Voorbeschouwing Willem II – FC Groningen

We gaan vooruitblikken op Willem II – FC Groningen, de eerste wedstrijd van FC Groningen op de vrijdagavond.

Bij deze voorbeschouwing ontkom je niet aan een blik terug op de geschiedenis van deze ontmoeting. Nait best… Zo nait best, dat ik er net als coach Huistra ook snel klaar mee wil zijn. In het seizoen 2007/2008 wonnen we weer eens in Tilburg, waarmee aan een hele slechte reeks een einde kwam. Daarna werd er opnieuw twee keer verloren. Dan wordt het dus tijd voor een overwinning!

En dat kan ook. Gemakkelijk zul je mij nooit horen zeggen in een competitie waar de krachtsverschillen klein zijn. Kijk maar even naar Excelsior om te zien wat ik bedoel. Bovendien draait FC Groningen nog niet helemaal zoals we allemaal willen. De vorige drie wedstrijden hebben laten zien dat goede fases afgewisseld worden met slechte. De problemen liggen vooral achterin, ook dat is helder. Verdedigen is natuurlijk meer dan het werk van vier verdedigers, maar helemaal safe zit het bij die vier toch niet.

Daar is dus op getraind, we gaan vanavond zien of er weer een stap gemaakt is op dat gebied. Huistra blijft benadrukken dat het groeiproces en de zoektocht naar een goede uitvoering van het speelsysteem door blijven gaan. Dat hij vanavond dezelfde basisopstelling als tegen De Graafschap de wei in kan sturen is daarbij een goed gegeven.

Ook bij de tegenstander liggen achterin de problemen. Trainer Heerkens heeft daar ook het accent op gelegd de afgelopen trainingsweek. Elf tegengoals in drie duelletjes, cijfers om van wakker te liggen. Drie gemaakte doelpunten zijn ook niet meteen om over naar huis te schrijven. En dan ook nog je spits Demouge missen; nog meer kopzorgen.

Maar  katten in het nauw kunnen rare sprongen maken. Ik ben benieuwd of de ploeg echt brutaal durft te beginnen. Onbewust zal de historie toch meespelen bij deze of gene. Ook onderschatting kan -hoe vaak je er ook op hamert van te voren- altijd om de hoek komen kijken. Zo lijkt het vooral een kwestie van mentaliteit te zijn of FC Groningen vandaag de drie punten weer eens uit Tilburg meeneemt. Aan de voetballende kwaliteit op het veld mag het niet liggen.

De wedstrijd begint om kwart voor negen en staat onder leiding van scheidsrechter Bossen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

30 reacties op “Voorbeschouwing Willem II – FC Groningen

  1. hans

    Ik ben erbij vanavond en ik ga uit van een minieme overwinning!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. jeroen

    na deze makkelijke 3 punten komt Utrecht zonder manneke mertens.
    Na onderzoek kwam de aanklager met een schorsing voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Mertens accepteerde het voorstel, waardoor hij de uitwedstrijden tegen FC Twente en FC Groningen mist.

      /   Beantwoorden  / 
  3. appie happie

    makkelijke punten…ik help het je hopen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. jeroen

      Kan met niet herinneren wanneer we voor het laatst makkelijk 3 punten hebben gehaald in Tilburg maar eens moet de eerste keer zijn! :D

        /   Beantwoorden  / 
  4. hans

    Die overtreding sloeg ook helemaal nergens op, is gewoon een terechte schorsing.

      /   Beantwoorden  / 
  5. koos

    als er iemand een streamlink heeft, hou ik me aanbevolen. ik zit nog in zwitserland, en helaas wordt die wedstrijd hier niet uitgezonden ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Arne

    Koos, ik kan altijd alles volgen via http://www.myp2p.eu. Van oefenpotjes en de roemeense competitie tot CL en interlands :) Succes!

      /   Beantwoorden  / 
    1. koos

      thx, ik ga het vanavond proberen. forza fc grunn

        /   Beantwoorden  / 
    2. koos

      de wedstrijd staat er helaas nog niet tussen.. dus nog ff spannend.

        /   Beantwoorden  / 
    1. wilmwil

      elk weekend alle wedstrijden in goede kwaliteit

        /   Beantwoorden  / 
      1. koos

        thx, ik heb de wedstrijd perfect kunnen volgen.

          /   Beantwoorden  / 
  7. Knoalster

    En alle gevaar komt weer over de rechterkant. Is die Huistra misschien blind? Zeer matig Fc tot dusver. Veel te veel slordigheden en nauwelijks bezieling.

      /   Beantwoorden  / 
    1. bo

      ben het gedeeltelijk met je eens. enevoldson is niet erg in vorm waardoor de linksback v/d tegenpartij steeds meer durft op te komen en kieftenbeld onder druk komt te staan. tadic /stenman zijn juist een plaag voor de rechterkant v/d tegenpartij. Plus het feit dat je een speler de tijd en vertrouwen moet geven….invensteren heet zoiets.

        /   Beantwoorden  / 
  8. FCG fan

    Goede goal van Tom, en Nicklas nog op de paal. Luciano en Granqvist goede reddingen uit vrije trap. Voorderest een matige wedstrijd! Bacuna er in voor Enevoldsen? Of toch Koen?

    Come on FC!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Peter

    ik zou zeggen wat feller en dan mag dit geen probleem zijn. Laat je het weer op z’n beloop kun je alles nog verspelen. Dus kop der veur!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Knoalster

    0-1 voor maar het voetbal blijft erg matig. Eigenlijk is het niet om aan te zien. Ik zou Hiariej rechtsback en Pedersen buiten het elftal laten want die heeft veel te weinig diepgang.
    Mijn team: Luciano, Hiariej, Granqvist, Ivens, Stenman, Enevoldsen, vd Laak, Sparv, Tadic, Matavz en Bacuna.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Knoalster

    0-2 door Enevoldsen. 0-3 Pedersen. 3 punten lijken binnen. Volgende week een echte tegenstander. Het voetbal blijft nog steeds erg matig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCG fan

      over 2 week ontvangen we een Utrecht zonder Mertens !

        /   Beantwoorden  / 
  12. Knoalster

    Matavz krijgt geen enkele bal op de goede snelheid aangespeeld en heeft een snelle speler naast zich nodig.(Bacuna) Pedersen is aan de bal wel aardig maar heeft geen enkele diepgang. Hiariej terecht de man van de wedstrijd. Kan schelen dat Mertens er de volgende week niet bij is want die is geschorst. Kieftebeld blijf ik de zwakke schakel vinden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

      Pedersen was als spits gewoon beter deze wedstrijd, bovendien speelde hij een redelijke wedstrijd.

        /   Beantwoorden  / 
  13. Knoalster

    Hij stond positioneel steeds weer verkeerd. Gaf opnieuw te veel ruimte en is 1 tegen 1 duels gewoon erg zwak. Alle druk kwam over de rechterkant omdat elke club weet dat daar de problemen liggen bij de Fc. Huistra wil hem niet afvallen en geeft hem de tijd maar een rechtsback zal hij nooit worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Het liep niet zo goed omdat Matavz te diep stond, waardoor de verdedigende middenvelders te ver van het centrale verdedigingsduo speelden. Voor jou niet genoeg, jij wilt Pedersen ook dieper hebben, ik ben blij dat jij geen FC coach bent. Pedersen is een aanspeelpunt, zoals van Persie dat was in Oranje. Ook jammer dat je de man of the match, Tommie! naar de rechtsbackpositie wilt verbannen, heeft ie eindelijk zijn positie gevonden is het weer niet goed. Ik wil je niet afvallen en hoop dat je meer spelinzicht krijgt en die kans wil ik je wel geven hoor (smiley)

        /   Beantwoorden  / 
  14. René

    Toch wel bijzonder, punten binnen en dat met zulke slechte wedstrijden. Weer een draak van een wedstrijd. Jammer, zo is voetbal niet echt leuk.

      /   Beantwoorden  / 
  15. hans

    Lijkt het afgelopen WK voetbal wel….

      /   Beantwoorden  / 
  16. hallo

    julie zien slechte wedstrijden
    ik niet
    wees toch is tevreden inplaats van alleen maar de negatieve dingen op te zoeken
    we staan 2 des
    4 wedstrijden en alleen maar punten gepakt
    ook als het wat minder is en je pakt toch de punten
    dan ben je goed in mijn ogen
    wat zal er dan gebeuren als ze goed op elkaar zijn ingespeelt
    ja precies nog meer punten pakken

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Positief dat je geen slechte wedstrijden ziet. Behalve tegen Ajax, vond ik alle wedstrijden tot nu toe zwaar onder de maat en dat lees ik ook terug in de media. Het is in mijn ogen echt slecht en ja die punten zijn mooi meegenomen, echter ik zie niet het Groningen van de afgelopen seizoenen, waarin er werd gestreden, aangevallen, gecombineerd. Kansen gecreëerd etc. Ik zie nu een ploeg zonder bezieling en af en toe iets positiefs. Iets goeds met vaak balverlies. Ik wil juist er graag positief tegen aankijken, echter wat is behalve dan de punten op dit moment positief? Groningen heeft tegen de Graafschap en AZ gezwijnd en dat geluk moet je ook hebben. Ik baal ervan dat ze zo spelen, liever volg ik jouw versie. Echter vind ik dat op dit moment niet realistisch. Hopelijk blijft de ploeg groeien.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Goliath

        Nou René ik heb anders afgelopen seizoen ook maar weinig wedstrijden gezien “waarin er werd gestreden, aangevallen, gecombineerd. Kansen gecreëerd etc.” Ben je vorig jaar wellicht niet in het stadion geweest? De wedstrijden met strijdlust en goed voetbal waren echt op de vingers van één hand te tellen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. René

          ik heb het ook heel bewust gehad over meerdere seizoenen, voor mij is het wel zo dat dit elftal elkaar op dit moment niet kan vinden en daar word ik nu niet vrolijk van. Waar ik wel vrolijk van wordt is de zeer spoedige rentree van Anderson en straks ook Holla. Ik moet Hallo wel gelijk geven, dat het knap is dat Groningen met zulk slecht spel zoveel punten pakt.

            /   Beantwoorden  / 
      2. hallo

        ik denk dat je gewoon geduld moet hebben
        er zijn veel nieuwe dingen
        een nieuwe trainer met een andere aanpak
        nieuwe voetballers die ook nog ingespeelt moeten worden op de rest van dit team
        de rest van dit team moet ook nog wennen aan de aanpak van deze trainer
        en dat doe je niet zo 1 2 3
        ik zie ook wel dat het af en toe wat slecht gaat
        maar dat kan alleen maar beter worden als alles straks loopt zoals ze willen
        dat iedereen aan elkaar gewend is en ook aan dit systeem
        daarom vind ik kritiek hebben wel op zijn plaats af en toe
        maar hou er wel rekening mee dat ze nog maar 4 echte wedstrijden hebben gespeelt
        je kan in deze 4 wedstrijden niet echt ineens verwachten dat alles zo loopt als ze willen
        dat moet groeien
        en ik zie niet zo’n slecht team dat we dit seizoen niet de doelen halen die we willen halen
        ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met de tijd

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.