PSV – FC Groningen: hoe sterk is de FC?

Morgen staat PSV – FC Groningen op het programma. Ik weet niet of jullie hetzelfde gevoel hebben, maar voor mij voelt het als de eerste echte testcase voor de FC.

De kop is er af als het gaat om de competitie. FC Groningen voetbalt nog niet altijd even swingend, maar de resultaten zijn goed, en dat staat. Het is een basis om op verder te bouwen. We zien elke wedstrijd iets meer goed, en iets minder fout gaan. Het bouwen aan een nieuw team en een nieuw systeem zou een langzaam groeiproces worden, zo had Pieter Huistra al meteen aangekondigd. Daar heeft hij gelijk in gekregen.

Hoever is de ploeg? Morgen is een goede graadmeter. Natuurlijk waren Ajax thuis en AZ uit ook al stevige uitdagingen. Maar de Amsterdammers deden het toch zonder de belangrijkste man, ene Luis Suarez. En AZ blijkt gewoon minder sterk te zijn dan verwacht. Niet onlogisch, want er vertrok niet alleen maar een louche bankdirecteur uit de Alkmaarderhout. Dan waren er nog drie duels tegen de zwakkere broeders van de Eredivisie, en we troffen een gehandicapt FC Utrecht.

Daarom is het duel in Eindhoven zo’n interessante pot. Niet alleen gaat het om de punten (om de koppositie zelfs!), maar de manier waarop FC Groningen zich morgen presenteert geeft pas echt een goed beeld van de stand van zaken op voetbaltechnisch en -tactisch gebied. In Eindhoven kun je verliezen. Sterker nog, FC Groningen, en al die andere ploegen, ze winnen er zelden of nooit. Maar ik zou het al mooi vinden als het een echte wedstrijd wordt. Met een FC Groningen dat aantoont dat de goede competitiestart, ook al vertekent het beeld misschien enigszins, geen toeval is.

Met andere woorden, het zou geweldig zijn als dat ‘misschien’ uit die laatste zin letterlijk en figuurlijk wordt weggespeeld. Laat ik er meteen bij zeggen dat ik teken voor een stiekeme overwinning van een eventueel slecht spelend FC Groningen. Maar je begrijpt wel wat ik bedoel.

Ook de wedstrijden daarna hebben eenzelfde lading. Na FC Twente en SC Heerenveen hebben we echt een helder beeld van hoe goed dit FC Groningen daadwerkelijk is. Weken van de waarheid worden het!

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

7 reacties op “PSV – FC Groningen: hoe sterk is de FC?

  1. doornbosch

    Ik ben bang, dat psv de zwaktes van groningen bloot legt. Groningen zal er best een aantrekkelijke pot van maken, maar ze winnen nooit bij psv, en hoe jammer ook, dat zal deze keer ook niet gebeuren.
    Ik denk 2-1 of 3-1 voor psv. En daarna bij twente wordt er ook verloren.
    We staan hoog, en het gaat met de week beter, maar in tegenstelling tot andere jaren, hebben we geen pech gehad met de einduitslag tot nog toe.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Koevermans speelt definitief voor Berg…blijft dus rommelen voor het doelgebied van Luciano en dat is een probleem op zich…de enige manier om hiermee om te gaan is dat Groningen het initiatief neemt en houdt en gewoon of via een penal twee doelpunten maakt…. dan kan PSV er niet meer overheen..en zal de Koef nog wel proberen iets van een vrije trap midden voor het doel te versieren…maar goed. Toivonen die kunnen ze in de lucht wel aan bij Gr. alleen over de grond blijft hij bloedlink…ben hardstikke benieuwd!

        /   Beantwoorden  / 
  2. appie happie

    groningen gaat gewoon winnen vanavond ik voel het aan men water..echt waar na vanavond zijn we weer kolopen want ajax verliest in enschede..ook dat voel ik…zal een leuke avond kunnen worden..

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      als jouw water zoveel voorsxpellende waarde bezit, dan zou ik jouw blaas maar eens Heilig laten verklaren…je weet wel: met een supporterscombi naar Lourdes, achter jouw water aan….AAAHH

        /   Beantwoorden  / 
  3. Wollie

    Geduld is het toverwoord van Huistra. Of is het toch een verdedigende speelstijl met heel veel middenvelders, een goede organisatie en elke keer toch met de winst ervandoor gaan zonder al te veel risico te nemen?
    Ik ga voor 85 minuten 0-0 en een degelijke pot voetbal van de fc met op het laatst de verrassing 0-1 en voor het eerst de 3 punten mee naar het Noorden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. vakkie----p

    hey effe een vraag hebbe jullie nog meer van die ja ik weet niet hoe je het moet noemen randebielen als TJERK050 want dit is nog te zielig voor een kleuter wat hij bij alle blogs van de clubs neer zet

    en succes tegen die lampen

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      tjerk050
      en derk-050
      zie je hier niet op fc groningen blog ;)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.