzit helemaal niets.
    6 miljoen + bonussen + doorverkooppercentage, en matavz die afziet van zijn deel, perfecte deal toch. Nog niet zo lang geleden uitgeleend aan emmen. Goed gedaan nijland.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Nee, het is 6 miljoen INCLUSIEF bonussen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. jaap "nou ja goed, natuurlijk stam ".

    Nu heb ik iets verkeerd begrepen, of grunn fc.
    Het is toch zo dat groningen 6 miljoen + bonussen + doorverkoop percentage krijgt.
    Grunn fc, is denk ik in de war doordat er gezegd wordt 6 miljoen inclusief.
    Zij spreken namelijk over 4 1/2 miljoen en daar bovenop bonussen, dat maken zij er uit op.
    Als dat het geval is, dan is de deal niet bepaald goed. Maar lijkt me sterk, aangezien psv eerder al 5 1/2 miljoen had geboden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. arnoud kruithof

      inderdaad is ook mij onduidelijk wat ze netto ontvangen hebben voor Matavz…

        /   Beantwoorden  / 
      1. arnoud kruithof

        Matavz is zeker minimaal 6 miljoen euro waard, alles daaronder vind ik teleurstellend. Niettemin hulde hoe Fc Groningen in totaliteit gehandeld heeft inzake Matavz!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Robine

    6 miljoen is echt zeker 2 miljoen. Volgend jaar zomer was er ook nog wel een club te vinden geweest die 6 miljoen netto wilde neerleggen. Dan had Matavz er nog een seizoen met 17+ doelpunten op zitten en waarschijnlijk een deelname aan het EK.

    Dat wordt waarschijnlijk weer geen europees voetbal in de Euroborg. doodzonde. met feyenoord in de problemen en Vitesse en Heerenveen in opbouw, was dit seizoen een unieke kans om weer vijfde te worden.
    Nu hangt de ambitie voor een belangrijk deel af van de nieuwe spits, maar die ambitie mag je ook niet om de nek hangen van een jongen van 20 die net een half seizoen basisspeler is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. arnoud kruithof

    de doelstelling europees voetbal moet, is nu inderdaad niet meer waar te maken…

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      Kijk rond in de eredivisie, het is gewoon belangrijk, dat je de punten pakt tegen de echt mindere ploegen, want met het materiaal wat Groningen heeft, is in vergelijking met veel ploegen veel beter.
      Roda, Feyenoord,Heerenveen,RKC,Nec,de Graafschap,Heracles, NAC, Excelsior, ADO, zijn veel minder getalenteerde en voetballende ploegen. Loop je tegen deze tegenstanders thuis te klungelen, dan gaat het hard achteruit, maar anders moet plek 6 of hoger makkelijk te halen zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  6. dreetje

    Waarom zouden we nu geen europees voetbal halen en met matavz wel? Vind het aanblijven van tadic belangrijker dan die van matavz !! Al dat negatieve geneuzel. Weer een dikke pluim voor nijland. Ben er van overtuigd dat teixeira hier gaat slagen en dat hij het beter gaat doen dan matavz !!

      /   Beantwoorden  / 
    1. arnoud kruithof

      niks negatief, juist realistisch…ook met Matavz was europees voetbal al moeilijk geworden, maar nu Matavz (terecht) voor een goede prijs verkocht is, kun je niet verwachten dat dit zomaar even opgevangen wordt, dat kost tijd!

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        dit is juist wel negatief en nogal vooringenomen, we zijn 4 wedstrijden onderweg en nu laten we de koppies al hangen. Tsjonge, jonge wat een gezeur zeg. Groningen heeft een uitstekende ploeg en ja het zal wellicht moeilijker worden, echter een beetje uitdaging is nooit weg. Dat zou betekenen dat enkel we door Matavz europees kunnen ballen, nou zoveel scoort hij nou ook weer niet op jaarbasis… laten we nu niet gaan overdrijven

          /   Beantwoorden  / 
        1. arnoud kruithof

          met Van Loo op doel?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Noordeling

            Op doel…….vandaar die vele tegen doelpunten.

              /  
        2. kees

          Je bent toch wel met mij eens als de achterhoede incluis de keeper nog eens een half seizoen zwak speelt, dat er dan tijdig leiding-aansturing nodig is om het te verbeteren, dwz ook inpolulaire maatregelen nemen/basis spelers wisselen, genomen moeten worden? Er staat nu – denk ik – namelijk wel wat op het spel, wil FC Groningen doorgroeien naar stabiele subtopper, en op den duur zijn lange termijn doelen wil halen ( begroting omhoog, meer bekendheid/sponsering, uitbreiding stadion, internationaal meer bekendheid (euroliga) ?!

            /   Beantwoorden  / 
  7. hertop

    Ben het helemaal met je eens dreetje stoppen met het gezeur over de FC.
    En nu weer met zijn allen achter de FC gaan staan.
    Nu gaan we weer met elkaar achter
    luciano,..
    Kappelhof,Ivens, Kwakman, Burnet..
    Kieftenbeld, Spave,Andersson..
    Jones,Tadic,en Texeira,… en de rest van de selectie en technishe staf staan.
    Dan met het toch echt weer goed komen
    Kom op boys….(Denk zelf een 5e pl.)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jan D.

    Wel geld, maar toch minder op het veld. Ben bang dat het dit jaar geen Europees wordt, maar wellicht spelen wij net als vorig jaar boven ons niveau. Ach, het is nog geen 000u. Wie weet…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan D.

    Tim Matavz verkaste woensdag van FC Groningen naar PSV. Directeur Hans Nijland besloot uiteindelijk akkoord te gaan met een redelijk bod vanuit Eindhoven. Volgens de preses van de Groningers bedraagt het transferbedrag ongeveer zes miljoen euro inclusief bonussen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Abma

    En nu nog een goede keeper tussen de palen, afgelopen zondag tegen AZ stond er een perenplukker in de goal. Bij iedere hoge bal gaat van Loo in de fout en met zijn lengte MOET dat niet kunnen. We hebben van Dijk nog voor de spitspositie het komt wel goed dus……..COME ON FC!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  11. colinthekiller

    Wil Groningen europa in moet het een andere keeper hebben dan lucia of loo, En er moet een goede R-back komen + Een goede verdediger i.p.v Kwakjesman, En euhh nu n dit gebeurt zeg ik plaats9. Owja bij de eerstvolgende Nederlaag zegt Huistra na afloop. Nou dit is weer een LEERMOMENT!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Abma

    compleet mee eens wat dacht je van Kieftenbelt…… we hebben de kans gehad een een keeper te halen….

      /   Beantwoorden  / 
  13. kees

    Stofwolken weg…? Na die suffe interland en die moeilijk uitwedstrijd in Heerenveen zie ik hele najaarsstormen over Euroborg razen!

      /   Beantwoorden  / 
  14. peter

    Twente heeft een bod van 6 miljoen gedaan op Tadic! Zou hij ook nog weggaan? De laatste 1.5 uur gaan nog lang duren

      /   Beantwoorden  / 
  15. peter

    die 6 miljoen is dus 1 miljoen meer als vannacht?!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Daniel

      Nijland moet heel diep onder zn bureaustoel kruipen. Eerst was er gezanik met Napoli; uiteindelijk 7 miljoen, en 6 miljoen netto nu en hij maakt de overstap naar een directe concurrent uit eigen land? lachwekkend beleid dit. Neigt richting utrecht beleid.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Noordeling

        Ik vind het ook geen geweldig onderhandelingsresultaat.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Daniel

          Hans Nijland heeft gezegd dat er drie partijen zijn die water bij de wijn hebben gedaan, waardoor het bedrag van € 6 miljoen netto met het bruto-bedrag van Napoli vergeleken kan worden:
          - Tim Matavz wilde zó graag bij PSV spelen dat hij heeft afgezien van zijn aandeel in de transfersom.
          - Ook de zaakwaarnemers van Tim Matavz hebben afgezien van hun aandeel. Hans Nijland sluit niet uit dat ze van PSV iets zullen ontvangen, maar niet van FC Groningen.
          - Gisteravond laat is er heronderhandeld met Defensor, de vorige club van Texeira. Er lag al een principe-akkoord met een transfersom van € 1,75 miljoen. Gisteravond heeft Defensor water bij de wijn moeten doen, aldus Nijland, zodat de uiteindelijke transfersom voor Texeira € 1,45 miljoen bedraagt.

          Blijkbaar snapt Nijland het volgende niet: Napoli is totaal geen concurrent in welke competitie dan ook, PSV wel, die spelen om het kampioenschap en Europees, iets wat Groningen ook wilt(Europees dan he), PSV heeft bakken vol met geld.. Ooit gedacht om er gebruik van te maken? Dan heb je nog dat gehuil van Matavz.. Wat boeit het? Er is toch wel interesse uit het buitenland! Ik wensde Matavz het beste, totdat hij naar PSV ging. Dan kan ik hem eerder sterkte wensen. Want Fred Rutten kennende moet hij verdedigen tot hij erbij neervalt.. Leuk.

            /   Beantwoorden  / 
          1. diego

            denk dat nijland het beter snapt dan jou
            als matavz slechter gaat spelen door een afgeketste transfer waar hij zelf een punt achter gezet heeft
            dan denk ik dat we beter af zijn met texeira dan met matavz
            texeira heeft laten zien graag te willen spelen voor groningen
            door gewoon op het vliegtuig te stappen
            en als hij ook nog is een stevige vent is die gedreven is om te scoren en te vechten om de bal
            dan is het gewoon een goeie transfer in mijn ogen

              /  
          2. Nolio

            Ik vind jou een stuk huileriger overkomen dan Matavz, Daniel.

              /  
          3. René

            Daniel, tip koop je eigen voetbalclub (veendam bijv.) en doe daar de dingen die Nijland volgens jou niet goed doet. En pak een zakdoekje voor je tranen mijn beeldscherm wordt nat :-)

              /  
  16. bo

    wat een negatieve berichten weer!! Heb hier al vaker gezegd dat de fc op dit moment nog een opleidingsclub is. Zodra we wat meer cash hebben (dan bedoel ik richting de 20 miljoen eigen vermogen) kunnen we eisen stellen. Hans en co doen het FANTASTISCH!! Idem geld voor twente, Goed en nuchter beleid. Een pareltje voor weinig kopen en voor veel verkopen. iedere keer weer opnieuw. Onder de top 3 (ajax,psv,twente) doen we nog steeds niks onder!! Eind van het verhaal staan we 5e en gaan we europa in!! mark my words!!

      /   Beantwoorden  / 
  17. Rob Roy

    Al dat negatieve geneuzel van hierboven ten spijt, ben ik blij dat dit zo gelopen is.
    Alle mensen die dicht bij het vuur zitten zijn blij, de clubleiding, de spelers die het betreft, directie,RvC (hoop ik), allemaal zijn ze blij.
    Wie niet blij zijn, zijn die handvol neuzelaars op dit blog die overal commentaar op leveren, maar waarschijnlijk in hun miserabele leven nog nooit een touwtje strak hebben getrokken.
    Mannen, schei eens een keer uit om zo negatief te doen en wees blij dat we zo’n mooie club hier in Groningen hebben, met een Technische leiding die voor de club door het vuur gaat en er alles aan doet om dit een gezonde club te laten zijn. Er is alleen maar heel veel respect op te brengen naar dhr.Nijland en co.voor de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. In één woord “FANTASTISCH”.

      /   Beantwoorden  / 
  18. giancarlo antognoni

    6miljoen incl bonussen… Had begrepen dat naarmate 1sept naderde het bedrag voor Matavz omhoog zou gaan…!!!! 6miljoen is toch geen 7 en half(napoli). Kan me ook niet voorstellen dat Matavz en zn aanhang anderhalf miljoen laten vallen om de transfer naar psv door te laten gaan….

      /   Beantwoorden  / 
  19. robert

    blij dat hij weg is. 6 miljoen is meer dan genoeg. als je DÉ spits bent van groningen en maar in 1 van de 4 wedstrijden scoort… dan zie ik liever die Texeira hier voetballen.

    en hij gaat tog niet goed presteren bij PSV. dat doet ie alleen met een speler als Tadic erachter die op tijd die ballen geeft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pete

      Lijkt me lastig voor de fc. Is texeira een Suares?… Ik denk dat de komende wedstrijden zeer belangrijk worden voor de fc. Als rasechte Fries hoop ik natuurlijk dat de Sc het gaat winnen van de Fc! Maar verder wens ik ze een hele goede competitie toe. De laatste jaren is fc Groningen m.i. Steeds beter en mooier voetbal gaan spelen, en ik wens ze veel succes toe. Hol dat het verlies van Matavz niet negatief gaat doorwerken!!

        /   Beantwoorden  / 
  20. papawerny

    Tja ik vind het ook wel spannend wat die nieuwe spits gaat brengen. Ik had ook verwachtingen van Nordstrandt. Dat was een teleurstelling. Hans Nijland heeft het onderste uit de kan gehaald, geloof me. Dat zit in zn bloed. De verkoop van Matavz geeft weer wat financiele zekerheid voor de toekomst. Op de korte termijn lever je misschien iets kwaliteit in, maar op de lange termijn blijf je met dit soort deals meedoen. Daar ben ik blij om. Wat mij betreft nooit meer 1e divisie. We hebben een geweldig goed voetballend team, met dubbele bezetting op alle posities. Het enige wat ontbreekt is mentale veerkracht. Het lijkt erop dat FC daarin nu een goede slag heeft geslagen. Met een wilskrachtige krijger voorin. Ik ben benieuwd wat hij gaat brengen. Het wordt een mooi seizoen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Is wel een mooi slotakkoord aan die transferperiode, wat jij schrijft! Mentale veerkracht is niet te koop, ingespeeld raken en de directe concurrenten aftroeven op het veld, waar het allemaal om draait, ook niet. Er vwordt nog wel eens te makkelijk gedacht over deze zaken. Kijk naar Vitesse, FC Utrecht en Feyenoord: ze roepen hoog van de daken dat ze minimaal subtop of top zijn, maar de praktijk is: barbertje moet hangen (de trainers dus). Ik denk dat Huistra een flinke tijd nodig heeft om met die nieuwe spelers op niveau te komen: zeg 3 maand! Dat zal de nodige punten gaan kosten….maar ik voorspel ook een tweede seizoenshelft waar we dat weer in gaan lopen tot plek 6-8: drie jaar terug deden we dat ook, waarom nu niet? De concidities zijn in Groningen beter dan ooit: er is een buffer eigen vermogen, de begroting gaat weer omhoog en er is een nieuwe sponsor Essent met grote uitstraling als bedrijf. En als Huistra voor elkaar krijgty wat de Boer in Amsterdam heeft geflikt vorige seizoen na het vertrek van Jol, dan kunnen we “dag” zeggen tegen al die kritrikasters die nu roepen dat het schip zinkt.

        /   Beantwoorden  / 
  21. papawerny

    Over onze keepers maak ik me nog wel zorgen. Zit ook tussen de oren. Ik begrijp dat die 3e keus in het beloften elftal goed voor de dag komt. Moet hij niet een kans krijgen in FC1?

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ik zeg gewoon proberen
      want die van loo bakt er niets van
      als hij duikt is hij veel te traag
      hij maakt een foute keuze bij die vrije trap van roda
      tegen az gaat hij bij die 2de goal duiken waardoor hij over de bal heen duikt
      terwijl hij die bal al van 30 meter afstand ziet aankomen
      blijft hij gewoon staan in de baan van die bal heeft hij hem gewoon
      dan blundert hij bij de 3de doelpunt
      stopt hij die 2de dan was het misschien nog wel gelijk geworden
      het zal voor die nieuwe keeper niet moeilijk zijn om beter dan van loo te zijn
      ik zeg luciano 1e keeper 2de keeper die nieuwe van loo maar naar jong fc
      en ik zou vanavond die nieuwe keeper op doel laten staan

        /   Beantwoorden  / 
  22. arnelio

    Nijland heeft het over inclusief redelijk haalbare bonussen 6 miljoen. Maar Nijland kennende is er vast sprake van nog enkele minder makkelijk haalbare bonussen: bv minimaal 20 goals in de competitie, resultaat in Europa. Laat Nijland maar schuiven.

      /   Beantwoorden  / 
  23. Tyson

    Goed en duidelijk verhaal van Dhr Nijland. Het verkopen van Matavz is goeie keuze, en die nieuwe jongen, Teixeira, is mega gemotiveerd en blij dat hij bij FC Groningen gaat spelen. Dit is heel positief – dit soort jongens hebben we nodig. En nu hopen dat Pieter Huistra eens iets gaat doen aan het tandem Van Loo en Hiariej. Heel Groningen heeft het over deze spelers, maar ze blijven wel in de basis met alle gevolgen van dien. Als hoofdtrainer van een grote club als Groningen moet je soms harde beslissingen nemen…. daar hoort ook bij om Luciano weer in doel te zetten en Cappelhof rechtsback.

      /   Beantwoorden  / 
  24. hs

    Nu weer focus op het seizoen. En inderdaad Tyson, Hariej eruit (heeft ons al 3 goals gekost) en Van Loo idem. Na de degradatie van Willem 2 met diverse clowns in de goal, heeft Groningen nu de slechtste en meest lachwekkend doelman. Jammer dat Velthuizen niet is gekomen maar Luciano is een prima keeper, ookal was hij eind vorige jaar niet zo best

      /   Beantwoorden  / 
  25. arnoud kruithof

    ook ik ben positief over Fc Groningen, alleen is er nu wellicht een korte tussenfase waarin het even zoeken wordt…een positie tussen de 6e en 9e plaats dit seizoen vind ik dan ook al heel goed en wie weet wat er nog meer mogelijk is…de doelstelling “europees voetbal” moet, vind ik behoorlijk pittig, maar het is goed om een meer winnaarsmentaliteit te kweken, zodat het allemaal niet te vrijblijvend is. de start van de competitie is qua resultaat natuurlijk erg matig, maar positief is wel dat Groningen in alle wedstrijden veel kansen creeert. helaas vliegen er wel veel doelpunten in het net van onze eigen goal. vrijwel iedere kans van de tegenstander gaat er in en hierbij speelt Van Loo toch helaas een zwakke rol. Van Loo heeft zijn kans gehad en niet benut en daarom verdient Luciano een herkansing!!!

      /   Beantwoorden  / 
  26. dreetje

    Helemaal mee eens arnoud kruithof!! Van loo heeft nu zijn kans gehad en heeft hem niet gepakt! Tijd voor luciano. En hiarieh ofzo:p idem, vond kappelhof het goed doen tegen nac dus geef die jonge een paar wedstrijden om zich te bewijzen!

      /   Beantwoorden  / 
  27. Robine

    Groningen moet inderdaad meer een winnaarsmentaliteit kweken. Zeker met de Europese ambitie moet er een ‘over mijn lijk” mentaliteit komen. 11 tegen goals in 4 wedstrijden is veel te veel, europees moet je op de nul kunnen spelen. Stenman verklaarde ook dat het Grootste verschil tussen Club brugge en de FC het gericht zijn om te winnen was. Verder zijn we al twee keer europees uitgeschakeld op penalties, ook tegen Den Haag ging het weer mis. Huistra moet iedere training afsluiten met het nemen van een strafschopserie. Wie mist moet een strafronde rennen, wie raak schiet mag naar de warme douche.

      /   Beantwoorden  / 
  28. anita

    nou ben wel blij dat tadic er nog is maar hij gaat ook in de winterstop gebruik idd eens wat nieuwe spelers virgill van dijk een basis plaats jammer van suk vier wdstrijden en dan zeker luciano op het doel dit is niks is jammer voor van loo maar is geen goeie keeper en verder naar de winterstop trek nog eens een verdediger aan want ik vind het achterin behoorlijk zwak maar goed moeten het doen zo met alle spelers kijken wat er in heerenveen gaat gebeuren ik denk een 3 1 winst voor de fc

      /   Beantwoorden  / 
    1. colinthekiller

      Ik denk dat het 5-1 wordt voor hoernveen aangezien zij enorme payback willen maken op Groningen en dat die Assaidi Onze lachwekkend slechte verdediging stuk gaat spelen, Maar wie weet gaat groningen in hoernveen boven mijn verwachtingen spelen, En ik hoop dat we eens wat gaan zien van Jones en Texeira er bij mag ook wel

        /   Beantwoorden  / 
  29. anita

    we blijven positief en moeten toch zorgen dat we bij de eerste 8 blijven dan word het toch nog een mooi seizoen en wie weet wat er nog komen gaat

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Het plaatsen van leestekens, is jou vreemd, neem ik aan, Anita.
      Het leest voor anderen overigens wel een stuk makkelijker. :D

        /   Beantwoorden  / 
  30. anita

    Maar iedereen leest het wel krijg wel reactie,s. Maar goed 5-1 voor heerenveen denk het niet. Hoop dat de fc wat niemand verwacht nu beter presteert.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      groningen presteert goed, alleen de punten zijn er nog niet en dan heb je hier een heleboel zwartkijkers, die alleen zien wat er ontbreekt of wat er fout gaat. Tegen AZ was het slecht en de drie wedstrijden daarvoor heel goed. Zoals sommigen hier wel zeggen Matavz scoor 1 op 4 wedstrijden… Ik vraag me nu alleen wel af wie er in de spits komt. Suk 4 wedstrijden geschorst en Tex nog niet speelgerechtigd… Toch niet brekebeen Pedersen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. colinthekiller

        Als Texeira optijd alles regelt lukt het wel, Maar we hebben nu een spitsen probleem mocht Texeira hoernveen-uit niet halen, Bacuna lijkt me dan de beste spits Andersson is iets meer een vechter achter de spits, Niet dat Bacuna een goede spits is maar wat blijft er over? Pedersen is geen optie in mijn idee En Bacuna heeft laten zien dit seizoen doelpunten te kunnen maken. Ow en is die Etemadi ofzo geen optie voor het doel?

          /   Beantwoorden  / 
      2. theoreticus

        Ik zeg Pedersen, die jongen moet toch wat voor de kost doen. Ben er niet zo’n voorstander een half elftal om te gooien. Maar met Bacuna in de spits en Enevoldsen op rechts kan ik ook leven. Het zou ook nog wel eens Pedersen achter Andersson kunnen worden.
        Alles onder voorbehoud want eerst maar zien of Pedersen heel is.
        Voor de rest ben ik het zeer met je eens, er wordt goed gepresteerd, we domineren alle wedstrijden alleen blijven de punten weg. Vorig jaar zat alles ook wel behoorlijk mee en haalden we vaak 3 punten waar 1 meer op zijn plaats geweest was.

          /   Beantwoorden  / 
  31. peetje

    @Rene. Andersson zou goed kunnen. Laat Pedersen a.u.b. alleen invallen als er niets maar dan ook helemaal niets te verliezen valt (bij een 5-0 voorsprong en met nog 15 minuten te spelen b.v.) Wat kan ik mij irriteren aan de slappe mentaliteit en slome uitstraling van hem. Nog erger dan “watje” Garcia….en ook nóg minder(!) rendement.

      /   Beantwoorden  / 
  32. anita

    de oplossing is er ja Virgill van Dijk kan erin kan op veel positie,s spelen maar misschien is alles geregeld voor tex en dan wel luciano op goal

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      van Dijk is geen spits, dat zag je ook tegen AZ en als pinchitter zou dat kunnen. Ik heb liever Anderson niet als spits, daar zit niet zijn kwaliteit. In het systeem wat Groningen speelt, zie ik niet meteen een goede oplossing. Tex zal nog wel een tijdje duren, en Suk ook niet.. we kunnen Luciano wel in de spits zetten. En Pedersen, hij zegt dat hij met plezier bij Groningen speelt, waarom zie ik dat dan niet… het kan natuurlijk zijn dat de lappenmand aantrekkelijk is.

        /   Beantwoorden  / 
  33. anita

    ja bij gebrek aan beter moet je wel wat ik kan geen ander bedenken maar goed we gaan mee naar heerenveen en zullen wel zien wat er gebeurd

      /   Beantwoorden  / 
  34. appie happie

    vennegoor is zonderclub en kan derhalve instromen wanneer men maar wil..ik vind dat een prima tussenoplossing…

      /   Beantwoorden  / 
    1. fcgfan

      Daar ben ik het helemaal mee eens!

        /   Beantwoorden  / 
    2. René

      vennegoor is helemaal geen oplossing, die man zit te wachten op de clubs als Real en Barcalona voordat hij weer gaat spelen… echt onvoorstelbaar hoeveel clubs hij afwijst en dan is het ook nog een speler die een flink bedrag wil opstrijken en laten we wel zijn zo goed heeft hij het bij zijn laatste clubs niet meer gedaan. Dit zijn geen spelers die bij Groningen passen.

        /   Beantwoorden  / 
  35. anita

    Nou dan maar een twitter naar nijland. Want anders haal je nergens niemand meer

      /   Beantwoorden  / 
  36. appie happie

    ik twitter (nog)niet..wie kan dat even doen dan?

      /   Beantwoorden  / 
  37. anita

    heb het gestuurd naar hans nijland hahaha

      /   Beantwoorden  / 
  38. appie happie

    goedzo…wie weet?? maar denk dat hans dat zelf ook wel wist,maar even wat aandacht..no problemo…en alst wat wordt dan kan hij direct tegen heerenveen beginnen..hij is een prima targetman..

      /   Beantwoorden  / 
  39. anita

    Ja wat hebben we te verliezen niks ja. Gewoon halen en dan Virgill van Dijk erin en dan kunnen we wel even verder. Ik vergeet wat en Luciano in het doel AUB

      /   Beantwoorden  / 
  40. appie happie

    sorry,maar van dijk alleen erin als het niet loopt zo goed is hij nu ook weer niet,en dan alleen in thuiswedstrijden alle ballen op hem…verder is hij voetbaltechnisch nog niet wat het moet zijn..

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      ik ben zeer gecharmeerd van Van Dijk en volgens mij is het een uitstekende speler, alleen is het een verdediger en geen spits. Hij kan met zijn lengte welliswaar voor onrust zorgen. Maar is teveel verdediger om als spits goed uit de verf te komen. Ik zou hem graag in de verdediging zien, hij kan nl. wel goed opbouwen en zorgt voor rust. Iets wat Ivens bijvoorbeeld mist.

        /   Beantwoorden  / 
  41. anita

    Nee dat klopt. Maar ben wel van mening dat we in heerenveen niet te lang moeten wachten met wisselen. We moeten nu alles proberen om goed te presteren want we hadden een discussie wie erom heen moet spelen. Dan krijg je Bacuna maar die is in de tweede helft af.
    Ga je mee naar heerenveen??? Ik wel hahaha

      /   Beantwoorden  / 
  42. appie happie

    ik/wij zijn uitgenogigd om plaats te nemen in een sky-box bij een niet nader te noemen leverabcier van onze/mijn firma..dus wijntje erbij..hapje..mmmm vorig jaar ook al dat was dus dubbel smullen toen..

      /   Beantwoorden  / 
  43. theoreticus

    Ik kan het niet geloven wat ik hier lees; al weken wordt van Dijk als de verlosser gezien en moet hij in de basis en wat denkt Huistra wel en nu is hij ( waarschijnlijk omdat hij niet scoorde tegen az) voetbaltechnisch nog niet wat het moet zijn en wordt zelfs serieus de naam VoH genoemd. Laank nait wies!

      /   Beantwoorden  / 
  44. anita

    oh leuk ja en ik mag gewoon ik het uitvak zitten ahhaha. Nee hoor grapje vind het gezellig zo, dan maar zonder wijntje. We wachten af wat er gaat gebeuren. Ik denk een 3 -1 overwinning voor de FC.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Een echte supporter hoeft geen wijntje en een hapje. Die komt naar voetbal kijken en heeft een pest aan al die dikdoenerij in die sky-boxen. Die boxen zijn voor mensen die alleen maar interessant willen doen en hebben niets met voetbal.k’Heb de schurft aan zulke lui!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  45. appie happie

    theoreticus kom op zeg…

    van dijk als pichhitter…meer (nog) niet..maar ik vind het primalaat hij zich maar bewijzen..1 x goed spelen tegen den haag,maakt hem nog geen super goede spler hoor…en verlosser!!!! doar zakt mie de boksum van oaf mienjong.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Mie zakt de boxem van de kont van dien tekst interpretoatsie :-) . Wel even sorry voor mijn interpretatie dat jij ook onder de v Dijk gelovigen behoord; slecht leeswerk mijnerzijds.

        /   Beantwoorden  / 
  46. anita

    Ik denk dat Virgill van Dijk een goede speler is en nog veel beter gaat worden. Ik denk dat je hem de tweede helft direct moet inbrengen. En dan kijken, maar zo,n jongen verdient wel een eerlijke kans. Gaat het goed dan een basisplek geven na een aantal wedstrijden. Maar niet elke keer een 25 minuten laten spelen is te kort. Fc laat van LOO ook een paar wedstrijden spelen zonder resultaat. En ben van mening dat Virgill van Dijk hier niet lang is. Maar goed we gaan kijken wat er staat in Heerenveen.

      /   Beantwoorden  / 
  47. appie happie

    zeker is van dijk een goede speler aan het worden..we moeten deze man ook niet kwijt..en als het niet loopt dan zeker hem inzetten..

    en wat mij betreft luciano er weer in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      idd van Loo heeft zijn kans niet gegrepen, nu is Luciano aan de beurt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daniel

        Serieus? “Van Loo heeft zijn kans niet gegrepen”. Wat heeft Luciano vorig seizoen dan gedaan?

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          luciano heeft laten zien dat hij een betere keeper is dan van loo

            /   Beantwoorden  / 
        2. René

          hij heeft bij jou wel veel credits (van Loo) hoeveel fouten mag hij nog meer maken?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Nolio

            Nou Van Loo heeft niet veel credits bij Daniel hoor, maar hij heeft gewoon erg de pest aan Luciano. Ik hoop zelf dat Luciano terugkomt in de basis tegen Hoerenveen.

              /  
        3. theoreticus

          Ik vind die uitkomactie tegen ado en die 4e goal tegen az nou niet echt je kans grijpen, jij wel?

            /   Beantwoorden  / 
        4. René

          zo een ramp was het vorige seizoen van Luciano niet, men mag graag enkel naar de fouten kijken. Het is wel opvallend dat waar Luciano een heel seizoen over doet, Van Loo dat al in 4 wedstrijden heeft gepresteerd. Van Loo goede stand inn, meer niet. Hij heeft een kans gekregen, niet gegrepen.. Luciano weer in het doel, had ik sowieso al liever…

            /   Beantwoorden  / 
          1. Daniel

            Luciano verkracht een heel seizoen, EN de kans op Europees voetbal, Van Loo maakt meerdere blunders, terwijl de wedstrijd al gespeeld is en opeens moet Luciano terugkomen? Pfff.
            Offtopic: Materazzi transfervrij, misschien iets beter dan Kees “Kwakman”

              /  
          2. diego

            daniel
            in die paar wedstrijden heb ik al wel gezien dat van loo een stuk slechter is dan luciano
            als je hem de rest van dit seizoen op doel laat
            maak je het jezelf moeilijk
            luciano heeft veel meer goed laten zien dan fout
            alleen waren die fouten fataal voor europees
            geeft niets kan gebeuren
            maar met luciano waren we wel tot de laatste wedstrijd kanshebber voor europees
            dat gaat met van loo niet lukken
            die maakt zoveel fouten waardoor het aanval werk vaker voor niets is geweest
            met luciano op doel hadden we nu zeker meer punten gehad

              /  
          3. Daniel

            Vertel mij dan, wat heeft hij voor goeds laten zien :) ?

              /  
          4. theoreticus

            vliegende keep Luciano heeft veel counters eruit gehaald, Utreg en de graafschap thuis bijvoorbeeld. Luciano voorkomt vaak met alert uitkomen dat de tegenstander in een doelrijpe situatie komt. Maar nu mag jij vertellen wanneer v Loo ons gered heeft. :-)

              /  
          5. diego

            luciano heeft veel meer pit
            die laat zien dat 16 meter gebied van hem is
            van loo is veel meer een lijn keeper
            die komt bijna niet verder dan 5 meter gebied
            bv az hoeveel meter heeft die az speler wel niet gerend met de bal en dan van 30 meter schiet hij de bal erin van loo stond nog geen 8 meter voor zijn goal en duikt over de bal heen
            de goal is dan nog steeds te groot en gaat de bal erin
            luciano had veel dichter bij de 16 gestaan waardoor hij de goal een stuk verkleind
            en hij was gewoon blijven staan in de baan van de bal waardoor hij veel meer kans heeft dat hij de bal stopt
            had van loo de pit en lef van luciano dan met zijn lengte zou hij het voordeel hebben
            maar dat is in dit geval niet zo
            luciano mag dan wat kleiner zijn maar zijn spring kracht maakt veel goed
            hij stopt veel vaker moeilijke ballen
            en dat is een groot voordeel

              /  
          6. Daniel

            “Luciano laat zien dat het 16 meter gebied van hem is” Whaha laat me niet lachen, als hij uitkomt gaat hij door z’n knieen, waardoor je zo langs hem heen bent. Kijk het maar terug, lachwekkend!

              /  
          7. diego

            als jij van loo beter vind dan luciano
            is jouw probleem
            maar denk niet dat veel met je eens zijn

              /  
          8. Nolio

            Klopt, Diego. Ik ben het heel erg eens met jou (wel vaker trouwens) en heel erg oneens met Daniel, die blind is geworden door zijn haatcampagne tegen Luciano.

              /  
          9. René

            zie wat je wil zien Daniel. Het is wel heel gemakkelijk om Luciano de schuld te geven van het mislopen van europees voetbal, het slaat zelfs nergens op.

              /  
  48. anita

    En wie moet er volgens jou staan. Noem eens wat theo. We hebben er verder geen nieuwe spelers bij en weet niet of Tex al kan spelen. Misschien vind je Pedersen maar dat vind ik dus totaal niet. Die mag zich eerst weer gaan bewijzen voor een plek ben het met happie eens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Ik vind Pedersen een hele slechte spits die met speels gemak de mooiste kansen om zeep helpt. Hij is echter wel een contractspeler die ‘dik’ betaald krijgt, vandaar dat ik deze ene keer -bij gebrek aan Texeira- vind dat hij maar eens moet werken voor zijn geld. Laat hem maar bewijzen dat ie het waard is contractspeler van de mooiste club van de wereld te zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        het “werken” van een sportman/vrouw (net zoals een beroepsmusicus trouwens), dat is vooral de fysieke conditie optimaliseren en een dagelijkse trainingsarbewid. Ik ga ervan uit dat Pedersen hier net zo veel energie in stopt als de andere contractspelers. En dan blijft het ongewis of dat dit resulteert in een goede prestatie in de wedstrijd. Zoals Nordstrand eigenlijk wegzakte tijdens het seizoen, zo zal Pedersen niet willen wegkwijnen in het beloftenteam. Dus als Pedersen in de basis start in Heerenveen, dan zie ik hem ook nog wel nut hebben. Iets anders is het keepersprobleem. Luciano is duidelijk even een time out gegund, en die derde doelman (ex-Heerenveen) is er ook niet voor niks bijgehaald. Ik heb de indruk dat zowel van Loo als Luciano onder enorme druk staan. Ze realiseren zich terdege dat het zomaar in een seizoen mis kan gaan waar ze zorgvuldig jaren aan hebben gewerkt, en een transfer/goed contract bij een andere eredivisieclub zit er bij mislukken dan ook niet meer in. Ik herinner mij die doelaman van AZ (Timmer), die het bij Feyenoord en daarna SCHeerenveen nog eens probeerde, maar daar steeds moest vissen en ook hij kon dus weg… Het leven van een beroepssporter is hard, want naast het geld is een sportieve wanprestatie een bittere pil…

          /   Beantwoorden  / 
  49. anita

    Nog even over van Dijk hij kan spelen op drie positie,s dus ik denk dat de fc wel wat moet een andere oplossing is er niet. Alleen als Tex kan spelen kan je Virgill als extra in de verdediging gaan zetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      welke 3 posities?

        /   Beantwoorden  / 
  50. anita

    links achter linksmidden links voor

      /   Beantwoorden  / 
  51. anita

    zegt mijn vriend hahaha

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      ok, ik denk dat jij meer verstand van voetbal hebt dan je vriend ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  52. fcg fan

    Hij kan indd op 3 posities spelen, centraal achterin, rechtsback en spits.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      heeft ie geen tweelingbroers? :D

        /   Beantwoorden  / 
  53. anita

    dus we gaan voor van dijk hahaha

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      hij kan volgens jullie op 6 posities spelen, dan hebben we enkel nog een keeper en 4 medespelers nodig :-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        hahaha…en hij is trouwens ook heel goed op de bank :D

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          en van Huistra kan je er niet genoeg van hebben! hahaha

            /   Beantwoorden  / 
  54. colinthekiller

    Nog ff terug komen op Vennegorrr of is het hesslinki? Geen optie zonde van het geld en hoeveel uit hoeveel heeft die laatste 3 jaar nou gescoord? 20 x?, Een extra spits is oke maar wie zijn er nog?? Pietje van de Bakker is wel goed zeker…?

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      onderschat Pietje van de Bakker niet, laatst scoorde hij 7 keer in 1 minuut tegen de koekebakkers uit appeltaart. Wie zit er nou te wachten op vennegoor? inderdaad zonde van het geld, presteren doet hij niet echt meer en bij hoeveel clubs is hij de afgelopen tijd afgehaakt… genoeg lijkt me. Ik zit niet te wachten op zo een type bij onze FC

        /   Beantwoorden  / 
      1. colinthekiller

        Pietje van de Bakker dan maar halen haha! Lopen er bij jong FCG nog getalenteerde spitsen rond? Ow en trouwens ik verwacht wel dat Luciano in ‘t doel staat tegen heerenveen, Of heel misschien Etemadi :P

          /   Beantwoorden  / 
      2. kees

        Pietje nogwat doet mij erg denken aan Zonneveld en Janssen…het blijken net als Suk noodmaatregelen te zijn, waar je nu (nog) niet behoefte aan hebt. De bedoeling is nou net dat die andere basisspelers beter gaan presteren, en wat dat betreft is er genoeg perspectief. Maar winnen bij Scheeeerenfeân da’s lastig. Gelukkig hebben we er Tadic, Andersson en Bacuna voorin rondlopen, en met een paar extra koppen expresso moet Luciano daar maar weer eens een wereldpartij keepen.

          /   Beantwoorden  / 
  55. anita

    nou laat maar komen dan hebben we voorlopig iets maar hij wil niet eens voor fc spelen. Hij wijst alle eredivisie clubs zo,n beetje af.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Over wie heb je het?

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Pietje van de Bakker, die ken je toch wel… zeer talentvolle spits van de Karamel Tijgers hahaha

          /   Beantwoorden  / 
        1. colinthekiller

          Ja klopt die werd vorige zomer voor 250 euro overgenomen van de Fire Dragons :P En hij scoort aan de lopende band haha

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            Hij had de bijnaam “Piet Verdriet”, maar heeft een keer een ongelooflijke actie gehad in de 16: schoot zonder aarzeling een deuk in een pakje boter! ;)

              /  
          2. René

            Kees, moet je die ongelukkige aktie waardoor hij zijn bijnaam heeft gekregen weer oprakelen hahahah.. ik weet het nog goed, het was in de 62e minuut hij alleen op doel af, omspeelt de keeper op een werkelijk geniale wijze, staat voor dat lege doel en schiet vervolgens op de lat, bal beland op zijn hoofd en gaat via de paal naast…. deze aktie heeft hem vervolgens zijn hele cariere achtervolgt…

              /  
  56. anita

    Over die Venegoor waar ze het allemaal over hebben. Hij wil naar een buitenlandse club en wil veel geld.
    We hebben wel andere voetballers.

      /   Beantwoorden  / 
  57. Johan

    Kan iemand mij vertellen wat voor extra clasules er aan de transfer van matavz zitten??

    Alvast bedankt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

      6 miljoen, met een miljoen extra bij het behalen van de championsleaque. Mocht hij binnen de 5 jaar verkocht worden, dan zit er nog een verkoopclausule in.

        /   Beantwoorden  / 
  58. Robine

    Matavz onze sloveense lipizzaner hadden ze nooit nu moeten verkopen en zeker niet voor 6 miljoen. In de premier league is er deze transfer window alleen al voor 500 miljoen aan spelers uitgegeven, dan is 6 miljoen voor een toptalent als Matavz een paar miljoen te weinig. Heb Hans Nijland hoog zitten, maar iedere premier league club had meer dan 6 miljoen betaald. Zonde.
    Groningen moet er in Heerenveen gewoon brutaal op de aanval spelen. Net als bij Roda en NAC. Met Breuer en kruiswijk in het centrum maakt het dan niet uit wie er in de spits staat, dan komen de kansen en doelpunten vanzelf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      ja die 500 miljoen is grotendeels door man city uitgegeven
      matavs moet wel op hun lijstje staan
      en denk niet dat ze miljoenen meer gaan geven voor matavz
      ja tenzei hij groeit bij een club in de top
      maar 6 miljoen moet je tevreden zijn hier in het noorden
      wij zijn helaas nog niet echt de top
      texeira is een goeie vervanger voor matavz
      misschien wel beter
      wil matavz niet afvallen
      maar de laatste tijd was hij niet zo gretig meer na mislukken van transfer naar napoli
      en als ik training verslag van texeira op fcgonline lees
      is die een stuk gretiger dan matavz

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

      @Robine,
      Vertel eens welke Premier League club in Engeland heeft een bod gedaan op Matavs? In de ogen van een FC Groningen supporter was Matavs wel 15 miljoen waard, maar er is jammergenoeg geen enkele club geweest, buiten PSV, die een bieding heeft gedaan, dus jij kan wel zeggen dat er in Engeland meer als die 6 miljoen (netto)= 7,5 miljoen bruto), was betaald maar heb helaas niets gemerkt van enige interesse uit Albion.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Precies Rob Roy, menig supporter rekent zich rijk. Wij kunnen dan wel vinden dat Matavz 15 miljoen waard is, maar als er geen club is die dat er voor wil geven, tsja dan schiet je er weinig mee op.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          juist en in dit geval moet je pakken wat je pakken kunt
          een speler vast houden omdat je liever meer geld wil terwijl die speler zelf graag bij die andere club wil spelen
          gaat dan botsen he
          1 miljoen gekocht
          dus verkopen voor 6 miljoen is toch een goede deal lijkt mij

            /   Beantwoorden  / 
  59. hertop

    he mensen ik zie liever van dijk in de spits als pedersen,ten eerste is van dijk veel gretiger en dus sneller en hij heeft een beter sprongkracht.
    Dus als tex niet kan/mag spelen gooi van dijk maar in de spits zou ik zeggen. Vooral met die 2 (slomme )spelers van Hoerenveen.
    Dus in doel: luciano
    Achter: Kappelhof-,Ivens-,Kwakman-,Burnet.
    midden: Sparve-,Kieftenbeld.
    Voor: Jones-,Andersson-Tadix
    Spits (Texiera),vanDijk
    En we komen met een 1-3 overwinnen weer thuis mensen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Sparve en Tadix…….twee nieuwe spelers voor de FC?

        /   Beantwoorden  / 
      1. colinthekiller

        Ja Sparve is een gast van de straat geplukt uit brazilie en Tadix Is de achterachterachterachter neef van Dusan Tadic

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tammo80

          Tadix is het neefje van Asterix.

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            als hij dan ook in de toverdrank is gevallen, dan gaat het helemaal goed komen tegen Heerenveen

              /  
        2. Rob Roy

          Volgens mij moet die Tadix ook nog oom zeggen tegen de Martintoren.

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            urineren is daar trouwens verboden hoor.

              /  
    2. René

      Jones is nog niet klaar voor het 1e, dus daar komt Bacuna te staan en ik ben het niet met Huistra eens maar ik verwacht dat zijn keuze Pedersen zal zijn voor de spits. En daar hebben we dan toch nog de verrassing waar sommigen het over hadden met het einde van de transferwindow: Tadix en Sparve… Ik verwacht onrust bij Tadic en Sparv. Zitten zij dan op de tribune? En oh ja, Sparve zal er nog niet instaan (moet nog wennen aan het NL voetbal), daarvoor in de plaats Holla.

        /   Beantwoorden  / 
  60. anita

    Ja idd zoals rene zegt zal het gaan. Maar ben het meer eens met van Dijk in de spits, niet Pedersen dat word een drama. Luciano in het doel en aub wissel Bacuna niet te laat, want hij is elke keer in de tweede helft op. 1-3 Overwinning FC

      /   Beantwoorden  / 
  61. Henk-jan

    Kwam afgelopen nacht texeira en Jones tegen in de poelestraat. Dus de nieuwelingen hebben de weg naar het nachtleven van Groningen al wel gevonden…. Maar ze zijn van harte welkom!!! Alleen kom ze liever niet tegen als ze de volgende dag een wedstrijd zouden moeten spelen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      als het idd Texeira betrof, dan is ie dus nog in Stad… zolang ie in Stad is, is er hoop dat die paperassen van hieruit geregeld worden. En ze kunnen toch wel wat privézaken opsturen (portret van zijn familie, en wat CD’s) naar hier? “the sooner the better…”ik bedoel: ingespeeld raken, die mannen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. diego

      o maar dat zou ook niet gebeuren hoor
      ze waren dit weekend vrij he
      dan moet een top voetballer ook kunnen genieten van het uitgaansleven
      ook dat hoort erbij

        /   Beantwoorden  / 
    3. kees

      Pedersen nog gezien?

        /   Beantwoorden  / 
      1. colinthekiller

        Ik denk dat Pedersen wel in de stad was, Elke keer als ik de stad in ga kom ik een topsporter tegen waaronder ook die ene schaatser uhm Kramer ofzo, Ik heb zelfs een poosje geleden Grindheim en Elm in groningen gezien terwijl het Heernven spelers waren, Grindheim nu nie meer.

          /   Beantwoorden  / 
        1. diego

          dat spelers van heerenveen naar de mooiste stad in het noorden komen om uit te gaan
          is niet zo vreemd
          waar moeten ze anders gaan

            /   Beantwoorden  / 
          1. appie happie

            en ik zie sibon regelmatig met een pot bier en een peuk..op het kattendiep..bij een van de restaurants alfaar..

              /  
  62. theoreticus

    Het wordt tijd dat het balletje weer gaat rollen want de meligheid begint er hier vanaf te druipen, tjongejonge :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Duncan

      hahaha

        /   Beantwoorden  / 
  63. Daniel

    Frustrerende tijd voor Groninger Sparv

    Sparv hoopte afgelopen week bij Finland zijn gedachten te verzetten na een aantal moeilijke weken in Groningen. Maar tegen Moldavië (4-1) bleef hij negentig minuten op de bank zitten. “Het is frustrerend dat ik niet speel”, zegt de middenvelder in De Telegraaf. “Ik ben fit en gretig.”

    “Ik was in 2009 de aanvoerder van Jong Finland dat voor het eerst in de historie het EK haalde en de vorige bondscoach (Stewart Baxter, red.) zag het ook in me zitten. De nieuwe trainer Mixu Paatelainen moet ik nog overtuigen”, aldus Sparv. Door een basisplaats te veroveren bij FC Groningen hoopt hij weer in aanmerking te komen voor een startplaats bij de nationale ploeg.

    “Bij je club moet je het afdwingen. Ik ervaar de Eredivisie tot nu toe als heel positief, voel dat ik me elke dag ontwikkel. Jari Litmanen en Sami Hyypia hebben de weg naar Nederland voor ons geplaveid. Een transfer is – mede door de makkelijk te leren taal – een natuurlijke stap. En het type voetbal vind ik prettiger dan bij Halmstads in Zweden”, besluit Sparv.

      /   Beantwoorden  / 
  64. anita

    Nou sorry maar een Litmanen word hij niet. Vind dat Groningen veel goeie spelers heeft. En er zijn genoeg die kunnen spelen. Dus er zijn spelers die zich mogen gaan bewijzen. Is er al bekend iets over Tex, wanneer hij mag spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  65. anita

    Nee denk het ook niet duurt zowiezo 2 weken. Dus dan moet er gekeken worden wie er nu in komt. Ben nieuwsgierig heb je nog suggestie,s behalve Pedersen. En wat is de verassing vraag ik mij nog steeds af waar Hans NIjland het over had.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      De verrassing is dat, volgens de Telegraaf, vanaf vandaag Harris Huizingh trainer is van onze FC.

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        Anita: verassing van Nijland? spooky! ‘t schijnt dat Nijland een dierentuinbezoek heeft gemist vanwege 31 augustus… straks staat er een olifant in z’n tuin :)

          /   Beantwoorden  / 
  66. anita

    Ik denk dat de verassing is dat Luciano weer in het doel staat. Kan niks anders bedenken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      …en Tex dus bij de selectie zit-ook een verrassing, maar de echte verrassing is natuurlijk een overwinning op SCH, waar we al twee jaar de betere ploeg zijn. Assaidi moet eb’n afgestopt worden van een schietkans, klusje voor van Dijk, lijkt mij

        /   Beantwoorden  / 
  67. anita

    hahaha ja alles kan maar ik heb dat stuk gelezen en denk dat ze in de war zijn daar. Maar goed we wachten even af. Begrijp er niks meer van.

      /   Beantwoorden  / 
  68. Duncan

    Nou zullen we nog zien ook dat als Pedersen speelt dat hij er 2 inschiet :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fc G

      ….

      Dan moet hij ook gelijk maar een standbeeld krijgen….

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

      Hoe moet hij dat doen dan? Met z’n jongeheer, want met z’n voeten kan hij nog geen pepernoot raken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. theoreticus

        Het schijnt dat Pedersen bij het tekenen van zijn contract ook naast het papier tekende….

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          als hij ze d’r inschopt kan het ook geen kwaad…

            /   Beantwoorden  / 
        2. arnelio

          Buitenkantje contract, maar hij is wel geldig schijnt het….
          Pedersen in de spits en Andersson op de 10 dan wijzig je het minst aan het elftal.

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            Kruiswijk schijnt er naast te staan, en de defensie is niet het beste deel van die Friezen, dus rustig aan ze stuk spelen over die hele wedstrijd. Ik denk verder dat van Dijk nu achterin geen gekke keus is. Kwaliteit genoeg, en met dat Grunn-uitvak berstensvol zal het wel lukken hoor :)

              /  
          2. kees

            op het buro van Nijland staat met viltstift: ” edersen”… P :D

              /  
  69. peter

    Tadic zou bij Twente bijna een miljoen kunnen verdienen, Groningen vroeg echter een astronomisch hoog bedrag waardoor het niet doorging. ( en terrecht )! Dit aldus de snor in VI zojuist

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Munsterman wist zelf dat hij om 2 voor twaalf FC Groningen in een moeilijke positie plaatste, en wist van zijn nog langlopend contract, terwijl ze zelf lange tijd op die 12 miljoen-transfer van Ruiz hebben gevist door poot stijf te houden. Ik denk: volgende keer maar weer, Twente, en dan ligt de vraagprijs nog steeds hoog.

        /   Beantwoorden  / 
  70. diego

    UPDATE maandag 5 september 2011: David Texeira misschien van de partij tegen Heerenveen
    Na publicatie van ons artikel vertelde Hans Nijland ons vanmiddag op de training, waarvan we later vanavond nog een klein verslagje voorzien van fraai fotomateriaal plaatsen, dat het zeker niet uitgesloten moet worden dat David Texeira komende zondag wél inzetbaar is tegen Heerenveen. Nijland zei dat de FC er alles aan doet om de verblijfsvergunning a.s. woensdag binnen te hebben, waarna Texeira – vanmiddag wederom aanwezig op de training – meteen het vliegtuig in wordt gedirigeerd. Uitgaande van een vliegtijd van grofweg twee maal 24 uur moet een optreden van de Uruguayaan, zondagmiddag in Heerenveen, tot de mogelijkheden behoren, aldus onze optimistische algemeen directeur. Wij houden een zware slag om de arm. Mocht dit allemaal lukken – hoe is deze krijger er fysiek aan toe als zijn trip erop zit en hij weer in Groningen is neergestreken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. diego

      hopelijk lukt het
      want als ik training verslagen lees
      scoort hij veel
      dat zou vooral leuk zijn tegen heerenveen :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        hoe mooi het ook zou zijn als Tex de pannen van de daken speelt, het is mijn inziens niet realistisch. Laat de beste man ook ff wennen aan het NL voetbal… een te hoog verwachtingspatroon lijkt me niet goed. En dan ook nog ff op en neer naar zuid amerika, nee die speelt niet lang tegen Heerenveen. Ik hoop natuurlijk dat ik er helemaal naast zit en meteen wel de pannen van het dak speelt….

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          en we moeten wel bedenken, dat het niet om de eer gaat (“vriendschappelijk”) maar om de punten! En er lopen nogal wat spelers bij FC groningen die voor dezelfde plaats strijden/ dwz elkaars direkte concurrent zijn): Suk, Pedersen, Enevoldsen, Jones, Hiariej, van Dijk, en achterin nog een paar verdedigers(inclusief de drie keepers). Dus ik denk dat het nog een wedstrijd of drie gaat duren voordat Texeira zijn kans gaat krijgen…althans als Huistra niet in verlegenheid gebracht wordt door bijv. keer op keer te verliezen. Maar voor het plaatje is het natuurlijk goed dat hij in trainingspak er bij (de selectie) loopt. Ik verwacht een heel defensief FC Groningen tegen H’veen.Net als vorige jaar,bij de uitwedstrijden?.We zullen zien.

            /   Beantwoorden  / 
  71. Rob Roy

    k’Ben van nature geen zwartkijker maar wil wel waarschuwen voor teveel optimisme. Tex moet wel 2 keer in het vliegtuig op en neer naar Montevideo en dat is voorwaar geen kattepis.Dus even afwachten aanstaande zondag, misschien een invalbeurt in de tweede helft als de stand al 0-4 is. B)

      /   Beantwoorden  / 
  72. Nolio

    Mooi, Texeira gaat volgens FCGOnline (die hebben het weer van een tweet van Nijland) vanavond naar zijn thuisland om de boel te regelen. Het blijft haastwerk, maar er is dus hoop dat hij tegen Hoerenveen even ruig invallen kan. Lekkere opsteker voor het zelfvertrouwen, om in die Friese bagger-verdediging onrust te veroorzaken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. colinthekiller

      Vergeet niet dat de verdediging van de FC ook nog niet in orde is, Laten we hopen dat die Assaidi en Narsingh daar geen gebruik van maken en dat de FC nu wel de kansen benut anders weet je wat de tegenstander doet, Ik vindt dit de mooie opstelling: Luciano, Kappelhof,Ivens, van Dijk, Burnet, Kieftenbeld, Sparv, Bacuna, Andersson, Tadic, Penesen(of Texeira )

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Ik mis kwakman in deze en met Pedersen er toch in word ik niet direct gelukkig. Wat ik wel heel mooi vind, is dat je Hierahohnee er niet in hebt gezet en toch mooi dat je Sparv ook wil geruststellen :-)

          /   Beantwoorden  / 
        1. colinthekiller

          Ik heb liever van Dijk dan Kwakjesman, En zonder Texeira? wie is de spits? O en Hollarhieje maakt toch alleen fouten dus beter dhr Kappelhof He!! :P

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            Ik vind ook dat Van Dijk een kans moet krijgen, ik zou zeggen Ivens. En echt Hieraaaaaaaaohnee

              /  
      2. robert

        als groningen wordt teruggedrongen in een wedstrijd doet de verdediging niks anders dan achteruitlopen. dat zag je ook bij het 2e goal van AZ. zo’n speler krijgt de bal op de rand van zn eigen 16 en loopt ongehinderd door tot onze 16 en schiet. ik denk dat van dijk ideaal is om dat te voorkomen. want hij is niet bang om een risico te nemen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. colinthekiller

          van Dijk is echt een hele slimme gast waar van ik hoge verwachtingen van heb, Voor mij ‘n beetje ‘n soort granqvist maar dan met mooi schot, Groningen moet per direct Contract verlengen anders wordt hij weggekaapt door een topclub, En van Dijk is idd geen watje zoals vaak hieraohneeeee!!

            /   Beantwoorden  / 
          1. arnelio

            Zeg hebben jullie allemaal van Dijk aandelen of zo?

              /  
          2. René

            jij volgt duidelijk niet de koers van voetballers, Van Dijk zijn aandelen zijn met stip gestegen.. ze zijn goud waard. Nu inleggen en dan snel cashen… uitstekende speler, nu nog een kans krijgen… zou het niet erg vinden wanneer Kwakman niet kan spelen, ben zeer benieuwd naar Van Dijk in de verdediging.

              /  
        2. kees

          Hoe zie jij voor zondag bij FC G de directe mandekker van Assaidi? ( =balgoochelaar 1e klas)

            /   Beantwoorden  / 
          1. theoreticus

            Assaidi is een zwervende speler, daar moet je geen man op zetten. Zone-verdediging en elkaar goed coachen. (Dus geen Tom opstellen..)

              /  
  73. Daniel

    “wij hebben de afgelopen week vele reacties ontvangen op de dubbele transfer van Tim Matavz naar PSV en David Texeira naar FC Groningen. Eén hele bijzondere willen wij u niet onthouden. Een persoon, die anoniem wenst te blijven, is zo gecharmeerd van de komst van Texeira naar Euroborg, dat deze persoon de helft van de kosten van het vliegticket van onze nieuwe spits heeft betaald. De voetballiefhebber heeft hiervoor een bedrag van 890 euro overgemaakt op de rekening van onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.” Aldus Nijland

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Oh!

        /   Beantwoorden  / 
    2. robfc

      Hij was toch uit zichzelf naar Groningen gekomen?

        /   Beantwoorden  / 
  74. anita

    Nou zowiezo van Dijk erin hopen dat Tex nog een paar minuten kan spelen. Maar ik denk dat hij kapot is. Verder Luciano in het doel. Ja en voor de rest. Hiariej niet erin, Pedersen er niet in. Ja dan blijft er wat erover is. Dus word een lastige voor Huistra.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Ik denk dat Pedersen speelt…is het beste alternatief (met Andersson erachter) en als nou een ander scoort..is het toch ook goed? Ben alleen wel bezorgd om de aansluiting van de verdedigende linies en de aanval, de strijd tegen SC Heerenveen zal dus wmb op het middenveld gewonnen moeten worden, en daar hebben op het ogenblik niet zo heel veel in vorm…maar wie weet kunnen Sparv en Kieftenbeld dit keer wel iets laten zien.

        /   Beantwoorden  / 
  75. anita

    Nou ik ga mee naar Heerenveen ik hoop toch echt dat Huistra iets verzint. Maar als Pedersen erin staat ben ik bang dat het helemaal niet gaat lopen. Van Dijk moet erin die gaat tenminste tot het uiterste.

      /   Beantwoorden  / 
  76. GWArmy

    FC Groningen-aanwinst Texeira inzetbaar tegen Heerenveen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.