Huistra” “Kritisch zijn en verbeteren”

Huistra_176413xVanavond staat Willem II – FC Groningen op het programma. Trainer Pieter Huistra blikt vooruit op de site van FC Groningen.

Verschillende onderwerpen komen aan bod. Allereerst is daar de historie, een belangrijk thema bij de fans vandaag. Of beter gezegd, de slechte geschiedenis die FC Groningen kent in Tilburg. Van de laatste 15 wedstrijden daar gingen er 14 verloren! Maar Huistra is er snel klaar mee: “Voor mij speelt die historie niet echt mee. Ik trek me er in ieder geval weinig van aan.”

Liever heeft hij het over z’n eigen ploeg. Kritisch zijn en analyseren wat er tot nog toe mis ging. Van daaruit trainen op de zwakke punten en elke wedstrijd zoeken naar verbetering. En niet vergeten benadrukken wat er wél goed ging. Huistra: “Tegen De Graafschap zijn vooral de drie kansen van hen blijven hangen. In de analyse is ook duidelijk geworden dat wij daar zelf een achttal goede kansen tegenover hebben kunnen zetten. We hebben dus veel gecreëerd en hadden minimaal twee of drie van die kansen moeten benutten. Maar we moeten onze ogen vooral niet sluiten voor de kansen die we weggaven.”

Dus legde de trainer bij de training het accent op de verdediging. De opbouw hoort daar ook bij, want als het daar mis gaat dan zie je er automatisch verdedigend slecht uit. Huistra: “Door de manier van spelen hebben we veel de bal. In de eerste helft tegen AZ bijvoorbeeld 65%. Maar zeker achterin of op andere kwetsbare plaatsen mogen we de bal niet zo gemakkelijk kwijtraken. Dat mag alleen voorin als we zelf kansen of mogelijkheden hebben en vooral niet in de opbouw en bij het inspelen of aannames daarin.”

Het woord “concentratie” valt daarbij, en even eerder heeft de coach het over “uitbouwen van de speelstijl”. Opvallend is dat de term ‘onderschatting’ nergens valt. Dat was vorige week toch een factor, en dat kan het vanavond ook weer worden. Over de tegenstander zegt Huistra ten slotte dat “het oogt als een kwetsbare ploeg”.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.