Hiariej langer bij Groningen

Na de contractverlengingen van Virgil van Dijk en Leandro Bacuna, heeft ook Tom Hiariej zijn aflopende contract verlengd tot 2015.

Zowel de club als Hiariej zelf zijn erg tevreden over de hernieuwde overeenkomst:

“Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en al langere tijd een vaste waarde is binnen de eerste selectie. Tom heeft al bijna honderd wedstrijden op ons niveau gevoetbald en heeft zich de laatste seizoenen steeds weer verder ontwikkeld. Wij waren al langer met hem in gesprek om te kijken of we zijn aflopende verbintenis konden verlengen en we zijn heel blij dat Tom met ons deze keuze nu heeft gemaakt. Tom is een speler, die op meerdere posities binnen het elftal uit de voeten kan en wij weten van elkaar wat we aan elkaar hebben. Dat is een mooi gegeven,” aldus Henk Veldmate op de officiële website van FC Groningen.

“We waren inderdaad al langer met elkaar in gesprek, maar mijn intentie was eigenlijk vanaf het begin om bij Groningen te blijven. Ik voel me prettig bij FC Groningen en de sfeer binnen de club bevalt me uitstekend. FC Groningen is nog altijd in ontwikkeling en zit in de lift omhoog. Daarvan wil ik graag onderdeel blijven uitmaken,” liet Hiariej optekenen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

55 reacties op “Hiariej langer bij Groningen

 1. supporter

  Ik vind dit een goede zaak, ik hoop echter wel dat hij op een positie gebruikt gaat worden waar hij meer tot zijn recht komt, namelijk op het middenveld. Als rechtsback vind ik hem minder geschikt. Ik vind Hiariej namelijk een speler met veel inzicht, een perfecte balaanname, het weet zichzelf in één beweging vrij te zetten en is creatief. Kortom, blij dat hij is behouden voor FC Groningen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. theoreticus

  Ik snap het wel; het is goed om een multi inzetbare speler te hebben die nooit zeurt en de club kent. Dit betekent ,vermoed ik, wel dat Koen na dit seizoen afscheid neemt als speler. Ik zie Tom dan ook als een ideale 12e man want een echte versterking vind ik hem niet. Het zegt mij wel iets dat Kieftenbelt na een jaar op de rechtsbackpositie te wennen aan eredivisievoetbal nu al een betere middenvelder is dan Tom die vorig jaar toch als middenvelder enkele van zijn beste wedstrijden voor de Fc speelde. En tja Rene; je bent nog niet van hem af.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   hahahah de vorige 2 contractsverlengingen begreep ik wel, maar met deze heb ik meer moeite. Alhoewel mijn aversie tegen hem richt zich vooral op de rechtsachter plek, aanvallend laat hij wel leuke dingen zien… Dus voor de rechtsachter plek is het voor mij Hierahohneeee

     /   Beantwoorden  / 
   1. Boze Fan

    Ach de echte fan aan het woord. Deze jonge heeft vorige seizoen hele goeie dingen laten zien. Hij kan in de achterhoede maar komt echt tot zijn recht op het middenveld. Het is een local en een van de weinige echte Groningers. Dus koesteren die jonge, hij kan nog veel verder doorgroeien.

      /   Beantwoorden  / 
   2. diego

    ja het maakt niet uit he
    als hij nou in de basis staat of niet
    hij kan op meerdere plekken
    altijd handig
    hij heeft zijn goeie en slechte momenten
    maar je kan op hem bouwen dat hij zich goed inzet
    goeie zaak die contract verlenging

      /   Beantwoorden  / 
 3. Jos

  Tja Theoreticus, ik snap het ook wel. Net zoals ik het snap dat er nog steeds mensen zijn, die geloven dat de maanlanding in 1969 in een studio is opgenomen. En evenzo goed als dat ik snap, dat Jezus’ geboorte ieder jaar op dezelfde dag wordt gevierd en z’n kruisiging steeds op andere dagen. En ik snap ook dat Carolien Tensen een TV-persoonlijkheid wordt genoemd. En dat Freek de Jonge nog steeds grappig is. En… Dat Tom Hiariej een nieuw 3-jarig contract krijgt aangeboden. Ik snap het allemaal wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Gut, jij snapt een hoop zeg. De intelligentie ten top!!!!!!!!Tjonge,jonge,wat goed zeg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jos

    Intelligentie heeft te maken met ontwikkeling en voorstellingsvermogen,Rob Roy. Mensen met een gebrek hieraan hebben soms wat moeite zich goed te uiten. Die gebruiken bijvoorbeeld acht uitroeptekens om dit euvel te compenseren. Geeft verder niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     als ik je gebral goed begrijp, Jos, dan is Tom Hiariej niet op de maan geweest en verder dat hij een verjaardag heeft maar dat zijn sterfdag nog open staat; dat hij verder een moedercomplex heeft en over humor hoef je niet bij hem aan te komen en dat hij niet goed genoeg is voor het eerste bij FC Groningen, althans: dan meen ik te begrijpen uit jouw intelligente verhaal!? :)

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

     Ik vind jou voorstellingsvermogen wat betreft het voetbal inderdaad van inferieure kwaliteit.Maar verder valt het met jou nog wel mee, gezien jou kennis over de ruimtevaart en de bijbel. Een goede raad aan jou, ga je intelligente kijk op het voetbal nog wat bijspijkeren want het blijkt dat je daar geen reet van snapt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. f.s.

      @ Rob Roy:

      Je schrijft ” jou voorstellingsvermogen”, dit moet natuurlijk zijn: jouw voorstellingsvermogen.
      Verder schrijf je “gezien jou kennis”, dit moet natuurlijk zijn: gezien jouw kennis.

      Maar het is dan ook wel weer logisch, dat iemand met jouw intelligentie dit soort fouten maakt.

        /  
     2. René

      f.s. cha toch een eint viedsen…. wad een gesijk…

        /  
     3. Tammo80

      f.s. of moet ik je gewoon Jos noemen? Het posten onder verschillende namen kan je een ban opleveren. Gedraag je dus even gewoon of blijf hier weg. Het is trouwens bijzonder treurig om Rob Roy te betichten van de feiten die je zelf op je lever hebt…

        /  
    3. IQ

     Intelligentie heeft te maken met hoe goed iemand kan beredeneren en in welke mate iemand logica kan inzien. Het zegt niets over hoe goed iemand zich kan uiten. Dat heet emotie. Iets heel anders… geeft verder niet ;-) haha

       /   Beantwoorden  / 
    4. Rob Roy

     Het plaatsen van leestekens, beste Jos, is bedoelt om het ‘het geschrevene’ beter te kunnen lezen. Zo begint een zin altijd met een hoofdletter en er zijn verder diverse voorbeelden te noemen waarvoor het plaatsen van leestekens bedoeld is. Zo plaats men uitroeptekens aan het einde van een zin om ‘het geschrevene’extra kracht bij te zetten, en dat was nu juist mijn bedoeling in mijn post van 04/10/2011 22:37 uur, maar dat had jij met jou intelligentie natuurlijk allang door. Hetzij maar even gezegd………..maar geeft verder niet,hoor.

       /   Beantwoorden  / 
    5. theoreticus

     Ik vind het niet slim om jezelf neer te zetten als intelligent. Het krijgt al snel de schijn van ‘ik ben slim en jullie zijn dom’. Brrr.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Jos

      Nu even zonder enige ironie of wat dan ook een statement mijnerzijds, Tammo80. Ik reageer puur en alleen onder vermelding van mijn naam. Jouw zinspeling is volstrekt bezijden de waarheid. Volgens mij kan juist dát een ban opleveren. Trek anders even aan de digitale bel bij de beheerder van dit blog, dan kun je het hard maken. Of is Tammo80 misschien een pseudoniem van Jelle Braaksma uit Akkrum-Zuid?

        /  
     2. kees

      we hebben dat eerder gehad: bloggers die een statement wilden maken, en waarbij het met FC Groningen en met alles en iedereen die hierbij zijn betrokken niet snel genoeg kan gaan (bert)… De ondertoon is dan steeds:
      Het criterium moet m.i. zijn of je het de moeite waard vindt om je medebloggers van repliek te dienen, of dat je het de moeite waard vindt om iets neer te schrijven. En vergis je niet: die anderen zijn niet gek, en hebben vrij snel door met welke motieven je hier komt aanbellen/posten. Doe je best zou ik zeggen !

        /  
     3. kees

      weggevallen zin hierboven:
      “de ondertoon is dan steeds: mijn kritiek op dit blog op anderen is terecht …ze moeten mijn mening volgen…en: ik trek mij niks aan wat een ander vindt, want ik ben zooo goed!!!!”

        /  
     4. Jos

      Kom op Kees, even beter lezen. Het statement behelst dat ik volstrekt en alleen onder mijn naam reageer, niets meer, niets minder. Of ik het bij het rechte eind heb, wat het rechte eind überhaupt is, wie zal het zeggen. Het gaat niet om de ene waarheid of de andere, maar het spanningsveld daartussen. Daarop drijft dit blog.

        /  
     5. Tammo80

      Jos: kan je me uitleggen waarom jij met hetzelfde IP-adres berichten achterlaat als f.s.? Als beheerder zie ik eenieders IP-adres. Ga je ook beweren dat de naam “Dick van der Bij” je niets zegt? Kom op, zeg. Hou jezelf voor de gek.

        /  
     6. kees

      misschien heeft Jos een zgn “gespleten persoonlijkheid”, en mag je het hem niet te zeer aanrekenen, Tammo

        /  
     7. Kiuan

      Zullen we het met zijn allen weer over fc groningen hebben?
      pfff wat een gedoe hier, ik lees al jaren dit blog maar het is steeds meer een theekransje aan het worden

        /  
     8. kees

      Kiuan: prima idee: doe jij een voorzet?

        /  
     9. René

      ik heb de indruk dat de voorzet uit tokio moet komen? of kijken we nu elkaar allemaal aan wie als eerste wat gaat zeggen :-) Wil iemand iets roepen over onze nieuwe proefspeler van jong Ado? Is dat iets? Of zal Groningen altijd een subtopper blijven of is het echt mogelijk dat wij net als Twente ook richting CL gaan? Of blijft Groningen een tussenstation voor talent?

        /  
     10. kees

      Tokio is een best endje weg voor zo’n voorzet op maat. en de mensen die alleen mee-kijken moeten maar een seizoenkaart kopen.
      @René: over die Haagse gas weet ik niets meer dan er op FCGOnline staat: drie dagen meetrainen, en een mogelijke plaats voor de B-selectie. Wat mij wel benieuwd is dit: FCG heeft een mooie pauze van twee weken om zich voor te bereiden op die wedstrijd in Almelo op dat Heugaveld tapijt. Het schijnt toch een groot verschil te maken, met slidings zetten, met opspringen van de bal, met keren en dribbelen… En wat zou het mooi zijn als we comfortabel naar plek 5/6 gaan na volgend weekend!
      Over de toekomst van FCG wil ik het volgende zeggen: de korte termijn groei zit er voorlopig niet in…op een periode van 5 jaar zie ik wel groeimogelijkheden. Dan komt er ineens een nieuw en groter stadion binnen bereik, of kan FC Groningen met nog meer sponsorgelden en hogere salariëring die spelers vasthouden die nu allemaal wel erg snel verkocht worden. Maar ook tegenvallers kunnen Grunn ten deel vallen: sportief en commercieel: sla de krant maar op en huiver over de toekomst van het bedrijfsleven in Europa (en daarmee lagere sponsorbijdragen).

        /  
 4. Peter

  Goede speler voor de breedte maar of je de oorlog er mee wint….

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jos

  Gelukkig een reactie zonder uitroeptekens dit keer. Als je het toejuichen van Hiariej’s contractverlenging beschouwt als het summum van voetbalvertand, dan heb ik er inderdaad geen kijk op. Hiariej speelt als middenvelder wel eens een leuke wedstrijd. Typisch een speler van het niveau onderkant middenmoot. Willen we echter dat afgelopen zondag de maat wordt, dan moet je niet teveel “Hiariejs” in je selectie hebben. Wees overigens gerust Rob Roy en megalomaan die zichzelf afficheert met de naam “IQ”, jullie zijn in goed gezelschap van de technische staf van de FC. Diezelfde staf overigens die het nog steeds behaagt Pedersen regelmatig te laten invallen. Ook al zo’n logische keuze, waarbij het angstzweet je bij voorbaat over de rug loopt. Ik heb er geen kijk op. En kan er mee leven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   wat een hopeloos gezeik over intelligend doen (en ja bewust met een d).. dit is een voetbalsite en geen zide over Intelligentie of taal kwesties.. Degene die er kijk op hebben en bewijzen dat ook te hebben dat zijn de mensen bij onze FC. Ik ben geen fan van Hierahohnee, maar ik ben enkel supporter en geen kenner (ook al pretendeer ik dat vanuit eigenwijsheid dat wel eens te zijn). Laten de mensen bij onze FC hun werk doen, ik heb er alle vertrouwen in. Ik ga me hier niet bezig houden met de betekenis van letter, uitroeptekens, vraagtekens etc. Daarvoor verwijs ik jou Jos naar het wereld wijde web, waar je volledig aan je trekken kan komen. En wat bedoel je nou? Is de maanlanding in een studio opgenomen? Straks ga je nog zeggen dat het monster van Loch Ness niet bestaat…..

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Caroline Tensen is het monster van Loch Ness.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ik heb Caroline Tensen wel eens gezien op tv, gaat Jos nu zeggen dat zij niet bestaat?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Nolio

      Als ik Caroline Tensen zie, kruip ik snel onder de dekens en zeg dan in angst tegen mezelf: ze bestaat niet, ze bestaat niet. En ik hoop dat ze me niet achterna kruipt…

        /  
     2. René

      aaaargh ik heb wel eens nachtmerrie’s… hahahaha komt dan langs met zijn 3 sterren en dan hoor ik Carolien zeggen wie van de drie?

        /  
     3. theoreticus

      Ceci n’est pas une Caroline Tensen

        /  
     4. Jos

      Heren heren toch?! Zulke onaardige woorden richting een vrouw met zóveel talent. Zo is ze bijvoorbeeld zeer bedreven in eh… eh… Nou ja, ze kan bijvoorbeeld ook weergaloos goed…. Ehm. Nee wacht, ze leest prima vanaf de de auto-cue. En ze is een ster in het laten blijken van haar voorkeurs-, maar met name haar afkeer-kandidaat. En en en ze laat ook zo prachtig zien dat juist zij alle antwoorden natuurlijk al lang wist. Om maar niet te spreken van haar X-factor. Zéér onaardig allemaal van jullie. Heb trouwens via de advocaat van “Nessie” vernomen dat hij een rechtzaak overweegt tegen een ieder die hem – “Nessie”- vergelijkt met Caroline. Zijn commentaar in de “Locher Courant” “Ze kunnen ook te ver gaan!”

        /  
    2. Rob Roy

     Je hebt gelijk, als twee druppels water. Zou het dan toch familie zijn.Heb gehoort dat ze allebei oom moeten zeggen tegen de Martinitoren.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      …dat moet niet, maar zij uiten zich allebei zo tegenover dit soort levenloze objecten in maneschijn :)

        /  
   2. appie happie

    hoe wist jij dat zij het monster van loch ness is?of denk je dat ze het is?

    ik denk dat het familie is..:_)))1 tegen 100 dat het zo is…

    ik zet idd ook de tv op een andere zender wanneer dat gedrocht langs komt…..

      /   Beantwoorden  / 
  2. theoreticus

   Niet het summum van voetbalverstand maar meer het summum van realistisch, praktisch, financieel gezond en voetbalverstand. Je kunt vinden wat je wilt van Tom maar hij maakt het team niet opvallend slechter en dat afgezet tegen zijn prijs, afkomst, leeftijd en instelling heb je een perfecte 12e/13e man voor de rechterkant. Als je hem laat lopen en Kieftenbelt/Kappelhof maken door hun goede spel een transfer dan heb je gelijk een probleem dat je 2 vervangers moet halen. Nu heb je altijd een eredivisiewaardige vervanger op rechts in huis en ook nog een echte Grunniger (UITROEPTEKEN , ZO GOED?).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Prima verwoord, goe gedoan jochie! (met uitroepteken).

      /   Beantwoorden  / 
   2. kees

    wat hier wel eens vergeten wordt ( in de discussie over “middelmatige spelers bij FCG ) is dat de TS de ruimte geeft om een contractspeler met een mindere periode niet te droppen: Kijk naar van Loo..hij krijgt het vertrouwen en staat de laatste wedstrijden aardig te keepen, toch? evenzeer is met met Kieftenbeld geweest vorige jaar: rechtsachter, en toen zeker debet aan wat tegendoelpunten. Maar wat gebeurt: in een korte periode wordt de achterhoede als geheel beter, en verliezen ze minder punten. Suk lijkt mij helemaal geen topspeler, maar alle druk op Texeira alleen leggen is ook niet goed. Tom Hiariej tot 2015 contracteren betekent trouwens niet dat hij ook daadwerklijk zijn contract helemaal volmaakt, en zeker niet dat hij ook basisspeler is. Tja, en over Pedersen met zijn blessures… dat hoort m.i. bij die typische een- of twee probleem spelers die ieder club heeft. Dus of je dit begrijpt, Jos of niet: het is de realiteit van alledag. Vier jaar terug moesten we soms genoegen nemen met beloftenspelers op de bank. Nu zitten daar figuren als Enevoldsen, Sparv, Ivens, Johansson en Jones. Dat ook zegt iets over het niveau van de selectie, toch?

      /   Beantwoorden  / 
 6. meertn81

  gezellig hier :D

    /   Beantwoorden  / 
 7. jk

  Ik ben meer voor het doorselecteren. Steeds een betere speler halen. Als je iemand kan aantrekken die beter is dan Sparv of Kieftenbeld moet je dat doen. Dan kan één van die 2 op de bank en kan Tom naar Veendam of de graafschap of nec of zoiets.
  Tom is een nuttige speler maar voor 3 jaar vind ik hem niet goed genoeg (en dat wordt hij ook niet denk ik)

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Ik denk dat elke boer voor ‘doorselecteren’ is maar dat moet je wel kunnen betalen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    de horizon van de “boer” in kwestie ( lees Nijland cum suis )loopt gelijk op met de seizoenen: wat kan ik eraan verdienen. Zo ook bij onze FCG. Sparv, Kieftenbeld en Hiariej met nog wat anderen zullen de basis zijn waarop de grotere spelers/krachtpatsers (in jouw taal: de productiekoeien) het geld moeten binnenbrengen, en bovengenoemde spelers zijn dus nuttig voor een constante in de selectie die ingespeeld is. We praten niet meer over vroeger toen mensen als van Dijk vele seizoenen lang een basisplaats hadden, maar over de clubambitie om de combinatie van nieuw gekochte spelers met gemiddelde clubspelers te doen slagen.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Jos

  Net terug van een weekend vakantie. Enige ophef bij de beheerder van dit blog. Durft zo maar iemand een blognaam aan te nemen, na eerder gereageerd te hebben onder een eerdere, wat saaie naam. “Jos”, een eerbetoon aan de friste, misschien toch wat ondergewaardeerde speler die het Groningen-tenue ooit droeg: Jos Roossien. Een tribune wordt er niet naar hem vernoemd, maar Jezus, wat een inzet en rendement. Gezien de meest exotische namen die hier de revu passeren komen blognamen meer voor. Ik neem, misschien wat voorbarig, voor het gemak ook maar even aan dat “Tammo80″ niet als zodanig in het bevolkingsregister staat ingeschreven. Of het tonen van namen door een beheerder ethisch gezien deugt, dat maakt een ieder maar zelf uit. Deert mij verder ook niet. Onwaarheden wel. Naam één uit het begin is voorgoed verdwenen na naam twee “Jos”. Dat weet dhr. Tammo80. Alleen dat gef*ck over schrijver “F.s” laat ik mij niet op m’n bord leggen. Ik ga niet uit van kwade intenties, misschien wat naiëf, maar toch. Gebrekkige software? Misschien wat lange tenen bij een scribale schrobbering? Ben eigenlijk wel benieuwd. Laat de beheerder mij maar even z’n telefoonnummer mailen. Wordt het mysterie misschien opgelost. Verlang overigens intens naar volgend weekend. Kunnen de spotlights weer op dat waar het hier
  uiteindelijk om draait: voetbal en de FC in het bijzonder.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Goed verhaal van jou(w) hoor.Hoop dat dit jou(w) laatste post was.Je hoeft je niet weer melden,scheelt dat even.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robfc

    @RobRoy, schrijf even een lijstje wie zich op dit blog nog mogen melden, dan weten we waar we aan toe zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     Ben even een paar dagen het land uit. Blogger-vlrienden: “hou de oprit schoon”, zou ik in deze herfstdagen willen zeggen; bedankt voor jullie groen-witte gekleurde tekstjes. tot zaterdag! kees

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

     @Robfc,
     Een ieder is vrij om op dit blog z’n zegje te doen. Ik bepaal niet wie wél en wie niet, dat bepaald de moderator. Wel is het wenselijk dat er fatsoenlijk met elkaar gecommuniceert wordt en dat schort er de laatste tijd een beetje aan. Als jij je aangesproken voelt kan je zelf bepalen of je nog op dit blog wilt reageren. Mensen als Jos,fs en nog een paar van die gasten kunnen we wel missen met hun rare reacties.Vandaar dat ik de post van 10/10/2011 23:33 uur heb geplaatst

       /   Beantwoorden  / 
     1. robfc

      Ik reageerde vorige week op het dramatische invallen van Pedersen, maar deze discussie werd, in twee zinnen volledig afgebrand. Ik vind dat niet kunnen. Ik zit ook op deze site om iets te melden of om een mening te geven over de FC, en wat ik niet interessant vind, laat ik links liggen. En dat gebeurd te weinig, bloggers als hahahaha, lees ik niet eens, en ik zou er zeker geen moeite voor doen om daarop te reageren.

        /  
     2. Rob Roy

      @Robfc,
      Kan mij jouw reactie best voorstellen, maar als er een paar van die eigenwijze snotneuzen van 020 of van Akkrum-zuid voorbij komen,met hun achterlijke opmerkingen, dan wordt inderdaad mijn bloed wat dunner en schiet ik even uit m’n slof, want ze komen wel aan mijn club. En dan ook nog opmerkingen maken over de manier waarop je schrijft terwijl die gasten nog niet eens hun eigen naam kunnen schrijven, de stumperds. Maar goed, ik hoop nu dat het in het vervolg over voetbal gaat want daar zitten we hier uiteindelijk voor. Om te discussiëren over de mooiste club van de wereld.

        /  
  2. kees

   het draait idd om voetbal, maar was jij het niet om van alles in twijfel te trekken ( zie boven) en verder op een humorloze manier jouw eigen ID en I.Q. en gebruik van leestekens op dit blog aan ons op te leggen..Professor Begrijpnied !!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
  3. René

   Misschien wat lange tenen bij een scribale schrobbering? Wat staat hier nou? Begin je eigen blog en leef je daar uit in je intellectuele beslommeringen, ik kan aan jou bijdragen geen touw vastknopen…. Oh ja, het is niet jou bijdragen, maar jouw bijdragen. Het is toch te zot voor woorden, dat ik daar bij jou op moet letten. Echt niet… ik kan niets met JOU BIJDRAGEN….

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.