Excelsior met Fernandez tegen FC Groningen

Langzaam komt Excelsior – FC Groningen in beeld. Deze week was Excelsior-spits Guyon Fernandez in het nieuws.

Fernandez is de positieve verrassing bij de positieve verrassing die Excelsior heet. De ploeg verbaast vriend en vijand door gewoon na vijf wedstrijden in de subtop te staan. Dat is vooral te danken aan de vijf goals die Fernandez al liet noteren. Maar hij kwam ook negatief in het nieuws toen hij zich liet gaan voor een genadeloos registrerende camera.

Met die dingen moet je uitkijken tegenwoordig. Fernandez deed het niet. Toen hij in een duel verwikkelt was met AZ-speler Moreno trapte hij liggend op de grond na. Natuurlijk ontkende hij na afloop voor een andere camera, maar dat doen ze allemaal. De zaak kwam voor, en Fernandez hangt een schorsing boven het hoofd.

Het verhaal lijkt op dat van PSV-er Berg. Ook de spits van Excelsior moet waarschijnlijk vier wedstrijden aan de kant blijven. Er is alleen een verschil: waar Berg hoogstwaarschijnlijk geschorst is tegen FC Groningen (helemaal duidelijk is dat nog steeds niet), daar doet Fernandez zaterdag wel gewoon mee. Dat heeft -je raadt het al- te maken met het hoger beroep dat Excelsior heeft aangetekend. Daardoor dient de zaak pas opnieuw na het weekend.

Er was zo her en der nog wat onduidelijkheid over het al dan niet meedoen van de topscorer van Excelsior. Maar onze verdedigers zullen zaterdag toch echt te maken krijgen met deze gevaarlijke handenbinder.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

20 reacties op “Excelsior met Fernandez tegen FC Groningen

  1. Paco

    Op deze manier kleine toevoeging: ook de zaak Berg dient pas volgende week.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Met Fernandez of zonder Fernandez… we halen gewoon de 3 punten binnen! 3-0

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      als dat gebeurd
      dan staan we bovenaan
      al is het maar voor een paar uur :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. hallo

        want psv ajax en twente spelen zondag

          /   Beantwoorden  / 
  3. appie happie

    haha dan maak ik weer een printscreen van teletekst..zou erg leuk zijn..en heerenveen verliezen van de graafschap en mijn weekend kan niet meer stuk…

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      nou appie
      1 gedeelte van je wens is al uitgekomen
      heerenveen heeft verloren van de graafschap :D

        /   Beantwoorden  / 
  4. herman

    Ik weet nog niet zo zeker dat ze winnen vind excelsior een leuke hardwerkende aanvallende ploeg en die hebt groningen nog niet zo gewonnen ik hoop het wel

      /   Beantwoorden  / 
  5. Noordeling

    Niet onderschatten en daarna volgen uit Psv en Twente en thuis Sc Heerenveen. Na die 3 wedstrijden weten we waar de Fc werkelijk staat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      en waar zie jij FC Groningen dán staan? Ik dicht je meer voetbalkennis toe dan een diplomatiek “niet onderschatten”- ik zeg nu: Excelsior : gelijk, dwz 1 punt – PSV en Twente , verlies en gelijkspel,dwz 1 punt, SCH(thuis!) 3 punten, totaal 5 punten uit 4 wedstrijden. Komt goed.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Denk dat ik iets optimistischer ben dan jij,Kees. Ik denk dat we met 2-1 winnen van die oud papier club, van PSV verliezen we, Twenthe…..gelijk en Hoerenveen…..winst, dus 7 punten uit deze 4 wedstrijden. Reeël of niet???? We zullen het zien!!!: D

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          als we het zo precies konden weten, Rob-Roy, dan wonnen we elke week de Toto! Maar we zijn allebei realisten, die zien dat er momenteel een heel behoorlijke selectie op de mat staat, met een trainer die kennelijk weet waar hij over proat!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Rob Roy

            Ach, ik sta op Boerenmacht op de 18e plaats wat betreft het voorspellen van de uitslagen, niet gek, dacht ik, voor een beginneling. Maar je hebt gelijk, t’is altijd maar natte vinger werk!!!!

              /  
  6. appie happie

    een regelmatige overwinnig met 2-0..en psv pakken we een punt..en bij twente ook..dan heerenveen die verliezen we..omdat we vorig jaar 2 x gewonnen hebben on omdat jans de fc door en door kent..

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      nou dat jans fc kent denk ik niet dat dat zo uitmaakt
      want huistra heeft een andere systeem als wat hij had

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        denk dat in die drie weken vanaf nu er bij Heerenveen nog wel wat uitvallen met kruisbandletsels, spierscheuren en beenbreuken, of nog wat extra schorsingen van die houthakkers…in Euroborg winnen? nee: ze blijven achter Grunn steken, want het is geen eenheid daaro.

          /   Beantwoorden  / 
        1. appie happie

          ik denk dat wanneer we excelcior direct onder druk zetten en snel 1 en/of 2-0 maken de wedstrijd gespeelt is..ze zakken dan als puddingen inelkaar..

          en nog wat de wedstrijd heerenveen betreft nog…die leeft nu al in frieslan ik werrk daar en kreeg net al weer een fan van die blauw hemden over de vloer…ze zij super bang voor de fc.. ze schuiten nu al in de broek..maar aan de andere kant hebben ze ook ontzag voor groningen..en lopen niet tegen me te zeuren of zo..is een gewone leuke rivaliteit…en zo moet het ook..

            /   Beantwoorden  / 
  7. jeroen

    Excelsior is een makkie!
    De laatste keer dat Excelsior met minimaal één punt uit Groningen vertrok, dateert van 20 november 1983. Op die dag zegevierde de club met 2-0.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

      Na de Graafschap lijkt me het wel duidelijk dat je geen tegenstander mag onderschatten. De 3 punten zijn hard nodig want hierna volgen Psv en Twente uit waar je normaal gesproken geen of weinig punten pakt.

        /   Beantwoorden  / 
    2. hallo

      ja dat zei feyenoord ook
      maar toch verloor feyenoord van excelsior

        /   Beantwoorden  / 
      1. appie happie

        maar feyenoord is een makkie..die verliezen bijna alles..

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.