Femi geselecteerd en gepasseerd

femi gepresenteerdVandaag werd bekend dat Oluwafemi Ajilore geselecteerd is voor het nationale team van Nigeria. Vanochtend kreeg hij ook van trainer Pieter Huistra te horen dat hij niet in de basis staat van FC Groningen in de wedstrijd tegen De Graafschap.

Dat moet dus toch een beetje een vreemde dag voor de middenvelder van FC Groningen geweest zijn. Maar een lach en een traan liggen wel vaker dichtbij elkaar in het voetbal. RTV Noord bracht het nieuws over de bankplek van Femi. Er wordt gepraat over vormverlies. Maar Femi toont zich een een interview strijdvaardig: “Ik ga me terug knokken in het elftal, daar ben ik van overtuigd.”

In het item van Noord wordt duidelijk dat de Nigeriaan voor z’n beurt gepraat heeft. Volgens Femi wil Huistra een andere speler op zijn positie aan het werk zien. Namelijk Tom Hiariej. Die zegt daarna dat hij nog geen opstelling heeft gehoord. “Dat zou kunnen”, horen we de ‘voormalig rechtsback’ van de FC zeggen. Even later zien en horen we de trainer zelf. Dat levert een opvallend moment op. “Praat Femi met jou over dat soort dingen? Oh, dat is knap werk…”, zegt Huistra als de verslaggever hem interviewt. Hij moet duidelijk eventjes nadenken om te vervolgen met dat hij de opstelling in z’n hoofd heeft, maar dat die morgen pas bekend wordt. “We willen de tegenstander ook niet alles voorzeggen”, aldus Huistra.

Dan is coach Kalezic van De Graafschap nu dus toch wat wijzer geworden. Er is dus duidelijk niet goed gecommuniceerd tussen Femi en z’n trainer. Of de eerste schendt -om wat voor reden ook- een afspraak. In dat geval heeft hij een probleempje. Wat ook nog kan is dat het een meesterlijk tactisch een-tweetje is tussen Femi en Huistra, om diezelfde tegenstander op een dwaalspoor te brengen. Maar dan sla ik hoogstwaarschijnlijk door in m’n fantasie.

We gaan dus hier ook maar even afwachten op de dag van morgen. Dan ook de voorbeschouwing op de wedstrijd. Overigens zijn Holla en Andersson nog afwezig, en speelt Femi met Nigeria op 30 augustus een kwalificatiewedstrijd tegen Madagascar.

14 reacties op “Femi geselecteerd en gepasseerd

  1. rene1

    Bied hem en Garcia maar bij Vitesse aan , zijn we daar ook van af.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Belachelijk! Femi moet gewoon spelen! Velen malen beter dan Hiariej! Slechte keus van Huistra.

      /   Beantwoorden  / 
    1. pimhoofd

      in eerste instantie dacht ik er ook zo over, maar als je er een tijdje over nadenkt is het helemaal niet zo onlogisch als het lijkt. Huistra wil dominant voetballen, met name thuis. Ik verwacht (en Huistra waarschijnlijk ook dan) dat De Graafschap voor een punt komt, dus zich vrijwel enkel met verdedigen bezig gaat houden. Dan is een speler als Ajilore volledig overbodig.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ruud

    Femi is dan opbouwend niet zo goed maar veroverd veel ballen.
    Hiariej is een matige back die ooit veelbelovend begon maar het niet waar kon maken en om hem de plaats van Femi in te laten nemen lijkt mij wel een zeer grote gok.
    Mischien kan hij Hiariej op de rechtsachter neerzetten en dan Kieftenbeld doorschuiven naar voren?
    Snap er in elk geval weinig van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rene1

      Wel Ruud ik denk dat hij dat wel gaat doen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. meertn81

      Mischien kan hij Hiariej op de rechtsachter neerzetten en dan Kieftenbeld doorschuiven naar voren?

      ik denk (in de logica) dat dat idd ook gaat gebeuren, in de media was er veel kritiek op Kieftenbeld op rechtsback, lijkt me dan niet dat Tom op het middenveld komt.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Noordeling

    Ik vind Femi geen onaardige voetballer, bij mij zou hij in de basis staan. Ik vind het onbegrijpelijk dat Kieftebeld…………na 2 dramatische slechte wedstrijden blijft staan………..of zie het misschien verkeerd. Pedersen kan me ook nog steeds niet bekoren……….het is een speler van altijd net niet………geen actie………….niet snel……….geen spits……..geen middenvelder………maar wat dan wel? Ben verder benieuwd hoe Ivens zich gaat ontwikkelen. En wat doet men als Granqvist of Ivens ontbreekt? Wie wordt dan hun vervanger?

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      kieftenbeld doet het goed man
      dat zegt huistra en de bondscoach van jong oranje
      en die zeggen dat niet zomaar
      ajax en az zijn ook gelijk 2 tegenstanders die sterker zijn dan fc groningen
      en hij heeft zich staande gehouden tegen hun
      dat de rechterkant wat zwakker is ligt niet alleen aan hem
      je moet hem de kans geven om te groeien
      en hem niet gelijk zo laten zakken

        /   Beantwoorden  / 
    2. hallo

      wat ben jij negatief zeg
      je hebt zo van die zeurders erbij
      groningen is gewoon goed begonnen met deze 2 wedstrijden
      bekijk het is door een andere bril
      geen punten verloren tegen 2 sterkere tegenstanders

        /   Beantwoorden  / 
    3. hallo

      peddersen net niet ?
      volgens mij scoorde hij tegen ajax

        /   Beantwoorden  / 
    4. fcg1

      wat ben jij lekker negatief zeg pedersen komt er wel weet niet door welke bril je kijkt zal wel weer een succes supporter wezen

        /   Beantwoorden  / 
  5. René

    vond Femi, niet sterk in de opbouw tegen AZ. En ik kan me dan voorstellen dat Huistra gaat kijken naar andere mogelijkheden. Hoe onze eerste spreker Garcia en Femi in 1 adem kan noemen is mij een volledig raadsel. Femi werkt tenslotte wel in het dienst van het elftal en Garcia struikelt meer over de bal, dan dat hij zijn voet er tegen aan kan zetten. Goede zaak om Kieftenbelt te laten staan,je moet zo een jongen natuurlijk ook vertrouwen geven en laten we wel zijn tegen de Graafschap is het natuurlijk totaal anders dan tegen Ajax of AZ> Ik wil hem wel eens in deze wedstrijd zien en kijken of hij aan het groeien is in deze rol en hoe het nu doet. Ik ben ook gecharmeerd van Ivens, goede voetballer. Ik zou het wel prettig vinden als hij zich nog meer laat zien. Voetballend zag het er tegen AZ goed uit, nu de aanvallende impulsen nog.

      /   Beantwoorden  / 
  6. appie happie

    ik vind pederssen ook niet goed genoeg..niet snel geen aktie ..niks van dat alles wat een spits moet hebben..en hiariej das ook niet wat ik zien wil.kortom die hoef ik vanavond nit in de basis te zien..

    maar goed ik las hierboven wel iets wat ik wel zou snappen als het zou gebeuren tom op rechts achter en kieftenbelt schuift door naar middenveld dan kan enevoldsen op rechtsbuiten…en v/d laak op de bank.pederssen ook.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Papa Werny

    Ben het eens met Rene dat je Kieftenbeld moet laten staan. Hij heeft het moeilijk gehad tegen AZ en Ajax. Maar FC speelde tegen sterke tegenstanders op een hoger niveau als hij gewend is. Bovendien heeft hij geen ervaring opgedaan in de voorbereiding op een voor hem vreemde positie. Ik blijf dat vreemd vinden. Ik ben van nature verdedigende middenvelder. Als je mij in de spits wil positioneren, dan wil ik tijd om aan die positie te wennen. Maar dat terzijde. De belangrijkste reden om Kieftenbeld niet te slachtofferen zit em in de psychologie. Je hebt een brede selectie nodig om dit seizoen door te komen. Die jongen weet ook wel dat hij niet goed heeft gespeeld. Als je hem nu ook gaat ‘straffen’ door hem op de bank te zetten, dan verliest hij wellicht vertrouwen in eigen kunnen. Puur kapitaalverlies. Als je Europees wil halen, moet je niet short-track denken, maar investeren.
    Ik denk dat Pedersen zijn waarde gaat bewijzen. Matavz heeft ook zijn tijd nodig gehad om te staan waar hij nu staat. En Pedersen gaat steeds beter spelen. Hij is niet het type die een wedstrijd omkeert. Maar in een goed draaiend elftal kan hij een van grote toegevoegde waarde zijn. Steekpasjes, kaatsen, een bal vasthouden tot de middenvelders aansluiten. En scoren tegen Ajax. Volgens mij is dat niet niks.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.