Lovende woorden van Veldmate over Huistra

Niets dan hosanna over FC Groningen‘s nieuwe trainer Pieter Huistra. Ook in voetbalprimeur.nl staan weer lovende woorden. Die komen dit keer van technisch manager Henk Veldmate.

Oeps, ik zou de woorden ‘nieuwe’ en ‘trainer’ niet meer samen gebruiken. Nou, ja, een keertje nog, moet kunnen. En Huistra is natuurlijk nog altijd kakelvers als je de acht jaar Jans daar tegenover zet!

Maar goed, op voetbalprimeur.com staan wat uitspraken van Veldmate (de originele bron is trouwens depers.nl). Zoals bijvoorbeeld deze:

“Als ik hem door de sponsorruimte zie lopen, dan doet hij dat juist op een hele natuurlijke manier.”

“Niks is nagemaakt, niks is gespeeld. Zo’n situatie bij FC Utrecht, dat Wim van Hanegem geen persconferenties wilde geven, zal bij ons niet voorkomen. De trainer is ook het boegbeeld en ik vind dat Pieter de club goed verkoopt.”

Veldmate wordt ook gevraagd naar het jasje-incident in de wedstrijd tegen FC Twente:

“‘Ach, dat was een beetje een teleurstelling. Als dat het niet erger wordt dan dat, dan kan ik daar prima mee leven. Hij bood bovendien na afloop direct zijn excuses aan. Pieter heeft niveau, dat straalt hij aan alle kanten uit.”

Verder gaat het over de (vermeende) saaiheid van Huistra, waarbij het verhaal dat Dusan Tadic eens zat te knikkebollen tijdens een bespreking ter sprake komt:

“Ach, als mensen daar iets kwaads in willen zien, dan doen ze dat toch wel. Het stadium dat we daar over in zitten, zijn we al lang gepasseerd. Het ging om Dusan Tadic, een Serviër die net twee weken in Nederland was en geen woord verstond van het praatje van Huistra. Die was wat aan het knikkebollen, ach, dat snap ik wel. Ik vermoed dat er het een en ander geknipt en geplakt is, want ik heb Tadic in verschillende uitzendingen bij verschillende sprekers zien dutten toen.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.